18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ILIESCU ACUZA – Iata plangerea pe care fostul presedinte Ion Iliescu a depus-o impotriva procurorilor din “Dosarul Revolutiei”: “Au fost incalcate dispozitiile care reglementeaza rezolvarea cauzelor in faza de urmarire penala si, mai ales cele care reglementeaza dreptul la aparare al inculpatului... Inexplicabila este imprejurarea ca, dupa data in care s-a sesizat instanta de judecata, se efectuau inca acte de cercetare in cauza si, deci, urmarirea penala nu era finalizata” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

10 May 2019 14:02
Vizualizari: 8746

Fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu (foto) acuza procurorii militari care au dispus trimiterea sa in judecata in “Dosarul Revolutiei”. Prin intermediul aparatorului sau, avocatul Andrei Adrian Georgescu, Ion Iliescu a formulat o plangere penala la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) in care solicita cercetarea modului in care a fost intocmit rechizitoriul in “Dosarul Revolutiei”, precum si modul in care acesta a fost verificat sub aspectul legalitatii si temeiniciei.


In plangerea penala prezentata in exclusivitate de jurnalista Berta Popescu la Antena 3 si pe care Lumea Justitiei o publica integral, Ion Iliescu atrage atentia asupra situatiei stupefiante in care procurorii au continuat sa efectueze acte de urmarire penala si dupa trimiterea in instanta a rechizitoriului. In acest sens, Ion Iliescu acuza ca procurorii au incalcat prevederile din Codul de procedura penala care stabilesc faptul ca rechizitoriul se emite doar atunci cand se constata ca au fost respectate dispozitiile legale care garanteaza aflarea adevarului, ca urmarirea penala este completa si ca exista probele necesare si legal administrate. Nu in ultimul rand, in opinia fostului presedinte au fost incalcate inclusiv dispozitiile ce reglementeaza dreptul la aparare al inculpatului.

Iata fragmente din plangerea penala formulata la SIIJ de Ion Iliescu, pe care o atasam integral la finalul articolului:

“Va solicit sa cercetati modalitatea in care procurorul de caz in dosarul nr. 11/P/2014 al PICCJ (generic dosarul Revolutiei) a intocmit rechizitoriul in cauza si a dispus sesizarea instantei de judecata precum si modalitatea in care procurorul ierarhic superior a verificat legalitatea si temeinicia rechizitoriului.

In fapt, la 09.04.2019 a fost sesizata Inalta Curte de Casatie si Justitie cu rechizitoriul emis in cauza 11/P/2014, formandu-se in acest sens dosarul nr. 1045/1/2019, privind pe inculpatii Iliescu Ion, Voiculescu Voican Gelu si gl.(Rtr) Rus Iosif.

La 12 aprilie 2019, ora 13:17, mi s-a comunicat de catre Sectia 2 Politie ca, la aceeasi data, a fost citat in vederea audierii numitului Bedros Anghel in dosarul nr. 11/P/2014 pentru aceeasi data, ora 14:00.

Pe 16 aprilie 2019, ora 11:25, am fost incunostiintat de catre organul de cercetare penala din cadrul IPJ Buzau, ca urmeaza sa se audieze, la 18.04.2019, numitii Dascalu Toma si Dascalu Anica, in dosarul nr. 11/P/2014.

Totodata, am fost incunostiintat prin mesaje primite pe telefonul avocatului, de la organele de cercetare judiciare ca:

a. In data de 05.04.2019, incepand cu ora 10:30, va fi audiata in dosarul nr. 11/P/2014 persoana vatamata Iotcovici Elena;

b. Ca in 05.04.2019, IPJ Valcea, se fac demersuri pentru identificarea si audierea partii vatamate/civile Calin Constantin si Vancea Valeriu;

c. La 08.04.2019, incepand cu ora 08:00 va fi audiat in dosarul nr. 11/P/2014 persoana vatamata Stoia Tiberiu;

d. La 11.04.2019 se va prezenta in vederea audierii ca persoana vatamata in dosarul nr. 11/P/2014, numitul Bene Vasile.

Potrivit disp. art. 327 lit. a) Cod proc.pen., rechizitoriul se emite atunci cand se constata ca au fost respectate dispozitiile legale care garanteaza aflarea adevarului, ca urmarirea penala este completa si exista probele necesare si legal administrate.

Totodata, potrivit art. 328 Cod proc.pen., rechizitoriul este verificat sub aspectului legalitatii si temeiniciei de procurorul ierahic superior.

Apreciem ca magistratii care au intocmit rechizitoriul in cauza si, respectiv, au verificat legalitatea si temeinicia acestuia, au incalcat dispozitiile precizate, motiv pentru care va solicitam sa efectuati cercetari cu privire la modalitatea in care s-a efectuat urmarirea in cauza si s-a dispus sesizarea instantei.

Este evident ca in raport numai de comunicarile la care am facut referire mai sus, au fost incalcate dispozitiile care reglementeaza, pe de o parte, rezolvarea cauzelor in faza de urmarire penala si, mai ales cele care reglementeaza dreptul la aparare al inculpatului.

Pe de o parte, va rog sa aveti in vedere ca, in raport de complexitatea cauzei si a rechizitoriului in sine, este inexplicabil cum in 5 – 8 aprilie se efectuau acte de cercetare in cauza iar la 9 aprilie era deja sesizata instanta de judecata cu un rechizitoriu care a mai multe volume decat Balzac.

Totodata, cu atat mai inexplicabila este imprejurarea ca, dupa data in care s-a sesizat instanta de judecata, se efectuau inca acte de cercetare in cauza si, deci, urmarirea penala nu era finalizata (Sic!)”.


Comentarii

# DODI date 10 May 2019 14:24 +11

Acest dosar ”finalizat” de tractorist se înscrie în gama ”reușitelor” gen brățările dacicice și dosarele penale ale lui ciolanis, cele care au facilitat accederea tractroristul în funcția de șeful procurorilor din România. Tractosirtul nu a finalizat nici un dosar fără să primească ordin de la secu sau fără să aibă un beneficiu personal din dosar. Nerespectarea legilor, a procedurilor, a normelor românești și internaționale nu a constituit niciodată o preocupare a tractoristul. Este și motivul pentru care dosar arată ca un șvaițer și în afară de coperți nu are nimic legat de Revoluție.

# nu se stie de ce iliescovici date 10 May 2019 14:37 -5

a semnat infiintarea ministerului public. publicul asteapta o maskiovska subtila cu ingeri plesuvieni si gorgone nadolene.

# un mizantrop date 10 May 2019 15:12 +4

Rahatul asta numit dosar, aruncat de Lazar pe piata cu rol de glande de sconcs descarcate, ca sa nu mai comenteze nimeni despre tortionarimea ajunsa in capul trebii si conexiunile iohaniste (tot nu inteleg de ce nu vorbeste nimeni despre crimele de la Sibiu, ca, da, acolo n-a fost revolutie, a fost revansa criminala intre institutiile de forta si sigur Iohanis era pe undeva, de aceeasi parte cu babacul lui Kovesi!) are doar rolul de a acredita ideea loviturii de stat (cancanistic justificata...), chestie care va pune baza restauratiei care va sa vina. Deja ne-am obisnuit cu trecutul comunisto-securist al liderilor politici si institutionali, urmeaza sa le acceptam tortionareala ca legala si sa-i repudiem pe dizidenti...vi se pare departe clipa?! Asa cum au pus umarul la executia lui Ceausescu, ca-i dadeau averile dosite din casa si li se acumulau frustrarile, acum s-au saturat sa stea in umbra, vor, asemenea lui Lazar, sa arate cat de valorosi (?!) sunt si ca fara ei nu se poate....

# Sorin date 10 May 2019 18:59 0

Iata ca acest Iliescu condamna procurorii ca nu au respectat CPP, dar la revolutie cand a fost lovitura de stat, lui Ceausescu i s-a respectat dreptul pentru a avea si Ceausescu dreptul la un proces echitabil? Ceausescu a murit fara a avea parte de un proces drept, iar in spatele mortii lui Ceausescu, oare acest Iliescu nu a fost partas?

# Gilu date 10 May 2019 19:03 +1

Cei care au slujit Revolutia , au arat valurile marii .( Simon Bolivar )

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva