19 octombrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUSPENDATI-I PE LAZAR SI CODRUTA – Lumeajustitiei.ro a depus plangere la Inspectia Judiciara impotriva lui Augustin Lazar si Laura Kovesi pentru prestatiile lor publice privind OUG 13/2017. Avem convingerea, ca si unii judecatori CSM, ca se impune cercetarea lor pentru imixtiune in treburile Guvernului si nerespectarea obligatiei de rezerva de a nu comenta in public cauzele aflate pe rol. Propunem CSM sa procedeze ca in cazul Negulescu si sa-i suspende pe Lazar si Kovesi pe durata verificarilor

Scris de: L.J. | pdf | print

1 martie 2017 17:29
Vizualizari: 20438

Redactia Lumeajustitiei.ro a depus miercuri, 1 martie 2017, la Inspectia Judiciara o plangere prin care am solicitat efecutarea de verificari disciplinare impotriva Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar si procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi, sub aspectul incalcarii unor interdictii si obligatii pentru magistrati, prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.


Redactia Lumeajustitiei.ro considera ca Augustin Lazar si Laura Kovesi, incepand cu luna ianuarie 2017, s-au raliat protestelor anti-guvernamentale din Piata Victoriei legate de aparitia Ordonantei 13/2017 si au sustinut o ancheta penala considerata de Curtea Constitutionala ca fiind neconstitutionala intrucat un act normativ cu caracter de lege nu poate face obiectul unei anchete penale pe motive de oportunitate si legalitate. Consideram ca mesajele publice ale celor doi sefi de mari parchete, critice si acuzatoare la adresa Guvernului, au alimentat protestele publice si au contribuit la afectarea grava a imaginii Guvernului Romaniei, unele din luarile de pozitii publice avand conotatii politice.

Amintim ca in urma declaratiilor publice ale lui Augustin Lazar si Laura Kovesi, precum si a comunicatelor de presa ale PICCJ si DNA, aprobate si difuzate nemijlocit de cei doi, au fost generate in societate critici deosebit de dure la activitatea procurorilor implicati in dosarul privind Ordonanta 13/2017, fiind acuzata imixtiunea procurorilor in activitatea Executivului.

Numerosi lideri politici, lideri de opinie, reprezentanti ai asociatiilor profesionale ale magistratilor au sanctionat derapajul DNA in anchetarea oportunitatii si legalitatii Ordonantei 13/2017, aspect care a culminat in sedinta Plenului CSM din 28 februarie 2017 cu solicitarea unor judecatori, membri ai CSM de deschidere a unei anchete disciplinare pe numele lui Augustin Lazar si Laura Codruta Kovesi in acest scandal.

Intrucat in plenul CSM nu s-a ajuns la un acord, in sensul ca propunerea de sesizare de catre Plen a Inspectiei Judiciare pe aceste aspecte nu a intrunit votul majoritatii, precum si in raport de faptul ca legea permite oricarei persoane sa sesizeze Inspectia Judiciara, Lumeajustitiei.ro a luat decizia de a face in nume propriu aceasta sesizare.

Asteptam, ca si dumneavoastra, rezultatele anchetei inspectorilor judiciari si propunem ca in viitoarea sedinta de Plen a CSM, la fel ca si in cazul procurorului Mircea Negulescu, data fiind gravitatea scandalului creat, sa se dispuna suspendarea din functie a numitilor Augustin Lazar si Laura Codruta Kovesi pana la definitivarea cercetarilor.

Comentarii

# Camp tactic date 1 martie 2017 17:45 +22

Oare Kovesi nu si-a folosit influenta?

# Luca date 1 martie 2017 19:13 +33

Bravo, Luju, felicitari!

# DODI date 1 martie 2017 19:26 +16

luluța și lăzăruc au primit ordine stricte de a defăima guvern, PSD și, nu în ultimă instanță, de a diminua deciziile CCR. Pentru disperații din stradă, care știu drept cât știe și luluța, este importantă poziția 69 adoptată de aceste două sinistre figuri ale procuraturii românești. Satisfacția urmărită este de a-i scoate un zâmbdet tăcut ”marelui om de stat” după consfințirea de justiție a raptului imobiliar desăvârșit la Sibiu și după firavele acțiuni întreprinse de ANAF de a descoperi (ceea ce știe toată lumea) că banii pentru imobilele achiziționate fără falsuri nu au fost obținuți nici din meditații și nici din vânzări anterioare (poate doar de copii!).

# FFOARTE GRAV date 1 martie 2017 19:37 +13

Dacă E. Udrea și-au permis procurorii sa facă asemenea abuz, gafa, va dați seama ca nu e primul dosar .imaginati-va ce au făcut în alte dosare, mai ales la cele care nu sunt persoane publice și în care abuzurile și fake-urile se pot face mult mai ușor.  Ar trebui revizuite toate dosarele din toți acești 12 ani , făcute de către mafioții ăștia cu paranoia de a  baga oameni la puscarie. Cercetați penal aceștia și azvârlit în puscarie. Sunt oameni care au murit din cauza lor. http://www.stiripesurse.ro/gafa-incredibila-a-dna-a-acuzat-o-pe-elena-udrea-de-o-fapta-pe-care-nu-putea-sa-o-comita_1182832.html

# Doina date 1 martie 2017 20:47 +15

Bravo Luju , ai făcut un lucru nemaipomenit și anume ceea ce-ar fi trebuit să facă lașii și caricaturile de la CSM , care n-au nicio treabă cu realitatea , doar să-i apere pe cei din breaslă chiar dacă au făcut destule măgării . Până nu dispar din peisaj Kovesi și Lazăr ( care nici acum nu realizează că o lume întreagă stă cu ochii pe ei ) această țară riscă să redevină dictatură . PS Vorba aia : „ decât să moară mama , mai bine să moară mă-ta ” .

# adrian date 1 martie 2017 21:31 +5

Este un Alin Bogdan Alexandru care claseaza aproape toate sesizarile.Sunt protejati bine de Sistem...

# ionescun nicolaie date 2 martie 2017 07:36 +8

Cu rea credinta Domnu Johannis,Voda Klauss, Acum vreo doua saptamani Cu-alai a coborat in Piata, Sa le vorbeasca la romani. Sa isi arate indignarea, Fata de grava indolenta A gastii de la Guvernare Dand Ordonante de Urgenta. Si precum hotii-n miezul noptii, Legi strambe sa impuna-n tara , Sa-si gratieze acolitii, Din puscarii sa-i scoat-afara. Putin de mai era si plebea, De Voda Johannis aprinsa, Urma prapad sa fac-n tara, Ca fapta rea sa fie-nvinsa. Pe loc s-a repliat Guvernul, Facand schimbari imediate, Degeaba insa ca sistemul, Voia de fapt anticipate. Fara vreo replica mai dura Din partea adversarilor, Iesira cei de rand in strada, Sa tina piept in locul lor. Urate clipe,zile grele, Si dezbinare-ntre romani, Pareau sfarsit sa nu mai aiba, Acum vreo doua saptamani. ………………………………….. Dar iata,zilele acestea, Ai Presedintelui argati, Binomul ce-apara sistemul, Au fost cu totii demascati. Si toate relele din anii Care-au trecut si vinovatii, Au fost dati in vileag cu totii, Si

# ceir date 2 martie 2017 08:48 +10

Se cade de la sine sa terminam odata cu abuzul si nesimtirea, .

# un roman date 2 martie 2017 09:28 +13

DNA, FARA CUCUVEA!

# PINTEA date 2 martie 2017 11:30 +11

Felicitari pentru demers, dar cu cei doi regi ai absurdului - kovesi si lazar, tot ce este legal, este impotriva lor. Din pacate, si anul acesta avem un CSM inert si obedient. Coldea martor.... martor la ce ?? La crizele de isterie ale lui kovesi? A fost el atunci in cladirea guvernului? Sau poate asculta ambiental si se considera ca este martor. Cred ca ar trebui cercetata mapa profesionala (un termen coldist) a d-nului Lazar, doar a fost procuror inainte de 1989, mai mult ca sigur ca sant surprize. Nu intamplator a devenit procuror general. Competenta, caracterul lui lasa mult de dorit... E perfect pentru sistem. Trebuie revocat!! La guverne noi, oameni noi!! Nitu, amintiti-va sub ce pretexte absurde a fost schimbat! Asta este activitatea unui departament ant-coruptie? Atunci sa il desfiintam! Nu facem altceva decat sa comentam zilnic abuzurile acestuia, fara sa se ia masuri legale!!

# Alex date 2 martie 2017 11:58 +12

De apreciat initiativa jurnalistilor de la LUJU. Cu un PSD paralizat de inanitia lui Dragnea, cu vidul legislativ creat special pt a zadarnici orice orice initiativa parlamentara indreptata impotriva institutiilor de forta, presa (inca) libera a ramas singura speranta in lupta inegala cu totalitarismul. Alaturi de "G.I.P." (bravo, Ciuviva!) si micul grup de la Antena 3 (Gadea, Badea, Dumitrescu, Stoicescu), LUJU poate schimba istoria. In felul asta, Tariceanu nu ramane singur pe baricade. Doar asa isi vor pastra avantul magistratii satui de abuzuri. O bila alba si pt Codrin Stefanescu, Serban Nicolae, Steluta Cataniciu, Gabi Firea, Olguta Vasilescu, av. Abraham, Daniel Savu si alti cativa cetateni onorabili care mai au curaj sa lupte. O mare dezamagire s-a dovedit, alaturi de Dragnea, Dana Grecu. Infocata jurnalista are, mai nou, "butoane" si i-as recomanda sa faca echipa cu Oreste pe Realitatea TV, amandoi fiind plini de "adevaruri ascunse".

# mihaela date 2 martie 2017 15:24 +9

OK!!!!!!!!

# Oprea (altul , nu ala ...) date 2 martie 2017 18:13 +6

Alo ? In plus , la grajdul DNA, nu sunt niste coduri morale in sensul ca odata dovedita, sa zicem o umflata, ca plagiatoare, sa fie revocata ? Apoi, daca nu-si justifica salariul, sa zicem un marlan, nu poate fi revocat ? Doar fiindca lucreaza la stat ?! Ce-i cu mizeriile astea ? M-am satuart sa platesc paraziti, sa zicem SRI-sti !

# Leana date 2 martie 2017 18:17 +5

Bravo ! Foarte tare ! Jos si cu traficantul de case si copii !

# ADEVARUL date 3 martie 2017 09:31 0

PARADOXAL,IMI ESTE FOARTE GREAȚĂ DE BĂSESCU CHIORU CARE URLĂ PE TOATE TV-URILE DESPRE NECESITATEA NEÎNDURĂTOARE DE A O DESTITUI PE SĂRACA KOVESI LULUȚA, :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x DAR DACĂ EA ÎȘI MERITĂ DESTINUL,PENTRU CĂ ÎN LOC SĂ IZOLEZE PSIHOPATUL HĂHĂIT,FACE ORICE ALTCEVA-AZI MÂINE V-A FI PREA TÂRZIU,SI O SĂ INTRI COVESI IN COLECTIA VICTIMELOR BĂSISMULUI,PENSIONATĂ PRECUM COLDEA,LA O CAFEA CU CRIN SI CEILALTI CARE ACUM PLÂNG,PENTRU CĂ CU BĂSESCU NU TE JOCI,NOI TI-AM TOT SPUS-O SI CA RASPLATĂ NE-AI FURAT-SPERANȚELE.BANII,ESTI DOAR O CÂRPĂ BĂSISTĂ!?ESTI ABSOLUT PARALELĂ CU POZITIA PE CARE O OCUPI?ISI BATE JOC HAHAILĂ DE NOI TOATĂ VIAȚA,ESTI O PROASTĂ ȘI JUMĂTATE,DEJA ÎN CONTRATIMP CU VIERMELE TRADĂTOR DE ȚARĂ,SAMSAR SI,MAFIOT,SUPERINFRACTORUL PRESEDINTE :o

# ADEVARUL date 3 martie 2017 09:35 0

LAZĂR ÎL ASTEAPTĂ PE ISUS,DEOCAMDATĂ,ACEST FUNCTIONAR ESTE IN PAUZA DE MASĂ CU COLEGII,ESTE INVIZIBIL 100%,O FI RĂU SAU FOARTE RĂU,DE CE AJUNG MENTALITĂȚIILE ASTEA BĂSISTE ACOLO?CINE DRACU-I PUNE SĂ NE MĂNÂNCE ZILELE? :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 149
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.10.2020 – Arafat a ramas nerezolvat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva