18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PRUNA FACUTA BUCATI PE FACEBOOK – Ministresa Justitiei tinde sa devina mai nepopulara decat fosta ei sefa Monica Macovei. Dupa isprava cu abuziva OUG prin care a transformat SRI in organ de cercetare penala si dupa ce a afirmat ca drepturile omului sunt „un lux teoretic”, Raluca Pruna a fost pur si simplu desfiintata: „Ma mir ca nu ati aflat pana acum ca justitia se poate face in mod profesionist si fara servicii secrete”. Cititi comentariile devastatoare la adresa ministresei Pruna

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 March 2016 15:17
Vizualizari: 7462

Ministresa Justitiei Raluca Pruna (foto) se transforma incet, dar sigur intr-un personaj mai nepopular chiar decat fosta ei sefa Monica Macovei (foto). Pruna este pur si simplu desfiintata pe Facebook, dupa Ordonanta de Urgenta neconstitutionala prin care a transformat Serviciul Roman de Informatii in organ de cercetare penala speciala si dupa ce a decretat ca drepturile omului reprezinta „un lux teoretic”.

In plin scandal provocat de abuziva Ordonanta de Urgenta pe interceptari, Raluca Pruna a dorit sa faca, luni 14 martie 2016, mai multe precizari pe contul ei de Facebook (vezi facsimil). Efectul nu a fost insa cel asteptat de ministresa Justitiei. Raluca Pruna a fost facuta bucati de cei care au comentat postarea de pe Facebook a ministresei, pana la ora publicarii acestui articol comentariile fiindu-i extrem de nefavorabile (foto la final).


Prezentam ad-litteram postarea Ralucai Pruna:

Cateva clarificari esentiale, tot pentru formatorii de opinie

1.Ordonantele de urgenta sunt acte cu putere de lege

2.OUG adoptata vineri nu restrange drepturi si libertati, ci tocmai le face efective. Cu o urmarire penala si o combatere a infractionalitatii slabe, discutia despre drepturi e un lux teoretic.

3.SRI nu a primit absolut nicio competenta pe care nu o avea pana la decizia 51/2016 a CCR. Competentele sale de cercetare penala speciala dupa OUG sunt exclusiv limitate la punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica pentru infractiuni din titlul X din Codul Penal si terorism. Pentru toate aceste infratiuni urmarirea penala este proprie, i.e. exclusiv la procuror, la nimeni altcineva - nu politist fie el si judiciar, nu alt organ de cercetare penala speciala. Romania nu face aici nicio exceptie. Celor care invoca incorect exemplul altor state membre, le sugerez sa se uite la agenda europeana pe JAI

4.Aceasta OUG este o solutie provizorie, dar necesara, data fiind decizia CCR care impunea de pe o zi pe alta o solutie. Ea nu exclude, ci deschide dezbaterea publica necesara despre ce solutie alege societatea romaneasca.

Cu titlu personal, mi se pare suprarealist sa vad reactiile unor fosti inalti demnitari, care stiau exact cum stau lucrurile de vreo 10 ani incoace, le-au girat ca acum sa le denunte comme du jamais vu, ale cavalerilor luptei anti-coruptie institutionali sau din societatea civila care stiau de asemenea si nu au gasit temei sa se desparta in tot acest timp. Nu e bai, adevarul separa intotdeauna apele.

In fine, sunt fericita ca decizia CCR a creat bresa detasarii politiei judiciare in parchete. E un inceput;-)”.

Iata comentariile de la postarea ministresei Pruna:

Doamna Ministru, prin OUG initiat de dvs, Presedintele ICCJ va superviza activitatea unui organism desemnat printr un act secret, fara putere de lege. 2. 'Custodele' interceptarilor si supravegherilor nu este altcineva, in raport de propunerea legislativa adoptata, decat TOT Serviciul Roman de Informatii, printr-un intermediar al sau, Centrul National de Interceptare a Comunicatiilor, autoritate care nu apare inregistrata/infiintata 'la vedere' in nici un act oficial. Mentionarea acestei autoritati in recentul act normativ nu inseamna aducerea ei in legalitate in conditiile in care nu se cunoaste care este actul de infiintare, sediul, statutul, regulamentul de functionare, competentele pana la momentul adoptarii ordonantei de urgenta si nu numai, persoana care detine cea mai inalta functie, organigrama, etc. Nu este posibil ca un organism care va fi insarcinat cu derularea unei parti din actul de justitie, asa cum se va intampla de acum incolo, sa ramana necunoscut, ca modalitate de infiintare, administrare si reprezentare.3. Se incalca principiul separatiei puterilor in stat. 4. Se incalca mai multe articole din Constitutia pe care dvs ati jurat sa o aparati, respectiv art. 115, 151 si 28. Vi se pare putin? Mie mi se pare halucinant cum dvs incercati sa ne mai si argumentati monstruozitatea asta!

Nu este adevarat ceea ce spuneti. Pana acum SRI nu avea niciun fel de competente de a efectua vreun act de cercetere penala. Ca si-a dorit dintotdeauna si a tot incercat sa le obtina legal, este adevarat, dar pana sa veniti dvs. cu aceasta ordonanta nu reusise. Este foarte adevarat ca si-a luat aceste atributii ilegal si in secret. Prevederea declarata neconstitutionala nu ii dadea dreptul de a realiza acte de urmarire penala si nu putea fi interpretata in acest fel fiindca ii interzicea in mod expres legea proprie pe care acum ati modoficat-o. 'alte organe specializate ale statului' nu putea sa includa SRI-ul care avea prevedere expresa care ii interzicea efectuarea oricaror de acte de urmarire penala. Povestea e mai lunga, incepe cu legiferarea probelor audio-video si continua cu problema expertizarii autenticitatii acestora pe care am bagat-o sub pres.

Ma mir ca nu ati aflat pana acum ca justitia se poate face in mod profesionist si fara servicii secrete. Cam ce ar trebui sa intelegem, ca o institutie daca nu isi desfasoara toata activitatea in secret nu este eficienta?! Mai remarc faptul ca tratati extrem de superficial chestiunea constitutionalitatii acestei ordonante”.

In guvernarea Ciolos se vorbeste prea mult de serviciile secrete si justitie, se vorbeste!, pare ca ne pregatiti pe toti cetatenii acestei tari, cinstiti sau mai putin cinstiti, de puscarie si alte grozavii... cum de atunci cand vine vorba de apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale nu va grabiti sa scoateti un OUG 'provizoriu' care sa incalce Constitutia?

'Discutia despre drepturi e un lux teoretic'. O afirmație trista si rusinoasa. Nu, nu e Rusia lui Putin, ci Romania europeana. Nu, nu e guvernul Ponta, ci guvernul tehnocrat. Servim patria, cum s-ar zice”.

'Discutia despre drepturi este un lux teoretic'? Este o afirmatie atat de gresita incat nicio calificare suplimentara nu o poate spala de pacatele pe care le are. Intr-o tara normala o astfel de afirmatie din partea unui ministru al justitiei ar fi fost urmata imediat de demisia acelui ministru”.

Foarte trist si periculos ce citesc. Acum ca stim ce credeti despre drepturile omului ne spuneti ce credeti despre proprietatea privata?

Cu titlu personal... inteleg ca intrati in polemica politica cu un fost presedinte?!?!?!?! Jalnic. In rest, apap de ploaie, vorbe in vant, si muuuuuuuuuuuuuuuuuuulta ticalosie...”.

pe siguranta nationala nu se dau OUG-uri!!! si ne intoarcem pe vremea comunistilor sau fascistilor, cand serviciile secrete bagau oamenii la beci??

mai bine va-ti ocupa de construirea de penitenciare noi, ca ne amendeaza U.E. de ne ia gaia!

Constitutia Romaniei, articolul 115, aliniatul (6):

'Ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale, nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie, drepturile electorale si nu pot viza masuri de trecere silita a unor bunuri in proprietate publica'”.

Hoata face ce face dar tat rau face i scoate pe iscroci”.

Problema este ca ati dat o ordonanta de urgenta intr-un domeniu unde nu aveati voie sa faceti asa ceva. Pentru ca, articolul 26 (1) 'Autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata', si articolul 115 (6) ar spune ca ati reglementat prin OUG intr-un domeniu al drepturilor si libertatilor cetateanului. Solutia era probabil o initiativa legislativa in procedura de urgenta, care chiar daca ar fi durat mai mult, v-ar fi permis o solutie constituționala a acestei probleme. Dar cand Constitutia devine un lux pe care nu ni-l mai putem permite..

Demisia!

detasare sau transfer al politiei judiciare?! delegarea si detasare puteau inceta oricand - ca altadata la Inspectia judiciara! Politia judiciara trebuie sa intrerupa legatura cu organizatia Minist de Interne! Asa cum a vrut legea de organizare judiciara si timid in 1992 si clar in 2005! Doar ca a ramas tot in suspensie...

de ce nu dati ordonanta pe legea salarizarii? e un lux teoretic, nu?

ovidiu, uite-te la ea, cum arata, daca o vezi prin M.J o confunzi cu o ingrijitoare”.

Doamnaaa, mai lasati-ne cu atata fericire, ca ni se apleaca!!

O ordonanta de urgenta are 'putere' de lege in fata legii organice de organizare si functionare a SRI?? D-ta ai reinfiintat Directia a VI-a securitatii comuniste sau ai transformat tara intr-o tara totalitara. Daca ai fi cu adevarat o jurista adevarata, nu o impostoare, ai fi rerdeschis dosarele de mare coruptie ale puscariabililor Basescu Traian, Klaus Iohannis, Kovesi Codruta, dar si dosarele de mare crima impotriva umanitatii a tatalui d-tale”.

Americanii, pe care ii pupati in cur, si-au demolat turnurile WTC, ca sa aiba motiv sa intre in Irak, Afganistan, Siria, Libia etc. De aceea, CIA a creat in anii '80 reteaua terorista AL Qaeda pe care au folosita in lupta sovieticilor din Afganistan. Scopul 'luptei impotriva terorismului' este acela de a lua libertatile oamenilor, iar voi asta faceti, slugile americanilor”.

Dvs ziceti competentele SRI ca organ de cercetare penala se rezuma la 'terorism' si infractiuni din titlul X din Codul Penal. Mai ramane ca noi toti sa fim supravegheati pe motiv de 'siguranta nationala', 'terorism' si 'inalta tradare'. Mai ales, inaltul paragon al justitiei in Romania, Dna Stanciu, va veghea la linistea noastra. Cazul RARINCA, dna Pruna. Drepturile si libertatile noastre nu sunt 'efective'. Le avem sau nu le avem. Mergeti inapoi la facultate si studiati legile cum trebuie si mai ales Constitutia Romaniei. Si nu, faptul ca ati fost asistenta Dnei Macovei si aveti afiliere de idei cu aceasta, nu va face competenta. Aveti lipsuri majore pe toata linia (si de cultura generala si pe drept se vede) si nu detineti competentele necesare pentru a fi ministru al Justitiei. Demisia, dna Pruna!


Comentarii

# asociatia magistratilor date 14 March 2016 15:25 +17

doamna Pruna, in 89 a fost o revolutie ca sa pice securitatea.... nu mai vrem o alta securitate

# TITULESCU date 14 March 2016 16:00 +9

SECURITATEA EXISTA SI IN PREZENT ,E REINVENTATA SI MULT MAI TICALOASA . JUSTITIA ESTE O AFACERE . Cu sau fara SRI OFICIAL SCOPUL JUSTITIEI ESTE AFACEREA data de basmul numit ,,DREPTURII''. Eu stiu o avocata FARA PROCESE care imediat a fost luata de BUNA pentru MAGISTRATURA si care imediat ce a fost facuta judecatoare A AJUNS SEFA DE INSTANTA. INTREBARE : SRI -UL A AJUTAT-O SAU NU ? SI ATUNCI DE CE CIRCOTECA ASTA CU SRI-UL CAND INDIFERENT CA E PE FATA SAU NU,SRI-UL FACE PARTE DIN SISTEM. PROBLEMA OE CARE O VAD EU ESTE CALITATEA INDOIELINA DE LA PROFESIE SI PANA LA CARACTER A MAJORITATII OAMENILOR SUSTINUTI DE SRI.ASASINAT SOCIAL ,,IN NUMELE LEGII'' de prea multe ori in justitia CU SAU FARA SRI!!!!!!!!!!!!!

# TITLULESCU date 14 March 2016 18:15 +5

AM UITAT SA SCRIU CA MIZERABILI SUNT SI ZIARISTI CARE PRIMESC COMANDA DE LA NISTE SECURISTI scelerati DIN PROVINCIE CA SA IGNORE SAU SA NU PUBLICE COMENTARII VENITE DE LA O PERSOANA PE CARE ACEI SECURISTI O URASC SI VOR SA O DISTRUGA SI ASTA DOAR PENTRU CA O SUBFIINTA fiica de securisti sa aibe si ea un sot. PENTRU ASTA SUNT DIRIJATE PROCESE si macelariti clientii la cozile de topor ,URMARIT INTERNETUL sa vedem pe ce situri scrie SI SA-I RUGAM PE ZIARISTII ,,moralisti'' SA O IGNORE. DIN POSTURA ASTA SE POATE CRITICA ? BARNA DIN OCHI !!!!!!!!!!!!!!!!!

# viviane reding date 14 March 2016 15:56 +14

In momentul in care, CA MINISTRU AL JUSTITIEI spui "Discutia despre drepturi este un lux teoretic" trebuie sa pleci neaparat acasa! Si, daca nu te demite Ciolos, trebuie sa plece si el! NU VA MAI VREM!

# remember date 14 March 2016 18:21 +6

Ce mai e de spus??? Cand un ministru dintr-o tara UE doreste sa-ti recunoasca drepturile cu portia, exista doar o singura solutie:DEMISIA. Din ce spelunci insalubre vin indivizi si individe de teapa lui Basescu,Monica Macovei,Elena Udrea, Pruna,Videanu, Blaga etc.,ma intreb si va intreb si de ce ne urasc atat de mult incat doresc sa ne vada pe toti cu latul pe gat??Cum poate zamisli societatea noastra asemenea monstruozitati si de cine sunt ajutati psihopatii astia sa ajunga la butoane?? Singurul raspuns plauzibil este:de alti psihopati ce doresc sa controleze totul.

# unul din lumea cea mare date 14 March 2016 20:58 +4

ptr remember// PRIETENE, somnul ratiunii naste monstrii!!!!!si societatea romaneasca a devenit un monstru somnolent cu diazepam,REMEMBER IMI ESTE SCIRBA SCIRBOASA SI GREATA GRETOASA LA BINOMUL LUI NEWTON.tara asta a ajuns fara prune in traista,pina si viitorul copiilor a fost AMANETAT SI JUCAT LA RULETA BASESCIANA A CORUPTIEI.ciuvica saracu a fost un vai mama lui de,, epigon,, cu cei 10 ani rai.nea ciuvica !!!!!!AR TREBUI SA SCRI O CARTE CU TITLUL ,,INCEPUTUL ANILOR INFERNALI DE LA 2004 IN PREZENT SI VIITOR,,

# remember date 14 March 2016 21:24 -1

erata: "SA SCRI" = "SA SCRII"...ah gropile  :D

# Vladi Mir date 14 March 2016 16:07 +14

Mult prea stimata doamna Pruna, chiar nu vi s-a facut sila de dumneavoastra ?! Oare ce stomac puteti avea de va puteti uita zilnic in oglinda si in ceea ce ne faceti fara a regurgita?! Dati-va onorata doamna cat mai repede demisia si asta spre binele dumneavoastra, pentru a nu intrece in dispret nivelul cu care romanii au nemurit-o pe neuitatata tovarasa academician doctor inginer Elena Ceausescu. Plecati doamna o data si luati-le pe drumul sprancenat al binemeritatului surghiun si pe doamnele Macovei, Kovesi, Stanciu si celelte sinistre creaturi pentru a nu ne mai tulbura linistea amaratei noastre existente !!! Si doamna Pruna, va mai rog din tot sufletul sa ne mai faceti-ne un ultim pustiu de bine si nu-l uitati peacilea nici pe nea Caisa de la Cotroceni !!! 

# XXX date 14 March 2016 16:28 +7

Aproape ca-mi pare rau pt. ea ca s-a lasat "aleasa", trezita brusc din somn in miez de noapte, ca sa o inlocuiasca pe Guseth :-x Cu siguranta statului de drepti ca textul Ordonantei de urgenta a fost conceput in laboratoarele SRI, distribuit spre Guvern prin "intermediarii din DNA, DIICOT, etc" , in regim de maxima urgenta, pt. siguranta statului de drept, , astfel incat Guvernul sa aiba un text de OUG cu care CSAT sa fie de acord in nici juma'de ora. Ar fi fost prea batator la ochi daca CSAT isi exprima acordul unanim in nici 5 minute. :cry: :-x Nu-i bai, Raluca, un sut in fund in numele adevarului si separarii apelor, este un inceput firav de pas in fata dupa 26 de ani (nu un pas "inainate", pt. ca imbecilii, fani SRI, sa priceapa faptul ca tot " inainte" era mai bine, adica pe vremea securitatii comuniste)

# Varan Voiculescian date 14 March 2016 17:29 -8

Cu ce e, bă, Macovei nepo******ră? A luat 421.648 voturi, candidata independenta la Presedintie! Unde e nepo******ra, ba? E singura politiciana curata!

# Macac Băsescian date 14 March 2016 21:59 +6

Aflăm zilele astea mai în detaliu câte voturi sunt ale Securității. :-* Nimic de zis, e po******ră, a ajuns pe buzele tuturor, procuror ceaușist cu viziuni nkvd-isto-staliniste. :lol:

# Ioan date 14 March 2016 18:18 +8

S-au intors anii 50!

# Ponta date 15 March 2016 15:54 0

Din motivarea ICCJ in cazul lui Miron Mitrea - doi ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. 'Corupția reprezintă o amenințare majoră pentru democrație, constituind o negare a drepturilor omului și o încălcare a principiilor democratice, pentru echitatea socială şi pentru justiție, erodând principiile unei administrații eficiente, punând în pericol stabilitatea și credibilitatea instituțiilor statului. :zzz Este real faptul că, în condițiile în care, în ultimii ani, în societatea românească am asistat la o tendință de creștere a faptelor de corupție, ce au căpătat o amploare deosebită se impune ca justiția să riposteze cu fermitate ori de câte ori se probează asemenea cazuri, ca o dovadă a faptului că statul de drept nu asistă pasiv la amplificarea și propagarea acestora, la toate nivelurile, ci dimpotrivă, funcționează și, mai ales, reacționează prin autoritățile și pârghiile specifice puse în slujba propriilor cetățeni'

# danilet date 15 March 2016 16:05 -1

Ce coincidenta... Acelasi mesaj la postat si vasilica, cel cu comentariile despre homosexuali si zoofilie. Ia vedeti pe pagina lui. Mai a naibii potrivire. Vasilica, ia spune tu esti? Te semnezi curajos cu ponta? Maaa :D

# danilet cu parul cret date 15 March 2016 16:19 -1

"la postat " se scrie la fel ca "la scoala", adica nu te lasa de scoala postacule..... :lol: :lol:

# oaie date 15 March 2016 16:23 +1

mamaaaa :))) ce tare esti. am uitat o cratima si gata ai dat lovitura. bun, smecherie. ce sa zic, imi asum, am gresit, imi cer scuze, o sa invat sa pun cratime corect. daca nu o sa rog o studenta sa ma ajute, da? :)) problema e ca mai vasilica, ca astea se remediaza, se invata, chiar si fara memoplus (intelegi tu) altele nu. pana atunci, mai bine ai semna cu numele tau, nu cu pseudonim. pai e frumos? curajosule:)))) vai de tine...Hai ca ma distrez cu tine

# tot eu date 15 March 2016 16:36 -1

oaia ca oaia da' miei nimic ..... :P :P :P

# oaie date 15 March 2016 16:27 +1

mamaaaa :))) ce tare esti. am uitat o cratima si gata ai dat lovitura. bun, smecherie. penibil, ce sa zic. vasilica, mai bine ai semna cu numele tau, cu pseudonim. pai e frumos? curajosule:)))) vai de tine

# Ponta date 15 March 2016 16:38 0

Da ce conteaza cine a facut postarea? "Danilet", ai citit motivarea instantei?

# Floca date 7 December 2016 04:17 0

Dați gratieri Raluca gândiți-vă ca stau vai și amar și necăjiți fa cadou de sarbatori sa vi sa ducă vestea ca a-ți făcut un bine ca și dzeu cate nu iarta

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva