29 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IATA-L PE INLOCUITORUL LUI COLDEA – Generalul de brigada Razvan Ionescu a fost numit prim-adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii, pe locul ramas vacant dupa trecerea in rezerva a lui Florian Coldea. Surse avizate spun ca la alegerea generalului Ionescu a contat faptul ca noul sef operativ al SRI nu a lucrat in campul tactic cu DNA

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

23 martie 2017 16:21
Vizualizari: 14028

S-a gasit inlocuitor pentru Florian Coldea! Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis a semnat joi, 23 martie 2017, decretul de numire in functia de prim-adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii a generalului de brigada cu o stea Razvan Ionescu (foto). Numirea lui Razvan Ionescu in functia de sef operativ al SRI vine sa ia prin suprindere intreaga opinie publica, in conditiile in care in aceasta functie au fost vehiculate ca favorite numele generalilor Valentin Capsuna si George Viorel Voinescu. Conform informatiilor noastre, Razvan Ionescu a fost ales in aceasta functie, tinandu-se cont de faptul ca nu a avut cooperari cu DNA si nici nu a lucrat in campul tactic cu procurorii anticoruptie, acesta facand parte din noua generatie din SRI. Mai mult, numirea lui Razvan Ionescu in functia de sef operativ al SRI face parte din strategia directorului SRI Eduard Hellvig de reformare a Serviciului si de recredibilizare a acestuia.


Anuntul privind semnarea decretului de numire in functie a generalului Razvan Ionescu a fost facut printr-un comnicat de presa dat publicitatii de SRI, care anunta totodata ca acesta isi va prelua atributiile incepand cu data de 24 martie 2017.

Conform descrierii oferite de SRI, generalul de brigada Razvan Ionescu are 45 de ani si o experienta de peste doua decenii in munca operativa a Serviciului Roman de Informatii.

Razvan Ionescu este de profesie fizician, "a absolvit Facultatea de Fizica din cadrul Universitatii Bucuresti, a urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitica si Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere in Masa si Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania".

Porivit SRI, de-a lungul carierei in Serviciul Roman de Informatii, "domnul general de brigada Razvan Ionescu a ocupat mai multe functii, atat in cadrul unitatilor centrale, cat si teritoriale, unde a avut succese operationale de anvergura, in parteneriat cu servicii de intelligence din spatiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizata transfrontaliera, respectarea regimurilor internationale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internationale, migratie si terorism".

Totodata, SRI precizeaza ca Razvan Ionescu "a fost incadrat in SRI cu gradul de capitan si a absolvit ca sef de promotie cursurile de initiere. A fost avansat la gradul de general de brigada in primavara anului 2016 si anterior numirii in functia de prim-adjunct al Directorului SRI, a condus o unitate centrala cu activitate in combaterea amenintarilor transfrontaliere. In activitatea sa a colaborat excelent cu partenerii institutionali ai SRI, atat interni, cat si externi."

Comentarii

# Edelweiss - Iconar de Bukowina date 23 martie 2017 18:23 +13

Mey, am o nelămurire: oare de ce șpionii ăștia 0,07, când stau în fața aparatului pozarului, adoptă așa un aer ca de cucoșăl de munte pălit de gripă aviară? Așa se mai îmbufnează și se mai îmflă în penaj de parcă i-ar stingeri oleacă bastonul (acela de mareschal) care se prezumă a fi înfipt în dos, pe post de mândrie a apartenenței profesionale la casta oligarhică a câinilor orwellieni. Aproape aproape zici că-s constipați și stinghereala li se urcă până la nivelul augustului bust surprins pentru aeternitate de blitzul pozarului. Io* aș propune ca de-amu înainte, ca semn al ruperii de racilele trecutului, șpionii0,07 să deie un semn de normalitate, de umanitate, și să fie prezentați obligatoriu în poze cu maimuța. Dacă nu au maimuță în dotarea SRI, pot face poze cu Le Roi Florien al II-lea (cel repetent) - „leta se Moa!”

# DODI date 23 martie 2017 19:47 +4

Cel puțin, se pare, că nu are un nume ”acoperit”, gen căpsună, dumbravă, etc. Ionescu este un nume tipic românesc. Îi doresc să nu îi calce pe urmele lăsatee de coldea. Nu de alta dar toate urmele repetentului duceau spre stertodocta luluța. Din acest punct de vedere se pare că noul șef are toate țiglele pe casă (chit că în poză pare ”speriat”) și nu i-au fost puse de unchi, mătuși, etc. Sau mai știi?

# golan date 23 martie 2017 22:05 +7

Dupa cum se vede, repede a fost ahtiat dupa bani ''fizicianul''.Nici n-a terminat bine facultatea si dupa cum rezulta din vechimea de peste 20 de ani la ''servicii'',a facut imediat cursurile de initiere-ce-or fi insemnand astea(oficial,sau ca acoperit?),concomitent facand si ASE,masterat NATO si cursurile C.Marshal din Germania,dand naibii meseria de ''fizician''.Insa drept ii ca e expert in protocoalele interne prin care se subjuga toate institutiile statului de catre SRI,colaborand ''excelent''cu partenerii interni probabil cel mai bine, conform zicalei fostei sefe a ICCJ.

# TITULESCU date 24 martie 2017 08:44 +2

Daca nu a lucrat in campul tactic dna ,O SA LUCREZE DACA ASA O CERE FISA POSTULUI. HAI ,pe bune CA ZIARISTI NU STITI CE CRITERII DE ANGAJARE SI PROMOVARE ARE ROMANIA in astfel de posturi ???????? Cine il angajeaza EXTRATERESTII DUPA REGURILE LOR SAU statul roman DUPA MIZERIA REGURILOR LUI IN CEEA CE PRIVESTE ANGAJARILE LA STAT??????????????

# george date 24 martie 2017 09:29 +3

la ce CV impresionant are, asteptarile sunt pe masura, mai ales ca are la activ colaborari cu alte institutii de forta din Romania, gen SIE, DIICOT sau MAE. mult succes

# sebastian date 24 martie 2017 10:11 +3

Omul pare super pregatit. mie imi miroase a intelegere intre SRI si SUA care doreste o reformare

# doi pe doi date 24 martie 2017 10:18 0

pe hartie pare o alegere potrivita.. controversele lipsesc, are un cv aproape imaculat, fara nicio hiba evidenta.. pare ca a lucrat bine fizicianul de data asta.. sa vedem ce-o fi de el, dar pana acum nu ai cum sa ii reprosezi nimic

# eu date 24 martie 2017 11:56 0

una dintre cele mai semnificative miscari din mandatul lui Hellvig, ca sa fiu in ton cu tineretul, aici este vorba despre SRI2.0

# Edelweiss - Ransomware de Bukowina date 24 martie 2017 17:02 +1

Io* trăiesc cu idealismul utopic în care o să apuc să prind SRI 3.0c. Cu driver implicit de 3.0c (plug and play) inspirat din prevederile Convenției Europene a Apărării Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale.

# Vladimârrr...!!! date 24 martie 2017 16:02 +2

Cand un cioban scapa in mod repetat oile-n porumbul obstei, fermierul de buna credinta schimba intai ciobanul si abea apoi cainele...! Daca nu o face, inseamna ca oile au fost "scapate" cu acordul si in folosul fermierului ... !!! Si inca un secret: stiti de ce acest eminent absolvent universitar al Facultatii de nu s-a putut incadra la Institutul de Fizica Atomica Magurele, unde in mod firesc i-ar fi fost locul ? Pai acolo ştatul era deja ful cu absolventi ai Institului Serviciului Roman de Informatii !

# Canarul date 24 martie 2017 22:55 0

Nu bre. E mult mai simplu. Era prea complicata naveta. Si...de ce se rusineaza sa spuna ca a facut cnap....ca la cssn nu s-a calificat!?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.06.2022 – Scutea a pus ochii pe Udroiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva