21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INFORMARE DESPRE CSM SI ABUZURILE DNA - Renate Weber ii cere Vivianei Reding sa spuna de ce Comisia Europeana a tacut in cazul conflictului din CSM si a abuzului comis impotriva judecatorilor Dumbrava si Neacsu. Weber ii aminteste comisarului european pentru Justitie de amenintarile lui Daniel Morar (Scrisoarea)

Scris de: G.T. | pdf | print

3 March 2013 20:26
Vizualizari: 13584

Scrisoare extrem de dura din partea europarlamentarei PNL, Renate Weber (foto), catre vicepresedinta Comisiei Europene, Viviane Reding, comisarul european pentru Justitie. Weber ii cere acesteia sa isi exprime o pozitie oficiala in legatura cu ultimele evenimente din CSM. De asemenea, Renate Weber o intreaba pe Viviane Reading de ce incidentele din Consiliul Superior al Magistraturii nu au fost reflectate in ultimul Raport MCV.


In aceeasi scrisoare, Renate Weber ii solicita lui Reding sa explice de ce cum este posibil sa nu exista nicio reactie din partea Comisiei Europene in ceea ce priveste abuzurile comise de DNA si ANI impotriva judecatorilor Adrian Toni Neacsu si Horatius Dumbrava din CSM, anchetati dupa ce acestia au protestat fata de alegerea unui procuror in fruntea Consiliului.

Renate Weber ii aduce aminte vicepresedintei Comisiei Europene si despre abuzurile comise de procurori in vara anului trecut, de scurgerile de informatii de la DNA sau despre momentul in care Daniel Morar a amenintat anumiti judecatori, nemultumit fiind de deciziile acestora, precizand ca va incepe urmarirea penala impotriva lor, ceea ce s-a si intamplat.

Prezentam in continuare scrisoarea pe care Renate Weber i-a trimis-o vicepresedintei CE, Viviane Reding:

"D-na Vicepresedinta Reding,

Va scriu in legatura cu recentele evenimente care au avut loc in Romania, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), o institutie pe care o consider cruciala pentru un sistem judiciar independent, functional si de incredere.

In opinia mea, de la infiintarea sa, CSM a fost conceput gresit, aducand impreuna judecatorii si procurorii, doar pentru ca ambele categorii sunt magistrati. Stiu ca un astfel de model exista in alte state membre ale UE, insa cred ca a fost o greseala implementarea sa in Romania unde, in timpul comunismului, procurorii serveau regimul inaintea legii si aproape niciodata oamenii. Ei erau cei mai puternici din sistem, nu doar pentru ca interpretau si implementau legea asa cum doreau, deseori inventand infractiuni sau amenintand avocatii care indrazneau sa-si apere clientii, ci si pentru ca de foarte multe ori dictau deciziile pe care judecatorii trebuiau sa le pronunte si intreprindeau diferite actiuni impotriva judecatorilor care indrazneau sa nu se supuna.

Dupa Decembrie 1989, procurorii au luptat cu tot ce au putut pentru a-si pastra aceste puteri. Infiintarea CSM, cuprinzandu-i atat pe judecatori cat si pe procurori, a fost o victorie. Desi timp de mai multi ani a fost dificil chiar si sa se produca o schimbare de legislatie, incet-incet judecatorii si-au inteles din ce in ce mai bine rolul in sistemul de justitie si independenta lor s-a transformat dintr-un text scris in Constitutie intr-o practica. In acelasi timp, multi procurori au devenit, la randul lor, constienti de propriul rol si, din acest punct de vedere, lucrurile pareau sa mearga in directia corecta.

CSM, institutia al care principal rol este sa asigure calitatea si independenta sistemului judiciar, a fost in mod constant obiectul criticilor, atat in interiorul tarii, cat si din partea Comisiei Europene, in principal pentru ca nu facea suficient pentru a reforma sistemul.

Mecanismul de Cooperare si Verificare, infiintat cu buna credinta ca un instrument menit sa ajute si sa asiste Romania in eforturile sale de reforma, s-a indepartat incet de la scopul initial, iar in ultimii ani s-a concentrat mai putin pe reforma justitiei si, din ce in ce mai mult, pe investigatiile procurorilor, in special pe cele ale Departamentului National Anticoruptie (DNA).

Pe langa frustrarea pe care a adus-o in randul multor judecatori, care au considerat ca eforturile lor nu conteaza in ochii Comisiei Europene, aceasta abordare a trimis si un semnal gresit sefului DNA, fostului Procuror-General si unor procurori anticoruptie. Acestia, din nou, s-au considerat deasupra intregului sistem, avand dreptul sa faca orice cred de cuviinta, cu binecuvantarea Comisiei, profitand in acest fel de buna credinta, poate uneori naiva, a Comisiei. Aceasta este singura explicatie pentru unele actiuni care au avut loc in ultimii ani si care nu ar fi fost posibile intr-o tara democratica normala, intr-un stat de drept. Sunt multe astfel de actiuni, va voi da doar cateva exemple, pe care le consider cele mai relevante:

1. Timp de mai multi ani am asistat la ceea ce am numit "tele-justitie", mai exact arestari spectaculoase, a zeci de persoane, in principal pentru acuzatii de coruptie, desfasurate mereu in prezenta unor canale TV, invitate sa transmita in direct acele actiuni...Faptul ca, in multe dintre aceste cazuri, judecatorii nu au mentinut arestarea preventiva, faptul ca fie punerea sub acuzare nu a mai avut loc sau persoanele au fost achitate, aceste lucruri nu
i-au deranjat pe cei care au facut arestarile initiale si a parut ca nu sunt observate nici de Comisie.

2. De ani buni, aproape saptamanal, mass-media tot primeste si publica transcript-ul unor conversatii telefonice din cazuri aflate inca in investigatie sau care nici macar nu faceau parte din vreo ancheta, o practica de trista amintire, ce ne-a facut sa simtim ca traim din nou in timpul comunismului, cand ascultarea si inregistrarea conversatiilor telefonice era regula... Doar tehnologia s-a schimbat. Chiar si Prim Ministrul Romaniei a declarat, in mod public, ca este convins de faptul ca telefonul sau este ascultat si conversatiile telefonice ii sunt inregistrate ilegal. Mi-e teama ca are dreptate. Dar sunt convinsa ca veti fi de acord cu mine ca asa ceva este inacceptabil intr-un stat de drept. Spre marea dezamagire a concetatenilor mei, Comisia Europeana nu a scos niciun cuvant in legatura cu aceasta oribila practica, in ciuda faptului ca multe, foarte multe transcript-uri au fost, in mod clar, facute publice.

3. Vara trecuta, dupa ce a avut loc referendumul pentru demiterea Presedintelui Romaniei, procurorii DNA au comis un abuz incredibil, initiind anchete in mai multe sate. Am asistat la scene incredibile, filmate de mai multe televiziuni, in care procurorii anchetau oameni, privind presupuse infractiuni electorale, pe strada, cu Biblii pe capota masinilor...chiar ca intr-un film foarte prost. Va garantez ca aceasta practica nu este prevazuta in legislatia Romaniei. Un abuz a fost si faptul ca, desi DNA nu are competenta in aceste cazuri, procurorii sai au condus anchetele. Sunt intru totul de acord ca infractiunile electorale sa fie sanctionate, insa acest lucru trebuie sa fie facut in mod legal si de catre cei care au competenta legala sa o faca. Indiferent cat de mult a incercat DNA sa-si justifice implicarea, pretinzand ca a anchetat primarii locali, adevarul este ca a fost un abuz urias. Din nou, spre dezamagirea concetatenilor mei, Comisia Europeana a inchis ochii si de data aceasta.

4. In 2012, dl. Daniel Morar, la acel moment Procuror-sef al DNA, a mers mai departe si, fiind nemultumit de deciziile unor judecatori in cauze anchetate de DNA, a anuntat public ca va incepe urmarirea penala impotriva acelor judecatori! Ceea ce a si facut! Impotriva a trei judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti.

D-na Vice-presedinta, nu am cunostinta de vreun alt stat membru al UE in care sa se fi intamplat asa ceva: un procuror-sef care sa spuna ca o solutie este, prin ea insasi, motiv pentru inceperea urmaririi penale impotriva judecatorilor care au indraznit sa ia aceasta decizie, in absenta oricarei dovezi privind vreo activitate infractionala! La finalul anchetei, nu s-au luat masuri impotriva acelor judecatori si ei nu au fost pusi sub acuzare. Insa un lucru este clar: simpla amenintare si actiunea dlui Morar ne-au dus inapoi in vremea dictaturii comuniste, cand procurorii erau la putere si judecatorii se supuneau.

Din nou, foarte, foarte dezamagitor, Comisia Europeana a fost complet tacuta pe acest subiect, pe care eu personal il consider ca fiind cel mai agresiv atac impotriva independentei judecatorilor din ultimii 20 de ani. Desigur, o intrebare legitima este si: unde a fost Consiliul Superior al Magistraturii, al carui principal scop este sa garanteze independenta judecatorilor? Pur si simplu, in mod inadmisibil, a inchis ochii, permitand ca abuzul sa se petreaca.

Aceasta atitudine, atat a d-lui Morar, cat si a CSM, explica ce s-a intamplat la CSM in ultimele luni. Si a culminat cu alegerea ca presedinte a CSM a unui...procuror, d-na Oana Schmidt-Haineala.

D-na Vice-presedinta, sunt sigura ca intelegeti nu doar ironia unei astfel de alegeri, ci mai ales cat de ilogic este ca un organism al carui scop este de a proteja, mai presus de orice, independenta judecatorilor, sa fie condus de un procuror care, potrivit legii, se supune ordinelor ierarhice si cu siguranta nu i-a protejat pe judecatori atunci cand acestia au avut nevoie. Ca sa nu mai vorbim de recentele relatari de presa privind presupusul comportament inacceptabil al d-nei Haineala care, pe vremea cand era vice-presedinta a CSM, ar fi trimis mesaje SMS unor colegi, indicandu-le cum sa voteze, exprimandu-si dispretul fata de alti colegi din CSM si manipuland organizarea unor sedinte oficiale ale CSM, pentru a obtine majoritatea pe care dansa si fosta presedinta, dna Alina Ghica, o doreau. Pana acum, actuala presedinta a CSM, dna Haineala, nu a negat ca ar fi trimis aceste mesaje si continutul lor, ceea ce, intr-o tara normala, ar fi fost considerat mai mult decat suficient pentru o demisie!

Este adevarat ca legea in Romania nu interzice alegerea unui procuror in fruntea CSM, insa in 20 de ani este pentru prima oara cand asa ceva se intampla, deoarece pana acum spiritul Constitutiei a fost clar inteles de catre membrii CSM.

Nemultumiti de comportamentul unora dintre judecatorii pe care i-au ales si i-au trimis la CSM pentru a-si indeplini sarcinile in conformitate cu Constitutia si principiile statului de drept, peste 1.500 de judecatori au decis sa revoce mandatul a doi membri CSM, inclusiv pe cel al fostei presedinte a CSM, d-na Alina Ghica. Adunari generale au avut loc si voturile au fost exprimate. Abuzand legea si mandatul incredintat, CSM - sau mai bine spus o majoritate a membrilor CSM - a refuzat timp de mai bine de o luna sa aplice legea si sa ia nota de aceasta revocare. In final, judecatorii au amenintat cu proteste!

Votantii mei nu inteleg de ce Comisia Europeana nu a spus un cuvant, in ultimul raport MCV, cu privire la aceasta situatie?

Cum este posibil sa nu existe o reactie a Comisiei cu privire la un alt aspect pe care nu pot sa il numesc altfel decat un abuz? Doi judecatori, membri ai CSM, si-au exprimat destul de vocal opinia privind inacceptabilitatea alegerii unui procuror in functia de presedinte CSM: dl. Horatius Dumbrava si dl. Adrian Neacsu. Ce s-a intamplat? In cateva zile, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a lansat o ancheta impotriva judecatorului Dumbrava privind un presupus conflict de interese care s-ar fi petrecut in urma cu trei ani. Va rog sa notati ca dl Dumbrava a fost el insusi presedinte al CSM in 2011 si nici atunci, nici inainte de acea data, ANI nu a avut nimic de spus la adresa sa, desi este de datoria Agentiei sa verifice integritatea unui presedinte CSM. Cu toata buna credinta, cum ar putea cineva califica ancheta lansata de ANI, altfel decat un abuz?
Pe de alta parte, DNA a lansat o ancheta impotriva celuilalt judecator, dl. Neacsu, privind un presupus abuz comis vara trecuta. Din nou...doar dupa ce acesta a protestat impotriva alegerii unui procuror ca presedinte al CSM!

Si, din nou, Comisia Europeana a pastrat tacerea absoluta.

D-na Vice-presedinta Reding,

Ar fi prea simplist sa spunem ca asistam la o batalie intre fortele care vor sa combata coruptia si cele care...probabil nu vor, sau ceva asemanator. Ne dam seama ca primiti informatii din Romania care sustin aceasta linie de gandire. In opinia mea, situatia este mult mai complexa si are de-a face cu fundamentele unui stat de drept unde, in sistemul de justitie, diferitele categorii au rolul si sarcinile lor clare. Procurorii au rolul lor si am luptat si voi lupta intotdeauna pentru independenta lor, crezand cu tarie ca Romania are nevoie de procurori care sa fie independenti si buni profesionisti, pentru a combate o diversitate de infractiuni. Stiu ca multi procurori din tara mea imi impartasesc opinia si ar fi o greseala sa confundam marea majoritate a procurorilor cu o parte din sefii lor.

Insa, in acelasi timp, am luptat cu tarie si voi continua sa o fac, pentru un sistem judiciar puternic, insemnand judecatori independenti, care sa nu primeasca si sa nu asculte ordine politice si carora sa nu le fie teama de razbunarile procurorilor carora nu le e pe plac independenta judecatorilor. Avem nevoie de judecatori buni profesionisti si formarea lor continua, inclusiv prin proiecte europene, este de mare importanta, insa este de datoria noastra, ca politicieni, sa le asiguram toate conditiile pentru a atinge standardele profesionale necesare, garantandu-le, in acelasi timp, deplina independenta.

In privinta acestor aspecte, solicit Comisiei Europene si dumneavoastra personal sa va exprimati pozitia privind reforma sistemului de justitie in tara mea: rolul CSM, rolul si locul procurorilor, independenta judecatorilor.

Si, dat fiind ca in ultimul raport MCV nu a existat nicio mentiune in legatura cu CSM, eu si multi alti cetateni romani am vrea foarte mult sa vedem, in mod special, o pozitie oficiala din partea dumneavoastra privind recentele evenimente petrecute la CSM”.

* Cititi aici scrisoarea europarlamentarei PNL Renate Weber

Comentarii

# CN date 3 March 2013 20:57 -39

Nu putem sa ne comportam ca niste copii de gradinita plangandu-ne pentru orice problema interna la Vivianne, Manuel si alti functionari UE. Demnitatea, forta si independenta Romaniei devin un zero barat iar UE va continua sa ne trateze ca pe niste slugi imature, inclusiv in privinta finantelor acordate Romaniei.

# o parere date 3 March 2013 21:13 +24

Cand Romania va demonstra ca isi manageriaza legal, democratic si fara ezitare problemele interne, atunci va fi privit in UE ca un partener. Pana atunci, din pacate, se vede clar care este perceptia :lol:

# o parere date 3 March 2013 21:14 0

erata: privitA

# cocorico date 4 March 2013 10:55 +9

Mai CN, te tragi de chiloti cu \"viviannne\"???? :D Cind se plingea sefa ta csmista nu te-ai suparat.....

# VIKY date 4 March 2013 11:58 +5

Aia sa plans prin spate, ca un penal recidivist, fara sa stie nimeni, numai gunoiul de la Cotroceni. Asta arata caracterul josnic pe care il are aceasta Haimana.

# Adio Schengen date 4 March 2013 14:09 +2

Nu intram in Schengen pentru ca suntem niste slugi fara demnitate si autocontrol. Te poti baza pe niste oameni slabi care dau cu para la UE si nu au CAPACITATEA INSTITUTIONALA sa isi rezolve niste probleme interne, proprii? Nu.

# Toni Pușcărie date 4 March 2013 06:08 -18

Neacșu se discreditează din ce în ce mai mult prin acțiunile sale sau ale ciracilor săi, toate penibile. E bine să afle și Viviana că în România oficiali plătiți cu multe mii de euro pe lună își falsifică deconturile pentru câțiva lei. Să știe ce găinari există în funcții în această țară.

# filip date 4 March 2013 09:02 +9

De ce nu-ti iei numele corect: Basescu Puscarie.

# filip date 4 March 2013 08:59 +14

Ce rapizi sunteti voi, prietenii presedintelui cu nume de pirt! Dar cand madam Macovei umbla cu para la Europa, nu ai observat? Sau ai uitat, pirtule?

# DOREL date 4 March 2013 09:51 0

Mai draga CI, chiar nu iti dai seama ca traiesti intro lume paralela ?! Bine - bine, ca nu numai tu, da\' in cazul tau parca e pacat ! Pentru ca, mai tarziu va fi probabil prea tarziua ! Parerea mea ...

# Sebastian date 4 March 2013 10:12 +26

Presupun ca va referiti la denigratorii de profesie ai Romaniei, care au ingenunchiat tara noastra in fata strainilor si nu la Doamna Europarlamentar Renate Weber, al carei demers tinde la restabilirea adevarului. Dumneavoastra stiti prea bine cine a transformat tara noastra intr-o adevarata colonie politico-economica. Scrisoarea Doamnei Weber, dincolo de aprecierea ca e bine documentata si ca vadeste un fin simt al nuantelor, se doreste o critica a atitudinii partinitoare manifestata de Comisia Europeana. In plus, este un demers ce tine de competenta sa de europarlamentar roman si e facut LA VEDERE. Nu e un gest ascuns. Cat despre denigratorii de profesie ai Romaniei-ma refer la cei care au trimis diferite plangeri Comisiei Europene- atitudinea lor le arata pe deplin caracterul jalnic. Desi ocupa functii importante in Stat si stiu foarte bine ca daca ar fi fost lezati in vreun drept al lor, institutiile Statului roman ar fi putut foarte bine sa administreze sanctiuni si sa restabileasca starea fireasca a dreptului, au uzat, cu rea-credinta, de calea de a sesiza aceste autoritati europene. Au vrut ei sa faca un bine tarii noastre? Sunt ei preocupati de starea democratiei romanesti? Desigur ca nu! Au urmarit doar sa faca un atac politic puterii politice potrivnice lor, fiindu-le indiferent ca fac un mare rau tarii. Cu astfel de oameni s-a pretins ca se face modernizarea si reformarea Statului de drept. Cu delatori ai propriilor tari. Daca vad ca isi pierd demnitatile publice si, odata cu acestea, avantajele pe care nu le merita, dau fuga la \"stapanii straini\" sa-si blameze tara. Doar rau ati facut acestei tari impreuna cu pop__ularii vostri europeni, care doar ne-au umilit. Va deranjeaza ca Doamna europarlamentar scoate la iveala adevarul despre institutiile de forta care va slujesc interesele politice?

# Joaca de-a surda Reding date 3 March 2013 21:08 +35

Istoria se scrie azi prin actiuni, atitudine, și nu doar prin luări de poziție meschine(!).   Exceptională și notabilă acțiunea d-nei Weber. Încă un pas solid înainte spre afirmarea și apărarea democrației din România în integrarea sistemului european. Să credem și să susținem că sistemul de democrație dintr-o Europă unită nu este un Barroso, un Reding, ci lupta constructivă pentru valori care să ne afirme prin bunăstare și mai ales respect în civilizația de azi. Dito es*!*

# bullshit date 3 March 2013 21:16 -32

Ce vrea tanti asta? O monografie a Vivianei despre \"rolul CSM, rolul si locul procurorilor, independenta judecatorilor\". Parca nu voiati opinii de la Comisia Europeana comunistilor. Blabla, stiu gunoaie basiste, portocalii... madam viky, desfasoara-te.

# Nimeni Eu date 4 March 2013 00:06 +15

Mai ești prost? Văd că suferi, frustrat microcefal, din născă_care!? 8)   Forumul opiniilor presupune dialog de opinii pe subiect articol, nu cinfruntare personală, altfel spus, proștii cu proștii, vii cu Vii*!* :-*

# VIKY date 3 March 2013 21:14 +26

Felicitari doamna Weber. Pozitia care ati luat-o dumneavoastra pentru a apara independenta justitiei, trebuia luata de toti magistratii din Romania. UE a fost dezinformata de cartitele gunoiului de la Cotroceni, in frunte cu alcolista Macovei. Pacat ca nu sa actionat din timp pentru derapajele din justitie. Ce face coana Haimana in CSM, este inadmisibil. Revocarea ei cred ca trebuie pusa ca prioritate pentru o justitie independenta. Ea nu reprezinta pe nimeni, doar interesele gunoiului de pe deal. Jocurile politice pe care le practica Haimanaua, Ghica, Danilet, Stanciu, Morar... trebuie sanctionate drastic. Trebuie demisi din functii, si inlocuiti cu magistrati, nu gunoaie politice.

# Nils Schneker date 4 March 2013 02:22 -21

Shi tu ejti jidanca ca Weberoaica?

# Elan Scwartzenberger date 4 March 2013 02:25 -12

raspund eu: da, si VIKY este jidanca ca Renate, si cam ca toti aia care au adus comunismul in Romania. 

# VIKY date 4 March 2013 10:18 +6

Prefer orice natie, chiar si evrei, arabi...in locul unor gunoaie umane ca voi, portocalii. Nu conteaza ce esti, unde te-ai nascut, conteaza sa fii OM, dar se pare ca voi nu cunoasteti termenul asta.

# MAYA date 5 March 2013 13:22 0

SI CE daca e jidanca, sau tiganca, important este sa faca ceva pentru binele nostru, al romanilor. 

# Dacia date 3 March 2013 21:31 +29

Felicitari si multumiri pentru pozitia exprimata dna Weber. Este un bun inceput datator de sperante. De recomandat, ca din interiorul sistemului, un judecator sa faca o sesizare asemanatoare. Poate chiar de domnii judecatori Dumbrava si Neacsu.

# ADEVARUL date 3 March 2013 21:49 +17

SUBSCRIU ORDINII DE IDEI A RENATEI,DAR CUM SISTEMUL NOSTRU JUDICIAR TREBUIE SA SE ALINIEZE CELOR EXISTENTE IN TARILE EUROPENE CIVILIZATE,NU IMI PUN SPERANTE IN SPECIALISTII LOR,AM VAZUT CUM AU DAT-O IN BARA CU MCV-UL SI ZIC CA NU LE-AR VENI SA CREADA CE AVEM NOI AICI 10 ANI DE AICI INAINTE DACA AR FI SA EXISTE UN AJUTOR DIN PARTEA U.E.ASTEPT SA VAD OAMENI MOTIVATI SI TRANSPARENTI,IN ACTIUNE,PROFESIONISTI CARE SA LE EXPLICE PARLAMENTARILOR NECESITATEA UNOR MASURI DE AVARIE,CARE SA-I PUNA PE PICIOR GRESIT PE EXCROCII ZILELOR NOASTRE-ALTFEL NE TAIEM IN CONTINUARE CRACA DE SUB PICIOARE STIIND SA FENTAM LEGEA,SUNTEM SMECHERI SI NU OAMENI-DESIGUR NOI CATIVA,DUPA NOI CARE NE-AM FACUT PLINUL...POTOPUL.INCA O DATA ZIC BRAVO RENATA,DAR STAI LINISTITA CA DACA NU SE MISCA CEVA STIM SI NOI LIMBI STRAINE SI ALTELE SUNT PARGHIILE UNDE TREBUIE ACTIONAT PENTRU A LE RASTURNA UNIVERSUL HOTIEI,DAR TREBUIE SA NE ACORDAM O SANSA.MASURILE LUI DANILET DE URGENTARE-EFICIENTIZARE-A JUSTITIEI SUNT ZERO,ALTCEVA?

# CI date 3 March 2013 22:10 -22

Să ne amintim că Renate Weber a fost consiliera lui Băsescu. Pe atunci îl pupa în spate; îi considera pe Băsescu şi pe Morar, cei mai vrednici bărbaţi ai neamului. Acum îi înjură! Curvăsărie politică.

# Ezoteric date 3 March 2013 23:41 +23

Pai daca nu vorbeai tu era dezastru ! Inteleg ca ceea ce spune femeia nu e adevarat,pt ca a fost consiliera prietenului din sufletul tau ! Din cate stiu,toti colaboratorii si cunostintele lui basa au fugit de el sau au ajuns la puscarie -mai ales cei care au facut afaceri cu el . Ai grija ! 

# Sebastian date 4 March 2013 10:25 +9

Cand i-a perceput adevaratul caracter si-a dat demisia. La fel au procedat fata de acest om oamenii de bun simt.

# hmmmm date 3 March 2013 22:34 -16

soarecele si pisica, vaca si baletul. la propriu si la figurat. sunt sigur ca ne vor lua, iarasi, in serios. caci ne cunosc, cat suntem de buni. ajunge doar sa te uiti in stanga si in dreapta. cat de mici pot fi unii oameni care nu isi pot castiga altfel painea...

# PENTRU TOTI” CEI 1600 DE DESTEPTI DIN JUSTITIE “ date 4 March 2013 00:29 -27

S-A PRINS CAREVA DE CE NU MAI VOR “SA INTRAM IN SCHENGEN ?” Hai sa va spun eu ,ca sa nu muriti pprosti ! Ii doare-n biba pe EI de tara, de economie, de Schengen…ca ramanem in Uniunea Europeana … sau intram in Uniunea Statelor Independente …EI VOR SA SCAPE DE M.C.V ! Ei vor sa puna mana pe justitie ! EI VOR SA NUMEASCA MAFIOTI LA PARCHETUL GENERAL ! –si sa nu-I mai incurce Coana Europa ! VRETI SA STITI CARE SUNT CEI MAI MARI MAFIOTI DIN JUSTITIE ? SUNT CEI PE CARE-I VA NUMI “AMANTA REGISTRULUI COMERTULUI” ….!Atentie, MAFIOTI, -NU VA BUCURATI PREA DEVREME !…VA VENI SI RANDUL VOSTRU!….PRIN anii 50 taranii prostiti SE BUCURAU CA LUAU PAMANTUL DE LA “CHIABURI “….SI PE URMA LE-AU LUAT SI LOR tot , dar absolut tot PAMANTUL !...Voi cei 1600 de banditi care i-ati linsat pe Ghica si Danilet….VA VOR LINSA MAFIOTII SI PE VOI ! ….Vedeti acum la TV monstri tortionari comunisti ?…asa veti fi si voi purtati pe la televiziuni ,ca la circ,…sa vada lumea cum arata MONSTRII neobolsevici!

# Soso date 4 March 2013 02:39 +15

Este INCREDIBIL:chiar au lasat in libetate TOTI PACIENTII de la Spitalul Nr.9???

# VIKY date 4 March 2013 10:33 +8

Astia nu sunt de la spitalul nr.9, ei sun oglinda gunoiului de la Cotroceni, ei il reprezinta. De multe ori ma intreb, cum au ajuns in functii inalte doar scursuri ale societatii, analfabeti, cu un caracter josnic?.

# Pebe date 5 March 2013 11:52 +1

in dfarsit am onoarea sa citesc randurile pline de inteligenta a unui roman mai destept decat 1600 de judecatori.........

# nu banuiti date 4 March 2013 06:19 +17

nu banuiti, stimata doamna Weber, citi romini se simt romini pentru ce faceti. sa fiti sanatoasa si sa luptati mai departe! in ce privest rautatile unro comentatori, noi le consideram nedrepte, cum nedrepte sunt atitea actiuni marca base in tara. inca sunt la parchet, dna, csm, ccr etc, exxct unde e mai rau, in justitie.

# 1600 judecatori drepti date 4 March 2013 06:22 +24

cei 1600 ...sunt o mindrie nationala. ne bucura actiunea lor, o dorim continuata, dna Weber devine si ea o mindrie romineasca

# Marinaru date 4 March 2013 06:55 +23

Felicitari Renate Weber.Aceasta e justitia romana si nu cea descrisa de PDL.Sunt curios de reactia V.Reding.Incaodata bravo Renate Weber.

# Avocat SF date 4 March 2013 09:54 +7

Eu zic ca daca Doamna Weber nu-i baga un cap in gura Vivianei n-a facut nimic.

# gunoiul basescu date 4 March 2013 10:17 +9

:lol: pana nu scapam de gunoiul basescu excrocul -paranoia care a vorbit cu merkel sa nu acepte romania in schengen :eek: de ore ce ponta ar avea un suces,cum a avut cu fondurile deblocate,ce au fost blocate pe vremea pdl,udrea a furat cu nerusinare ;-) acuma nu mai sunt la guvernare si fac opozitie cu mafia macovei :P lingatorea lui bsinescu :P :P :P :P

# VIKY date 4 March 2013 11:52 +7

Jocul care il face gunoiul de la Cotroceni, este unul murdar si periculos. Ei vor sa traga tara in prapastie, si sa porneasca poporul impotriva noului guvern, si sa preia ei puterea. Miza este foarte mare. Nu este vorba doar de dosarele grele din sertarele lui Morar, este vorba de cea ce se va descoperi daca se schimba capii din justitie. Nu inteleg de ce nu se trezeste guvernul la realitate, si sa nu le permita acestor termite sa ingenuncheze poporul, sa il denigreze in exterior, si sa duca tara in prapastie. Aceste termite ca :DNA, CC, ANI, CSM...confunda democratia cu anarhia, si ce este mult mai grav, o fac pe fata, fara sa raspunda pentru faptele lor. TREZITI-VA GUVERNANTI !.

# gelu date 4 March 2013 13:39 -7

Voi jurnalistii juristi de la luju puteti sa spuneti ce articol de lege a incalcat Daniel Morar atunci cand a dat ordin sa se intocmeasca o noua expertiza in cazul Flota pentru a reduce prejudiciul reala de 300 de milioane de dolari la valoarea zero pe hartie tocmai pentru a-l scoate cu fata curata pe mafiotul Traian Basescu? Mai ales cand dosarul ii fusese retransmis doar spre semnare de ICCJ deoarece acest dosar dintr-o omisiune a plecta initial de la DNA la ICCJ fara a fi semnat de seful DNA. Dupa cat cunosc eu aceasta contra-expertiza este prima si ultima pe care DNA a elaborat-o tocmai pentru a favoriza un inculpatul. Daca DM a incalcat legea ar fi bine ca luju sa depuna plangere penala impotriva lui DM, plangere care sa fie semnata in prealabil de toti cei care doresc s-o faca pe internet precum si de USL. Daca DM a incalcat legea vaforizandu-l pe TB trebuie sa raspunda penal. Concomitent cu aceasta plangere penala trebuiesc anuntate si PE, Consiliul Europei, ambasadele si minisnterele afacerilor externe ale tarilor cu care Romania are relatii diplomatice.

# VIKY date 4 March 2013 14:09 +6

“De asemenea, Horia Miclescu a precizat ca procurorul Carmen Gruescu a dispus fara niciun temei efectuarea unei noi expertize in dosarul “Flota”, incalcand astfel hotararea judecatoreasca ce se referea doar la refacerea primei file din rechizitoriu: “Procurorul de caz care a fost numit in cauza de Daniel Morar dupa restituirea dosarului, procuror care a fost adus la DNA de undeva de la Strehaia, incalcand fie din proprie initiativa sau din ordin dispozitivul hotararii judecatoresti, a inceput sa faca noi acte de urmarire penala in cauza, dispunand fara niciun temei un nou raport de expertiza cu toate ca in cauza exista doua, plus unul raport de constatare, care in mod miraculos si prin mijloace pe care nu le cunosc a stabilit ca in dosar nu exista niciun prejudiciu si, per a contrario chiar s-au creat beneficii parti vatamate.“........

# unul din lumea cea mare date 4 March 2013 14:58 -9

si ce daca a scris webaroaico!! webaroaico!!!!!!!! iti aduci aminte ca in 2006 am venit la tine cu nedreptatile facute de ,,nasul,,impotriva mea? atunci m/ai trimis la dracu(metaforic vorbind),acum ce mi s/a intimplat mie atunci(injustitie) se intimpla tuturor(chiar si tie). oare nu/si si vina ta? oare de ce te/ai complacut atunci sa taci si acum schelacai si nimeni du da nici un rahat uscat pe ce spui tu?;

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva