18 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IN RAZBOI CU TELEVIZIUNILE SI PRESA SCRISA - Danilet ne someaza, prin avocat, sa-i scoatem pozele de pe site. Membrul CSM invoca articole din Codul civil. Il informam cu nu vom retrage pozele, intrucat este demnitar si trebuie sa-si asume propria imagine, conform aceluiasi cod. Lumeajustitiei.ro este pregatita pentru un eventual proces (Notificarea)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

16 October 2012 16:27
Vizualizari: 8637

 

Dupa ce a parat televiziunile la CNA, judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto) din CSM dezgroapa securea razboiului si cu presa scrisa. Danilet ne-a somat, marti - prin adrese trimise prin casa de avocatura SCA Dobrinescu Dobrev – sa-i retragem de pe siteul nostru o serie de fotografii. Prin adresa trimisa, Vasilica Danilet ne-a invederat urmatoarele: „Subsemnatul Vasilica Cristi Danilet, judecator si membru al CSM, va rog sa procedati in termen de trei zile de la primirea prezentei comunicari la retragerea de pe site-ul www.luju.ro a fotografiilor la care fac referire in anexa, deoarece nu mi-am exprimat acceptul pentru utilizarea lor de catre dvs. As aprecia daca pe viitor veti utiliza in mod public fotografii ce tin de viata privata a subsemnatului (indiferent ca le detineti deja sau le veti procura) numai in conditiile stabilite de Noul Cod Civil, in art. 70 – 75. Daca sunteti interesati in a va actualiza baza de fotografii cu subsemnatul in vederea ilustrarii unor articole, postari, reportaje privind activitatea mea profesionala, puteti utiliza fotografiile puse la dispozitie la http://cristidanilet.wordpress.com/fotografii – Va multumesc s.i.” In anexele adresei, Danilet a prezentat o serie de imagini aferente unui numar de 23 de articole aparute in Lumeajustitiei.ro in perioada februarie 2011 – octombrie 2012.


Nu stim daca Danilet a adresat solicitari similare si altor publicatii, insa un lucru e cert: expeditorul a invocat in cererea sa prevederile art. 73 din noul Cod civil referitoare la Dreptul la propria imagine, articol potrivit caruia: „(1) Orice persoana are dreptul la propria imagine. (2) In exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate sa interzica ori sa impiedice reproducerea, in orice mod, a infatisarii sale fizice ori a vocii sale sau, dupa caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Dispozitiile art. 75 raman aplicabile”.

Lumeajustitiei.ro nu va retrage pozele de pe site, intrucat Danilet este persoana publica, demnitar, iar prezentarea imaginii sale nu constituie o incalcare a drepturilor sale

Evident, Lumeajustitiei.ro nu va da curs acestei solicitari, intrucat fotografiile publicate de noi – dar si de o importanta parte a presei - nu-i incalca sub nicio forma drepturile cetatenesti lui Cristi Danilet, intrucat acesta este demnitar (membrii CSM au aceasta calitatea pe perioada suspendarii lor din functia de judecator, perioada in care isi exercita mandatul), fiind astfel o persoana publica, platita din bani publici, a carui activitate si manifestari in exercitiul functiei si in afara acesteia trebuie cunoscute de opinia publica si breasla magistratilor.

Este dreptul presei de a publica imagini cu orice demnitar, cu atat mai mult cu cat toate fotografiile prezentate sunt efectuate in spatii publice, multe aduse in spatiul public chiar de catre Vasilica Danilet, care le-a dat primul publicitatii.

In plus, prevederile art. 75 din Noul Cod civil, referitor la limitele exprimarii, prevede: „Nu constituie o incalcare a drepturilor prevazute in aceasta sectiune atingerile care sunt permise de lege sau de conventiile si pactele internationale privitoare la drepturile omului la care Romania este parte. (2) Exercitarea drepturilor si libertatilor constitutionale cu buna-credinta si cu respectarea pactelor si conventiilor internationale la care Romania este parte nu constituie o incalcarea a drepturilor prevazute in prezenta sectiune”.

Lumeajustitiei.ro precizeaza in legatura cu fotografiile indicate ca acestea au fost publicate in scop de exemplificare ori de ilustrare a unor situatii/fapte despre activitatea membrului CSM Cristi Vasilica Danilet, prezentari care, chiar daca au avut un continut pe alocuri critic, au fost efectuate cu buna-credinta si in virtutea dreptului la libera exprimare, garantat de Constitutie, de jurisprudenta CEDO. Este de notorietate ca jurnalistii pot prezenta fotografii cu orice persoana platita din bani publici, de a carei activitate depinde bunul mers al unor institutii, aceasta neputandu-si aroga dreptul de a interzice dupa cum pofteste publicarea de fotografii care ii reprezinta.

De altfel, mai multe asociatii profesionale ale magistratilor, dar si unii magistrati in lucrari ale lor sau luari de pozitii publice, au criticat si au cerut explicatii pentru manifestarile gruparii Danilet.

De ce nu s-a arata deranjat Danilet si de fotografiile pe care Lumeajustitiei.ro i le-a facut cand ne-a acordat interviuri de candidat la CSM?

Amintim ca Lumeajustitiei.ro a realizat zeci de articole si interviuri cu Cristi Danilet, atat inainte ca acesta sa ajunga membru in CSM, cat si dupa, articole pozitive in acceptul domniei sale (insotite de zeci de alte imagini) si care l-au ajutat sa acceada in inalta functie. Suntem surprinsi ca Vasilica Danilet nu se arata deranjat si de aceste fotografii, la care a pozat de bunavoie, in baza de date a noastra existand zeci de imagini cu fotografii la care judecatorul a stat in toate pozitiile, interesat sa arate cat mai bine in articolele care l-au ajutat in campania electorala pentru CSM si nu numai. Suntem surprinsi ca Danilet nu are nimic de criticat la fotografiile de la interviurile pe care ni le-a acordat, si care l-au ajutat sa fie ales in CSM, dar se arata deranjat atunci cand el insusi ajuns demnitar, a devenit tinta unor imagini care nu-i convin doar pentru ca el le eticheteaza ca fiind din "viata privata" desi au fost luate in locuri publice. Mai mult, unele imagini pe care azi considera ca trebuie retrase, ni le-a trimis el insusi...

In esenta, conform somatiei sale, Danilet transmite indirect mesajul ca daca cineva doreste sa-i mai publice vreodata vreo fotografie, sa ia numai pozele care-i convin lui de pe siteul sau propriu! Unde s-a mai auzit o minunatie ca asta!!!

Lumeajustitiei.ro este pregatita pentru eventualitatea unui proces civil, daca Vasilica Danilet va intelege sa apeleze la aceasta cale, proces pe care anuntam ca il vom face public, pe larg!

* Cititi aici somatia si anexele cu fotografiile care l-au deranjat pe Cristi Danilet

Comentarii

# Brad Pit date 16 October 2012 16:43 +29

Da ce vroia zvapaiatul, sa-l faca LUJU mai chipes ca Brad Pit? E de vina ziaristii? :D

# Spitalul de psihiatrie date 16 October 2012 18:06 +26

Pe cat e de " frumos " pe atat e de " inteligent ". Din pacate acest specimen scapat de la spitalul de boli mintale a ajuns in CSM si-i reprezinta pe magistratii din Romania. E uimitor cum acestia nu-l revoca urgent pe Danilet si pe toti colegii lui din CSM care au aceleasi probleme de ordin psihic.

# E foarte simplu date 16 October 2012 18:19 +20

Pentru ca sunt niste cacaciosi!

# CE FATA DE SOAREC PLOUAT date 16 October 2012 19:06 +19

Ce urat e in poza asta ,  :eek:

# Eroare date 16 October 2012 22:41 +13

Asa e el in realitate, nu doar in poza asta. Dar, Vasilica, viata de pe facebook e privata sau nu? Pot sa te adaug prieten sau trimiti avocatul peste mine? Iti vand un pont, da-te bine pe langa Fanta sau Cola si poate ti-o imprumuta un pic pe buldogul Rica. Daca ti-o da pe Rica te-ai scos, o trimiti peste luju si ii sperie cumplit. Poate fac si pipi pe ei de frica. Dupa aia poti sa o trimiti si la Antena 3, poate albesc de frica. Brrrrr, uratule!

# Gashka Sexy date 17 October 2012 01:37 +5

Vasilica e bun prieten nu doar cu Macovei ci si cu alta zvapaiata, Iulia Motoc. A fost la lansarea ei de carte. va dati seama ce bine le sade impreuna? Macovei, Motoc si Vasilica ar merge un sex in grup !

# Poze cu clovni date 17 October 2012 15:56 +1

LUJU, VA SUGEREZ CA DE FIECARE DATA CAND SCRIETI DESPRE VASILICA SA FOLOSITI IN LOCUL POZEI LUI, POZA UNUI CLOVN. In acest fel nu ii mai publicati imaginea lui, dar noi vom stii cu siguranta ca este vorba despre el.

# korect date 17 October 2012 17:13 0

eventual poza lui predoiu sau a lui corlatean ar fi ok. florea si cu iordachita stiu de ce. avocatii lui peste.

# Ghimpele.ro date 20 October 2012 11:20 0

http://www.ghimpele.ro/2012/10/vasilica-danilet-in-cautarea-intimitatii-pierdute-in-portbagaj/

# Contragabierul date 21 October 2012 07:28 +1

Lu` asta nu-i ploua`n gura. Comportamentul astuia,ii de golan/haimana.Lu` asta,chiar iar trebui un control psihiatric(verificata deviatia magnetica)

# Mihail date 16 October 2012 17:00 +35

Vasilica, ti-e rusine cu tine? Lasa-ne sa te vedem in toata splendoarea ta.

# Elena date 16 October 2012 19:04 +19

E bun de fotomodel !

# Andrei G. date 16 October 2012 18:56 +25

Eu nu inteleg de ce-l mai tolereaza magistratii pe Danilet. Nu-si dau seama ca fac un deserviciu sistemului judiciar si implicit lor ?

# Punctul G date 16 October 2012 19:06 +25

Pentru ca magistratii care l-au votat (si care ar putea, prin urmare sa il si revoce) se simt reprezentati de el. De aia il tolereaza si nu il critica. Altfel, l-ar revoca si s-ar termina povestea. Simplu de tot.

# Elena date 16 October 2012 19:03 +23

Vasilica daca vrei viata privata ramai privat nu demnitar ! Si lasa si politica ca nu te aranjeaza . Eu zic ca fotografiile vorbesc cat o mie de cuvinte . Un soarec cu privire vinovata dupa ce a papat cascavalul de la Macovei .

# Maximmouse date 16 October 2012 19:37 +18

Danileeet! Nu ne lipsi de chipul tau! Sunt multi care te vad ca pe o intruchipare a justitiei strambe a lui kioru! :cry:

# precum turcul si pidtolul date 16 October 2012 19:52 +16

Cum fiecare popor isi merita conducatiorii si fiecare breasla isi merita reprezentantii! Asta aveti, cu asta defilati, ca de mai mult nu v-ati invrednicit!

# Istratie citând pe RUSTICO DI FILIPPO. date 16 October 2012 20:18 +8

Suflând în messer Messerin viata/ Crezum că Domnul o minune-ar face,/Împrumutându-i - fapta-i sugubeață!/Ceva din păsări, oameni dobitoace.//Astfel,la gusă seamană a rață,/ În sale mari girafei haidamace/Si doar pe chip o spuză de roseață/Grăieste că si el e om si place.//În cântec pare-a fi un corb pe cracă,/La minte vine dinspre animale/Si-a om aduce numai dupaă straie.// N-avea Cel Sfânt atunci prea mult să facă/Ci vru s-arate harul forței sale/De-a iscodit asmenea trăsnaie.

# cazut pe spate de respect date 16 October 2012 20:21 +23

Personajul, care de coniventa sau nu, cu proprii parinti, gaseste metode sa-si arda copilul la pensie alimentara, imi pare cea mai fericita alegere pentru un judecator la complet de minori si familie. Un model, o nestirbita reputatie, alaturi de M.M, ambii personaje langa care nu poate trai nimeni, nici macar propriul copil!

# Istratie date 16 October 2012 20:26 +14

Lacramația ipochimenului este întemeiată. La urmă, ce vă băgați voi (?) în viața lui privată? ÎN ACEASTĂ VIAȚĂ ȘI ÎN ACEASTĂ...PRIVATĂ... 

# sILE cAMATARU date 16 October 2012 20:46 +14

PAI DANILET SE CONTRAZICE DIN NOU ! CAND APAREA IN POZE LANGA MONICA MACOVEI IN SPATIU PUBLIC CA TANAR ASPIRANT LA CARAT TUCALUL POLITIC AL ACESTEIA , A AVUT TUPEUL SA PRETINDA CA SUNT POZE PRIVATE IN DIRECT LA SINTEZA ZILEI ! CULMEA E CA NU-L DERANJEAZA ACUZATIILE DIN ARTICOLE CI POZELE .

# emil date 16 October 2012 22:52 +11

Acest personal ridicol mai este membru CSM? Nu s-au luat inca masuri  impotriva lui si a celor doua precupete Ghica si Haineala? Ce se mai asteapta? Personajele respective  fac numai deservicii justitiei,Asteptam masuri urgente.

# Victoria date 16 October 2012 23:53 +6

Este potrivit pentru filme porno.Actorii sunt urati ca dracu sa puna in evidenta altele...?! Vasilica, ne-am saturat de tine -)))

# gogu date 17 October 2012 00:41 +3

Va rog sa constatati ca pe domnul care semneaza solicitarea nu il cheama Vasilica-Cristi Danilet, ci Semnatura, din moment ce a iscalit sub acest nume… Sau o fi Semnatura vreun pseudonim? Daca-i asa o semnez si eu si o dau anonima… Fir-ai al dreaqu nene Iancule, cum l-ai anticipat matale pe Vasilica - oaia lu´Dumnezeu ;(

# cosmin date 17 October 2012 00:48 +7

După figură şi comportament,în mod cert părinţii lui sunt cel puţin veri primari

# Tony date 17 October 2012 01:35 +7

O lepadatura.

# Ezoteric date 17 October 2012 03:57 +6

Hitleristule,mori ! Ca urat si prost si meltean mai esti ! Saraca maica ta,ce o zice ea cand vede ce scarnavie esti ! 

# Cata date 17 October 2012 09:35 +5

nici macar el nu se suporta.... cum dracu o fi atunci sa traiasca cu sinele atita viata??? este o cerere de individ netrecut de stadiul grotei....

# Marinela date 17 October 2012 10:01 +6

Sa-si dea demisia, sa plece din aceasta institutie daca nu se poate comporta cu deminitate asa cum i-o cere funcia, sa lase televiziunile si presa sa-si faca treaba, nu-i este rusine, cat tupeu poate sa aiba maimutoiul asta!!!

# Cezar date 17 October 2012 12:08 +3

Poate va trage asta o karata....hai...

# sile date 18 October 2012 01:37 +3

DACA NU O KARATA MACAR O CARAFA CA E MARE CONSUMATOR ZBANGHIUL !

# prepelila date 17 October 2012 15:52 +4

mai daniletule, mai dar ai tu drepturi de autor pentru fotografiile pe care la postezi pe blogul matale? http://cristidanilet.files.wordpress.com/2012/07/predoiu7.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2012/07/predoiu6.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2012/07/predoiu5.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2012/07/predoiu4.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2012/07/predoiu3.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2012/07/predoiu2.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2008/08/predoiu-conferinta.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2012/07/dosarpenal.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2012/07/mark-gitenstein.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2012/07/ruleoflaw.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2012/07/themis.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2012/06/trofeul-calitatii.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2012/05/ethics.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2012/05/parinti-si-copii.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2012/01/noile-coduri.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2012/02/lup-simbol.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2011/12/human-rights-day.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2007/11/palat.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2011/11/catavencii1.jpg http://cristidanilet.files.wordpress.com/2007/09/lovit-picior.gif http://cristidanilet.files.wordpress.com/2011/08/us-constitution.gif http://cristidanilet.files.wordpress.com/2008/02/ciocan-cu-bani.jpg

# PAKYPARA date 17 October 2012 17:33 +3

ATITA VREME CIT OCUPI O FUNCTIE PUBLICA,NU POTI FI PERSOANA PRIVATA SI CA URMARE NU -TI MAI APARTII.DACA AI FI INTELES ACEST LUCRU NU TE-AI MAI FI AFISAT PE INTERNET CU TOT FELUL DE ARTICOLE SI COMENTARII IN NUME PROPRIU,DESPRE LUMEA MONDENA SI NU NUMAI.CEI CARE V-AU RASPUNS ,SI-AU SPUS SI EI PAREREA.DACA NU ATI FOST PE ACEEASI LUNGIME NU-I NICIO PROBLEMA,ASTA DENOTA DIVERSIFICARE,NU?NU PUTEM SA AVEM PRETENTIA CA TOTI SA FIE DEACORD CU PARERILE NOASTRE DAR CA SA VA SIFONATI IN ASEMENEA HAL ASTA NU MAI INTELEG.DACA ATI FI AVUT UN COMPORTAMENT EXEMPLAR DEMN DE FUNCTIA DETINUTA,VA ASIGUR DOMNULE DANILET CA NIMENI NU AR FI AVUT NICIUN FEL DE CRITICA LA ADRESA DUMNEAVOASTRA.STITI, PROBLEMELE AU APARUT, DACA BINE IMI ADUC AMINTE CIND ATI INCEPUT SA AVETI INTERVENTII CU IZ POLITIC CEEA CE A DERANJAT FOARTE MULT PE CEI CARE PRIN CONTRIBUTIILE LOR, VA RETRIBUIESC LUNA DE LUNA SI NU PUTIN.ASA CA INAINTE DE A VA MAI FACE DE RIS SI MAI MULT,INCERCATI SA VA REORIENTATI GINDIREA IN DIRECTIA CARE V-AR AVANTAJA MAI MULT.CUGETATI,VA ROG!!!

# vali date 17 October 2012 21:38 0

m-am intalnit mai ieri cu un prieten judecator si mi-a spus ca de la om la om ca ii pare rau de ce se intampla cu mine, cu noi romanii si ca nu trebuie sa le purtam pica. Le-au marit salariile in 2010 cu 40% iar actualmente fiecare primeste din urma cate 5000 lei lunar din totalul de circa 2 miliarde vechi drepturi salariale pe diferite sporuri. M-a primit in ochi si m-a intrebat prieteneste:"daca tu ai fi in locul meu, cu un salariu de 10000 lei net si astfel de drepturi date de vechea guvernare ai putea sa judeci impotriva lor?"

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.08.2022 – Sediul DNA a ajuns in paragina (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva