4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INSPECTOAREA CARE L-A ALBIT PE TAICA LAZAR SPUNE „PA” – Procuroarea Nicoleta Rhfir de la PT Constanta se pensioneaza cu 5 luni inainte sa-i expire al doilea mandat de inspectoare judiciara. In 2017, Rhfir a clasat plangerea disciplinara depusa de Lumea Justitiei impotriva Procurorului General Augustin Lazar pentru debarcarea abuziva a secretarilor de stat Oana Haineala si Constantin Sima de la Ministerul Justitiei. Alta procuroare iese la pensie inainte sa-si termine mandatul la IJ (Lista)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

24 August 2023 15:01
Vizualizari: 3173

Un nou lot de procurori iese la pensie, Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii dandu-le aprobarea in acest sens in sedinta de joi, 24 august 2023.Printre ei se numara procuroarea Nicoleta Rhfir (foto) de la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, inspectoare judiciara intre 15 octombrie 2011 si 14 octombrie 2017, al doilea mandat incepandu-i la 22 ianuarie 2018 si urmand sa expire in 21 ianuarie 2024. Totusi, procuroarea va iesi la pensie inainte sa-si incheie acest al doilea mandat la IJ.

In 17 martie 2017, Rhfir a clasat ca lipsita de interes sesizarea disciplinara facuta de Lumea Justitiei impotriva Procurorului General din acel moment, Augustin Lazar, precum si a Sectiei pentru procurori a CSM (din mandatul 2017-2022). Mai exact, Luju reclama abuzul comis in legatura cu incetarea detasarii procurorilor Oana Haineala si Constantin Sima pe posturi de secretari de stat la Ministerul Justitiei (click aici pentru a citi).

Alta inspectoare judiciara care nu isi duce pana la capat al doilea mandat (2018-2024, primul fiind detinut intre 2011 si 2017) este procuroarea Crenguta Andreea Lionte de la PT Bucuresti. In 2021, Lionte a fost reclamata la CSM de catre inspectoarea Andreea Cristina Mina, care a cerut si a obtinut – din partea Sectiei pentru procurori a CSM – apararea independentei si a reputatiei profesionale. Mai exact, Mina s-a aratat nemultumita de un aviz negativ emis de Lionte (care in acel moment activa ca inlocuitoare a directorului Directiei de inspectie pentru procurori din IJ) cu privire la inceperea unei cercetari disciplinare (click aici pentru a citi).

Totodata, pe lista proaspetilor pensionari o remarcam pe procuroarea Dana-Mirela Borcuti, cea care din 2016 incoace conduce Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures (cu delegare din 2022, cand i-au expirat cele doua mandate succesive de cate 3 ani ocupate prin concurs). Anterior, intre 2010 si 2016, Borcuti a condus Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare. In 2011, de Ziua Justitiei, Procurorul General Laura Kovesi a evidentiat-o – alaturi de alti aproape 300 de procurori – „pentru merite deosebite in activitatea profesionala desfasurata” (click aici pentru a citi).

Nu in ultimul rand, celelalte doua procuroare care au primit aprobare din partea CSM sa iasa la pensie sunt Mihaela-Rodica Chicea (adjuncta PCA Alba Iulia) si Anca-Mirela Fracea (sefa Sectiei judiciare de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia)vezi facsimil.

 Sursa foto: ILD.al (Inspectia Judiciara din Albania)

Comentarii

# DODI date 24 August 2023 16:45 -35

PORCuroare cu nume imposibil și caracter identic. Așa că nu e nici o surpriză soluția de albire a tractoristului. Vorba francezului... Goethe: ” Cine se-aseamănă se-afumă”. Iar statul român, darnic cu leprele, lighioanele șio alogenii, îi asigură o pensie nesimțită: direct proporțională cu cataracterul ei infect.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva