24 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORII, SUB TEROAREA POLITIEI POLITICE – Presedinta AMR Gabriela Baltag a dezvaluit realitatea crunta din Justitie: „Auzim tot felul de zvonuri, speram sa nu fie realitati, ca suntem supravegheati, ca suntem monitorizati, chiar instantele sunt supravegheate. Se vorbea la un moment dat ca instantele ar fi cablate si ca in fiecare zi sunt transcripturi din toate discutiile din birouri, de oriunde... Ce s-ar intampla daca cineva ar sta si ar lua notite la sfarsitul fiecarei zile?”

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 august 2015 16:37
Vizualizari: 5609

Presedinta Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatoarea Gabriela Baltag (foto), a dezvaluit, luni 24 august 2015, teroarea in care traiesc si muncesc judecatorii din Romania. Baltag a explicat cum magistratii au ajuns sa lucreze sub o uriasa presiune, sub teama ca sunt monitorizati si supravegheati in permanenta.

Dezvaluirile au fost facute de catre presedinta AMR in timpul sedintei CSM, in care s-a discutat plangerea prealabila formulata de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, Asociatia Magistratilor din Romania si Asociatia Procurorilor din Romania impotriva Hotararii 636/15.06.2015, prin care Consiliul a decis ca declaratiile prin care generalul Dumitru Dumbrava, seful Directiei juridice din SRI, a explicat ca instantele au devenit camp tactic si ca serviciul urmareste dosarele pana la finalizarea lor definitiva nu au afectat independenta Justitei. A fost o sedinta la care au luat parte sefii celor trei asociatii profesionale, mai exact Dana Girbovan (presedinta UNJR), Gabriela Baltag (presedinta AMR) si Constantin Sima (presedintele APR).


Evident, cum era de asteptat, sedinta nu a fost decat o formalitate. Plangerea asociatiilor profesionale a fost respinsa, modul in care s-a derulat sedinta si atitudinea total dezinteresata a membrilor CSM lasand impresia ca hotararea fusese luata deja de mai multa vreme.

Gabriela Baltag: „Ganditi-va ca uneori, cand avem un dosar, exprimam pareri fara a decide definitiv cu privire la o cauza in curs. Ce s-ar intampla daca cineva ar sta si ar lua notite la sfarsitul fiecarei zile si ar trece acolo toate aceste mentiuni, care ar mai fi garantia?”

Revenind la Gabriela Baltag, aceasta le-a dezvaluit membrilor CSM o realitate crunta din Justitie. Presedinta AMR a atras atentia asupra presiunii sub care lucreaza judecatorii, precizand ca in sistem circula informatii despre magistrati care sunt supravegheati si monitorizati in permanenta, dar si despre tehnica de ascultare care ar fi fost plantata in instante:

Independenta sistemului este o independenta garantata tuturor cetatenilor din aceasta tara. Nu lasati sa planeze asupra noastra, asupra actului de justitie infaptuit de noi indoiala ca altcineva este in spatele nostru. Va marturisesc ca in ultimul timp, pe surse, auzim si noi tot felul de zvonuri, speram sa nu fie realitati, ca suntem supravegheati, ca suntem monitorizati, chiar instantele sunt supravegheate. Se vorbea la un moment dat ca instantele ar fi cablate si ca in fiecare zi sunt transcripturi cu din toate discutiile din birouri, de oriunde. Acest lucru ar fi foarte grav, daca ar fi real. E o problema pe care noi trebuie sa o discutam cu dumneavoastra. Ganditi-va ca uneori, cand avem un dosar, exprimam pareri fara a decide definitiv cu privire la o cauza in curs. Ce s-ar intampla daca cineva ar sta si ar lua notite la sfarsitul fiecarei zile si ar trece acolo toate aceste mentiuni, care ar mai fi garantia?”.

Presedinta AMR: „De fiecare data descopar lucruri care aproape ca ma ingrozesc. Trimiteri exacte la judecatori, imi dau foarte multe nelinisti, dupa cum le dadeau in trecut nelinisti si altor membrii CSM, astazi printre dumneavoastra”

In aceeasi interventie pe care a avut-o in fata membrilor CSM, presedinta Asociatiei Magistratilor din Romania a precizat, referindu-se la interviul dat de generalul SRI Dumitru Dumbrava, ca de fiecare data cand reciteste descopera lucruri noi. Gabriela Baltag a explicat ca sunt trimiteri exacte la judecatori, trimiteri care ii dau foarte multe nelinisti. In acest context, Baltag a tinut sa aminteasca faptul ca posibila implicare a serviciilor secrete in justitie provoca in trecut o stare de neliniste si in randul unor magistrati care astazi fac parte din CSM:

Se vorbeste ca SRI a capatat importanta mai mare in lupta impotriva coruptiei. Nu neaga nimeni ca acest fenomen, din nefericire, a cuprins si sistemul judiciar, daca vorbim de coruptie vorbim la nivel general, deci si sistemul judiciar este prins. Dar cine are rolul sa franeze coruptia? Cred ca dumneavoastra sunteti cei care trebuie sa gasiti mecanismele si parghiile, nu SRI. Dumneavoastra trebuie sa gasiti toate parghiile pentru a frana acest fenomen, nu trebuie lasat in sarcina SRI. Se vorbeste la un moment dat ca aceasta sarcina suplimentara sau aceasta sarcina pe care dumnealor o au in plus, mai puternica dupa 2004-2005 cand fenomenul coruptie s-a amplificat, vine din aceasta componenta a securitatii nationale. Legea SRI le da atribut pe siguranta nationala, securitatea este cu totul altceva. Este adevarat ca securitatea nationala este gestionata de mai multe institutii, deci de ce am crede noi ca numai SRI este cel care trebuie sa gestioneze securitatea nationala? Sunt atatea servicii, au aceeasi importanta. Afirmatiile de genul ca datorita SRI fenomenul coruptiei este stopat, ca este descoperit, ca este sanctionat, cu implicatii pe care acest interviu le are...eu l-am recitit si de fiecare data descopar lucruri care aproape ca ma ingrozesc. Trimiteri exacte la judecatori, imi dau foarte multe nelinisti, dupa cum le dadeau in trecut nelinisti si altor membrii CSM, astazi printre dumneavoastra, genul acesta de implicare a serviciilor secrete”.

Baltag: „Au fost situatii cand pe afirmatii mult mai putin periculoase ati emis si ati dat hotarari in apararea independentei sistemului judiciar... Justitia a pierdut foarte mult din increderea publica”

In ceea ce priveste decizia CSM din cazul generalului SRI Dumitru Dumbrava, Gabriela Baltag le-a amintit magistratilor din Consiliu ca au fost situatii mault mai putin periculoase in care au fost adoptate hotarari de aparare a independentei Justitiei:

S-a vorbit foarte mult despre acest interviu, s-a vorbit foarte mult despre faptul ca afirmatiile domnului general Dumbrava au fost afirmatii cu caracter general. Au fost situatii cand pe afirmatii mult mai putin periculoase ati emis si ati dat hotarari in apararea independentei sistemului judiciar”.

Nu in ultimul rand, presedinta AMR le-a cerut membrilor CSM sa dea dovada de mai multa transparenta, subliniind ca Justitia a pierdut foarte mult din increderea romanilor:

Din ce in ce mai mult se vorbeste despre secret de serviciu. Sa nu ne mai izbim de aceasta problema. Am venit aici in aceasta cladire, nu cred ca exista secret de serviciu, dupa cum noi cand pronuntam o hotarare, hotararea noastra este publica, oamenii au acces la ceea ce am gandit si ce am hotarat noi in spiritul legii. (...) Intr-adevar, Justitia a pierdut foarte mult din increderea publica, desi oamenii muncesc in instante, in parchete, dar, iata, sunt situatii in care se reuseste sa se stearga tot efortul, tot ce am cladit noi in ani de zile. Nimeni nu stie ce e in spatele unui judecator, cata munca, ce e in spatele unui procuror, cat devotament, nu stie nimeni”.

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 24 august 2015 17:59 +12

nu prea v/am vazut lasind robele si ciocanelele IN SEMN DE PROTEST,DECIT CIND A FOST VORBA DE SALAIILE VOASTRE!!!!!!! de ascultat va pot asculta fara cablare prin satelitii de joasa altitudine SECI ca doar de asta fbi are biroun in dna si nu numai.daca dumbrava nu zicea nimic de voi de bucatarii chinezi nu va frasuiati deloc ca NI SE INTIMPLA NOUA JUSTITIABILILOR!!!!!!! asa v-ati revoltat ca si in cazul salariilor voastre,ca altfel era un dolce farniente!!!!! cita ipocrizie sociala!!!!

# Una din lumea cea mare date 24 august 2015 19:24 +10

Dar bine îi zici, domnule! Este foarte bine să fiţi supravegheaţi! fiindcă nu de puţine ori, vindeţi INDEPENDENT hotărâri judecătoreşti ca la tarabă :-x

# BERCEA MONDIAL ;; e manevra lu frații miei............,, date 24 august 2015 20:38 +9

Da, instanțele de toate gradele și judecătorii sunt monitorizați. Monitorizarea se face prin sistemul informatic fără deplasarea ofițerilor de informații la sediile instanțelor sau domiciliul judec. Accesarea terminalelor se face în secret prin programe speciale. Monitorizarea se face prin ,,POTENȚIALUL INFORMATIV,, care este recrutat și coordonat pe cazuri concrete. Monitorizarea se face prin acordul dat de magistrați cu ocazia obținerii accesului la informații clasificate. Monitorizarea se face prin metoda clasică a filajului, sub acoperire, etc.

# remember date 24 august 2015 21:48 +8

D-na judecator Gabriela Baltag, dincolo de adevarurile mentionate mai sus de Bercea, trebuie sa va spun, supravegherea se face in functie de "riscul" pe care il prezentati.Dumneavoastra si ceilalti cativa judecatori ce nu acceptati jugul serviciilor, sunteti monitorizati chiar si la toileta.Eliminarea judecatoruilor independenti, patrunsi din intamplare in sistem, se face printr-o supraveghere "step by step" pana cand se ajunge la probe ce pot ingenunche magistratul sau il pot infunda in puscarie.Nu este vina dumneavoastra ca s-a ajuns aici dar daca doriti sa faceti ceva pentru sistem judiciar, paziti-va pielea in sensul in care nu le dati ocazia sa va atarne ceva de coada si incercati concret sa devoalati colegi din bransa ce sunt cu certitudine slugi ale serviciilor.Cu cat veti fi mai vocala, cu atat veti fi mai pazita de furia hoardelor barbare. Scandalurile internationale cu oameni ce reprezinta ceva in tara asta ii pun pe jar.Aveti exemplul "Rarinca". ce i-a debusolat complet.

# COKO ONE (All is under our control) date 25 august 2015 09:41 0

UNULE,BERCEA,REMEMBER, ce-aveti azi mai baieti???Ce tot spuneti voi acolo???Ca monoamo si monomul CoKo va supravegheza cand va duceti la toilete??Si ce-i rau in asta???In primul rand ca nu sunteti singuri intr-un spatiu mic si inchis si in al doilea randa le ridicati nivelul de adrenalina in direct, ca filmele pentru adulti nu-si mai fac de mult efectul.Mai spuneati pe-aici ca suntem "mercenari de stat" "hoarde barbare" etc.Eu, D-nul Helving, binomul COKO etc.suntem oameni onesti platiti din bugetul statului, adica de voi, ca sa va pazim pe voi, sa nu furati de la noi.E simplu, nu??Noi suntem bugetari de dreapta, dar spre deosebire de voi ceilalti bugetari, suntem de extrema dreapta,adica suntem legionari.De la Horia Sima ne tragem, ei sunt modelul nostru de organizare (in cuiburi) si daca nu va impuscam in plina strada pe banii vostri, va bagam in puscarii pe toti cei ce atentati la prosperitatea si banii nostri.ALL IS UNDER OUR CONTROL, este imnul si deviza noastra.Nu va place??? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

# xxl date 24 august 2015 18:53 -9

Ne lasi doamna cu bla bla-uri de copii prosti, ca rade SRI-ul de cate prostii debitati in loc sa aveti initiative mai profesioniste pe probleme atat de serioase. Ce povesti  sunt astea? Chiar credeti ca nu mai poate SRI de ingrijorarile voastre? In afara ingrijorarilor si a pregatirii terenului pentru viitoarele alegeri din CSM ce mai propuneti?

# avocat Bucuresti date 24 august 2015 20:44 +9

pai tocmai astya e tragedia Romaniei,ca SRI nu mai poate de ingrijorarile noastre.Face ce vrea,taie si spanzura cu divizia lui juridica a Lulutei,si nimeni nu ia nici o masura.Si oamenilor cinstiti si corecti,dar incomozi,li se poate inscena orice.{ana judecatorii mai dau mandate pe nevzute,SRI si DNA,dar si DIICOT ne vor putea urmari cum vor muschii lor.Pai e bine?Pai nu e bine.

# un advocat murdar date 25 august 2015 08:32 -2

pai tu (...) sri.trebuie sa-i monitorizeze pe judecatorii si avocatii corupti ca tine''''

# Gheorghe Moise date 24 august 2015 19:24 +5

_ Au arucat-o ca presupunere, si tot nu le vine sa creada, sau foarte putini cred, pentru ca s-au obijnuit cu faradelegea ca hienele care au atacat un starv / Justitia Poporului Roman; _ S-au trezit cam tarziu; _ Bine ar fi daca ar avea curajul sa-si spele rufele murdarite de abuzuri injustitiare, in mod public, dar greu de presupus, fiindca au deja zabala pusa-gura / si-au pus-o singuri, incalcand "dreptatea in sine", chiar au facilitat judecati false / eronate, dupa legi si proceduri potrivnice justitiei in sine. = Cu stima. - Mesia (vezi prorociile / coroboreaza) _ Isaia 1/21,23; 3/12; 9/16; 10/1-3; _ Ieremia 5/26-31; 9/3-5,8; _ Mica 2/1,2; 3/11; 7/1-4,[5]; ...[Vezi mai multe detalii in website-ul precizat].

# Camp tactic date 24 august 2015 19:53 +10

Sunt de acord. Discutam cu un om foarte important care mi-a spus ca orice sistem de monitorizare video autorizat are un aviz de la SRI care pretinde conform nu stiu ce acces in timp real la acele date. Generalizand putem prespupune ca orice camera trimite info si la SRI, ca orice ATM inregistreaza video si audio si pentru SRI etc. De altfel la noi in comuna toata lumea stie asta. 

# Lulu date 25 august 2015 09:55 +1

Daca nici judecatorii nu au reusit desecretizarea informatiilor vanatorilor de teroristi ai romaniei atunci noi muritorii de rand putem sa ne luam adio de la tot ce inseamna democratie in tara asta ... suntem un stat politienesc in toata puterea cuvantului ... si problema e ca maretul SRI nu lupta impotriva teroristilor si a altor amenintari la cetatenii romani ci chiar impotriva cetatenilor romani care le asigura si plateste salariile ... hilar ce se intampla  :-x :-x :-x

# ion ion date 25 august 2015 10:15 -3

Sri ar bea cafea multa si ar fuma kent tolaniti in fotolii daca judecatorii si procurori nu ar fi atinsi de morbul imbogatirii peste masura,de dorinta de a accede la posturi grase fara munca tenace si corectitudine .

# constantin date 25 august 2015 11:52 -3

gabriela induce cititorii in eroare si creeaza o falsa problema.ata timp cat in justitie se dau solutii(hotarari,sentinte) prin trafic de influenta,mita,foloase necuvenita,inseamna ca nu sunt supravegheati.acum in anul 2015 o instanta de judecata a tribunalului neamt a dat hotarare intr-un dosar de faliment unde societatea comerciala are datorie la stat 90 milioane eu,ca nu se aplica prevederile art ,138 din l 85/2006(raspunderea asociatilor si administratorului)si in paralel accepta vanzarea terenurilor de milioane de eu.de catre fostii asociati .in alta situatie unde datoria catre stat era 4.000lei s-a hotarat ca pasivul societatii falimentare sa fie suportat de administrator.de asemenea poate ca ar fi supravegheat biroul judecatorului daca avocatii nu ar mai intra cu sacose la judecator.deci acum se reclama monitorizarea si totusi judecatorii (unii) isi fac de cap,cum ar arata justitia fara monitorizare.eu zic sa extinda monitorizarea si la grefiere,avocati,experti care polueaza jus

# remember date 25 august 2015 14:31 +1

Costantine,Constantine o duci bine???Oduci bine???Cine-ti plateste leafa sau mai bine spus, cine ti-o stabileste ca noi ti-o platim??? SRI-ul n-are in fisa postului monitorizarea celor din justitie, decat pentru asociere la terorism sau terorism si spionaj.Orice monitorizare de alta natura este un abuz.Ca si-au arogat in timp tot felul de drepturi cei din servicii, nu este vina lor, este vina guvernelor,a presedintilor ce s-au succedat si a noastra celor ce am tacut atata amar de vreme pentru ca ni s-a parut multuro dintre noi, cea mai simpla si la indemana solutie de a parveni,pe principiul "imi dai, iti dau".Justitia este plina de nemernici si muhaiele de toate tipurile si noi stim asta, dar nu e treaba serviciilor.Abuzurile din justite,de orice tip se pot regla si indrepta prin circuitul inchis ce-ar trebui format din parlament, guvern, justitie,presa,societatea civila.Orice depaseste acest cadru este un abuz.Voi,cei nemultumiti, puteti devoala presei orice spagar din justitie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2022 – La ICCJ se umbla cu masca

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva