13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INALTA CURTE APARA SUPREMATIA LEGII – Suspendarea judecarii dosarelor pana cand CJUE se va pronunta pe aplicarea deciziilor CCR si ICCJ privind prescriptia in cauzele de coruptie este nelegala. Completul de 5 ICCJ a desfiintat hotararea judecatoarelor ICCJ Rodica Aida Popa, Oana Burnel si Simona Cirnaru, care au fortat suspendarea apelului in dosarul in care Curtea de Apel Ploiesti dispusese incetarea procesului penal pe prescriptie fata de fosta deputata Andreea Cosma (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 December 2023 12:59
Vizualizari: 4195

Suspendarea judecarii dosarelor pana cand Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) se va pronunta pe intrebarea preliminara privind aplicarea deciziilor CCR si ICCJ pe prescriptie in cauze de coruptie este nelegala. Asta a decis definitiv Inalta Curte de Casatie si Justitie.


 

Completul de 5 judecatori ICCJ – format din magistratii Luminita Cristiu-Ninu (foto 1), Eleni Marcu, Hermina Iancu (foto 2), Gheorghe Valentin Chitidean (foto 3) si Constantin Epure (foto 4) – a desfiintat luni, 4 decembrie 2023, incheierea prin care judecatoarele ICCJ Oana Burnel, Simona Cirnaru si Rodica Aida Popa dispusesera, in 26 octombrie 2023, suspendarea judecarii apelului in cauza in care Curtea de Apel Ploiesti dispusese incetarea procersului penal fata de fosta deputata Andreea Cosma, acuzata de abuz in serviciu, pana cand CJUE se va pronunta in legatura cu aplicarea deciziilor CCR si ICCJ pe prescriptie, intr-un dosar constituit pe rolul instantei europene dupa ce niste judecatori #rezist au trimis o intrebare preliminara cu scopul de a forta neaplicarea legii si a Constitutiei, doar pentru a condamna si trimite oameni nelegal la inchisoare. Drept urmare, Completul de 5 judecatori a hotarat trimiterea cauzei inapoi la completul format din Oana Burnel, Simona Cirnaru si Rodica Aida Popa si continuarea judecatii.

Impactul hotararii ICCJ de luni, 4 decembrie 2023, este insa unul mult mai amplu. Practic, prin aceasta hotarare, Inalta Curte a stabilt ca judecarea cauzelor de coruptie trebuie sa continue, in pofida existentei pe rolul CJUE a doua dosare in care, repetam, o grupare de judecatori #rezist (avizi sa arunce dupa gratii inculpatii cu orice pret, chiar si cu incalcarea drepturilor) spera sa li se dea voie sa nesocoteasca legea si Constitutia Romaniei.


Iata minuta incheiereii Completului de 5 judecatori ICCJ privind desfiintarea hotararii completului Burnel-Cirnaru-Popa (dosar 2660/1/2023):


Admite recursurile formulate de inculpatii Cosma Andreea, Cornea Danut Marcel si Anghel Florin Serghei impotriva incheierii din data de 26 octombrie 2023, pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penala, in dosarul nr. 1221/1/2023, desfiinteaza incheierea atacata si dispune trimiterea cauzei instantei de apel in vederea continuarii judecatii. In baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedura penala, cheltuielile ocazionate cu solutionarea recursurilor formulate de inculpatii Cosma Andreea, Cornea Danut Marcel si Anghel Florin Serghei raman in sarcina statului. In baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedura penala, onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru recurenta inculpata Cosma Andreea, in cuantum de 340 lei, ramane in sarcina statului. In baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedura penala, onorariile cuvenite aparatorilor desemnati din oficiu pentru recurentii inculpati Cornea Danut Marcel si Anghel Florin Serghei, pana la prezentarea aparatorilor alesi, in cuantum de cate 85 lei, raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 4 decembrie 2023”.


Prezentam minuta incheierii prin care judecatoarele Oana Burnel, Simona Cirnaru si Rodica Aida Popa au suspendat nelegal judecarea dosarului fostei deputate Andreea Cosma (dosar 1221/1/2023):


“Suspenda judecarea prezentei cauze pana la solutionarea cauzelor C-74/23 si C-131/23 inregistrate pe rolul Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Cu drept de recurs. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 26 octombrie 2023”.

Comentarii

# Doamna Aida are SECU in vene date 4 December 2023 13:02 +51

De ce trebuie suspendate dosarele din Romania? Ca niste magistrati nu si-au facut treaba si nu raspund? De ce?

# dulapul securelii,pelticiunii și pierzaniei nationale date 4 December 2023 13:29 +125

TRAIASCA SUPREMATIA SI SUVERANITATEA CONSTITUTIEI ROMANIEI si DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE si ICCJ! TRAIASCA MAGISTRATII ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI APARATORI AI SUVERANITĂȚII CONSTITUTIEI ROMANIEI si DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE si ICCJ! TRAIASCA MAGISTRATII ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI, PROFESIONISTI si NESUPUSI INTERESELOR STRAINE Si NEOSECURELII, HASTAGISMULUI, SOROSISMULUI, CUCUVELISMULUI, LULUTZISMULUI, TFLIsmului, PROGRESISMULUI și altor INTERESE OBSCURE! JOS LABELE DE PE PENSIILE si DREPTURILE MAGISTRAȚILOR ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI GARANTIA INDEPENDENTEI JUSTITIEI! aista-i o opinie TRAIASCA DREPTUL si PRINCIPIILE LUI SECULARE APLICATE DE PROFESIONISTI !

# YanY date 4 December 2023 13:32 +10

Așa a fost condamnat de judecători #rezisti și consilierul juridic definitiv Halip Traian Ioan la Judecătoria Suceava care colcae de securiști și acoperiți. Jos judecătorii și procurorii #rezisti a USR-ului marxist!

# Liță date 4 December 2023 16:04 +10

"INALTA CURTE APARA SUPREMATIA LEGII". Asa sa fie! Dar cat de legala a fost propaganda furibunda a fricii din timpul "pandemiei" si fortarea injectarilor in masa cu preparate experimentale, cu potential letal ascuns de autoritati si numite fraudulos "vaccinuri" "sigure" si "eficiente"? Citat: "Mai sunt câteva ore până la înmormântarea fratelui meu." Condoleante! https://www.facebook.com/dan.chitic/

# santinela date 5 December 2023 07:24 +3

O hotarare legala si de bun simt a celor 5.Mai este o speranta la ICCJ fiindca nu sunt toti de acolo ca TUTELE astea trei. Cum drac si-au facut loc la ICCJ specimene ca astea care au logica "plecata la plimbare" ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva