4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IRESPONSABILITATE – Presedinta CSM impinge puterea judecatoreasca intr-un conflict voit cu puterea executiva. In numele unui CSM aflat in concediu, Alina Ghica, de capul ei, infiereaza interventia presedintelui Antonescu si a premierului Ponta de a cere explicatii Laurei Kovesi pentru anchetele procurorilor la referendum, ca fiind un atentat la independenta puterii judecatoresti

Scris de: L.J. | pdf | print

16 august 2012 13:50
Vizualizari: 6130


Presedinta CSM, Alina Ghica (foto) sfideaza orice responsabilitate pe care o are asupra sistemului judiciar si deviaza toate sesizarile publice facute de autoritati cu privile la posibile abuzuri ale procurorilor in dosarele referendumului catre Inspectia Judiciara, in scopul ca verificarile sa se faca chiar impotriva persoanelor care au sesizat aceste nereguli. In acest sens, presedintele CSM Alina Ghica nu s-a dat in laturi sa deturneze tinta sesizarilor publice chiar impotriva exponentilor celorlalte puteri in stat, mai precis impotriva presedintelui interimar Crin Antonescu si a premierului Victor Ponta, la care l-a adaugat, ultimul pe lista, pe fostul sef al statului Ion Iliescu. Cu alte cuvinte, CSM mai are un pic si va da in scris natiunii ca oricine va indrazni sa critice prestatia vreunui magistrat (orice ar face acesta) atenteaza la independenta judecatoreasca!


Astfel, desi presedintele Crin Antonescu a declarat explicit joi seara de la Palatul Cotroceni ca nu face presiuni asupra niciunui procuror, dar cere explicatii Procurorului General Laura Kovesi, in virtutea drepturilor sale constitutionale, pentru anchetele de la referendum, in numele a mii de cetateni peste care niste procurori le navalesc in case, judecatoarea Alina Ghica se preface ca nu stie de Constitutie si rolul presedintelui in republica si isi permite sa sesizeze Inspectia Judiciara impotriva acestuia.

CSM afecteaza relatiile intre puterile statului

In opinia noastra, ceea ce face azi presedintele CSM este un act de iresponsabilitate, de natura sa afecteze buna cooperare intre institutiile statului, de dragul unor jocuri politice. Nu stim despre ce afectare a independentei vorbeste presedintele CSM Alina Ghica cu privire la procurori, de vreme ce toata lumea isi aminteste de episodul recent in care Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989 Bucuresti s-a plans ca Parchetul blocheaza dosarele Revolutiei. La acel moment, presedintele Traian Basescu a chemat-o pe „independenta” Laura Kovesi, Procuror General al Romaniei, si i-a spus public sa faca bine sa-l ia pe generalul Dan Voinea inapoi si sa-l reintroduca in dosarele Revolutiei. Despre ce afectare de independenta am mai putea vorbi cand inca de atunci Procurorul General al Romaniei s-a conformat ordinului lui presedintelui Basescu, iar CSM nu a mai reactionat cum o face azi Alina Ghica?

Prin comunicatul dat azi publicitatii de CSM si mai ales prin sesizarea Inspectiei Judiciare, presedinta CSM Alina Ghica, care vorbeste in numele institutiei afllata in concediu, in opinia noastra da dovada de lipsa de ratiune si de indisponibilitate la dialog, dar si de dispret fata de cetatenii care asteapta o explicatie de la parchete, si pune paie pe foc intr-un conflict institutional pe care urmareste sa-l produca intre puterea judecatoreasca si puterea executiva si Administratia Prezidentiala, stiut fiind ca Presedintia prin presedinte, interimar sau nu, are obligatia constitutionala sa medieze conflictele inter-institutionale. Publicam in continuare sesizarea Alinei Ghica catre Inspectia Judiciara, dar si comunicatul semnat de ea in numele CSM-ului aflat in concediu, comunicat despre care avem rezerve ca reprezinta vointa tuturor membrilor CSM ori ca s-a obtinut acordul acestui organ colectiv.

Sesizare catre: INSPECTIA JUDICIARA

In atentia doamnei Judecator Rica Vasiliu - Cravelos – inspector sef

In baza art. 30 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii si art. 7 alin 4 (a) din HCS nr. 326/2005 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului Superior al Magistraturii, va solicit dispunerea si efectuarea unor verificari cu privire la apararea independentei sistemului judiciar, ca urmare a prezentarii, pe mai multe posturi de televiziune si in presa scrisa si on-line din tara, a unor afirmatii - facute de presedintele onorific al Partidului Social Democrat, domnul Ion Iliescu, de catre presedintele interimar al Romaniei, domnul Crin Antonescu, precum si de catre domnul Victor Ponta, prim ministru al Romaniei.

Analizand diferitele afirmatii vehiculate recent in spatiul public, constat urmatoarele:

1.La data de 15.08.2012, domnul Ion Iliescu a postat pe blogul personal, mesaje cu urmatorul continut:Nu credeam ca, dupa Revolutia din Decembrie 1989, imi va fi dat sa asist la asemenea manifestari de un primitivism feroce – procurori care dau navala peste oameni in case, in mediul rural, pentru a-i chestiona daca au fost la vot pentru Referendum. In ce lume traim ?!!! De unde au rasarit asemenea specimene, venite parca din grote primitive ? Dar, mai ales, cine i-a trimis intr-o asemenea misiune ?..... Prin asemenea acte se submineaza autoritatea instituției in perceptia opiniei publice, a cetațenilor – care vad cum o instituție creata pentru a apara ” ordinea de drept, … , drepturile si libertatile cetatenesti” – se transforma in instrument de intimidare si de acțiune impotriva cetațenilor ! Dintr-un instrument de aparare a democratiei si a libertatilor cetatenesti , risca sa se transforme intr-un instrument de reprimare a libertatilor, pus in slujba unor interese inguste, in cazul de fata – in slujba unui om cu tendinte autoritare , care a pierdut sprijinul si increderea cetațenilor ...

2.La data de 15 august 2012, domnul Crin Antonescu, presedinte interimar al Romaniei, a afirmat in cadrul unei declaratii de presa, ca : „...Exista sentimentul exprimat de multi dintre cetateni, de multi oameni din societatea civila, de jurnalisti, de comentatori ca este o ancheta fara precedent, cu un scop politic si ii are in vedere pe cei care s-au prezentat la vot la acest referendum. Eu nu formulez niciun fel de acuzatie la adresa Parchetului General si la masurile pe care acesta le intreprinde. Nici eu, nici altcineva nu impiedicam desfasurarea acestor cercetari. Avand in vedere modalitatea fara precedent, faptul ca acest Parchet cu acesti conducatori, cu prilejul altor alegeri, altor plangeri formulate in legatura cu posibile fraude electorale, nu a actionat aproape deloc in asemena proportii, cred ca este necesar si cer , pe aceasta cale, procurorului general sa ofere explicatii publice in legatura cu natura, cu mijloacele si cu scopul acestei cercetari.... Eu nu am indoieli ca toti procurorii care efectueaza cercetari in aceste zile au o acoperire legala. Este o chestiune asupra careia cred ca seful acestei instante, Parchetul General, are datoria sa lamureasca opinia publica. Pentru ca, altfel, poate sa existe si sa se extinda sentimentul ca Parchetul actioneaza in sensuri politice, ca Parchetul este preocupat de oamenii care s-au prezentat la vot, ca exista pericolul ca secretul votului sa se extinda. Este un lucru inacceptabil, in sensul in care afecteaza dreptul cetatenesc fundamental si este inacceptabil, in masura in care efectul sau este de descurajarae a cetatenilor de a mai participa la activitati de scrutin. Ar fi un act anti-democratic....”

3.La data de 15 august 2012, domnul Victor Ponta, prim ministru, a afirmat in cadrul unei interventii telefonice in direct la postul de televiziune Antena 3: „...Voi participa luni, la sedinta convocata de presedinta CSM, unde voi pune pe ordinea de zi discutia despre abuzurile procurorilor, pentru ca eu nu ma feresc sa spun, este vorba de niste abuzuri... macar prin faptul ca procurorii DNA nu au competenta sa ancheteze decat fapte de coruptie, nu fapte ce tin de legea referendumului (...) E un atac la democratie sa ii anchetezi pe cei 8,5 milioane de romani care si-au exercitat un drept constitutional de a vota...".

4.Declaratiile acestora au fost preluate de numeroase publicatii, in continutul unor articole de presa in care au fost analizate si dezbatute aspecte care vizeaza cercetarile penale efectuate de Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu modalitatea de organizare si desfasurare a referendumului din data de 29 iulie 2012. Mesajele publice ale celor doi reprezentanti marcanti ai vietii politice romanesti promoveaza, direct si fara echivoc ideea ca justitia este aservita politic sau, mai mult, controlata politic. Asa-zisa implicare politica a fost accentuata prin trimitere la diferiti lideri politici, la comanda carora s-ar efectua, de catre procurori, presupuse abuzuri in anchetele pe care Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie le efectueaza in legatura cu modalitatea de organizare si desfasurare a referendumului din data de 29 iulie 2012.

Toate aceste aspecte pun in discutie atat independenta magistratilor, cat si a sistemului judiciar in ansamblul sau, conturandu-se ideea unei justitii care nu corespunde standardelor europene si care raspunde la comenzi politice.

De asemenea, creaza o presiune cu potential de intimidare si decredibilizare a institutiilor din justitie si a corpului procurorilor romani, ce pot induce la nivelul societatii atitudini de sfidare si aversiune cu efect de escaladare a tensiunilor politico-sociale existente si de subminare a statului de drept.

Raportat la afirmatiile sus-mentionate, va solicit efectuarea de verificari pentru a se stabili daca, prin acestea, s-a adus atingere independentei justitiei, cu consecinta subminarii autoritatii acesteia si inclusiv a sistemului judiciar” - Judecator Alina Nicoleta GHICA

COMUNICAT DE PRESA - Privind pozitia CSM fata de declaratiile publice ale domnului Crin Antonescu, presedinte interimar al Romaniei

CSM ia act cu profunda ingrijorare de declaratiile si acuzatiile formulate de la nivelul presedintiei interimare a Romaniei, privind anchetele penale ce vizeaza aspecte ale procesului electoral din cadrul referendumului pentru suspendarea presedintelui Romaniei, aflate in curs de derulare.

Fata de mesajele transmise de domnul Crin Antonescu, presedinte interimar, cu ocazia declaratiei de presa din seara zilei de 15 august 2012, formulam urmatoarele precizari :

-Activitatea procurorilor romani se desfasoara, conform prevederilor Constitutiei Romaniei, cu respectarea principiilor legalitatii, impartialitatii si controlului ierarhic. Potrivit Constitutiei Romaniei, procurorii nu sunt subordonati nici puterii legislative, nici puterii executive.

-In acest context, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, in sedinta publica din data de 24 mai 2007, ca: procurorii nu pot fi citati si obligati sa se prezinte in calitate de martori in fata Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constitutionale, fac parte din puterea judecatoreasca.

-Referitor la afirmatiile vizand derularea unor anchete penale, conducerea CSM a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari pentru a se stabili masura in care astfel de afirmatii lezeaza independenta justitiei, independenta procurorilor in exercitarea atributiilor de serviciu si principiul separatiei puterilor in stat.

-Procedura de convocare a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii este reglementata prin HCSM nr. 326/2005 de aprobare a Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului. Conform art. 13 alin. 1) din Hotararea mentionata Consiliul se intruneste in Plen si in sectii ori de cate ori este necesar, la convocarea presedintelui, a vicepresedintelui sau a majoritatii membrilor Plenului ori, dupa caz, ai sectiilor. Calendarul prestabilit pentru reuniunea in sedinta a Plenului CSM este cel comunicat public prin comunicatul din data de 8 august , si anume 20-24 august 2012.

-Reamintim recomandarile adresate Romaniei de catre Comisia Europeana, in recentul Raport de tara din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, din iulie 2012, in special Recomandarea nr. 1 vizand: Respectarea statului de drept si a independentei sistemului judiciar.

Conducerea Consiliului reitereaza apelul la neinterferenta a actorilor politici in sfera justitiei, avand in vedere necesitatea respectarii principiilor fundamentale ale statului de drept, ce statueaza suprematia legii si independenta actului de justitie, ca elemente cheie in arhitectura institutionala a Romaniei.

Conducerea CSM solicita actorilor politici abtinere de la orice manifestare de natura a aduce atingere principiilor fundamentale ale unui stat de drept.” - Presedintele CSM

*Cititi aici sesizarea Inspectiei Judiciare in cazul Crin Antonescu, Victor Ponta si Ion Iliescu

*Cititi aici comunicatul dat de Alina Ghica in numele unui CSM aflat in concediu
Comentarii

# Opriti paparuda date 16 august 2012 14:01 +33

Cat tupeu sa ai sa faci asa ceva? Unde s-a mai vazut ca un magistrat pus in fruntea unei asemenea institutii sa se ia de gat cu presedintele statului, cu primul ministru... se gandeste aceasta doamna la repercursiuni, ca pot suferii toti magistratii din cauza acestor reactii viscerale? ca cetatenii ii vor ura si mai mult pe magistrati cu asemenea reactii incontrolate?

# independenti sunt numai judecatorii date 16 august 2012 15:07 +25

Care Ghica? Comunicatul e dat de Haineala, doar nu conduce Ghica CSM-ul. Procurorii sunt la putere! Si by the way, nu sunt independenti pt ca in art. 132 din Constitutie scrie ca sunt subordonati Ministrului Justitiei, deci Puterii Executive si functioneaza pe principiul CONTROLULUI ierarhic. Numai judecatorii sunt independenti. Procurorii joaca dupa ordine!

# mn date 16 august 2012 15:17 +17

Procurorii sunt mustruluiti pana la lacrimi in sedintele parchetului pentru fiecare achitare primita. Controlul ierarhic este crancen, incepand de la parchetul local pana la Luluta ! De unde independenta?! Cine a scos si gogomania asta?

# Diversiunea mn date 16 august 2012 15:55 +9

De ce minti, unde ai vazut procuror sanctionat pentru achitarile primite? Sunt ascunsi cu totii!!!!! si au calificative anuale "f bine"

# Hahaineala Conducatoarea CSM date 16 august 2012 20:08 +7

Ghica este de o stupiditate notorie! Toate aceste mizerii sunt montate si puse in scena de catre Haineala, aceasta odrasla de procuror comunist, tinuta in sah de catre cei in drept cu nisthe inregistrari naspha legate de grupuri de afaceri portocalii. Haineala, dupa ce l-a pupat in dos pe hrebenciuc, si a fost subsecretar de stat la interne in guvernul PSD, si-a dorit atat de tare sa fie Procuror general incat a vandut-o pe Kovesi lui Ponta prin Dumitreasca.Dupa ce a primit un SICTIR binemeritat a trecut in partea opusa, stimulata de promisiuni si de unele inregistrari>Bine ati votat , dragi colegi! 

# Winston Churchill, „Daca poti sa faci un lucru,fa-l, daca nu date 16 august 2012 23:44 0

Ce scria conducerea actuala in planul de management? "III. Comunicarea publica si relatia cu alte institutii/organisme la nivel intern Principiul de baza care trebuie aplicat in comunicarea publica este acela al adoptarii unei strategii de comunicare rationale, corecte pe grila Observatie – Orientare – Decizie - Actiune, nu pe o reactivitate de natura emotionala. De asemenea, punctele de vedere exprimate de conducere trebuie sa fie cele asumate de Plenul Consiliului, avand in vedre ca CSM este un organ deliberativ de decizie. in comunicarea publica, ca si in alte domenii, esentiale sunt dialogul, cooperarea, multiplicarea rolului activ in influentarea evolutiilor din perspectiva procesului de reforma. Este utila si necesara operationalizarea unor formate interactive de cooperare in mediile academic, al societatii civile si al institutiilor partenere."

# UN OM date 16 august 2012 23:35 +11

CSM-UL ESTE COMPUS DIN IOPCRITI SI PSEUDOINTELECTUALI

# Ce nasoala date 17 august 2012 13:02 +4

Ce fata de scorpie are!

# Organizatie date 16 august 2012 14:03 +23

La data de 16.08.2012 au fost sesizate mai multe Organisme Internationale pentru DISCRIMINARE IMPLICITA ! Toti cei ce sunt anchetati fara respectarea procedurii, va rog sa faceti plangeri impotriva procurorilor, cf art 275 cod procedura penala. Faceti plangeri, mii de plangeri ! Este un ABUZ fara precedent pe care il face justitia.

# adevarul date 16 august 2012 14:05 +28

Acest CSM trebuie schimbat in majoritate.Sunt sclavii lui Macovei.Sa ne lase cu imixtiunea in treburile justitiei.Cine sunt ei sa nu raspunda in fata nimanui?Parlamentul e suveran sa stie si toapa aia din fruntea CSM-ului.Si in plus sa ne lase cu independenta justitiei,care e la mana chiorului in totalitate si a DNA-ului.Doar cine e bou crede asta si din pacate sunt ceva boi in Romanica.

# Croitoru date 16 august 2012 14:06 +9

Chiorule citeste articolul mai bine , nu intelege CSM ce inseamna independenta justitiei ! Nu a dat nimeni ordin, dar sunteti o HOARDA de infractori care faceti ce vreti in tara asta ! hoooooooooooo

# livia date 16 august 2012 14:07 +7

Niciodata nu am apreciat breasla absolventilor de drept. pentru ca numai facultatea se numeste de drept, in rest ei si faptele lor sunt de stramb. Acum mai putin ca oricand. Ma intreb totusi, mai exista in tara asta absolventi ai acestei facultati, oameni integri, nesantajabili, corecti, cinstiti? Daca da, de ce nu iau atitudine? Nu pot face nimic? Ce face avocatul poporului? Poporul este traumatizat, de ce nu face nimic? Ce face Pro democratia, Amnesty International? Toti au amutit? Sunt in vacanta, nu au nimic de comentat? De ce nu fac cunoscut lumii de la Est la vest si de la Nord la Sud despre ce se intampla in tara?

# hai la gramada, neamule! date 16 august 2012 15:01 +5

Dvs absolventa carei facultati sunteti? Ca sa generalizam si noi cu privire la absolvetii acelei facultati! William Blake a fost foarte dur cu cei care generalizeaza, nu reproduc aici citatul, desi ar trebui.

# livia date 16 august 2012 15:22 -1

Am intrebat daca exista si altfel de oameni decat ce vedem astazi (din bransa cu pricina). Si nu a raspuns nimeni ca ar fi si oameni integri (prin fapte, bineinteles). Asa ca....

# mda date 16 august 2012 17:04 +3

Ati intrebat si nu vi s-a raspuns prin fapte....bine. Perfect. 

# nana date 16 august 2012 16:54 +5

Ce facultate au absolvit acesti procurori ?Au urmat INM ? nu cumva sunt dintre cei ,, echivalati "?

# meck date 16 august 2012 17:02 0

Obsesii, obsesii. Echivalati sunt bietii robotei de la INM care nu au avut cariera, experienta profesionala, ci au recitat a mia oara ce au invatat la facultate. Papagaliceala sa traiasca!

# nana date 16 august 2012 17:09 +6

echivalati din alte structuri , ca pe la facultate ,mai rarutz ca-i mai dragutz !N-ati vazut ce prestatie au avut la tara ?

# cucu date 16 august 2012 14:25 +18

cred ca si aceasta linge cur a lui basescu are filme xxx si e santajata de JEGOSII DE LA DNA

# Lady Gaga Ghica date 16 august 2012 14:26 +15

Daca tot ne dau Gitestein si Gordon lectii, ar trebui sa luam si ex.bune: Principiul constitutional american promulgat inca din 1936 (in fapt preluat din teoriile lui Charles-Louis de Secondat, baron de La Brède et de Montesquieu) Checks and balances care se referă la mecanismul controlului reciproc între puteri, și nu între , pe de o parte, oamenii politici, de exemplu și o anume persoană funcționând într-o autoritate, pe de alta. Diferite disensiuni apar sub forma conflictelor sociale, politice, etnice, profesionale etc. fără a constitui în mod direct abuzul uneia dintre autorități în fața alteia. Esența acestei norme constă în împiedicarea unei manifestări de forță excesivă a unei puteri în detrimentul alteia. Despre Ghica doar atat:"zdreant-o care esti zdreanta" lu'Basescu

# Corect date 16 august 2012 18:25 +7

Cea mai buna porecla de pana acum a Alinei Ghica! LADY GAGA sa ii ramana numele!

# srL date 16 august 2012 14:33 +11

domnisoara alinuta este fetita lui ta****** lupuletfarablana, personajul care bea cafea cu cheliosul. dinn pacate filiera alinuta este o filiera formata din cucoane tinere si fierbinti , normal de la cab . daca cineva are puterea sa distruga aceasta filiera , din care face parte si finuta lui nutzica, pot sa va dau cateva nr de dosare unde s.au facut magarii. daca eu simplu cetatean am auzit despre filiera.. va dati seama ce stie srL sau cheliosu . deci oricand cocoanele pot fi trimise la facultate. de ce nu le.a trimis pana acum cheliosul ? f.mult s.au luptat lupulet si cheliosul ca s.o puna sefa pe alinutaspaimabucurestiului. acum doar barfe. se aude ca ar exista un filmulet de la un botez din sect 6 unde apar toate aceste cocoane din filiera . e posibil sa existe ceva inregistrari cum fetele isi beau cafeaua si discuta despre problemele grave ale justitiei violate.   e posibil dl Razvan S ? orice e posibil ....din pacate crinuta si victoras sunt 2 fricosi asa ca nu mai sperati....... 

# ONG date 16 august 2012 14:39 +7

1. Cei care ati primit SMS -uri in ziua referendumului , va rugam sa sesizati presa ! !

# TryCatch date 16 august 2012 14:57 -15

...iar cei care ati primit bani ca sa mergeti la referendum sesizati procuratura :D

# udrea si cocos date 16 august 2012 15:03 +17

eu am primit bani ca sa nu merg la referendum, ce fac?

# gogu date 16 august 2012 16:25 +9

ii dai inapoi, cu dobanda legala, se subintelege... treci pe la casieria din curtea cu multe constitutii, una peste alta, toate violate ;)

# ONG date 16 august 2012 16:47 +7


Citeza pe TryCatch
...iar cei care ati primit bani ca sa mergeti la referendum sesizati procuratura :D
Nu va ajung? Mai cautati prin satele patriei si daca scapati necotonogiti...INTRATI VOI LA ZDUP ! -)))

# tsoara888 date 16 august 2012 15:14 +11

basescu si-a deschis firma : S.C. "Justitia" S.R.L.

# andri date 16 august 2012 15:26 +15

daca sefa CSM a sesizat comisia juridica de una singura demonstreaza un singur lucru: pentru cine lucreaza de fapt. De ce nu s-a sesizat si cand dl basescu facea referiri in luarile lui de cuvant la dosare si persoane investigate de justitie, stia cumva ce contin acele dosare? si-a bagat cumva coada dl basescu in treaba justitiei? In Romania a inceput metoda "pumnului in gura" asa incat nimeni nu mai are dreptul sa spuna ceva, nu mai are dreptul sa emita opinii?

# Kovesi dottore colonel analfabet plagiatore date 16 august 2012 15:27 +13

Lumea nu mai poate suporta un p.g. - Kovesi numit pt ca a fost coleg de fac cu Boc. Este colonel, a plagiat, nu a dat niciun rechizitoriu, niciun flagrant, nicio retinere, nimic ! Executa orbeste ordinele PDL ! Este de o prostie tulburatoare !

# Manfred date 16 august 2012 15:31 -20

Super! Va arde la ficati ca va da CSM peste bot! Continuati sa-i enervati, e minunat asa :lol:

# gogu date 16 august 2012 16:28 +9

la ficat te arde pe tine cinzeaca bauta azi dimineata… stai jos, esti prost/proasta

# ONG date 16 august 2012 16:52 +8


Citeza pe Manfred
Super! Va arde la ficati ca va da CSM peste bot! Continuati sa-i enervati, e minunat asa :lol:
Vorbesti despre mii de oameni sarmani , scosi din biserica de niste infractori a madamei KOVESI, vorbim despre abuzuri fara precedent ! Ati intins la maxim nervii oamenilor, tare imi este ca ,,nu e bine, don procuror"

# Fane date 17 august 2012 08:40 -5

De unde mii de oameni? Sute de mii de oameni au fost abuzati. Milioane de cetateni onesti au fost scosi cu forta din biserici! Asta pentru ca, de cand useleu', taranii nu se mai duc la birt duminica, merg toti la biserica! Revenind, milioanele de romani abuzati, milioanele de turisti care au votat prin comune uitate de lume si timp, vor sa se faca dreptate. Si cine e mai potrivit sa faca dreptate in Romania? iliescu, desigur :)

# catana date 16 august 2012 15:43 +11

toti in strada si sa terminam cu gunoaiele astea din justitie MOARTEA JUSTITIEI

# Kovesi dottore colonel analfabet plagiatore date 16 august 2012 15:46 +5

Art. 132 din Constitutie: ,,(1) Procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului justiţiei.”  Este nevoie de o lege prin care ministrul justitiei sa poata controla Min. Public.         Sau art. 132 se poate aplica direct si primul ministru ii poate controla pe procurori.

# Emil date 16 august 2012 15:54 -15

Foarte interesant. Tot ce se opune usLASILOR este basist, necinstit si...corupt. Ce intamplare: sfideaza orice lege a statisticii! (pentru cei care confunda statistica cu legea atractiei universale: asta nu inseamna ca e IMPOSIBIL sa fie adevarat) PS Ma intreb si eu: Cei care editeaza pe aici, dau + si - , ce legatura au cu justitia? Doar curios  :lol:

# Manfred date 16 august 2012 15:59 -10

Iti raspund eu, Emile. Au legatura cu justitia, fiind infractori descoperiti(deci,prosti). Ei spera ca vor scapa daca guita pe forumuri. Nu si-au dat seama ca a trecut de mult baba cu colacii. Acum sa te tii minusuri :lol:  Voi plange cu lacrimi amare din cauza asta :P

# Sigfried date 16 august 2012 18:32 +7

:D :D :D ''guitam'' pe aici ca si tine, sluga basista ce esti

# ONG date 16 august 2012 16:56 +2

[quote name="Emil"]Foarte interesant. Tot ce se opune usLASILOR este basist, necinstit si...corupt. Ce intamplare: sfideaza orice lege a statisticii! (pentru cei care confunda statistica cu legea atractiei universale: asta nu inseamna ca e IMPOSIBIL sa fie adevarat) PS Ma intreb si eu: Cei care editeaza pe aici, dau + si - , ce legatura au cu justitia? Doar curios  :lol: [/quote]Curiosii mor repede(evident... de boli spirituale) Fa un efort si gandeste ! Te-ai deranjat vreodata pentru cineva, ai pus la suflet problemele cuiva ?Du-te in MATA !

# alina haineala date 16 august 2012 22:09 +10

REVOCAREA CELOR DOUA TOAPE!

# viki date 16 august 2012 16:40 +6

Pt. Emil si Manfred Terminati cu ragaielile dezlanate si ilogice pe forumuri. Ati pierdut! 

# eu date 16 august 2012 17:42 -5

Vine tatucu inapoi si va rezolva el! Cat mai are mandat este suficient!

# Maria date 16 august 2012 18:22 +6

Ce trebuie facut pentru ca acest presedinte CSM sa raspunda pentru abuzurile sale si pentru faptul ca Justitia reformata a lui Macovei si Basescu, si in mod special Procuratura, incalca drepturile elementare ale cetatenilor acestei tari? Ce trebuie facut ca aceasta doamna sa raspunda pentru partizanat politic si directionarea Justitiei impotriva populatiei??

# aa date 16 august 2012 18:22 +10

Aceasta judecatoare nu face decat sa legitimeze dictatura procurorilor si sa statueze dependenta ombilicala a justitiei de un fost ministru de resort si un presedinte autoproclamat "ju(de)cator, ambii cu un trecut dubios, sfidand astfel intr-un mod grosolan opinia publica. M-a impresionat o speta petrecuta in Irlanda sec.XIX in care institutia omologa CSM a sanctionat extrem de dur un venerabil si proeminent judecator pe motiv ca a facut niste afirmatii discriminatorii la adresa originii inculpatului (imigrant evreu). In consecinta magistratul si-a incheiat cariera.

# Maria date 16 august 2012 18:25 +8

Ce trebuie facut pentru ca acest presedinte CSM sa raspunda pentru abuzurile sale si pentru faptul ca Justitia reformata a lui Macovei si Basescu, si in mod special Procuratura, incalca drepturile elementare ale cetatenilor acestei tari? Ce trebuie facut ca aceasta doamna sa raspunda pentru partizanat politic si directionarea Justitiei impotriva populatiei??

# Justinian date 16 august 2012 18:35 +8

N -am mai auzit aşa ceva pînă acum!  Cel care solicită unei instituţii - în speţă CSM - să efectueze verificări în legătură cu anumite, presupuse sau pretinse nereguli sau ilegalităţi, să fie el însuşi cercetat de acea instituţie sau un compartiment "specializat", subordonat acesteia, pentru că acel cineva "şi-a permis" să aibă acele presupuneri sau bănuieli. Aceşti cesemişti pretind probabil a se afla deasupra oricăror bănuieli dar dacă nu iau în seamă o sesizare a preşedintelui sau primului ministru, cum vor putea pretinde că eventuale plîngeri ale cetăţenilor îndreptate împotriva unor procurori sau judecători (care sunt departe de a fi  zei sau sfinţi ) ar putea fi verificate în mod corect, obiectiv, nepărtinitor, în litera şi spiritul legii, adevărului şi dreptăţii, aşa cum îi obligă legea căreia pretind că i se supun?La care lege sau care legi fac ei referire atunci? Să le fie ruşine!!! 

# Bojidar date 16 august 2012 19:01 +7

Dragi magistrati romani, De cand clicile politice ale cuplului ALCOOL, T, Basescu-Monica Macovei, din CSM, CCR sau PICCJ-DNA au devenit comentatori politici cu dorinta evidenta de a cenzura declaratiile politice facute impotriva P.D.-Lasilor si Basescu ta******? De ce nu s-a sesizat C.S.M. ca urmare a numeroaselor imixtiuni facute, in decursul timpului, de cuplul ALCOOL, T. Basescu-Monica Macovei? Dragi magistrati, nu vă e greaţă de T. Basescu si Monica Macovei? Căci, mie îmi vine a voma doar privind. Cum acceptaţi, în numele unui joc politic, al ideii salvării ţării, (aiurea!) să vă batjocorească un matroz nu sferto... ci endeca-doct? Să dea ei note la purtare, celor 7,4 milioane de votanti DA, adica ADIO BASESCU, cu aroganta prostului fudul? Sa subordoneze, in interes personal, toate institutiile statului, pe criteriul "mapei profesionale" avizate de Monica Macovei-Alcool, Nuty Udrea sau alti limbrici P.D.-Lasi? E de neacceptat! Chiar nu aţi sesizat animalismul, ura de castă inferioară, de poziţie în lanţul trofic, faţă de de opozitie sau fata de intelectualii care se opun? Ura viscerală cu care a urmărit şi subordonat intelectualii "shaormei", care s-au vandut ca Iuda pentru un pumn de techini si o decoratie gen tinichea? Politica la Basescu si P.D.Lasi e arma răzbunării frustratului cu laşitatea ramei care oricât s-ar zbate cu balele pe uscat, nu poate avea vreodată o urmă de creier? Se cutremură lumea în faţa obrazniciei unui marlan, ignorant, sef de trib somalez, jucator nici macar de poker, ci barbugiu de mahala portuara! Voi, magistratii Romaniei, chiar nu vedeti ce vede o tara intreaga? ATI ATINS PERFECTIUNEA SI NOI NU STIM?

# Lacramioara. Axinte date 16 august 2012 21:37 +4

Curatenia in Justitie trebuie inceputa de la varf, prin revocarea membrilor CSM http://axinte10.wordpress.com/2012/08/16/curatenia-in-justitie-trebuie-inceputa-de-la-varf/

# CUCU date 16 august 2012 23:25 +4

inca nu ti-ai dat demisia tu nesimtito? stai ca vine sfirsitul de saptamina si sa vedem tot acolo mai esti?

# Luju - 06 ianuarie 2012 date 16 august 2012 23:41 +6

"Sexul frumos a pus stapanire pe CSM - Proiectul comun al echipei Alina Ghica - Oana Haineala va improspata aerul imbacsit din Consiliu" - scris de luju.ro la 06 ianuarie 2012 - http://www.luju.ro/institutii/csm/sexul-frumos-a-pus-stapanire-pe-csm-proiectul-comun-al-echipei-alina-ghica-oana-haineala-va-improspata-aerul-imbacsit-din-consiliu

# Parvenitele date 16 august 2012 23:59 +4

si ce vina are luju ca astea s-au facut colonese? doar nu luju le-a dat grade! care le-ati votat purtati marea vina ca le stiati mai bine ce poame sunt! Luju a scris cans si-au tras bmwuri si garzi de corp, n-am auzit magistrati sa protesteze :D

# Visatorul date 17 august 2012 13:22 +3

Daca jurnalistii trebuie sa fie informati,nu stiau ce poate acest cuplu manat de interese proprii si ale gruparilor in numele carora actioneaza cand au aparut pe scena?Daca imi amintesc bine tare le-ati laudat la inceput!Sau lupul v-a cerut un serviciu sau liuta albinuta cu care vad ca sunteti foarte buni prieteni (desi este cam acelasi lucru)!Rusinica!

# Inspectia Judiciara date 17 august 2012 02:53 +3

Eu sunt convins in proportie de 100% ca Antonesscu,Ponta si Iliescu vor fi asupru sanctionati de Inspectia Judiciara a CSM-ului deorece si-au desfasurat activitatea in calitate de magistrati cu rea-credinta si savarsind numeroase abateri disciplinare cu incalcarea tuturor ACTELOR NORMATIVE CARE REGLEMENTEAZA ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA INSTANTELOR si PARCHETELOR.Sunt de asemenea convins ca vor fi exclusi din magistratura.Sau nu sunt magistrati?

# Av. Catalin Racaceanu date 17 august 2012 08:50 +6

:D :D :D Super. Dar ma infioara altceva - presedintele face o solicitare de bun simt si i se da cu flit. Cum sunt tratate sesizarile privind abuzurile magistratilor facute de oamenii simpli...

# lady gaga date 17 august 2012 09:01 +1

da`halatu`?, da` halatu? ...... unde e halatu?

# Lacramioara Axinte date 17 august 2012 10:21 0

Sectia pentru judecatori a CSM a respins ca inadmisibila cererea de detasare a doamnei judecator Mona Pivniceru desi art. 38 alin. 2 din Regulamentul CSM permitea acest lucru. http://axinte10.wordpress.com/2012/08/16/curatenia-in-justitie-trebuie-inceputa-de-la-varf/#comment-827

# Viorel Rus date 17 august 2012 11:23 +2

Eu in schimb as admite ca inadmisibila prezenta actualilor membrii CSM in CSM.Din pacate magistratii sunt ori in vacanta, ori santajabili, ori orbiti de macovism .....si atunci revocarea acestora este imposibila.

# Justinian date 17 august 2012 11:07 +1

 Poate că doamnele cesemiste ne vor spune şi care ar putea fi efectele cercetărilor derulate de subordonaţii lor de la inspecţia judiciară? Senzaţia mea este aceea că vor să-şi facă dreptate singuri pentru un presupus prejudiciu de imagine, la fel cum Badea Gheorghe îşi face dreptate cu o sapă în cap vecinului care tocmai i-a tăiat  porumbul din hat.  Unde vă este prestigiul pe care pretindeţi că-l apăraţi doamnelor cesemiste? Sper că actionând astfel, n-o să pretindeţi că - prin efectul legii -îl aveţi dinainte asigurat.

# cati date 17 august 2012 11:59 +1

codul deontologic al magistratilor Art. 5: Magistratii sunt obligati sa apere independenta justitiei nu ca pe un privilegiu care le-ar apartine, ci ca pe o garantie pentru societate, fara de care aceasta nu ar putea exista ca o societate democratica, organizata pe principiile suprematiei dreptului. Ei trebuie sa-si exercite functia cu obiectivitate si impartialitate, având ca unic temei legea si principiile generale ale dreptului, fara a da curs presiunilor si influentelor exterioare. În desfasurarea oricarei activitati, magistratii trebuie sa aiba un comportament care sa nu puna în nici un caz în pericol încrederea în independenta lor. Intrebarea mea este , cine a incalcat acest articol , Antonescu, Ponta, Iliescu, noi cetatenii de rand care suntem agresati de interventia in forta a unor procurori care ne ancheteaza fiindca am folosit dreptul constitutional de a vota la referndum sau cei care folosesc aceasta independenta ca pe un privilegiu ( contrar prevederilor acestui articol)

# mcv date 17 august 2012 13:08 +3

Mai fratilor, noi chiar suntem atat de prosti incat sa le permitem unor Fufe din justitie , ajunse vremelnic si dubios pe niste functii importante datorita lui Base, sa ne sfideze si sa uite ca sunt platite gras din banii poporului si ca trebuie sa dea socoteala Stapanului acestei Tari, adica POPORULUI prin reprezentantii sai alesi in Parlament ? Cum poate o infanta de 37 ani sa spuna ca procurorii nu pot da explicatii Parlamentului pentru ca sunt putere judecatoreasca, adica astia platiti de noi toti nu trebuie sa ne raspunda la buna-ziua si sa ne dea cu flit ca asa vor muschii lor ?

# MCV si UE date 17 august 2012 13:29 +3

Mai corect nu era infanta ci infantila. Dar nu e nici asta, e perversa si pervertita si foarte orientata dupa avantaje. Dar ar trebui revocata pentru tupeul si nesimtirea nemarginita de care da dovada plus ca nu face nimic decat sa isi fataie fundul de ici colo si sa deschida gura.

# ue&...ue date 17 august 2012 15:51 0

da de ce isi fataie fundul de ici colo sideschide gura la Base ;asta stie si stomatologie sau...

# gaga date 17 august 2012 13:56 +1

Mi se pare, sau in poza de mai sus, impricinata se uita ca domnul "nu e bine, domnule chestor!". Nu e bine domule popor ! Deloc. :-x

# Justinian date 17 august 2012 14:46 +1

Unele doamne cesemiste ar avea probabil nevoie de ore suplimentare de hermeneutică,  cursuri de interpretare a limbii române, pregătire profesională pe propriul buzunar pentru a înţelege mai bine termenii cu care operează. Şcolile făcute pe banii statului nu au fost suficiente. Dacă vor să înţeleagă mai bine cum e cu independenţa justiţiei, poate fac o paralelă cu independenţa ţării şi nu vor cere mai multă independenţă decît are însăşi ţara căreia o cer.  Cu toţii trăim în codependenţă, aşa că mai reduceţi puţin din pretenţii... (Vorba lui Moromete:" De unde să vă dau dacă atâta e?" ) sau tocmai codependenţa vă cere să vă pretindeţi independenţi????

# a riverdeci ghica date 17 august 2012 16:23 +3

In secunda in care adormita asta ma va reprezenta pe mine, care jur ca nu am votat-o, pentru ca nu am inteles de a cui e, de unde vine si ce are in cap, imi dau demisia din magistratura. Deocamdata mai am un suras amar in coltul buzelor, amintindu-mi ce elogii i-a inaltat luju, cat de pura, imaculata si plina de forta era si ma gandesc totusi ca pana cand presa sa se pretinda a patra putere in stat nu ar strica niscaiva psihologie. Femeia e de balamuc. Nu leaga doua fraze, copiaza ce citeste si va disparea ca si cum nu ar fi existat...eu ii acord circumstante atenuante. Biata, nu stie unde e acum.

# Titi Gutan date 18 august 2012 22:10 +1

Candidata asta la un loc in balamuc este judecator? Isi reclama seful la inspectia judiciara? Pe cine reprezinta aceasta Ghica ? Cumva pe Nasul mafiei N'Drahetbasuy,Basescu? Oare mai tine minte ce rol are CSM? Cum devine chestia? Seful cel mare al justitiei ,ministrul,nu are dreptul sa intrebe incotro se indreapta procurorii? Zau? Eu am dreptul ca simplu cetatean? Pai cum? Cetateanul din garaj poate impune si dispune ce si cum sa ancheteze procurorii ,dar cetateanul curios de derapajul Parchetului General daca cere explicatii sefei gestapoului in legatura cu desantul procurorilor de casa a clanului Drachetbasuy in casele oamenilor ce au VINA de a fi votat se traduce ca atentat la indepedenta judecatoreasca? Ei bine! Eu,Titi Gutan ,atentez la indepedenta puterii judecatoresti si o somez pe Kovesi sa explice opiniei publice cum de implica Parchetul si DNA ,in mod ilegal in anchete inchizitoriale tinute prin curtile oamenilor ce sunt obligati sa jure pe Biblie cu cine a votat.INCOTRO CSM ? Tovarasi si tovarase colonei ai armatei lui Voda 'Nloboda ce formati mare parte din CSM ,putina decenta,ce naiba ! Riscati un proces penal de toata frumusetea ca va arogati drepturi nelegale peste capul unicei autoritati legiuitoare a tarii,Parlamentul. Daca nu stie femeiusca ce se recomanda presedinta CSM,Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului,deci el poate cere lamuriri oricui ,indiferent ce rang are.Chiar si patriarhului de va fi nevoie si se spune ca el are relatii la Dumnezeu !

# cosmin date 19 august 2012 12:00 0

Trebuie sesizată erecţia judiciară,poate se mai revigorează. Să presupune că matrozul revine la palat,dar ce se vor face trepăduşii alde Macovei,danileţii şi restul după ce-i expiră mandatul pe bune a matrozului.Va fi cumva doliu naţional că pleacă mitocanul de la palat sau va fi reales pe viaţă ca şi împuşcatu?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva