20 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INM - Rezultate slabe la examenul pentru promovarea in functii de conducere la judecatorii, tribunale si curti de apel

Scris de: L.J. | pdf | print

4 December 2011 14:05
Vizualizari: 13806

 

Rezultate incredibile la proba pe proiecte de management la concursul pentru ocuparea unei functii de conducere la judecatorii, tribunale si curti de apel. Magistrati cu experienta si care au condus nu doar tribunale ori curti de apel, dar si Consiliul Superior al Magistraturii, au primit note sub orice critica in comisia de examinare condusa de judecatoarea Nela Petrisor. Singura proba a concursului care nu poate fi contestata, interviul care include si prezentarea proiectului de management, a fost si proba la care au fost negociate, din plin, notele. Lumeajustitiei.ro anunta in urma cu cateva zile ca asupra acestui concurs planeaza suspiciuni cu privire la impartialitatea membrilor comisiei, care pot afecta rezultatele concursului.


Lia Savonea si Florica Bejinaru, note mici la evaluarea proiectului

Notele la aceasta proba sunt neasteptat de mici, mai ales ale acelor judecatori care au o experienta bogata in a conduce instantele sau chiar Consiliul Superior al Magistraturii. Printre cei care au obtinut note extrem de mici se numara si judecatoarele Lia Savonea, de la Curtea de Apel Bucuresti, dar si fostul presedinte al CSM, judecatoarea Florica Bejinaru. Nu este pentru prima data cand judecatoarea Lia Savonea este suntata la un interviu pentru promovarea in functia de conducere, si in urma cu trei ani, cand aceasta a reusit in final sa ocupe postul de vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti, a luat la interviu o nota putin peste 5. Cat de meritata a fost acea nota s-a vazut imediat dupa incheierea concursului, cand Lia Savonea a obtinut, la proba scrisa, o nota aproape de 10, demonstrand in acest fel ca nota anterioara a fost una data in pripa. La acest ultim concurs, Savonea a obtinut la proba interviului 6,96, apropiata de cea a fostului presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, judecatoarea Florica Bejinaru, candidat pentru sefia Tribunalului Mehedinti si care a obtinut 7,82. Desi teoretic aceasta proba este una care nu poate fi contestata de cei nemultumiti, unii dintre judecatori au transmis deja comisiei de examinare si nu numai memorii in care arata incorectitudinea modului in care au fost evaluati, dar si subiectivismul aferent unui asemenea mod de examinare.

 

Comentarii

# Vicepresedinta date 4 December 2011 15:39 +10

anghel doina ar trebui exclusa de la inm, unde preda management judicar, cu nota 7 pe care a reusit sa o smulga cu greu, cu tot sprijinul lui dumbrava prin nela petrisor. De fapt asta este nivelul ei, mediocritatea. Si la examenul din 2008 tot cam atat a reusit sa ia. Presedintele csm vorbea despre meritocratie. Asta este meritocratia.

# Dan date 4 December 2011 17:15 +8

Asta le e valoarea. Mai nasol e ca justitiabilul se loveste de prostia lor la tot pasul si nu are unde sa-i reclame ca sunt varza.

# antimaghiar date 4 December 2011 22:51 +5

La procurori presedinte de comisie a fost Maghiar de la PCA Cluj.A dat note pe ochi frumosi la prietenii din Ardeal, dar nu la toti, pe unii i-a ars la comanda.A lui K sau a lui Morar?

# DOREL date 5 December 2011 10:44 0

Nu trebuie sa fie de nici o mirare, Base e-n toate !

# ASOCIAŢIA VICTIMELOR MAGISTRAŢILOR DIN ROMANIArodica_ date 5 December 2011 13:44 +1

Judecatoarea Doina Anghel nu este mediocra, este o infractoare. Presedinte AVMR, Neagu Rodica(tel.0743242121)

# emil costin, judecator date 6 December 2011 10:48 +2

poate îmi spune cineva de ce se înregistgrează proba cu sustinerea proiectului din moment ce nu poate fi contestată? şi cât? că aş vrea să îl auziti pe deontologul florin costiniu, presedinte de comisie de examinare, cum vorbeste 10 minute la telefon în timp ce eu îmi sustineam proiectul la concursul din 2009. ar putea fi folosită inregistrarea ca element de comparatie cu cea in care se jură pe viaţa nepoţilor in faţa lui voicu. Imi pare rău, doamna Costiniu, aţi depus un jurămint ca soţie, dar nu uitati că aţi depus un jurământ şi la investirea in functia de magistrat, viaţa nepoţilor vă priveste, dar cariera magistraţilor nu poate fi lasată pe mâna unuia care scrie cărti de deontologie profesională,dar se comportă în dispreţul acesteia.

# IOAN DUSCAS date 10 December 2011 10:55 0

MA INTREB EU DACA AR FI SA-L TESTEZI LA SPECIALITATEA FIZICA PE UN PROFESOR DE ROMANA CAM CE CALIFICATIVE S-AR OBTINE ??? SUNT UN MAR FAN AL MANAGEMENTULUI ASA CA INCERC SA INTELEG CAM CE CUNOSTINTE DE MANAGEMENT AR FI NECESARE UNUI MAGISTRAT PENTRU A CONDUCE O JUDECATORIE , UN TRIBUNAL SAU O CURTE DE APEL SI AJUNG LA CONCLUZIA CA CAM PUTIN DIN CEA CE CUPRINDE MANAGEMENTUL SE POATE APLICA IN ACEST DOMENIU ASA CA ACCENTUL AR TREBUII PUS PE CHESTIUNI PROFESIONALE SI MAI ALES PE PROFILUL PSIHOLOGIC AL CANDIDATULUI ! ANORMALITATEA ESTE REGULA INTRO TARA IN CARE DE O VIATA INTREAGA ANALFABETI SUNT PROMOVATI DATORITA ASCULTARII PE CARE O AU FATA DE SAU DATORITA DIMENSIUNII COTIZATIILOR CARE POT SA PROVINA DIN ORICE SURSA ,CAT DE NEAGRA AR FI EA , DAR CU CONDITIA SA FIE CAT MAI CONSISTENTE !!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva