10 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOR ARS LA BANI – CSM l-a sanctionat disciplinar pe judecatorul Liviu Marinescu de la Judecatoria Brasov pentru nerespectarea dispozitiilor privind solutionarea cu celeritate a cauzelor si exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta. Sectia pentru judecatori a CSM a dispus taierea indemnizatiei lunare cu 15% pe o perioada de sase luni (Comunicatul)

Scris de: G.T. | pdf | print

24 April 2015 12:18
Vizualizari: 5480

Judecatorul Liviu Marinescu de la Judecatoria Brasov a fost sanctionat disciplinar de CSM. Sectia pentru judecatori a decis diminuarea indemnizatiei lunare cu 15%, pentru o perioada de sase luni. Sanctiunea este cauzata de abaterile disciplinare pe care le-ar fi comis judecatorul.


Astfel, in sedinta de miercuri, 22 aprilie 2015, Sectia pentru judecatori a CSM a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara. In acest sens, judecatorii din CSM au ajuns la concluzia ca judecatorul Liviu Marinescu ar fi comis abaterile disciplinare constand in nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor si exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta. Asadar, timp de sase luni judecatorul Liviu Marinescu va primi o indemnizatie mai mica cu 15%, asta daca hotararea CSM va fi mentinuta si de Inalta Curte, in cazul in care ea va fi atacata de magistrat.

Iata comunicatul CSM:

In sedinta din data de 22 aprilie 2015, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Marinescu Liviu, judecator in cadrul Judecatoriei Brasov.

In temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, Sectia pentru judecatori a aplicat domnului Marinescu Liviu, judecator in cadrul Judecatoriei Brasov, sanctiunea disciplinara constand in “diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pe o perioada de 6 lunipentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) teza I si lit. t) raportat la art. 99/1 alin 2 din acelasi act normativ - 'nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor…' si 'exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta'.

Hotararea pronuntata de Sectia pentru judecatori poate fi atacata cu recurs, in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 24 April 2015 15:03 +5

ce pedeapsa,, DRASTICA,, pentru EXERCITAREA FUNCTIEI CU REA CREDINTA!!!!!!!! cine stie ce NENOROCIRI A MAI FACUT ,,CU BUNA CREDINTA,,

# Alice date 24 April 2015 20:38 +1

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/judecatoare-din-iasi-verificata-de-ani-pentru-ca-familia-ei-traia-cu-259-euro-lunar--94202.html

# santinela date 25 April 2015 07:48 +4

Ha,ha,ha ce berbeci sinteti voi astia de la CSM.Sanctionati un biet judecatoras pentru lipsa de celeritate,foarte bine,dar atunci Livia Stanciu care motiveaza hotariri dupa un an de zile incalcind flagrant codul de procedura civila ce merita ? Este ca va cerem prea mult slugilor ?

# chisca date 28 April 2015 11:14 0

Un judecator de la o instanta inferioara este penalizat ca nu a solutionat cu CELERITATE o anumita cauza.Foarte bine. Dar magistratii fie ei judecatori fie ei procurori care judeca sau ancheteaza cu "celeritatea melcului" la cel mai inalt nivel primesc oare ceva sanctiuni? Sau mai bine spus;ce sanctiuni ar trbui aplicate?CSM-ul aplica selectiv sanctiunile .de grei justitiei nu se atinge. Oare de ce? Nu sant aceleiasi sanctiuni pentru toti magistratii?

# un om plin de scarba date 17 June 2015 20:17 +1

Am verificat pe portalul ICCJ si judecatorul Marinescu nu a atacat decizia CSM. Acest judecator este un pion intr-un grup mafiot care a controlat si controleaza mafia retrocedarilor in Orasul Predeal. In urma cu o luna, Tribunalul Brasov a pronuntat o hotarare judecatoreasca care deranjeaza acest grup mafiot. Liviu Marinescu s-a lasat, in mod intentionat, sanctionat de CSM pe acele considerente. Aceasta sanctiune disciplinara va fi folosita ca motiv de revizuire a deciziei Tribunalului Brasov. Imi este scarba de tara in care traiesc, de statul de drept al lui Basescu, sau al lui Iohanis, sau al cui dracului o mai fi. Justitia din Romania este putregaiului acestei societati bolnave. Nu ne vom face bine niciodata.

# un om plin de scarba date 17 June 2015 21:04 0

Am verificat pe portalul ICCJ si judecatorul Marinescu nu a atacat decizia CSM. Acest judecator este un pion intr-un grup care a controlat si controleaza mafia retrocedarilor in Orasul Predeal. In urma cu o luna, Tribunalul Brasov a pronuntat o hotarare judecatoreasca care deranjeaza acest grup mafiot. Liviu Marinescu s-a lasat, in mod intentionat, sanctionat de CSM pe acele considerente. Aceasta sanctiune disciplinara va fi folosita ca motiv de revizuire a deciziei Tribunalului Brasov. Imi este scarba de tara in care traiesc, de statul de drept al lui Basescu, sau al lui Iohanis, sau al cui dracului o mai fi. Justitia din Romania este putregaiului acestei societati bolnave. Nu ne vom face bine niciodata.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.08.2022 – Incurcatura in legea lui Predoiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva