Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

PUIUL DE SECURIST A SCOS COLTII – Iata inregistrarea video in care judecatorul Bogdan Mateescu isi intimideaza colegii din CSM: "Orice propunere eventuala sau presupusa a unui membru se dezbate aici si conditionarile de genul 'propunerea x va fi facuta si eu voi iesi' sunt inacceptabile si atrag consecintele prevazute de lege". Mateescu este cel care s-a aliat cu Sectia de procurori impotriva judecatorilor din CSM care au blocat actiunea de mazilire a sefilor Inspectiei Judiciare

Joi, 7 septembrie 2017 16:43 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Este sau nu o actiune morala si colegiala fapta unui membru al CSM care isi intimideaza colegii ca "vor suporta consecintele" daca au facut altfel decat el? Intr-un organism care se pretinde a fi colegial are voie un membru sa isi intimideze colegii cu anumite "consecinte"? Este politicos ca un judecator de judecatorie, mult mai mic in varsta fata de ceilalti colegi judecatori sa se dea la seniori? Iata o filmare incredibila care pune sub semnul intrebarii comportamentul afisat fara retinere de judecatorul Bogdan Mateescu (foto) din CSM, care de suparare ca sase dintre colegii lui judecatori (toti mai mari in grad profesional decat el) au lipsit de la ultima sedinta a CSM pentru a provoca o lipsa de cvorum astfel incat sa fie impiedicata o operatiune care viza destituirea intempestiva a seflor Inspectiei Judiciare, inainte ca aceasta sa finalizeze Raportul de control efectuat la DNA.


Ce l-a suparat pe Bogdan Mateescu?

Inca din 30 august 2017 a fost vizibil cu ochiul liber ca decizia celor cinci judecatoare de a nu participa la sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din 30 august 2017, nefiind de acord cu decizia procurorilor si o parte a judecatorilor din CSM de a demite conducerea Inspectiei Judiciare, a starnit in randul unora dintre membrii de drept o imensa nemultumire si, dupa cum veti vedea, si afirmatii care pot imbraca lejer forma unor intimidari. Cel care s-a revoltat public fata de decizia judecatoarelor CSM Cristina Tarcea, Simona Marcu, Lia Savonea, Nicoleta Tint si Evelina Oprina de a nu asigura cvorumul in Plen a fost, inca de atunci, judecatorul Bogdan Mateescu, reprezentant al judecatorilor de la judecatorii, fiu al primarului localitatii Baile Govora, Mihai Mateescu, fata de care Consilul National pentru Studierea Arhivelor Securitati, a stabilit, in 2001, conform Monitorului Oficial nr. 305/17.05.2001, ca "a desfasurat activitati de politie politica" (vezi facsimil).

Nu este vorba despre declaratia acordata de Mateescu unei publicatii imediat dupa terminarea scurtei sedinte de Plen, ci chiar de o inregistrare video. Mai exact, inainte de a-si manifesta in presa "regretul pentru alegerea colegelor" de a nu se prezenta la Plen, Bogdan Mateescu a tinut mortis sa isi exprime pozitia si in fata colegilor din CSM in legatura cu refuzul celor cinci judecatoare de a fi in sala pentru sedinta in care era programata demiterea conducerii Inspectiei Judiciare. Acest lucru a fost suprins in CSM pe inregistrarile pe care le prezentam mai jos. Avem totodata informatia ca dupa finalizarea scurtei sedinte de Plen in care Mateescu s-a facut inteles cu privire la pozitia sa, acesta impreuna cu judecatoarea CSM Andreea Chis si alti procurori s-au asezat la masa pentru a "intocmi rechizitoriul" fata de judecatoarele care au absentat de la sedinta de Plen. Ar fi stabilit, conform informatilor pe care le detinem, ca cele cinci judecatoare ar trebui sa fie cercetate pentru abuz in servicu, si sanctionate pentru comiterea mai multor abateri disciplinare.

Iata inregistrarea:


Iata transcriptul discutiilor purtate in sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din 30 agust 2017:

Mariana Ghena: Avand in vedere numarul membrilor alesi si de drept, precum si numarul celor prezenti astazi in sedinta, constatam ca nu este intrunit cvorumul desfasurarii sedintei Plenului Consiliului Superior al Magistraturii. In aceste conditii, lucrarile sedintei, in integralitatea lor, nu se pot desfasura. Daca sunt aspecte de...

Bogdan Mateescu: In legatura cu lipsa de cvorum, sunt intru totul de acord cu concluzia dumneavoastra. Legea prevede un numar minim de membri de drept alesi, 15. Trebuie sa imi manifest regretul pentru alegerea colegelor noastre care, desi au fost la Sectia pentru judecatori de acum o ora, nu s-au prezentat. Nu o sa raspund niciodata la conditiuni de acest gen. Consiliul Superior al Magistraturii este un organism colegial care ia decizii in Plen sau in Sectie. Asa cum s-a discuta ieri in Comisia nr. 1 si ale carei discutii au fost inregistrate, propunerile fiecarui membru se analizeaza si se dezbat in Plen pentru ca nu discutam despre o, nici nu stiu, o hotarare a minoritatii fata de majoritate si nici invers. Vreau sa va rog sa luati act, si fac un apel catre colegii nostri care au astazi cereri de pensionare, catre viitori nostri colegi poate care au contestatii in ceea ce priveste concursul de admitere in magistratura, din nefericire alegerea colegilor nostri a impiedicat analiza contestatiilor si a impiedicat transmiterea catre Presedintele Romaniei a cererii de eliberare din functie prin pensionare. Inca o data, imi manifest regretul. Eu consider in continuare ca acest Consiliu este un Consiliu format din magistrati de o calitate ireprosabila. Orice propunere eventuala sau presupusa a unui membru se dezbate aici si conditionarile de genul 'propunerea x va fi facuta si eu voi iesi' sunt inacceptabile si atrag consecintele prevazute de lege. Va multumesc mult.

Mariana Ghena: Si eu va multumesc.

Iata fascimilul privind decizia CNSAS publicata in Monitorul Oficial:Accesari:7204

Comentarii

# limba noastră-i o povară date 7 septembrie 2017 17:08 +24

De e pui de securist și nu de sărăntoci, avu toate condițiile să se familiarizeze cu limba română. Probabil pentru securiști nu prezintă importanță acest aspect :P :P :P .

# DODI date 7 septembrie 2017 20:34 +11

Copil de bani gata, cu o cărare profesională bătătorită de tată, pe care a pășit fără bătăi de cap, fără preocupări profesionale doar cu o dorință atavică de parvenire. Ceea ce se pare până acum i-a reușit chiar dacă intelectul, caracterul și capacitățile profesionale nu îl recomandau pentru asta. În România sfertodocții, puii de securiști, tupeiștii și pupincuriștii au porți largi deschise de hăhăilă și ținute în continuare de ciolanis.

# Obiectiva date 7 septembrie 2017 17:59 -7

:P :P :P Frumos barbat ....

# Lola date 8 septembrie 2017 08:17 +2

Nu e doar frumos. E si sclipitor de inteligent, sensibil si romantic.. Ii putem cere prietenia, la concurs pe feisbuc ,ca sa-i trimitem poze cu pisicute si inimioare <img src=ops:' />

# cetateanul neturmentat date 8 septembrie 2017 10:55 +1

Lola,tu faci misto de noi sau faci misto de noi ?

# Lola date 8 septembrie 2017 13:35 +2

Sunt pe cont propriu si fac parte dintre "noi" atata timp cat am cel mai mic numitor comun cu "noi". Din acest motiv evit sa folosesc pluralul seniorial, inclusiv cand ma adresez vechilor "voi". N-as crede sa te deranjeze prea tare ca admir inteligenta porumbelului scos pe gura de admirat si care merita poze cu pisici si inimioare rosii. :lol:

# Cetateanul date 8 septembrie 2017 14:48 +1

Obiectiva are dreptul sa-si dea cu parerea pe aici ,are buna stiinta de carte si are ochii verzi-albastri .O combinatie de suces in lumea asta.

# Lola date 8 septembrie 2017 15:58 +2

Sa mor eu daca ma intereseaza ce culoare au ochii lui obiectiva si cata stiinta de carte are in cap. Mi-e suficient sa stiu sigur ce culoare au ochii mei, fara cea mai mica picatura de albastru in ei Am provacat-o pur si simplu la provocat pe frumosul ala , inteligent , sensibil si romantic...la care dintre noi doua i-ar raspunde cu poezii si poze cu motani :lol:

# Floare Albastra date 9 septembrie 2017 18:11 0

Pai tu preferi pozitia clasica daca te uitai in ochii ei atunci cand... Naspa. Te credeam mai elevat. Mai inteligent. Mai cu inspiratie in pat. :sad:

# Golan date 7 septembrie 2017 18:13 +4

Acuma,nu prea e musai ca felul oamenilor sa depinda de felul parintilor.Am avut coleg la fac.la Cluj,al carui parinti erau activisti de partid,iar fiul lor era deosebit de cinstit si bun la invatatura,chiar el spunandu-ne ca in functiile lor de activisti,parintii sai nu lucrau nimic.Deci e de la caz la caz,cum de ex.Mitica Dragomir zicea ca Tolontan e fiu de securist si e un individ extrem de rau si aici s-ar potrivi descendenta ca si incazul sustinut de dvs.,dar in alte cazuri nu e asa.

# Liviu Târcovnicu date 7 septembrie 2017 19:01 +1

Păi, asta-i regula de pedigriu sistemic ... să ai rădăcini în vechea secu ... Macovei, Kovesi, ... Ludovic Orban Vezi: :lol: ”Ludovic Orban: Tatal meu a fost angajatul Securitatii de Ionut Baias HotNews.ro Miercuri, 6 septembrie 2006, 0:00” :lol:

# Sorica date 7 septembrie 2017 20:28 +4

O tara securisto stalinisto mafiota.  Noroc ca nu a ieșit Ponta în 2014. Se vede ce măscărici stalinist nesimțit prefăcut este. Are și tupeu să-l contrazică pe B Chiriac la discuția cu Cash sau card. Nesimțitule de Ponta problema cu Cashul nu e ca vezi Doamne ce evaziune, e problema ca de fapt acei bani nu-ți mai aparțin ție,  adică dacă banca considera ca vrea să-ți dea banii ți-a da dacă nu stai pe tușă,  alta forma de sclavie de fapt. Nu mai prostiti lumea mafioților.Cel  mai bine este și Cash și card, omul decide ca doar sunt banii lui sau nu-s ai lui?? 8) . Reforma în România urgent în special în justiție și băgați la închisoare toți procurorii ( Ponta procuror nu?) ȘI judecătorii care au făcut abuzuri și ilegalități.  LEGI INTERPRETABILE =100% CORUPȚIE ÎN JUSTITIE.

# Familia Uzlau date 7 septembrie 2017 21:18 +12

Ce se face familia Uzlau fara sprijinul lui Mateescu? Pierd diurnele si privilegiile. Hai Bogdane, lasa-ne cu gargara de Valcea. Esti frustrat ca te ignora fetele alea din sectia ta. Ai rabdare sa mai cresti si tu. Eati inca mic.

# santinela date 8 septembrie 2017 08:01 +2

Sa ai o hotarire ca "Bibicul" a facut politie politica si tu sa-l mai ai in rindul magistratilor este o mare timpenie nemaivorbind ca a ajuns si in CSM . Asa va trebuie !

# Jegaleanu date 8 septembrie 2017 09:31 +6

Cata dreptate avea Seniorul Coposu...! Si cata exista in "Ce iese din pisica..." Comunistii interziceau patrunderea in facultati a fiilor "dusmanilor poporului" Va amintiti? Ii "orienta" catre scoli profesionale muncitoresti. Scoala a educatiei "patriotice" ziceau/sperau ei Dece? D'aia, ca sa nu-si mai aiba Mateesti locul la butoane.Era rau, nedemocratic, era bine, este aici un talc. Ar fi unteresant un studiu pe tema Cati actuali in functii si cu raspunderi insemnate in societate provin din familiile ce altadata jucau roluri insemnate in "ridicarea pe cele mai inalte ... ale socialismului ci comunismului".Atentie - "Viitorul de aur al omenirii" Asadar, slavita fie Democratia capitalista (!), care s-a trezit atinsa de... mangaierea iertaciunii (!) Cine s-a napustit in armata ong-urilor "Societatii deschise" sorosiste? Aud? Catzi ca ei si catzi ca voi - vorba pitzigoiului razboinic E doar o parere.

# George date 11 septembrie 2017 11:15 +2

Securiştii ăştia nenorociţi au distrus această ţară şi ne-au condus din umbră! Acum şi odraslele lor fac acelaşi lucru! Această ţară nu va avea nicio şansă până când nu vom scăpa de toţi securiştii şi de odraslele lor! Cum a candidat acest individ la Primăria Băile Govora, dacă s-a publicat în Monitorul Oficial în anul 2001 că a făcut poliţie politică? Sunt convins că şi odrasla acestuia individ este securist acoperit şi a ajuns membru CSM!

# gabi date 9 ianuarie 2018 21:04 0

gasiti in link despre un articol: bogdan mateescu in februarie 2013 se certa public cu emil marina, judecator la tribunalul valcea; in martie 2013 marina s-a sinucis aruncandu-se de pe un bloc. intr-o stare de agitatie extrema. poate ca securistul mateescu i-a aratat probe ca il va distruge?! poate il santaja puiul de securist?! doar speculez... scandalul intre cei doi a fost d enotorietate, cu 1 luna inainte de sinucidere. sinucigasul il facuse pe mateescu "irod al justitiei valcene" http://www.viatavalcii.ro/stiri/univers-valcean/item/16671-dihonie-intre-magistrati-la-valcea

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie suspendat presedintele Iohannis pentru refuzul de a aplica decizia CCR care il obliga sa o revoce pe Kovesi?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.06.2018 – Luluta se umple de ridicol

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER