27 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCULPATA LULUTA, CU BOTNITA SI MUNCA LA DOMICILIU – Laura Kovesi a fost plasata sub control judiciar in dosarul in care este acuzata de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa. Fosta sefa DNA a primit interdictie sa lucreze in PICCJ. Kovesi nu are voie sa discute cu presa despre dosarul in care este inculpata si nu poate pleca din tara fara acordul adjunctei SIIJ Adina Florea. Kovesi va da cu subsemnatul la Sectia 18

Scris de: George TARATA - Valentin BUSUIOC | pdf | print

28 martie 2019 20:37
Vizualizari: 15414

Cosmar pentru fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto). Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) i-a schimbat calitatea din “suspect” in “inculpat”, Kovesi fiind pusa sub control judiciar. Masura a fost luata joi seara, 28 martie 2019, in dosarul in care Laura Kovesi este acuzata de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, dupa o plangere a fostului deputat Sebastian Ghita privind modul in care a fost adus in tara ex-directorul Gelsor Nicolae Popa.


Odata cu plasarea sub control judiciar, inculpatei Laura Kovesi i-au fost impuse o serie de interdictii. Mai exact:

-nu are voie sa mai lucreze in PICCJ;

-nu poate discuta cu presa despre dosarul in care a fost inculpata;

-nu poate parasi tara fara a avea acordul procuroarei de caz, adjuncta SIIJ Adina Florea.

De asemenea, in cadrul controlului judiciar, Laura Kovesi va trebui sa se prezinte saptamanal ca sa dea cu subsemnatul la Sectia 18 Politie din zona Rahova, sectie pe raza careia se afla domiciliul fostei sefe DNA.

Laura Kovesi s-a prezentat joi la Sectia pentru investigarea infractiunilor in justitie pentru a fi audiata in dosarul de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa. Fosta sefa DNA a parasit sediul SIIJ dupa aproximativ sase ore, la iesire inculpata Kovesi avand din nou un discurs prin care a incercat sa se victimizeze, fiind insa vizibil speriata de ceea ce i se intampla.

Kovesi a amputat limba romana

Aflata sub imperiul panicii ca situatia i s-ar putea agrava, ori de cate ori a fost intrebata despre dosar, Laura Kovesi a pus invariabil aceeasi placa: procuroarea de caz Adina Florea i-a interzis sa dea detalii. Disperarea fostei sefe DNA a fost atat de mare, incat la un moment dat ea a uitat a vorbi corect limba romana, sustinand ca „modificarea legilor (...) amputa posibilitatile de a investiga faptele de coruptie”.

In rest, asa cum puteti citi mai jos, leitmotivul declaratiei lui Kovesi l-a reprezentat victimizarea ca totul i se trage numai si numai de la faptul ca niste oameni rai sunt chititi sa-i reteze avantul spre sefia Parchetului European (EPPO) tocmai ei, care a avut pana acum o cariera nemaipomenita. Previzibilul a continuat si cand Luluta a fost confruntata cu acuzatiile si fotografiile lui Sebastian Ghita: Kovesi le-a respins, pretinzand ca sunt niste simple facaturi.

Chestionata in legatura cu abuzurile comise de catre DNA sub conducerea ei, Luluta a replicat cu tupeu ca „acestea trebuiesc constatate de instantele de judecata sau de un judecator” (oricat de tautologic ar suna) si ca nu are cunostinta deocamdata despre hotarari judecatoresti definitive care sa se refere la asa ceva. Asta impotriva valului urias de achitari din ultimii ani care practic au confirmat abuzurile savarsite impotriva unor oameni care au fost chiar si tinuti nevinovati in puscarie.

Imediat dupa aceea, printr-o tehnica nu foarte subtila, Nefertiti a incercat sa devieze atentia asupra altor asa-zise abuzuri: cele ale magistratilor executati de catre DNA pe vremea cand nu exista o sectie speciala independenta, care sa faca anchete in acest domeniu:

In mandatul de procuror-sef al DNA, au fost peste 70 de magistrati care au fost trimisi in judecata inclusiv pentru infractiuni de abuz in serviciu si inclusiv pentru ceea ce se cunoaste in spatiul public ca fiind abuzuri. Deci eu am fost prima care atunci cand au fost astfel de situatii am intervenit atat din perspectiva investigarii faptelor penale, am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii sau Inspectia Judiciara”.

Tupeul Laurei Kovesi de a schimba subiectul a mers pana intr-acolo, incat a afirmat ca ea insasi a sesizat CSM si IJ ori de cate ori a avut cunostinta despre nereguli in DNA:

In toate situatiile in care au existat indicii despre un procuror ca a savarsit fapte penale (chiar daca a fost din DNA), intotdeauna am intervenit. Atunci cand au fost indicii despre procurori – inclusiv din cadrul DNA – ca nu si-au indeplinit atributiile de serviciu, am sesizat Inspectia Judiciara, am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii. Cu privire la serviciile teritoriale, trebuie sa va spun ca se faceau si am dispus controale la fiecare 6 luni – controale care s-au realizat prin intermediul colegilor mei, in special prin intermediul celor doi adjuncti. De asemenea, am sesizat de fiecare data Inspectia Judiciara si Inspectia Judiciara a facut controale regulate in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie”.

Va invitam sa va delectati cu declaratiile Laurei Kovesi:

Laura Kovesi: Totul face parte din campania de hartuire cu care m-am obisnuit deja. In acest moment, am interdictie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost citata. Mi s-a interzis de catre procurorul de caz sa mai vorbesc cu presa pe acest dosar. Ca atare, nu doresc sa am probleme. Cred ca este o masura de a-mi inchide gura, de a nu mai spune ce se intampla. Sunt intr-o procedura internationala in care am iesit prima. Probabil ca disperarea unora ca voi putea ocupa acea functie a ajuns la anumite cote si din acest motiv eu nu mai am voie sa vorbesc cu presa. Doamna procuror mi-a interzis orice referitor la acest dosar. Ca atare, nu va pot raspunde la niciun fel de intrebari legate de acest dosar. Va raspund la alte intrebari, daca sunt.

Reporter: Aceasta interdictie poate fi contestata?

Laura Kovesi: Nu pot sa va raspund absolut nimic legat de acest dosar. Apreciez ca incercati sa ma provocati, dar nu voi vorbi despre acest dosar. Daca mai sunt alte intrebari despre alte subiecte...

Reporter: Referitor la Parlamentul European: am vazut ca a fost amanata din nou o decizie. Ce semnal da faptul acesta?

Laura Kovesi: Calendarul negocierilor a fost facut public de luna trecuta. Se stia ca sunt intalniri pentru negocieri inclusiv ieri (n.r. miercuri), ca vor fi intalniri pentru negocieri in 4 aprilie, in 10 aprilie – exact in aceasta perioada. Repet: eu am iesit prima in urma procedurilor derulate in fata unei comisii tehnice care a analizat profesionalismul celor care sunt prezenti in procedura. Dintre toti cei care ne-am inscris, am iesit prima. Ulterior am fost audiata in Parlamentul European – din nou am iesit prima. Acum are loc o etapa de negociere intre Parlamentul European si Consiliu (n.r. Consiliul Uniunii Europene). Este o procedura care este prevazuta in regulamentul viitorului Parchet European – nu este ceva nou, nu este ceva diferit. Astept rezultatul acestor discutii.

Reporter: Avand in vedere aceasta interdictie: astazi la sectia speciala, ieri la CSM, alaltaieri la Inalta Curte, toate aceste proceduri vin ca un minus sau ca un plus in candidatura dumneavoastra?

Laura Kovesi: Deci am o cariera profesionala de aproape 24 de ani ca procuror. Niciodata n-am fost cercetata disciplinar in cei 24 de ani. In mod cu totul ciudat, intr-un an de zile am reusit sa am 4 actiuni disciplinare, sa fiu cercetata in peste 40 de verificari ale Inspectiei Judiciare, sa fie peste 18 dosare in care sunt implicata (asa cum am citit intr-un comunicat de presa) si toate aceste lucruri se intampla ca urmare a faptului ca mi-am facut treaba si eu, si alti colegi de-ai mei. Nu sunt singura care sunt supusa unor asemenea hartuiri; sunt si alti procurori din sistem, sunt si alti procurori din DNA care au actiuni disciplinare sau care sunt cercetati disciplinar. Sunt cercetati si alti procurori sau judecatori care au avut curajul sa spuna ce se intampla atunci cand vorbim de modificarea legilor care practic amputa (n.r. corect: „amputeaza”) posibilitatile de a investiga faptele de coruptie, se iau tot felul de decizii prin care se incearca intimidarea noastra si (mai nou) reducerea la tacere – acea de a nu mai putea sa vorbim despre lucrurile care ni se intampla.

Reporter: Ce riscati daca nu respectati aceasta interdictie de a vorbi cu presa?

Laura Kovesi: Eu respect aceasta interdictie. Nu o sa vorbesc cu presa si nu vorbesc cu presa despre acest dosar. Daca aveti intrebari pe alte subiecte...

Reporter: Veti contesta la instanta aceasta interdictie?

Laura Kovesi: Stiti ca sunt rezistenta la stres (cred ca am dovedit acest lucru); deci de 50 de ori, de 100 de ori, de 1.000 de ori daca ma veti intreba despre acest dosar, de fiecare data am sa va spun ca nu va voi raspunde.

Reporter: In legatura cu lucrurile inimaginabile pe care le-a comis Directia Nationala Anticoruptie...

Laura Kovesi: Nu comentez niciodata ce zic altii, insa despre acest subiect al abuzurilor care vad ca este in spatiul public de o perioada de timp...

Reporter: Dar nu s-au savarsit abuzuri atata timp cat ati fost la sefia DNA? Nu s-au savarsit abuzuri sub mandatul dumneavoastra?

Laura Kovesi: Mai aveti intrebari sau pot sa raspund?

Reporter: Va rog.

Laura Kovesi: Multumesc.

Reporter: Cu placere.

Laura Kovesi: Deci cu privire la abuzuri: acestea trebuiesc constatate de instantele de judecata sau de un judecator. Nu stiu in acest moment sa fie hotarari definitive ale instantelor care sa constate ca un procuror din DNA a comis abuzuri in ultima perioada de timp.

Dar revenind la hotararile judecatoresti: in mandatul de procuror-sef al DNA, au fost peste 70 de magistrati care au fost trimisi in judecata inclusiv pentru infractiuni de abuz in serviciu si inclusiv pentru ceea ce se cunoaste in spatiul public ca fiind abuzuri. Deci eu am fost prima care atunci cand au fost astfel de situatii am intervenit atat din perspectiva investigarii faptelor penale, am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii sau Inspectia Judiciara...

Reporter: Ati mai spus asta. Cu tot respectul, doamna procuror: la Lucian Onea si la Mircea Negulescu stim ca nu a fost asa.

Laura Kovesi: Pot sa continui raspunsul la intrebare? Si dupa aceea sa va raspund. In toate situatiile in care au existat indicii despre un procuror ca a savarsit fapte penale (chiar daca a fost din DNA), intotdeauna am intervenit. Atunci cand au fost indicii despre procurori – inclusiv din cadrul DNA – ca nu si-au indeplinit atributiile de serviciu, am sesizat Inspectia Judiciara, am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii. Cu privire la serviciile teritoriale, trebuie sa va spun ca se faceau si am dispus controale la fiecare 6 luni – controale care s-au realizat prin intermediul colegilor mei, in special prin intermediul celor doi adjuncti. De asemenea, am sesizat de fiecare data Inspectia Judiciara si Inspectia Judiciara a facut controale regulate in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. Pana nu avem decizii devinitive ale instantelor prin care sa se stabilieasca ca un procuror din DNA a comis un abuz in serviciu, a comis alte fapte disciplinare, eu nu cred ca putem vorbi de abuzuri. Faptul ca in activitatea lui, un procuror nu respecta o procedura sau nu respecta legea intotdeauna este sanctionat. Si, ca sef de institutie, intotdeauna cand am avut astfel de indicii am luat masuri.

Reporter: Maine mergeti la Sectia 18, pentru a da cu subsemnatul pe aceasta masura a controlului judiciar?

Laura Kovesi: Nu pot sa va raspund absolut nimic ce are legatura cu acest dosar.

Reporter: Exista un razboi intre Laura Codruta Kovesi si Adina Florea?

Laura Kovesi: Nu este niciun razboi. Eu imi fac apararile in cauzele in care sunt citata, asa cum mi-am facut apararile si mi le fac in continuare in toate cauzele disciplinare. De cate ori am fost citata de catre o instanta sau de catre un organ de urmarire penala, m-am prezentat. Asa cum dupa un an si sase luni sau dupa un an si opt luni am dovedit ca abaterile disciplinare care au fost retinute in sarcina mea au fost simple fabulatii si nu am comis absolut nicio incalcare a Codului deontologic si nicio incalcare a niciunei dispozitii legale, sunt convinsa ca absolut toate acuzatiile care se fac cu privire la persoana mea in timp se vor dovedi ca sunt nereale.

Reporter: Aveti interdictie chiar de a parasi tara?

Laura Kovesi: Repet: procurorul de caz mi-a interzis sa dau absolut orice relatii despre acest dosar.

Reporter: Masura preventiva de astazi v-ar putea afecta in parcursul dumneavoastra spre sefia Parchetului European?

Laura Kovesi: Deci nu pot sa fac niciun fel de comentariu despre dosarul penal.

Reporter: Europarlamentarul Cristian Preda spunea astazi ca Viorica Dancila face presiune in Consiliul European, pentru ca dumneavoastra sa nu fiti numita procuror-sef european. Au ajuns la dumneavoastra astfel de informatii? Cum le comentati?

Laura Kovesi: Nu le comentez in niciun fel. Repet: eu m-am inscris in aceasta procedura singura, m-am pregatit singura, fara sa am sprijinul Guvernului, fara sa am sprijinul altor institutii. Nici nu am cerut acest sprijin, nici nu ma astept sa am acest sprijin. Am dovedit ca sunt un procuror profesionist, pentru ca am iesit prima din Europa intr-o procedura in care au fost inscrisi zeci de procurori, cu o comisie extrem de exigenta, formata din 12 specialisti in domeniu (procurori generali, presedintele GRECO, presedintele Curtii Europene de Audit si alte personalitati din domeniul justitiei, care ne-au examinat intr-o procedura extrem de profesionista si transparenta. Deci am dovedit ca am fost prima, am dovedit ca sunt profesionista, am dovedit ca intrunesc conditiile din punct de vedere profesional pentru a ocupa aceasta pozitie. Este evident ca tot ceea ce se intampla in ultima perioada de timp are legatura cu candidatura mea la aceasta pozitie.

Atacurile in mod repetat, campaniile false care se fac; zilnic, zilnic sunt zeci de stiri false... Deci nu reusesc sa raspund la toate stirile false. Ele apar atat de des si atat de mult, incat stiti si dumneavoastra ca nu le pot raspunde.

Reporter: Dar ce au oamenii astia cu dumneavoastra, doamna procuror? De ce vor sa va faca rau daca n-ati facut rau?

Laura Kovesi: Nu stiu. Probabil ca deranjez pe cineva prin faptul ca doresc sa ocup o functie intr-o institutie europeana. Acesta este raspunsul.

Reporter: Pe cine?

Laura Kovesi: Pe cei care nu-si doresc acest lucru, pe toti cei care sunt disperati de faptul ca procurorii si-au facut treaba, ca judecatorii si-au facut treaba... Deci toti cei care vor sa fure linistiti in aceasta tara si care vor ca procurorii sa stea la birou si, daca se poate, sa investigheze fapte marunte, sa nu mai investigheze fapte de coruptie, sa nu mai recupereze prejudicii...

Reporter: Vorbiti despre actuala guvernare care nu v-a sustinut in Parlamentul European?

Laura Kovesi: Vorbesc in general despre toti cei care incearca sa limiteze actiunile justitiei, despre toti cei care incearca sa modifice instrumentele pe care procurorii si judecatorii le au pentru a investiga astfel de fapte si vorbesc despre toti cei care ataca justitia in mod nedrept in ultima perioada de timp.

Reporter: Modificarile la codurile penale au fost intens criticate de institutia pe care dumneavoastra ati condus-o. Cum le vedeti dumneavoastra?

Laura Kovesi: Da, am aceeasi opinie ca si colegii mei din cadrul sistemului judiciar. Sunt modificari care vor afecta in mod grav posibilitatile de investigare a faptelor de coruptie. Cred ca tot ceea ce s-a spus – inclusiv de catre Consiliul Superior al Magistraturii, de colegii din DNA, de ceilalti procurori si judecatori din sistemul judiciar – sunt intemeiate si intr-adevar putem fi ingrijorati ca astfel de modificari legislative vor fi adoptate. Ele nu vor fi pentru a putea lupta eficient cu criminalitatea, ci ele vor fi adoptate pentru a ajuta anumite persoane sa scape de consecintele raspunderii penale.

Reporter: In calitatea dumneavoastra de candidat la sefia Parchetului European, cum vedeti un referendum pe teme de justitie organizat in Romania pe 26 mai?

Laura Kovesi: Candidez la sefia Parchetului European, dar sunt tot procuror. Ca atare, nu comentez ce se intampla in domeniul politicii.

Reporter: Dar in domeniul justitiei, 30 de colegi de-ai dumneavoastra s-ar pregati sa plece la Bruxelles, pentru a vorbi cu Frans Timmermans si a protesta fata de ceea ce se intampla in justitie. Cum vedeti demersul dumnealor?

Laura Kovesi: Ii felicit si ii sustin atat cat pot.

Reporter: Nu e un referendum politic; e pe justitie. Poate fi ajutat sistemul judiciar printr-un astfel de demers?

Laura Kovesi: Repet: sunt procuror si nu comentez ce se intampla in spatiul politic. Acest referendum este decizia unor politicieni, va fi organizat de politicieni – ca atare, eu nu comentez in niciun fel.

Reporter: In DNA ati santajat un afacerist pentru a face declaratii impotriva familiei Cosma?

Laura Kovesi: Nici vorba! Nici vorba! Sunt atat de multe minciuni care au fost spuse in spatiul public, incat vedeti si dumneavoastra: nu am reusit sa tin pasul cu ele. Nu am comis niciodata nicio ilegalitate. Nu am santajat pe nimeni, nu am amenintat pe nimeni... Nu am avut niciun fel de contact cu partile din dosare, pentru ca, totusi, eram procurorul-sef al acestei institutii. Nu faceam eu anchete, ci erau procurori care faceau anchete. Anchetele procurorilor erau coordonate si verificate pentru legalitate de catre sefi (n.r. procurorii-sefi de sectii). Intre un procuror de caz si seful DNA, de obicei sunt cam 3 sau 4 sefi, care pe cale ierarhica verifica masurile pe care le iau. Deci era imposibil sa intru in contact cu partile. Sunt niste povesti si niste fabulatii care se spun in spatiul public. Ma rog: eu sunt obisnuita cu minciunile care se spun. Incerc, atat cat, pot, sa le dezmint de fiecare data, dar este foarte greu in aceasta avalansa de minciuni care se spun zilnic sa reusesti sa demontezi absolut toate afirmatiile.

Reporter: Au aparut in spatiul public fotografii cu dumneavoastra in anumite situatii....

Laura Kovesi: Am vazut si fotografii, si inregistrari, si discutii trucate, mixate, colantate... Asa ma duc si eu acasa si fac fotografii cu oricine...

Reporter: Jurnalistul Ion Cristoiu minte?

Laura Kovesi: Eu nu spun de nimeni ca minte, nu comentez declaratiile pe care le fac altii. Va spun categoric ceea ce am spus si anterior: ca sunt situatii in care au fost prezentate inregistrari cu mine falsificate, filme cu mine falsificate, poze cu mine falsificate si nu pot exista poze din locuri in care eu nu am fost sau de la persoane cu care eu nu m-am intalnit sau din expresii pe care eu nu le-am spus sau discutii pe care eu nu le-am avut. Este foarte evident; si s-a facut si o expertiza tehnica cu privire la inregistrarea care a aparut in spatiul public, ca aceea a fost trucata... Deci am vazut si poze trucate, si fotografii trucate, si filme trucate... Deci nu pot sa va raspund absolut la toate fotografiile, ca nu le-am urmarit pe toate.

Reporter: As vrea sa ne raspundeti cu 'da' sau 'nu'. Ar putea exista fotografii, filmulete reale cu dumneavoastra in anumite spatii private, la intalniri private (nu institutionale) cu anumite persoane care au facut parte din politic?

Laura Kovesi: Acuma, daca eu am fost la ziua fratelui meu, e o persoana privata, intr-un spatiu privat. E posibil sa am.

Reporter: Este om politic?

Laura Kovesi: Nu, el nu este om politic. Daca am fost la prieteni de-ai mei care nu sunt oameni politici, e posibil sa apara poze din spatiul privat. Daca am fost cu colegii mei in timpul liber, e posibil sa apara poze cu mine in spatiul privat. Adica nu stau doar la mine in casa; mai ies...

Reporter: Era o intrebare. Vorbesc despre oameni care au facut parte din politic sau sunt si acum.

Laura Kovesi: Haideti, ca asa raspundem la speculatii!...

Reporter: Doamna procuror, sa presupunem ca minte Sebastian Ghita si ca n-ati fost acolo. Dar toti cei care vin si spun in spatiul public mint?

Laura Kovesi: Eu va apreciez consecventa. Nu numai astazi; asa, in general, ca sunteti unii din cei care in mod consecvent imi puneti intrebari.

Reporter: Ce vreti sa spuneti cu asta?

Laura Kovesi: Sa va raspund la intrebare. Va apreciez consecventa inclusiv de a ma intreba despre acest dosar. Dar nu pot sa fac niciun fel de comentariu, pentru ca am interdictie.

Reporter: Ce vreti sa spuneti ca sunteti sub control judiciar, cand foarte multe persoane care au iesit din birourile procurorilor pe care i-ati condus dumneavoastra candva au fost pusi sub aceasta masura?

Laura Kovesi: Deci repet: procurorul de caz mi-a interzis sa discut cu presa despre acest subiect. Daca mai aveti intrebari pe alte subiecte.

Reporter: Aceasta interdictie a presupus schimbarea calitatii de suspect in cea de inculpat?

Laura Kovesi: Va multumesc pentru consecventa. Daca nu mai aveti alte intrebari, va multumesc. La revedere, o zi buna tuturor”.

Comentarii

# Teodor date 28 martie 2019 20:51 +23

Decapeaza doamna Florea, Decapeaza cai ai ce. Succes.

# nu conteaza date 29 martie 2019 08:02 +4

Sa nu ne bucuram excesiv: se vede ca presiunile de toate felurile pe SIIJ, si din afara si din interior, sunt imense! Sa speram ca va rezista si va putea merge pana la capat... Sunt convins ca dosarele in care e inculpata kovesi, sunt "beton" si ca daca SIIJ si instantele care vor judeca procesele vor fi lasate in pace, kovesi, de mana cu o gramada de nemernici - acoliti, vor mai iesi de la bulau peste 1000 de ani!

# Nicolae Clivet date 29 martie 2019 10:32 -14

Interdictia de a vorbi cu presa, lezeaza dreptul la aparare ICCJ s-a pronuntat cu privire la un alt caz cunoscut."Curtea Supremă a ridicat o parte din interdicţiile dispuse în cazul fostului premier Victor Ponta, acesta având voie să vorbească cu presa despre acuzaţiile din dosar".

# Edelweiss - cunoscător de 215 C.p.p. ca pe propriul buzunar date 29 martie 2019 14:27 +1

Băi cliveț, tu n-ai ce vorbi la ora asta? Las-o naibii să poarte botniță, că i se asortează bine cu culoarea ochilor! Netotule!

# nu conteaza date 29 martie 2019 15:18 +1

Nu. Deloc! Este vorba de o chestiune elementara si anume, ca cercetarea penala NU ESTE PUBLICA!! Iar dreptul la aparare, nu se exercita in agora ci in fata unei instante de judecata. Procesul urmand cercetarii (cu unele exceptii justificate), este public! Cercetarea penala, NU!! Iar despre ponta... sunt deja satul! Daca ICCJ era cu adevarat independenta, se conforma legislatiei in domeniu... Sau macar TGD...

# DODI date 28 martie 2019 20:52 +9

1. Fost-ai lele, cât ai fost /// Cât te-a ținut în post un prost /// Cât tractoristul te-a pupat /// Și SPP-istul te-a… țucat. 2. Întrebare : SPPistul a primit și el condamnare la doimiciliul slujirii? Așa era normal și firesc. Ca să îi facă următoarele zile negre și nopțile albe. Că situația ei a început să devină căcănie.

# Logic date 29 martie 2019 02:09 +5

Imi place aia cu domiciliul in Ferentari si sectia 19 Politie. Aproape de Rahova...Tranzitie usoara !

# Dorina date 29 martie 2019 10:34 +1

Sunt absolut sigura ca cei din Ferentari sunt umani… va avea sansa sa descopere aceasta calitate a oamenilor…

# gelu date 29 martie 2019 11:30 +6

Asteptam cu multa bucurie ca Luluta sa apara cu bratari politienesti la manute. Pana atunci multa U.E lui Joham******l, Luluta, Portocala, Onea, Man, Orban, Danca, Gorghiu, Barna, Turcan si la toata gasca de cretini #rezist, sorosisti, plusisti.

# nu conteaza date 29 martie 2019 15:24 +2

Eu nu cred ca e omeneste sa asteptam ca aia sa apara cu catuse pe undeva! Dar e al naibii de uman sa dorim sa plateasca pentru enormele rele pe care le-a facut! Si cei enumerati de tine, plus multi, multi altii, merita si vor trebui sa plateasca! Nu e ura, nu e razbunare, abia ASTA e JUSTITIE! Pot fi iertati cei ce fac rau din greseala sau din nestiinta. Dar nu pot fi, nici iertati nici absolviti de pedepse, cei care au facut rau intentionat! Si aia... chiar STIAU CE FAC!

# Edelweiss - „Penal” paradit (de Bukowina) date 28 martie 2019 20:56 +3

”Ne place, ne place, ne place, place, place!” :-) :-) :-) soundtrack – ROA – „Ne place!”:) https://www.youtube.com/watch?v=dih729_02oM

# Edelweiss - Sărbeutor de Bukowina date 28 martie 2019 21:01 +11

Ce frumos sună: INCULPATA KOVESHI LAURA-CODRUȚA :P Stăi să destup o butâlcă de jin rosh și să torn un pokal :-) Na zdarovie, Lulutz! La mulți ani! (cu excutare) ;-)

# Eu date 28 martie 2019 21:11 +6

Yes. Ai primit ce ai dat, lasa cariera de 24 ani si ca nu ai fost cercetata......cercetai tu pe toti fara probe sau le ticluiaiti. Rezistenta ta la stress o sa iti aduca medalia pe care o meriți, crește palmaresul Si apropo, comunicat cu nume si prenume

# in sfarsit date 28 martie 2019 21:25 +9

in zare apar cuvenitele catuse

# Justitia date 28 martie 2019 21:25 -31

Sa vedem dupa contestatie ce ramane!ca pare fortat totul

# DOREL date 29 martie 2019 03:09 +3

Cai verzi pe pereți, mai draga, când probele sunt atât de evidente, infracțiunile atât de clare, singura șansă e sa recunoască și sa regrete sincer și, ca să se reabiliteze în fata poporului roman, sa se apuce temeinic de scris: cine a pus-o, cu cine a fost în cârdășie, în fine, tot ce trebuie ca să poată primi munca în folosul comunității. Aaaa.. ar mai fi fost de gandit un azil politic în Suedia, Costa Rica sau, de ce nu, în Madagascar, la urma urmei Radu Mazăre e băiat bun, de-abia o așteaptă sa se împrietenească! Și b): cred însă că a fugit puiul cu ața, a pierdut șansa pe care Adina Florea i-o dăduse! Parerea mea...

# DOREL date 29 martie 2019 06:59 +2

Forțat era dacă o băgau într-un Logan, ca n-avea loc pe ușa! Părerea mea...

# nu conteaza date 29 martie 2019 08:06 +2

Fortata a fost doar mentinerea in libertate si la (extraordinara) putere, a lui kovesi si a javrelor din jurul ei! N-am de unde sti ce e in dosarele in care e inculpata nemernica de kovesi dar chiar si numai ce a recunoscut ea public, de proasta ce e, e suficient ca s-o bage cel putin 7 ani dupa gratii!!!

# Jemapel Costel date 28 martie 2019 21:39 +6

Ei lasa ca se face procuror european pe messenger :lol: Pe de alta parte se duce personal sa semneze controlul judiciar sau trimite spp-istu' sa-i aduca registrul acasa? :lol: Plus de asta.. la Targsor au celule speciale pentru mutanti?.. Ca ne trezim cu plangeri la CEDO de la faraoanca ca-i amputa astia spatiul de detentie si-i mai platim si daune :lol: Zic sa-i uram La Multi Ani! fara eliberare conditionata :lol:

# DOREL date 29 martie 2019 06:55 -3

Încă un abuz fără margini al regimului PSD-ALDE: i-au dat control judiciar numai Codruței, mâine-poimâine, dacă o trimit la zuhaus or s-o trimiți tot fără SPP-ist? Și, b): la banii ei, poate să-și permită un pașaport slovac, cât sa ajungă la pana Belgrad, are și unde sa traga...

# zeno date 29 martie 2019 10:49 0

confunzi Slovacia din fosta Cehoslovacie cu Slovenia din fosta Yugoslavie

# biet roman saracu' date 29 martie 2019 13:07 0

Cu SERBIA!

# Cetateanul date 28 martie 2019 22:17 +8

Zic să o așteptăm dimineața la secția de politie :lol: .

# un batranel date 28 martie 2019 22:23 +7

Nu se poate acceptar toate faptele acestor HOTI si aici ma refer la furarea numelui fostului partid istoricLIBERALISMUL lui BRATIANU,si acum steg cu acest nume pe jos,cel putin un pic respect,dar de la cine vrem acest lucru,de la aceasta HAITA DE LEGIONARI,si spun acest lucru ca au aceleas procedee,le mai lipsesc armamentul,caci procedele sant aceleas.Dupa gandirea mea,acest adunatura de hoti sub sigla furata,la.s interzice sa faca asa zisa politica pe teritoriul ROMANIEI....

# zn-zn*!* date 28 martie 2019 22:54 +15

Aaa, deci nu este ce credeai matale ...Saracuta, micuta, bolsoaica! Asteptam cu mare interes, dupa finalul de cariera al bosumflatei, niste foiletoane, fara extrase de plagiatura, garantat necenzurate, memorii imbibate in lacrimi, ...despre mizeriile, ticalosiile livrate atator destine de oameni distruse, la comenzile securisto-oculte ale altor infami setosi de putere absoluta. Cu botisorul la ferestruica celulei, sa raporteze "PREZENT, SA TRAITI!", sa reflecteze in linistea anilor oferiti ca recompensa pentru "treaba bine facuta" ...La BRUTA-rie!!!-:))

# Dorina date 29 martie 2019 10:32 +3

Felicitari pentru comentariu… Va putea sta cu fundul pe propriile dosare… sper ca nu singura… ci toti … NOI SUNTEM DNA! Iar cei care cu adevarat si-au facut treaba… cu seriozitate si profesionalism sa isi continue activitatea…

# Florin date 29 martie 2019 02:28 +1

Vezi unde ajungi daca esti prost? Cum crezi tu ca incalci legile,Constitutia,faci abuzuri ,dosare false si nu vei plati odata si odata? Numai un prost gândește asa , pentru ca oricine cu putere te susține sa faci abuzuri ,odata tot ies la iveală,că untdelemnul!

# marius date 29 martie 2019 07:35 +8

Incepand de ier, steagul PNL-ului va fi in dungi verticale, avand impregnat pe el chipul Lulutei vopsit in galben, tinand in mana o sageata ,sub care va fi inscriptionat urmatorul anunt: Nu te vom uita. Vom veni cu pachete in fiecare zi. Cu drag Sica Mandolina si un Plavan din orasul lui Gigina Ps. O sa-ti trimitem, in fiecare zi, cate doua , trei bucati de PARCHET sa ai ce pune in soba, ca sa nu mori de frig. Stim ca preferi chiftele in sos MARINAR, de aceea, vom face tot posibilul sa ti-l trimitem ca bucatar personal. Oare sa trimite si cateva bucati din Parchetul European, caci am auzit ca au o putere calorica mai mare decat Parchetul nostru? Ps1. Cere si tu, acolo o celula cu geanu, care da in strada, ca sa putem veni sa-ti cantam sub ea. Sa stii ca Sica si-a cumparat o mandolina noua, iar eu am inceput sa iau lectii la TROMBON. Noi preferam SONATELE lui Coldea? PS2. Pe SPP-ist l-au detasat la Tarcea. Nu fii geloasa. Ea a votat impotriva referendului pentru familie.

# azumix date 29 martie 2019 08:10 +6

Laura Codruta Kovesi este unicat in toata lumea...deci pe bune spun asta...are bodyguard platit de statul roman , masina de serviciu si sofer iar ea este INCULPATA !!! in ce tara mai este posibil asa ceva...sa fi inculpata , urmarita penal si tu sa vi cu masina de serviciu si garda de corp la anchete...cer SPP ca in viitorul apropiat sa pregateasca o garda de corp de sex feminin avand in vedere faptul ca in cazul unei posibile condamnari garda de corp barbateasca nu are acces la Targsor!!!

# basicuta date 29 martie 2019 08:56 0

Lulu, da drumul la sifoneala, doar asa scapi....

# nu conteaza date 30 martie 2019 11:37 0

He! Nici daca da pe goarna tot ce stie, nu are cum scapa, daca e anchetata pe bune! Ce are in carca, e mult prea grav ca sa scape doar cu "para"!

# gica70 date 29 martie 2019 09:07 +3

Va dati seama ca daca procurorii DNA aveau a 10-a parte din dovezile lui Koco impotriva lui Dragnea, cred ca avea, deja, 2 ani de puscarie!

# Neanae date 29 martie 2019 09:47 +3

După ceva timp de n-am mai făcut vreun comentariu, dar urmării veștile, desfăcut precum Edelweiss un bourgogne din ăla de scoala mortu’ - salut Floru de Colț și tăt Luju - iată-ma gata cu o lunga și profunda cugetare: BINEEEEEEE! Doamna Adina Florea CHAPEAU! Asta da veste dom-le.

# Doar o decizie definitiva si irevocabila va face dreptate date 29 martie 2019 10:02 +1

Speram ca nu vor fi iar complete asezate cu mana si ca vor exista judecatori snticoruptie specializati... Altfel... vom avea iar niste securisti sau fosti procurori transformati in "judecatori" pentru "spalarea pacatelor" celor ramasi "far'de protocoalele hotiei"... TARCEA: DEMISIA!!!

# sandu date 29 martie 2019 10:15 +3

de ce are excorta si paza si sofer spp ca nu inteleg, cine plateste excorta si paza ei? daca numai are functie de conducere de ce este pazita, limuzina cu sofer cine o plateste? sa meraga cu taxi pe banii ei sau sa isi cumpere masina personala

# scopul analfabetului functional date 29 martie 2019 11:42 -8

Escorta, domle fost judecator ignorant,escorta se scrie si se citeste in limba romana...si zi asa,esti absolventa a stiintelor juridice ale rezistentilor,Neanae,Dorina, samd?

# escu date 29 martie 2019 11:01 +1

Tupeul cât casa pe Luluța. Se victimizează, ea fiind curată ca lacrima, maica Tereza fiind mic copil pe lângă ea. Vedeți dacă din interes unii au ținut-o în brațe, acum se crede cea mai profesionistă procuroare din Europa. Totuși, nu-mi explic un lucru. Pe ce bază beneficiază de protecția SPP și mașină de serviciu? Nu ar trebui ca cineva să dea socoteală? Să amintim unora că un fost procuror general și un fost ministru de interne au fost procopsiți cu dosar penal de DNA deoarece au apelat la antemergător. Apoi, foști premieri, ca Ponta sau Năstase, Boc și chiar Cioloș, beneficiază încă de protecția SPP și mașină se serviciu? Cine și de unde plătește pentru ea acest serviciu? Altfel SPP plânge că i s-au alocat fonduri mai mici de la buget în acest an. Dacă așa sunt chibzuite, atunci nu ne miră de ce unele obligații financiare sunt achitate cu întârziere personalului SPP.

# profesionalism date 29 martie 2019 11:44 +1

Austriecii, nemtii si francezii anchetati de Kovesi! Un vis care nu va deveni realitate! Trist, foarte trist! In rest, numai de bine. Asteptam arestul preventiv!

# Amo date 29 martie 2019 11:58 +6

Cine este aceasta faptura prea curata si prea nevinovata, imaculata si devreme acasa?? Cine este ea si de ce beneficiaza de SPP, masina si sofer personal,cine o sustine si ce doreste sa mai "decapeze". Cum un inculpat are aceste beneficii? Ea se plange ca nu poate vorbii dar cand ancheta ea pe altii aia aveau aceeasi interdictie, cand s-au descoperit abuzurile facute de Onea si Portocala, ea s-a dovedit multumita de activitatea lor si nu a luat nici o masura iar acum minte uitandu-se in ochii tuturor spunand ca ea si-a facut treaba, ca toate dovezile sunt false, se lauda ca nu a fost cercetata disciplinar dar intreb la ce aripi avea cine avea curajul??? Se lauda cu profesionalismul ei in UE dar francezul ia dat clasa, despre ce vorbim?? Locul ei la "mititica" sa plateasca pentru toate abuzurile, minciunile si incalcarea legilor.Nu uit cand era chemata in parlament ea sfida pe toata lumea. Acum a venit randul lumii sa o sfideze pe ea.

# Wlad date 29 martie 2019 12:07 -12

Daca a gresit sa plateasca, totusi, mi se pare asa pe repede inainte tot balamucul acesta... oare forteaza cineva din putere? sper sa nu. Cred ca se cam p*sa coruptii pe ei de frica lu' asta in pozitia de la UE.

# Capac date 29 martie 2019 13:18 +2

Pe ei sau pe ea? Poziția de la UE n-a fost să fie. :-*

# Dorina date 29 martie 2019 14:35 0

ProMedica24 din Sibiu o va putea recalifica si pe ea, exact asa cum a facut ea cu noi! Va savura o experienta identica cu cea pe care a experimentat-o ea pe noi! Ii doresc sincer sa beneficieze de propriul sistem reorganizat! … din plin…

# marius date 29 martie 2019 14:38 0

# Wlad Nu stiam ca exista si pozitia UE!!!!

# BELGIANCA date 29 martie 2019 14:41 +1

NORMAL TREBUIE SA PLATEASCA SI EA SI ACOLITI EI. EU SUTIN SI IL ROG PE SAVALIUC SA FACA CEVA PT REFEREND SPUNETI PARLAMENTULUI SI SENATULUI SA FACA SI EI UN REFERENDUM CU CEIA CE A SPUS SEFA TRIBUNALUI ARGES. TOTI CARE AU SEMNAT PROTOCOALE SA FIE EXCLSI DIN MAGISTRATURA SI SA PLATEASCA SINT CONVINSA CA CEI CARE AU PIC DE CREIER VOR VOTA PRO. ASA AR FI MINUNAT. UN MIC RASPUNS PT WLAD. NU VAD DE CE SPUI CA ESTE REPEDE CU ACUZATIA PT LULUTA ERA DEZA DESCHIS INAINTE DE A INCEPE TOT ACEST CIRC CU .ACEASTA MARE FUNCTIE DE PORCUSOR SEF PT UE. TU STI EA AFOST TOT TIMPUL NUMITA POLITIC SI IN RO SI ACUM SE INCEARCA LA UE ACELASI LUCRU SA FIE INPUSA. ASA CA SA FIM REALISTI .SE SPUNE CA JUSTITIA ESTE INDEPENDENTA? ATUNCI DECE SA FACUT TOT POLITIC. DE CE NU A SUSTINUT NICI UN EXZAMEN NICI ODATA PT OBTINEREA POSTULUI DE PG APOI DE SEF DNA? DACA STII SPUNE MI SI MIE TE ROG

# Ciolanis , ce zici ba de penala asta plagiatoare ? date 29 martie 2019 17:57 +3

Parerea mea ca trebuie deschis un dosar pt. Coldea pe tradare nationala si implicarea in activitati care nu fac parte din fisa postului SRI. Acest duo formidabil trebuie pedepsit exemplar ! :-)

# mitica date 29 martie 2019 18:12 0

Este un inceput de sfarsit!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.06.2022 – Kovesi il ia pe sotul Anei Dana

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva