20 ianuarie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Inscriptie pe un pat de spital

Scris de: Adrian SEVERIN | pdf | print

8 septembrie 2021 17:18
Vizualizari: 4653

La Summitul superputerilor fostei ordini mondiale bipolare de la Geneva (2021), in procesul retragerii catre Marea Chinei si redispunerii in regiunea indo-pacifica, cu intentia de a-si asigura astfel spatele, SUA a cedat Polonia Germaniei, Ungaria Rusiei, Ucraina Rusiei si Germaniei, Marea Neagra Rusiei si Turciei, iar Romania a ramas, cum se spunea in dreptul roman, un res derelictae (adica o proprietate abandonata voluntar de titularul ei) avand statutul de res nullius (bunul nimanui), pe care oricine si-l poate insusi si cu care oricine poate face ce vrea.


 

Ceea ce se intampla acum in Romania este rezultatul acestei situatii: se distruge tot ce a mai ramas din sistemul constitutional pluripartit, pentru ca, devenit un simplu bun, cvasi statul Romania (un stat esuat) sa fie pus sub “administrarea directa” a unui regim de mana forte actionand din mandat international. Agitatia politica irationala (fara nici o legatura cu conceptul de “actiune politica”) de la Bucuresti, din aceste zile, reprezinta doar unul din multele scenarii menite a face posibila ajungerea la un asemenea rezultat; unicul interesant pentru marii jucatori de la masa politicii globale.

Nu conteaza cine a amorsat criza (care, de fapt, nu este politica, ci nationala - o criza de destin istoric), Citu, Barna sau Ciolos; nu conteaza cum vor vota AUR sau PSD; nu conteaza ce spun Ciolacu sau Orban, pe ce picior danseaza Dancu si Rares Bogdan ori la ce ora revine din adormire Iohannis. Cel din urma are misiunea ca, dupa ce a lucrat cu succes la suspendarea Constitutiei, sa creeze conditiile pentru ca romanii sa salute, de nevoie daca nu de gust, schimbarea regimului politic si trecerea de la democratia autohtona corupta si impredictibila, la autoritarism si subordonare externa integrala. Asta se executa acum.

Singura sansa a Romaniei in atari conditii, ca si in 1944, este sa se inteleaga direct (nu prin Washington) cu Rusia (cu care mai poate gasi interese strategice congruente), caci SUA a iesit din joc, respectiv a lasat-o in afara jocului, iar Germania nu are intersul sa vada un bloc romano-rus la Gurile Dunarii, intre obiectivele strategice germane si nevointele strategice romanesti neexistand nici o convergenta. Mai este, oare, cineva, la Bucuresti si la Moscova gata sau / si capabil sa o faca? Se pare ca nu.

Comentarii

# Baran Gheorghe date 9 septembrie 2021 08:44 +114

In conditiile in care Constitutia Romaniei a devenit presul lui Iohannis, USRPlus , PNL, UDMR si a atator politicieni tradatori, orice-i posibil . Atat pe plan intern cat si pe plan international , vointa romanilor e calcata in picioare. In atare conditii , toti politicienii si functionarii "la vedere" trebuie sa suporte criticile omului de rand, apostrofariole, comparatiile plastice si / sau elastice, asemuirile cu regnul animal sau specii din regnul animal ( mai putin omul , care-i tot animal dar ei nu sunt oameni) . Atata timp cat talpa tarii sufera iar grangurii se lafaie din hotie ....etc. etc.etc.....cum zicea neica, etzetera , etzetera ......

# Gilu date 9 septembrie 2021 12:33 +66

Iohannis nu a citit Constituția; l- a intrebat Dragoș Patraru si i- a răspuns sincer : " Nu am citit - o , dar am văzut filmul ..."

# Lorenzo de Medici date 13 septembrie 2021 16:08 +15

Foarte corect punct de vedere, dle. profesor. Paradoxal, dar doar în aparență, singurul jucător relevant pe arena internațională, cu care România are oarece interese strategice convergente, este, într-adevăr, Federația Rusă. Cu două precizări: dacă vom depăși, ca popor și mental colectiv, actuala isterie antirusă, cu nimic justificată în momentul istoric pe care-l traversăm, și dacă mai are cine să deschidă canale de comunicare și de negociere efective și eficiente cu puternicul vecin de la Răsarit. Am mari îndoieli, în ambele privințe.

# ?????? date 15 septembrie 2021 17:45 0

@ Așa cum s-a mai afirmat și de către cei de la „Corupția Ucide” , dintre cei mai corupți indivizi ar fi necesar să se vaccineze, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.01.2022 – Vrabie in locul lui Buda. Una dintre cele mai dure judecatoare asteapta sentinta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva