20 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INALTA CURTE SE CONSOLIDEAZA – Judecatorul Iulian Dragomir si-a depus candidatura pentru un nou mandat in functia de vicepresedinte al instantei supreme. Dragomir nu are contracandidat pe Sectia penala. Pentru cel de-al doilea post de vicepresedinte al Inaltei Curti, ca reprezentant al Sectiilor civile si de contencios, si-au depus candidatura actualul vice, Gabriela Elena Bogasiu, si Marian Buda. Saptamana viitoare sunt programate interviurile in fata CSM

Scris de: E.D. | pdf | print

14 noiembrie 2019 19:06
Vizualizari: 2648

Dupa ce domnia judecatoarelor Cristina Tarcea si Livia Stanciu s-a incheiat la Inalta Curte de Casatie si Justitie odata cu numirea judecatoarei Corina Corbu in functia de presedinte al instantei supreme, in septembrie 2019, in sistem (partea buna, zicem noi) a fost sarbatoare, iar Inalta Curte parca s-a luminat deodata. Vremuri bune, au zis multi. Si asa par sa fie. Caci echipa de conducere a Inaltei Curti se consolideaza sub noua conducere, pentru urmatorii trei ani, odata cu numirea viitorilor vicepresedinti ai instantei supreme.


Trei judecatori supremi se vor prezenta marti, 19 noiembrie 2019, incepand cu ora 9.00 in fata Sectiei pentru judecatori pentru a sustine interviul pentru ocuparea functiilor de vicepresedinte in cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Este vorba despre:

-Judecatorul Iulian Dragomir (foto stanga) – vicepresedintele Inaltei Curti, candidat pentru functia de vicepresedinte (Sectia penala);

-judecatoarea Gabriela Elena Bogasiu (foto dreapta) – vicepresedintele Inaltei Curti, candidat pentru funcita de vicepresedinte (Sectia civila);

-judecatorul Marian Buda de la Sectia a II-a civila (fosta sectie comerciala a instantei supreme).

Practic, daca vor fi numiti in functia de vicepresedinte de Sectia pentru judecatori a CSM, atat Iulian Dragomir cat si Elena Gabriela Bogasiu s-ar afla la cel de-al doilea mandat la conducerea instantei supreme, primul fiind ocupat incepand cu data de 21 noiembrie 2016, data la care presedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire in aceasta calitate.

Si atunci, ca si acum, numirea conducerii Inaltei Curti s-a facut in baza articolelor 48 si 53 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Iata ce prevede art. 53 privind numirea judecatorilor in functii de conducere la Inalta Curte:

"(1) Presedintele, vicepresedintii si presedintii de sectie ai inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt numiti de catre Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii dintre judecatorii inaltei Curti de Casatie si Justitie care au functionat la aceasta instanta cel putin 2 ani si care nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani.

(2) Numirea in functiile prevazute la alin. (1) se face pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

(3) Dispozitiile art. 48 alin. (10) - (12) se aplica in mod corespunzator.

(4) Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie care indeplinesc conditiile prevazute la alin. (1) isi pot depune candidaturile pentru functia de presedinte sau vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie ori presedinte de sectie, la Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, in termen de 30 de zile de la data la care functia de presedinte, vicepresedinte sau presedinte de sectie a devenit vacanta".

Iata ce prevede art. 48 alin. 10-12 din Legea nr. 303/2004:

"(10) Nu pot fi numiti in functii de conducere judecatorii care au facut parte din serviciile de informatii sau au colaborat cu acestea ori judecatorii care au un interes personal, ce influenteaza sau ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate si impartialitate a atributiilor prevazute de lege.

(11) Judecatorii care participa la concurs sau examen, precum si cei propusi pentru o functie de conducere sunt obligati sa dea o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si nici nu au colaborat cu acestea, precum si o declaratie de interese care se actualizeaza anual sau in termen de 15 zile de la aparitia unei schimbari sau de la data la care judecatorul a luat cunostinta despre aceasta.

(12) Inainte de numirea in functiile de conducere, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii verifica si comunica, in termen de 15 zile de la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii, daca judecatorul a facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 sau a colaborat cu acestea".

Comentarii

# MARIN TULUS OLt date 14 noiembrie 2019 19:36 +1

Individul acesta I Dragomir are tupeul sa mai fie judecator al ICCJ! In dosarul meuprin decizia din12.06.2017/dos.1524/1/2017 mi-a respins apelul ca inadmisibil,fără sa admită cererea de amanare la primul termen pt apărare si fără sa ia in discutie si să se pronunțe pe exceptia invocată.Asa cum au procedat tot legal si completul de la fond unele dintre judecatoarele care au făcut parte din completul ce l-au condamnat pe Dragnea.Plangerile mele stau prin sertarele CSM siSIIJ!!pentru astia am făcut noi Revolutia din decembrie 1989!!!!

# Maricica Amotostivuitoriței date 15 noiembrie 2019 09:57 0

Orice comentariu este de prisos. Aceeași Mărie, dar nici măcar cu altă pălărie. Avansăm înapoi. Dacă nu erau cunoscuți, am zice, poate, da, dar știm prea bine ce și cum. Nicio speranță de deparazitare și deratizare. Singura soluție este napalmul.

# Barbir Gabriel Dănuț date 18 noiembrie 2019 18:29 0

Judecatorul Ilie Iulian Dragomir era, precum l-a denuntat dl. Florin Ghiulbenghian la data de 16.05.2016, presedintele Curtii Supreme de Justitie Masonica (CSJM). La data de 07.05.2018 la intrebarea mea din cursul sedintei de judecata a ds. penal nr. 761/1/2018 (Complet de 5 Judecatori nelegal constituit) a precizat ca nu este mason. La data de 10.09.2018 in cursul judecarii cauzei nr. 1591/1/2019 am dovedit ca acea precizare a jud. Ilie Iulian Dragomir a fost una circumstantiala, domnia sa aplicand de fapt cutumele CSJM. In consecinta, la data de 23.09.2018 am sesizat CSM acuzand acest judecator de sperjur. CSM a trimis sesizarea la IJ. Insp. desemnat, respectiv insp. sef Lucian Netejoru (de asemenea denuntat ca fiind mason de catre dl. F. Ghiulbenghian, etc.) l-au scos "basma curata". In consecinta am atacat ambele rezolutii ale insp. IJ la CA Buc, Sectia CAF, cf legii. Pe 14.01.2020 este progr. al 2-lea termen in ds. 2505/2/2018. Magister/Master Ing. Geolog Barbir Gabriel Dănuț

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va fi pus Nicusor Dan sub urmarire penala pentru trafic de influenta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.09.2020 – Balanel ii ia fata lui Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva