4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

THE TIMES: ROMANII MANIPULATI DE SERVICII - Prestigiosul ziar The Times sustine ca romanii au iesit in strada impotriva politicienilor, in loc sa iasa impotriva SRI si altor servicii: „Mania ar trebui sa vizeze serviciile secrete care au folosit chestiunea coruptiei pentru a-si regla conturile cu inamicii, care au erodat drepturile fundamentale si care au institutionalizat o legatura sinistra intre sistemul judiciar, serviciile secrete si departamentele anticoruptie“

Scris de: L.J. | pdf | print

12 February 2017 13:21
Vizualizari: 62566

Roger Boyes, jurnalist cu state vechi la celebra publicatie "The Times" si “The Sunday Times” a publicat o analiza asupra protestelor de strada din Romania ultimelor saptamani si a ajuns la concluzia ca majoritatea protestatarilor isi varsa mania spre tinte false, in loc sa protesteze impotriva sistemului securistic dezvoltat de serviciile de informatii, in special de Serviciul Roman de Informatii, continuator al fostei Securitati, care au ravasit tara folosind tehnici de manipulare a populatiei. Analistul politic concluzioneaza ca protestatarii de la Bucuresti au fost manipulati spre tinte false, si ii ataca pe politicieni “corupti”, in loc sa protesteze impotriva serviciilor de informatii care au nascut in Romania, impreuna cu institutiile de forta (in special parchetele) o tema de rafuiala cu inamicii din clasa politica si nu numai, impachetata sub masca luptei anticoruptie.


Protestati fata de serviciile secrete nu fata de politicienii corupti!”

Editia electronica a “The Times” a publicat la data de 7 februarie 2017 un editorial care are ca tema legalitatea actiunilor desfasurate de serviciile secrete romanesti. Titlul: „Romania is becoming the EU’s outlaw state“, se traduce „Romania devine un stat UE al faradelegilor“.

Oamenii striga «Afara cu hotii!», iar asta duce, in mod inevitabil, cu gandul la Securitatea lui Ceausescu. Nu pentru ca acestia reprezinta puterea de moda veche, ci pentru ca piesa de teatru a strazii este jucata intr-o periaoda in care conducatorii Romaniei par sa copieze unele dintre tehnicile temutei Securitati, serviciul secret care le stia pe toate“.

Autorul vorbeste de faptul ca ofiterii Serviciului Roman de Informatii sunt continuatorii fostei Securitati:„15.000 de ofiteri cu o retea de 500.000 de informatori“. Se precizeaza ca "si-a construit o uriasa baza de date cu informatii de la diverse agentii guvernamentale. Scopul sau este secret, mecanismele sale de control sunt neclare. Accesul SRI in viata de zi cu zi a fost adancit si imbunatatit prin cooperarea cu puternica agentie anticoruptie. Impreuna asculta telefoane si aresteaza preventiv, tinand in acest fel suspectii de rang inalt in detentie pentru a-i opri sa mai comita presupuse infractiuni“.

The Times” - publicatie de top din statul care a iesit din Uniunea Europeana - adauga faptul ca masurile anticoruptie din Romania au fost luate pentru a multumi Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii, dar ca acest fenomen a fost deturnat spre o vanatoare de corupti de nivel scazut (low level) din partidele politice, in special din PSD, si lasa sa se inteleaga ca serviciile au ajuns prin tehnicile lor de manipulare sa controleze politicul.

Concluzia autorului e ferma:„Mania ar trebui sa vizeze serviciile secrete care au folosit chestiunea coruptiei pentru a-si regla conturile cu inamicii, care au erodat drepturile fundamentale si care au institutionalizat o legatura sinistra intre sistemul judiciar, serviciile secrete si departamentele anticoruptie“.

Comentarii

# Pegas date 12 February 2017 13:51 +40

in sfarsit ni se spune adevarul!

# DODI date 12 February 2017 20:11 +6

Firave spargeri în zidul ridicat de luluța și netrebnicii care cred că doar așa ”servesc” țara. În fapt îl servesc pe infantilul politic de la Cotroceni, cleptomanul dovedit și autistul provincial ciolanis. Sunt binevenite aceste răzlețe ziceri corecte despre situația din țară, dar în acest sens PSD, Parlamentul și celelalte instituții care nu sunt aservite sistemului ar putea face mai mult.

# firave spargeri = adevărat! date 13 February 2017 22:15 +1

Următoarea decorație pentru 1/4docta Kovesi (nașa autorilor MAKARENKO + S. GLASER și expert în engleza de baltă - „White coilar crime”) de unde va apare?

# Help date 12 February 2017 14:09 +5

Nu mai trebuie lăsați sa ne fure în continuare și sa le acceptam dictatura lor http://www.stiripesurse.ro/ce-dimensiuni-are-tunul-lui-klaus-iohannis_1179235.html http://www.stiripesurse.ro/cristoiu---sri-si-a-facut-firme-comerciale-sub-acoperire-printr-o-ordonanta-de-urgenta-_1179243.html

# minciunele servite străinilor de LCK date 13 February 2017 22:11 +1

Cu tupeul pe care îl are Mika Plagiatoare (doar 4%), e de mirare că mai există străini ce nu se lasă prostiți! Ciordutza a umplut presa străină de minciuni... https://www.antena3.ro/actualitate/q-a-patru-afirmatii-eronate-facute-de-laura-codruta-kovesi-in-presa-straina-399527.html

# Edelweiss - NEEDUCAT de Bukowina date 12 February 2017 15:56 +7

Experimentul Pitești, Cosorul lui Moceanu și Omul NOW de tip BOW. http://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/02/un-mijloc-eficient-de-reeducare-sau.html /// Mâni îi trimit în plic postarea la puicuța ce voiește să mă reeduce. Oare mi-or mai face încă un dosar de ultraj judiciar? Dacă-i spui la PRUOST că-i PRUOST și la MAIMUȚĂ că-i MAIMUȚĂ, se consideră că-i ultraj judiciar ?

# Pintea date 12 February 2017 17:21 +20

La noi este altfel. Romanii nu manifesta decat spre ceea ce sant directionati. De catre stapani. Pietarii de la guvern, foarte bine organizati, aproape o industrie pe care guvernul legitim, in mod inexplicabil ii lasa sa isi faca de cap, nu au nici o problema cu SRI, Kovesi ci numai cu Grindeanu si Dragnea. Daca citesti lozincile lor si iti dai seama cine ii organizeaza. Pacat ca se lasa mani******ti aiurea si nu vad ca programul de guvernare actual contine niste masuri care asigura un trai civilizat pentru toata lumea, inclusiv pentru ei. Apropo de tarile civilizate, credeti ca ar fi tolerat vreuna o asa manifestatie prelungita? Erau de mult imprastiati de politie cu forta, si cu dosare penale. Cf noului cod pen care se doreste imuabil, persoana juridica raspunde penal, asa ca multinatinalele sant poftite la rand. Iar in viitor sa nu mai cerseasca pomana de la guvern ca facilitati fiscale, taxe mici, legislatie/impozite speciale, sa traiasca din propria afacere, ca de-asta sant privati.

# george date 12 February 2017 17:52 +3

cum a fost posibil ca institutiile de forta sa aiba puterea de pe vremea lui Ceausescu ?, foarte simplu, aducerea la conducerea tarii a unui om care a comandat o nava pe timpul comunismului, un om care era strans legat de servicii. Acesta cunostea faptul ca atunci cand un marinar era legat de calorifer, in beciurile securitatii de la ''POARTA 2'' port Constanta, atunci ofiterii de securitate stiau absolut tot ce se intampla pe o nava si in toate familiile marinarilor de pe acea nava. Comandantul de nava era singurul membru din echipaj care ii stia pe turnatori si se folosea si el de ei, santajandu-i. In concluzie ceea ce vedem astazi in tara este atmosfera, la o scara mai mare, a ceea ce vedeam pe navele romanesti pe vremea lui Ceausescu. Acest lucru arata de unde a stiut Basescu sa creeze sistemul securistilor, de fapt el nu a facut decat sa-l readuca la viata.

# DOR DE ADEVAR date 12 February 2017 18:48 +9

Peste putin timp veti vedea o noua mani******re. DNA isi va prezenta bilantul si nu va scapa ocazia de a face un Rechizitoriu cu acuzatii impotriva clasei politice care impiedica presupusa lupta impotriva coruptiei, desi a primit un buget cu 30% mai mare decat anul trecut. Bineinteles ca in bilant nu se va explica cum este posibil ca intr-un an sa se realizeze mai putin de 2 rechizitorii per procuror cu atat mai mult cu cat fiecare procuror lucreaza impreuna cu cel putin doi politisti precum si cu specialisti, si beneficiaza de sprijinul altor persoane din afara institutiei (lucratori SRI, jandarmi, etc.) iar cauzele instrumentate nu necesita decat probatorii simple (cu mici exceptii). In schimb vom fi prostiti din nou cu prejudiciile bombastice (care nu sunt recuperate niciodata) din care se va construi cateva milioane de km de autostrazi si sute de mii de spitale, iar din sumele ce prisosesc vom putea sa dam si tarilor vecine care nu au un DNA si se uita cu invidie la noi.

# carcotescu date 12 February 2017 19:50 +9

Sir Roger Boyes se va trezi in curand cu in dosar penal la DNA, sau macar cu in avertisment de la CSM cum ca at afecta grav independenta justitie romane, dar avem si noi o speranta; slava Domnului, Luluta este sufficient de tanara pentru a prinde vremea cand va plati pentru toate faradelegile pe care le creste si dospeste...

# nae girimea date 13 February 2017 08:05 +6

@Dodi : Kovesi nu serveste Romania ! Dimpotriva ! La fel , SRI . Si-au abandonat misiunea si au trecut cu arme si bagaje in tabara vrajmasilor Romaniei : au omorit capitalul romanesc , defrisind terenul pt eliminarea concurentei la firmele straine , au blocat administratia prin permenente amenintari , au decapitat partidele de oameni capabili , au inchis ochii la legile de retrocedare si la "retrocedari" , mai ales in Transilvania, etc

# Pif date 13 February 2017 10:07 -1

Nea Nae, ai bagat un "dimpotriva" care anuleaza sensul comentariului. Nu serveste + dimpotriva= serveste(ca ospatarul) https://dexonline.ro/definitie/dimpotriv%C4%83 Englezilor li se scurtcircuiteaza circuitele cand trebuie sa traduca dubla negatie din romana in engleza.

# Vladimir Popescu date 13 February 2017 10:29 +6

Nu ma asteptam ca dupa 27 de ani de la caderea comunismului poporul sa protesteze pentru mentinerea si aplicarea unui text de lege de inspiratie bolsevica (abuzul in serviciu). Protestatarilor, procurorilor, CSM-ului, si celorlalti mani******tori din institutiile publice si media le recomand sa citeasca punctul 44 din Decizia CCR nr. 405/2016 unde se arata negru pe alb observatia Curii potrvit careia: analizând claritatea și previzibilitatea unor norme ce incriminau abuzul în serviciu, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a reținut că dispozițiile de drept penal în cauză, precum și interpretarea acestora erau moștenite din fostul sistem legal sovietic. Astfel, autoritățile naționale s-au confruntat cu sarcina dificilă a aplicării acestor norme legale în noul context al economiei de piață (Hotărârea din 25 iunie 2009, pronunțată în Cauza Liivik împotriva Estoniei, paragraful 97). Asadar cei care protesteaza si cei care ii sustin nu vor sa adoptam valorile europene ci pe cele rusesti.

# capcaun date 13 February 2017 14:57 0

Esti sigur ca in Cp din Rusia este incriminat abuzul in serviciu?

# Andy date 13 February 2017 14:06 0

THE TIMES: "ROMANII MANI******TI DE SERVICII" L-or citi si cei care umbla cu coruptia si Țstatul de drepțiȚ in gura?

# V date 14 February 2017 16:17 +4

O rugaminte catre dl. Coldea ... Va rugam sa-i lasati pe amaratii aia sa guverneze, asa cum am votat in 11 decembrie. Sa nu fie cazul sa venim peste dvs. tinandu-l pe Iohannis de un picior si sa va batem cu el in cap pana intelegeti ce e democratia ...

# enervantul date 14 February 2017 16:25 +1

Citiți și gândiți....imparțialilor.. din stradă. http://www.evz.ro/ccr-zegrean-abuzul-in-serviciu-dezincriminat.html

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva