gandul.ro
1 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BIRCHALL BAGA TOCUL IN DOSARUL SAVARINA – Amestec in actul de justitie? Ana Birchall a facut spectacol in CSM, lasandu-i masca pe judecatori. In prezenta judecatorului Bogdan Mateescu, Birchall a grait: "Alistare, cum iti explici ca din toate dosarele SIIJ, procurorii de la aceasta structura au extras tocmai dosarul lui Mateescu? Au facut ei hocus-pocus cu mana prin dosare si taman dosarul asta l-au extras? Cum se face?" Judecatoarele CSM au parasit sala

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

8 iulie 2019 17:41
Vizualizari: 14811

Exista indicii care nasc banuiala legitima ca Ana Birchall se amesteca in actul de justitie, nesocotind linia trasata de premierul Viorica Dancila, care le-a cerut membrilor Partidului Social Democrat sa nu mai discute despre Justitie, dar nici sa nu se amestece in treburile acestei puteri a Statului. Informatiile pe care le-am aflat, pe surse oficiale din CSM carora nu le dezvaluim identitatea, demonstreaza insa ca ministresa Justitiei a inteles sa derapeze de la acesta directie, alegand ca in spatele usilor inchise ale Consiliului sa faca front pentru apararea unuia dintre membrii CSM care fac obiectul unui dosar penal la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). De altfel, noi auzisem ce se intampla in Consiliul Superior al Magistraturii dupa ce se opresc camerele de filmat care transmit in direct sedintele din Plen sau Sectii, cand nivelul discutiilor ajunge a fi comparabil cu cel de pe maidane, ca limbajul folosit de unii dintre membrii CSM lasa de dorit, la fel si luarile lor de pozitie (care de multe ori sunt atacuri la persoana altor membri CSM), insa la asemenea reactii, precum cea despre care am aflat ca ar fi avut ministrul Justitiei Ana Birchall (foto dreapta), recent numita in functie, nu ne-am fi asteptat.


Birchall se crede stapana pe plantatie in CSM

Lumea Justitiei a intrat in posesia unor informatii care vin sa demonstreze ca Ana Birchall face tocmai ce nu ar trebui sa faca un ministru politician. Incidentul pe care il prezentam mai jos ar fi avut loc dupa ce s-au oprit camerele de filmat ale CSM, dupa sedinta de Plen din data de 3 iulie 2019, care nu s-a putut desfasura din lipsa de cvorum, cauzata de absenta unor membri ai Consiliului, care au conditionat prezenta lor in Plen de scoaterea de pe ordinea de zi a punctelor referitoare la activitatea SIIJ. Conform informatiilor obtinute pe surse de Lumea Justitiei, imediat ce s-a intrerupt transmisia video a sedintei de Plen, ministrul Justitiei Ana Birchall ar fi luat cuvantul pentru a le trasa membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, si in principal presedintei CSM Lia Savonea, o serie de obligatii sau teme ce le revin "in primul rand, in al doilea rand, in al treilea rand...".

Tonul si cuvintele pe care Birchall le-ar fi folosit in sala Plenului le-ar fi deranjat atat de tare pe judecatoarele Lia Savonea, Simona Marcu, Mariana Ghena, Nicoleta Tint, Gabriela Baltag si Evelina Oprina incat, rand pe rand, acestea au parasit sala de sedinta, neacceptand sa primeasca ordine sau indicatii din partea ministrului Justitiei.

Judecatoarele CSM au parasit sala nu inainte ca unele dintre acestea sa ii transmita Anei Birchall ca membri alesi ai Consiliului nu se afla in relatie de subordonare cu ministrul Justitiei, care nu are niciun drept "nici sa ii certe", nici sa le traseze directii de urmat. Ba chiar, din informatiile pe care le avem, una dintre judecatoarele CSM i-au semnalat lui Birchall ca, in calitate de membru de drept al CSM (calitate ce ii revine in virtutea functiei de ministru al Justitiei), are la randul sau obligatia de a se preocupa ca buna functionare a Consiliului sa nu fie afectata de lipsa, spre exemplu, a Procurorului General, aflat sub autoritatea ministrului Justitiei, de la sedintele de Plen ale Consiliului.

Interventie pe fata in favoarea lui Bogdan Mateescu

Dupa ce in sala de Plen nu au mai ramas decat cativa procurori CSM, cei trei judecatori Bogdan Mateescu (foto stanga), Andrea Chis si Mihai Balan, dar si reprezentatii societatii civile, Victor Alistar si Romeu Chelariu, ministrul Justitiei Ana Birchall si-ar fi continuat cuvantarea, ajungand (halucinant) sa vorbeasca in sala Plenului despre functionarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitiei, care intelegem ca nu este agreata de aceasta.

Ba chiar - fara sa tina cont ca intr-un parchet nu se lucreaza dosarele in functie de ordinea inregistrarii plangerilor, ci in principal dupa principiul importantei dosarelor si a pericolului pe care il prezinta faptele sesizate - Ana Birchall s-ar fi aratat ingrijorata de dosarul penal pe care membrul CSM Bogdan Mateescu, prezent in sala de Plen, il are in lucru la SIIJ si asupra caruia Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa se pronunte, daca va confirma sau nu redeschiderea urmaririi penale.

In restransul cerc in care se afla in CSM, Ana Birchall ar fi luat cuvantul pentru a-si exprima ingrijorarile si "crezurile" legate de dosarul penal al membrului CSM, Bogdan Mateescu, pozitia Anei Birchall din CSM putand fi lesne interpretata ca o nemultumire fata de un dosar aflat in lucru la SIIJ, in care urmeaza sa se pronunte in cursul zilei de marti 9 iulie 2019 judecatorul Dan Marius Foitos de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ba chiar, in loc sa lase Justitia sa functioneze, ministrul justitiei s-ar fi apucat sa faca procese de intentie procurorilor Sectiei speciale, manifestandu-si, in spatele usilor inchise, sustinerea pentru Bogdan Mateescu, de fata la intreaga scena.

Din informatiile pe care le avem, interlocutorul Anei Birchall pe acest subiect ar fi fost Victor Alistar, care i-ar fi atras atentia pentru derapajul sau, moment in care, ministrul Justitiei i s-ar fi adresat reprezentatului societatii civile astfel: "Alistare, cum iti explici ca din toate dosarele SIIJ, procurorii de la aceasta structura au extras tocmai dosarul lui Bogdan Mateescu? Au facut ei hocus-pocus cu mana prin dosare si taman dosarul asta l-au extras? Cum se face?"

Bunul mers al Justitiei, afectat de ministrul Justitiei?

Practic, sustinand ca procurorii lucreaza pe "hocus-pocus", se poate deduce ca Ana Birchall acrediteaza ideea ca procurorii SIIJ l-au vanat pe Bogdan Mateescu, fara ca ministrul Justitiei sa tina cont de principiile care guverneaza activitatea procurorilor, si fara sa ia in calcul ca reactiile sale pot fi interpretate ca niste interventii in functionarea actului de justitie.

Din punctul nostru de vedere incidentul din CSM din 3 iulie 2019 este de o gravitate fara precedent si apreciem ca se impun reactii imediate ale celor vizati si nu numai. Nu de alta, dar chiar marti, 9 iulie 2019, judecatorul Foitos ar trebui sa se pronunte in dosarul lui Mateescu, dupa doua amanari de pronuntare, iar o posibila solutie a judecatorului ICCJ de neconfirmare a redeschiderii urmaririi penale in dosarul "Savarina", aflat la SIIJ, in care este vizat Bogdan Mateescu (Click aici pentru a citi) va putea fi interpretata ca fiind rezultatul interventiilor ministrului justitiei.

Ceea ce este, din nou, regretabil, daca tinem cont ca, in extenso, s-ar putea interpreta ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a intrat mai nou sub influenta politica, dupa ce abia reusise sa scape de patalamaua de anexa a Serviciului Roman de Informatii.

Comentarii

# Judecator iccj date 8 iulie 2019 17:57 +36

Am trăit pt a vedea si cum un ministru al justiției își ridică poalele in cap si la propriu si la figurat pt un posibil infractor membru csm din păcate. Dna Birchall mai bine vorbiți direct cu judecatorul iccj si dezvaluiti-va farmecele sa fiti sigură că scapa bobita matilet. Judecatorii nu au speranțe de la dvs. Iar procurorii stiti ca va admira

# DODI date 8 iulie 2019 19:56 +10

De când cu arestarea ilegală a lui Dragnea s-au trezit toți pupincuriștii și acoperiții să cuvânte. Unde lingeau înainte acum scuipă arătându-și nu doar lipsa de carater dar și lipsa de bun simț. Cu atât mai mult de la una care se crede pupila colivei stanciu, marea amatoare de prafuri trase în nas și așezate pe dosarele oamenilor sistemului și de lins fesele mărimilor. În atari condiții drumul vieții politice a româncei Birciăl va fi ceva mai scurt și va însemna o mare dezamăgire, cu foarte mulți pași înapoi față de prestația dorelului.

# nu conteaza date 9 iulie 2019 00:28 +9

Dragii mei, dar naivi sunteti!!!! Adica, nu v-ati dat seama cine e cutra asta cand imediat ce a fost numita, s-a dus la klemm, sa se "consfatuiasca"? Chiar credeati ca asta poate fi ministru PENTRU Romania? Haida-de! De ce v-ati imaginat ca a pus-o ministresa, cutra cealalta care a fost 9 ani plecata din tara si nu stie despre ce e pe aici? Pffff... Dar tare dusi cu pluta sunteti!!!!

# Jos Bitchall ! date 8 iulie 2019 18:27 +36

Lazar biciuit in piata langa dolofana Curvesi plagiatoarea . Plesoianu , Serban N., Olguta V. , Codrin S, sa-si deschida urgent partid (cum a facut si Puie Monta , tradsatorul) ca oameni sa aiba pe cine vota ! 8)

# Ioana M. date 8 iulie 2019 18:48 +13

Prin aceasta fraza dovedeste ca minstra are o problema cu procurorii SIIJ, pe care ii acuza . Sustine fatis anumite persoane si opinii ale grevistilor din CSM. Un ministru trebuie sa fie impartial.

# coco date 8 iulie 2019 18:49 +16

Presedinta csm nu trebuia sa accepte discutii fara camera pornita!! E datoria ei sa iasa public sa povesteasca tot ce s-a intamplat dupa ce a fost oprita filmare!!!!!!!!!!!!!!!!!

# Răspunderea magistratului date 8 iulie 2019 19:22 +23

Rusine dna ministru Birchall!!!nu intelegeam de ce dl președinte v-a acceptat atat de rapid, se pare ca acum incepe sa se vada ..Imi pare rau sa o spun având in vedere ca sunteți o doamna ,dar Aveti multe de învățat de la Tudorel Toader .Verticatitate , imparțialitate si lăsați-i pe cei care sunt in funcții sa își faca treaba!!!!respect lia savonea! Respect Gabriela Baltag ! Respect Victor Alistar !

# Gilu date 8 iulie 2019 19:23 +16

Fii serioasa , Doamna ministru ! Nu te poti adresa astfel lui Alistar , deoarece te depaseste mult ca pregatire ; ai ajuns acolo dintr- o eroare a mai multor prosti care populeaza PSD si care au crezut ca desteptaciunea matale sta in coafura si au izgonit un mare profesor de de drept , realmente un profesionist ...Matale sunteti frumoasa si ... atat !

# Pai, date 8 iulie 2019 19:35 +11

si damele alea din CSM de ce nu i-au tras un dos, dandu-i replica:da Anuta, si nu e chestie de hocus pocus, ci e chestie de probabilitate; in limbaj de Cotroceni, "fatalitate", sau "ghinion" (dupa caz). Da' ce stii tu Anoushka !

# mishulescu date 8 iulie 2019 20:01 +10

Foarte corect a punctat " Jos Bitchall " ; Plesoianu , Codrin , Serban si altii care gandesc ca ei, sa-si faca partid politic unde sa nu intre pui de securist. Buie Mitchall !

# Pintea date 8 iulie 2019 21:18 +15

... da despre dosarul lui Liviu Dragnea, fostul ei sef de partid, nu a fost indignata deloc! Nimica asta nu stiu ce are in comun cu justitia! Crede ca ifosele suplinesc lipsa inteligentei!Vai de ea, se vede ca are niste ordine precise si presante si faptul ca nu le poate aduce la indeplinire o scoate din minti si calca totul in picioare: lege, colegialitate, bun-simt, cinste, etc/

# Fara cuvinte date 8 iulie 2019 22:10 +12

Ce sa mai zici...!Faptul ca a cobzarit bine ia America si d-na Viorica a executat rapid ordinele,nu o scuza ca manifesta o crasa OBRAZNICIE,foarte mult tupeu,incalca normele bunului simt profesional al functiei detinute si legile in vigoare,constitutia?!! Trebuie rapid parasutata !!CSM sa dea dovada de fermitate si sa o cheme sa explice compotamentul toxic si sa -i faca plangere penala!

# Florins date 8 iulie 2019 22:18 +14

Alo, PSD (fara Madame Dancila care si-a aratat adevarata fata facand aceasta alegere cu A.B.!) , daca n-o dati afara-rapid- pe aceasta tupeista de. la Justitie aveti MARI SANSE, ca la alegerile de anul viitor, sa aveti soarta celor de la ALDE, de la europarlamentarele recent terminate! Sunt de acord cu @ Coco:'Presedinta csm nu trebuia sa accepte discutii fara camera pornita!' Aveti grija PSD: DANCILA si-a ales sa mearga pe alta strada!

# basicuta date 8 iulie 2019 22:25 +8

DEMISIA - sa mearga in SUA la sotior, chiar asa, poate devorteaza acela cand vede asa derapaje....noi romanii iti uram sa fii judecata de cei pe care i aperi....

# Vedeti unde duce stresul provocat de dosarul lui Mateescu date 8 iulie 2019 22:28 +11

Va dati seama ca Primului ministru Viorica Dancila ar trebui sa-i plezneasca obrazul de rusine cu un astfel de ministru de justitie... PSD afla acum inca un motiv pentru care a pierdut alegerile trecute si le va pierde si pe cele viitoare... Ce circ, ce mahala..., aceasta Birchall stie cumva care erau procedurile prin care DNA "tragea din palarie" dosarele magistratilor...!? Era bine cand securistii dadeau ordin procurorilor... prin biletele galbene cu miros de Protocol... imbibate cu putere... de alcool ? De  ce Ministrii nu sufla in fiole cand se duc la sedinte !?

# Maris date 8 iulie 2019 22:38 +14

Doamne, ce matracuca a fost adusa de Dancila si compania SRI-SIE-Iohannis la Ministerul Justitiei... Ma intreb daca Dancila, in intelepciunea sa, insusita de la Juncker, Timmermans ori Klemm, are constiinta tradarii intereselor Romaniei prin aducerea unei servante securista, la fel de abjecta ca si sistemul care a propulsat-o cat mai sus fara niciun merit. Cine se aseamana se aduna, madam Dancila?

# santinela date 9 iulie 2019 07:36 +3

Doamna ministreasa in loc sa te faci de ris prin CSM si sa dovedesti,daca mai era nevoie,cit esti de TUTA,mai bine te-ar preocupa dracului de ce idiotul ala de Iacob,sef pe la DNA mai este in functie dupa ce a fost sanctionat si sta acolo impotriva legii, de exemplu !

# romanul date 9 iulie 2019 07:59 +10

"Alistare, cum iti explici ca din toate dosarele SIIJ, procurorii de la aceasta structura au extras tocmai dosarul lui Mateescu?" Acum va dati seama de ce aceasta scuipatoare de venin a fost urgent numita MJ de catre infractorul de la Cotroceni! Este vadit ca aceasta neica-nimeni este contra SIIJ, este vadit ca patzachina asta apara procurorii sabotori! Dar Dancila ce joc face cu nemernica asta?

# Maxim date 9 iulie 2019 08:42 +7

Este dezastru aceasta matracuca...este paralela si echidistanta de functia de minstru al justitiei. Este o bataie de joc la adresa noastra numirea unui asemenea dezastru ca ministru al justitiei. Aloooo dancila!!! se aude???? afara cu nulitatea asta de la MJ!

# gicu valerica date 9 iulie 2019 10:56 -2

"Informatiile pe care le-am aflat, pe surse oficiale din CSM carora nu le dezvaluim identitatea" - De ce nu? De altfel, noi auzisem ce se intampla in Consiliul Superior al Magistraturii dupa ce se opresc camerele de filmat care transmit in direct sedintele din Plen - de unde? / de la cine? Exista indicii care nasc banuiala legitima ca ... care sunt acele indicii? in mintea cui nasc banuiala? Conform informatiilor obtinute pe surse de Lumea Justitiei - care sunt sursele?

# UN_OM date 9 iulie 2019 10:58 +1

Dincolo de tonul colocvial, nu se spune ca sistemul aleator de repartizare este perfect, si , ceea ce se invata la Yale este perfect aplicabil in Romania pentru ca, nu-i asa, avem sisteme juridice identice ?!

# Ioan Barbatei date 9 iulie 2019 11:43 +2

ASTA SE INTIMPLA CIND AI O FLAUTISTA ministereasa...

# escu date 9 iulie 2019 12:52 -3

Foarte bine a făcut. Să vadă lumea ce miniștri a promovat Dragnea și gașca. T. Toader, profesionist și știutor de carte cât 1000 de birchalli și tărcese la un loc, îi stătea în gât. Cred că pedeapsa pe care a primito, pe nedrept, este rodul jocurilor pe care le-a făcut în numirea unor analfabeți în funcții guvernamentale, aici un loc pe cinste ocupându-l această Birchiall, care are legătură cu justiția așa cum am eu cu Papa de la Roma.

# manu date 9 iulie 2019 13:12 +3

rusine birchall, rusine psd ca ati pus o ... ministru si ati dat afara o somitete precum Tudorel. DEMISIA BIRCHALL, individa asta distruge si putinul pe care l-a facut psd in justitie pentru revenirea cat de cat la normaliate

# Roman date 9 iulie 2019 14:54 +3

Dragnea e principalul vinovat. Nu el a insistat sa fie schimbat Toader ? Uite a fost inlocuit cu persoana de fata, care practic nu ar avea ce sa caute in PSD. Cum poate fi cineva cu o avere de 30-40 mil. de dolari, membrul unui partid de stanga, e o mare nebuloasa pentru mine. Probabil a fost trimisa special pentru a parazita si incurca acest partid, care teoretic ar trebui sa fie partidul unor oameni de conditie modesta. Daca corelam acest fapt cu mai noua orientare a PSD impusa de madam Veorica, concluzionam ca partidul va intra usor, usor intr-un anonimat fatal, fara sustinatori si votanti. Prevad ca la anul, PSD nici nu va mai conta la parlamentare, ca de prezidentialele din anul asta, ce sa mai vorbim ?

# irchall, o golancă Soros deja date 9 iulie 2019 15:02 +2

Birchall, o golancă Soros deja?Are și asta rată la mobilă? 8)

# Vântișelînparașută date 9 iulie 2019 15:31 0

Birchall, perfect rotundă sau lunguiață ( nu mai știu precis cum o analiza la fizic un/o postac/ă) la căpățână, nu prea are punctișoare comune cu cele drepte ce stau scrise în legile și Constituția țării. Însă, are bune competențe de "sufleor" în urechi strâmbe, întărită în curaj de vântișelul/alizeul americănesc ce-i suflă molcom și inspirațional în parașută.

# neica-nimeni date 9 iulie 2019 16:13 0

birchall tigva de cal este din aluatul alogenilor de necheaza ca o martoaga deselata perfect manipulabila :o

# Pintea date 10 iulie 2019 09:55 0

Cruella asta se vede ca vine de pe planeta sua, via klemm. Face numai ce este in interesul americanilor si al altor trogloditi, dar ce este in interesul guvernului care a numit-o, nu! PSD se decredibilizeaza cu nimica aceasta! P.S. Se spune ca Sorina Șărămăt are un sange special, rar, de aceea este dorita de los americanos! Poate ar trebui analizate analizele medicale ale fetitei de catre un specialist.

# Edelweiss - Ivory Tower Bored Profiler date 10 iulie 2019 13:07 0

Voiesc aplause la scenă deschisă: Io* am fost primul care am profilat-o, cu exactitate maximă, pe Frau Ilse Koch-Tarcea - die Hexe von OKJ, încă din ianuarie 2018, de la acel vestit bilanț al GEheimeSTaatsPOlizei. Atunci încă nu-și devoalase cotoroanța cocleala aramei protocolare. Săptămânile trecute, când încă Anna - „foloclorista din gaura cheii nu-și etalase încă desuurile mânjite de protocoliadă, am profilat-o și pe aceasta cu maximă exactitate: JUST AN AMERICAN TOOL / TOY. Zilele astea cu satisfacție inutilă am primit proba verității profilului realizat. Pentru conformitate, acilișa: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/06/correct-political-transitivity-ab-bc.html

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 140
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2020 - Bataie de joc: la CAB dosarul se studiaza doar 10 minute

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva