19 octombrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM, DUSMANUL MAGISTRATILOR INTEGRI – Represalii impotriva presedintei Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatoarea Gabriela Baltag. CSM a stabilit ca sefa AMR a incalcat Codul deontologic atunci cand si-a permis sa ceara demisia presedintei ICCJ Livia Stanciu, dupa cazul Mariana Rarinca. Judecatorii din intreaga tara trebuie sa reactioneze in fata acestui nou derapaj comis de membrii CSM. Daca o sa taca, usa abuzurilor va fi larg deschisa

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 februarie 2016 17:45
Vizualizari: 5219

Efectele cazului Mariana Rarinca, scandal care a zdruncinat serios parteneriatul DNA-ICCJ, continua sa se vada si astazi. Rand pe rand, toti cei care nu s-au aliniat intereselor DNA sau ale sefei ICCJ Livia Stanciu sunt pedepsiti intr-o forma sau alta. Dupa ce impotriva judecatorilor Risantea Gagescu si Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucuresti - cei care au dispus achitarea definitiva a Marianei Rarinca, achitare transformata in condamnare de Dorel Matei si Anamaria Tranca de la CAB - a fost declansata o ancheta disciplnara, acum a venit randul unuia dintre cei mai demni si mai curajosi magistrati din Romania sa simta represaliile sistemului. Este vorba despre presedinta Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatoarea Gabriela Baltag (foto).

Sectia pentru judecatori a CSM a discutat, marti 16 februarie 2016, posibila incalcare de catre Gabriela Baltag a Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor, dupa ce si-a permis sa ii ceara Liviei Stanciu sa demisioneze din fruntea Inaltei Curti ca urmare a scandalului Rarinca. Iar decizia membrilor CSM a fost ca sefa AMR a incalcat Codul deontologic al magistratilor:


Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat incalcarea de catre doamna Gabriela Baltag, judecator in cadrul Tribunalului Neamt, a normelor de conduita prevazute de art.18 alin. (2) din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor”.

Art. 18 alin. 2 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor prevede urmatoarele: „Judecatorii si procurorii nu isi pot exprima parerea cu privire la probitatea profesionala si morala a colegilor lor”.

Magistratii integri sunt pedepsiti, indivizi precum Vasilica isi vad de treaba

Hotararea Sectiei pentru judecatori este una halucinanta, in opinia noastra, si ea nu va avea cum sa reziste in instanta, daca Gabriela Baltag o va ataca. Este incredibil cum intr-o tara ce se pretinde a fi democrata un judecator este pedepsit pentru ca a indraznit sa isi exprime un punct de vedere si sa vorbeasca. Mai ales ca iesirea Gabrielei Baltag a avut loc intr-un caz extrem de mediatizat, care a efectat imaginea Justitiei in ansamblu.

Este incredibil cum CSM se transforma in dusman al magistratilor integri, iar membrii acestui for nu vad personaje precum Vasilica Danilet, care isi fac de cap pe Facebook si isi dau cu parerea despre tot si toate, afectand imaginea Justitiei prin comentarii referitoare, spre exemplu, la homosexualitate sau zoofilie. De altfel, ca tot am amintit de Vasilica Danilet, din informatiile pe care le detinem, acesta a participat la sedinta in urma careia s-a stabilit ca Gabriela Baltag a incalcat Codul deontologic. Or, prezenta sa este cel putin una ciudata, in conditiile in care el a fost primul care a sarit in apararea sefei ICCJ, explicand ca o persoana achitata nu este neaparat nevinovata. O explicatie care a uluit o tara intreaga, mai ales ca ea venea din partea unui individ ce se presupune a fi judecator.

Gabriela Baltag: „Muntele de moralitate, pana mai ieri victima, se ascunde astazi dupa o alta victima care a platit, in schimb, spre deosebire de cea dintai, cu o privare de libertatea usturatoare, timp de 6 luni”

Revenind la decizia CSM in cazul Gabrielei Baltag, aceasta a fost luata dupa ce, asa cum spuneam, sefa AMR si-a permis sa ii ceara demisia Liviei Stanciu dupa scandalul Rarinca. S-a intamplat in mai 2015, prin intermediul unei scrisori trimise Lumeajustitiei.ro, cand judecatoarea Baltag a precizat ca prezenta Liviei Stanciu in fruntea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa cazul Mariana Rarinca, pune in pericol credibilitatea magistratilor.

Iata pozitia judecatoarei Gabriela Baltag in urma careia Inspectia Judiciara s-a autosesizat, iar Sectia pentru judecatori a CSM a decis in 16 februarie 2016 ca sefa AMR a incalcat Codul deontologic:

Zilele acestea testul de incredere in puterea exemplului indicat cu atata suficienta, in orice imprejurare, de judecatorul Stanciu, care nu uita sa ne aminteasca permanent cine este, a fost picat chiar de protagonista!

Muntele de moralitate, pana mai ieri victima, se ascunde astazi dupa o alta victima care a platit, in schimb, spre deosebire de cea dintai, cu o privare de libertatea usturatoare, timp de 6 luni.

Justitia a castigat respectul independentei, al imparțialitatii prin forta solutiei pe care nu o comentam, care nu a fost intimidata de puterea functiei 'partenerului de nadejde', avand ca izvor doar legea, fiind supusa constiintei celor care au pronuntat-o, cu demnitate, asa cum trebuie sa se intample intr-o stare de normalitate, intr-o societate care-si respecta, fara nicio discriminare, cetatenii.

Daca sistemul judiciar e mai vulnerabil acum ar trebui sa fie preocuparea care sa nu va dea in niciun fel liniste zilele acestea doamna judecator! Prezenta dumneavoastra in fruntea celei mai reprezentative instante, un etalon al dreptatii, pune in pericol credibilitatea magistratilor, iar in ochii unui observator obiectiv sunteti o persoana care nu mai poate beneficia de respectul acestei inalte demnitati!

Dovediti onoare doamna judecator, asteptam demisia dumneavoastra!

Baltag Gabriela

judecator, Tribunalul Neamt

Comentarii

# LEO date 16 februarie 2016 18:26 +42

CAND POMENESTI NUMELE GABRIELA BALTAG,POTI SA INTELEGI:PROFESIONALISM,COMPETENTA,TENACITATE,PERSONALITATE,SERIOZITATE,CURAJ,CALITATI CARE ADUNATE LA UN LOC,INSEAMNA UN MAGISTRAT DE EXCEPTIE!!.

# Jegosul CSM date 16 februarie 2016 23:48 +25

Actualul CSM e compus 90% din infractori si 10% lasi. Locul acestora e in puscarie, cu pensiile speciale anulate!

# unul din lumea cea mare date 17 februarie 2016 01:39 -8

ptr leo// ce reqviem cu laudatio!!!!!!!AMIN

# petru date 16 februarie 2016 18:33 -25

noi societatea civila avem voie. sa va fie rusine. plecati acasa impreuna cu raaveica de botosani aa voastra.

# Salvamar date 17 februarie 2016 08:51 +12

Pai noi suntem marea muta, iar aia de vorbesc in numele nostru dunt ONGuri cu epoleti (fie CIA, fie Soros, fie servicii romanesti - de fapt cred ca e cam tot una). Cred ca madam Guseth sau Laura Stefan ar fi trimis-o pe Baltag la inchisoare ca a avut curajul sa o critice pe madam Stanciu, acest procuror comunist, in haine de judecator. De la acest CSM nu mai astept de mult nimic - o gashka de nemernici care probabil este santajabila si canta fals dupa dictare. Puteam sa pun pariu ca asa se va intampla.

# simona date 17 februarie 2016 15:36 +2

Pai madame stanciu nu merita sa fie cocotata in cea mai inalta pozitie a justitiei romanesti pentru ca nu este un exemplu de etica si moralitate asa cum cere aceasta functie si nici o profesionista deosebita, asa ca ai dreptate, sa se duca Livia Stanciu de unde a venit, in Galatiul sau Braila ei de unde a adus-o Basescu si sa ne lase!

# In numele bunului simt date 16 februarie 2016 18:48 +22

Injustitia facuta unui singur om, devine o amenintare pentru toti/ Prin determinare si acte de bun simt, puterea acestora trebuie sa opreasca si inlature puterea celor ce abuzeaza de ea in statul de drept/ “Le despotisme est un régime un seul, sans loi et sans règle, entraîne tout par sa volonté et par ses caprices”/ – “La liberté politique dans un citoyen est cette tranquillité d’esprit qui provient de l’opinion que chacun a de sa sûreté ; et pour qu’on ait cette liberté, il faut que le gouvernement soit tel qu’un citoyen ne puisse pas craindre un autre citoyen” Montesqieu

# DODI date 16 februarie 2016 23:10 +22

Avem încă o dovadă că actualul CSM (cu ”profesioniștii” Danileț și Hăineală) face alergie la adevăratul profesionalist și sluj în fața oportuniștilor. Atunci când justiția românească va scăpa de specimenele cunoscute (stoica, matei, luluța, bogdan și alții) vom mai avea ceva șanse de ... reabilitare.

# ADEVARUL date 17 februarie 2016 11:43 +5

CE MAGISTRAȚI? NIMENI NU VEDE CREATURILE HIDOASE CARE JOACĂ ACEST ROL? CÂND L-I SE FACE FOAME...O SĂ VĂ MĂNÂNCE CA PE ORICE ANIMALE DOMESTICE.

# nuibai date 17 februarie 2016 14:29 +8

Nu ştiu dacă CSM mai poate sancţiona şi judecători pensionaţi, dar eu mă ofer, alături de cea mai bună colegă a mea: Je suis Gabriela!

# Simona date 17 februarie 2016 15:32 +8

Tot respectul meu de om si avocat pentru curajul si integritatea doamnei judecator Baltag, spre deosebire de madame Stanciu, de care mi-e rusine ca e cocotata in varful justitiei romane!

# Maria date 17 februarie 2016 18:57 +5

Ce mai cauta Haineala si Danilet in conducerea CSM?

# "Gabut" date 19 februarie 2016 03:57 +3

"Gabut"Da nu mi-am schimbat parerea despre concetateni mei,si sa fiu mai explicit,in primul rand santem un popor inteligent.Avem multe somitati in toate domeniile de actvitate,dar majoritatea nu si-au permis sa-si murdareasca cariera,intrand in radul acestor relicve ale comunismului,caci tot ce vedeti in toate punctele inalte de conducere ale societati noastre sant cei de maisus enuntati,si daca cineva vrea sa intre intre acestia si gandeste invers,nu va avea zile multe,si ca sa fie lumea multumita,va esi cu un dosar in justitie,in cele mai multe cazuri.Asa ca sa nu ne asteptam ca toata aceasta cacealma,va disparea curand.Nu vedeti,ca pe unde mergi,toate birourile sant pline de ex CC,s-au odraslele lor,si se lupta intre ei,care sa urce mai sus,nu vedeti cazul Basescu cuVoiculescu,si acestea sant persoane cunoscute,dar asemenea lor,la nivele mai joase,se intampla la fel.Aceasta natie nu va scapa curand da aceste lacuste,numai daca risca somitatile,sa se uneasca si sa incerce sa vina la 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 149
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.10.2020 – Arafat a ramas nerezolvat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva