17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCA UN “PENAL” LA USR – DNA a pus-o sub acuzare pe viceprimarita din Brasov, Flavia Ramona Boghiu, pentru abuz in serviciu: “Ar fi permis, in mod nelegal si cu titlu gratuit, unei asociatii, sa foloseasca imobilul 'Catacombe Brasov', aflat in proprietatea Primariei, pentru organizarea unor evenimente... Ar fi fost produs Primariei un prejudiciu de 304.010 lei, concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit, in acelasi cuantum, pentru asociatia respectiva”

Scris de: G.T. | pdf | print

6 February 2024 16:26
Vizualizari: 2471

Se ingroasa gluma la USR. Inca un membru important al USR este “penal”, sintagma cu care nu cu mult timp in urma erau gratulati toti politicienii PSD sau PNL cu dosare penale. Dupa Clotilde Armand, Vlad Voiculescu, Ioana Mihaila (intre timp plecata la paridtul lui Ciolos), omul nr. 2 din Brasov a fost pus sub urmarire penala. Este vorba despre viceprimarita USR Favia Ramona Boghiu (foto).


 

Astfel, DNA a anuntat marti, 6 februarie 2024, declansarea urmaririi penale fata de Boghiu pentru abuz in serviciu. Impreuna cu aceasta, in aceleasi dosar, pentru aceeasi acuzatie este urmarita penal si Cristine Manolache, sefa Serviciului Administrarea Patrimoniului Urbanism Comercial din cadrul Primariei municipiului Brasov. DNA sustine ca cele doua au permis nelegal unei asociatii sa foloseasca gratuit un imobil apartinand primariei, cauzand in acest fel un prejudidiciu de peste 300.000 lei administratiei locale.


Iata comunicatul DNA:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Brasov au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectele:

BOGHIU FLAVIA-RAMONA, viceprimar al municipiului Brasov si MANOLACHE CRISTINE, sef al Serviciului Administrarea Patrimoniului si Urbanism Comercial (SAPUC) din cadrul Primariei municipiului Brasov, pentru savarsirea a cate unei infractiuni de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

In ordonanta procurorilor se arata ca in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

in perioada 01.04. – 10.08.2021, cele doua suspecte, cu incalcarea atributiilor de serviciu prevazute de legislatia primara si fara aprobarea autoritatii publice deliberative (Consiliul local), ar fi permis, in mod nelegal si cu titlu gratuit, unei asociatii, sa foloseasca imobilul denumit 'Catacombe Brasov', aflat in proprietatea Primariei municipiului Brasov, pentru organizarea unor evenimente.

Prin demersurile mentionate mai sus ar fi fost produs Primariei municipiului Brasov un prejudiciu total de 304.010 lei, concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit, in acelasi cuantum, pentru asociatia respectiva.

Suspectelor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# maxtor date 6 February 2024 18:25 0

pentru organizarea unor evenimente in perioada 01.04. – 10.08.2021 ar merita catushe si tot tacamu numai pt. "zadarnicirea combaterii bolilor infecto..."; apropos: cica LA NEMTI ACUM tot cu pepsiglas(!) si masti se judeca dar cu public si nu-si mai permit sa faca chiar asa de urat,"ostili la CAp Bucuresti" cum marturisea un relativ cunoscut avocat...starneste nostalgii,careva?

# Raymond Reddington date 7 February 2024 04:26 +1

:lol: :-) Absolut savuros ! Aia care se tavaleau de grija "abuzului in serviciu",... cum sa zic...."beneficiaza de el" .... Asa e ca nu pricepeti nimic din ce vi se intampla, dragi hastagi ! :lol: Sa nu uit , cine apasa tasta minus la acest comentariu este Hastag, iar mama lui e.... :D

# Io date 7 February 2024 16:27 0

Pai, asociatia era cu "USR in suflet?" Doamnele astea doua ce au castigat din cedarea folosintei gratuite a bunului imobil?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva