30 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INTERESELE LUI NICUSOR – Ascultati noi inregistrari cu candidatul PNL-USR-PLUS la Primaria Capitalei pentru ca PS4 sa nu demoleze constructia ridicata ilegal de afaceristul Mihai „Caine” Mitrache: „Am fost contactat de avocatul lui, m-am intalnit cu el de vreo doua ori... I-am spus ca daca vrea sa ajunga la o intelegere, sa faca si el niste pasi inapoi. A zis ca e OK si i-am zis ca sa ne intalnim, ca sa vedem exact la ce plangeri sa renunte el... O sa vorbesc cu el inca o data, sa se potoleasca”

Scris de: V.B. | pdf | print

15 septembrie 2020 16:08
Vizualizari: 3127

Asa cum cainele traieste pe langa casa omului, la fel controversatul afacerist Mihai Mitrache, poreclit „Caine”, se invarte pe langa cabinetul de deputat al lui Nicusor Dan (foto), cel care acum candideaza la Primaria Capitalei din partea PNL-USR-PLUS.Lumea Banilor a prezentat in exclusivitate marti, 15 septembrie 2020, trei inregistrari in care Nicusor Dan se aude vorbind cu fostul jurnalist Cristian Zarescu, in prezent consilier al primarului Sectorului 4, Daniel Baluta, si purtatorul de cuvant al primariei. Mai exact, veti auzi cum Dan insista pe langa Zarescu, astfel incat autoritatile locale sa nu demoleze o constructie ridicata ilegal de catre Mitrache in Parcul Oraselul Copiilor.


Cele trei convorbiri au avut loc in a doua jumatate a lunii martie 2020, inaintea celei prezentate luni, 14 septembrie 2020, de catre creatoarea de moda Dana Budeanu (click aici pentru a citi).


Prezentam doua fragmente din discutii (le puteti asculta integral in linkul de mai jos):


Cristian Zarescu: V-am ramas dator de ieri cu un raspuns. OK: putem sa mergem catre o intelegere, dar primul lucru pe care trebuie sa-l faca, in primul si-n primul rand, e sa-si retraga, pentru inceput, plangerile numeroase pe care le-a facut si procesele pe care le-a intentat. Pentru ca nu stiu daca stiti: omul acela ne-a creat enorm de multe probleme. Lasand la o parte ca a daramat barierele, ne-a amenintat, a amenintat politistii, a intrat in conflict cu politistii, a vorbit foarte urat la adresa angajatilor de la primarie (ca suntem cateii lui), ne-a facut nu stiu cate plangeri la DNA… Dupa ce a vazut ca n-are succes cu plangerile la DNA, a facut plangeri la procurorii de la DNA… Deci foarte, foarte multe probleme ne-a creat acest personaj. Putem sa discutam despre o eventuala retragere a deciziei, dar doar dupa ce vedem ca primul pas il face el – si anume: sa retraga el tot ce are impotriva noastra.

Pentru ca, lasand la o parte… Toata lumea spune ca el e dealer acolo, ca e interlop, ca e peste… Ce sa va spun? Are toate postarile impotriva noastra, vorbeste foarte urat de noi, de primarie, de angajatii primariei, de politie… Nu va mai spun: scandaluri acolo… A rupt bariera de la parc, vrand sa intre cu masina… Dumneavoastra aveti cunostinte de toate problemele astea?

Nicusor Dan: Nu. Eu am fost contactat de avocatul lui si intre timp m-am intalnit cu el de vreo doua ori.

Cristian Zarescu: Si dumneavoastra ce v-a spus?

Nicusor Dan: Pai, mie mi-a prezentat situatia juridica: faptul ca el are o cladire, proprietate din 1975.

Cristian Zarescu: Eu va inteleg, dar acuma eu va spun pentru dumneavoastra, pentru ca stiti ca noi avem o relatie foarte buna si vrem s-o avem in continuare. Cu siguranta ca va putem ajuta cu orice alta problema si chiar si cu asta va putem ajuta, dar v-am spus mai devreme conditiile. Dar eu va spun si pentru dumneavoastra: omul acela este o persoana cu foarte multe probleme cu legea. Adica va spun si pentru dumneavoastra, in cazul in care va asociati cu aceasta persoana. Bine: ‘asocierea’ este cu ghilimelele de rigoare si acuma vorbim ca intre prieteni. Dar va spun sa aveti si dumneavoastra grija, pentru ca va spun: acest Mitrache – numit si ‘Catelul’ – a facut enorm de multe probleme autoritatilor. Lasand la o parte faptul ca este un dealer de droguri in parc, acolo, este un interlop, este un peste cunoscut. Adica eu va spun pentru dumneavoastra. Deci daca retrage toate postarile de pe Internet, toate plangerile pe care le are (ne-a chemat din nou in judecata, desi n-avea niciun drept), daca vedem o astfel de ingaduinta si de venire catre noi din partea lui, putem sa discutam mai departe. Dar deocamdata trebuie sa vedem din partea lui un prim pas facut. Si toata lumea stie situatia aici, ca am vorbit cu dumneavoastra. Si catre dumneavoastra este un sfat sa aveti grija, pentru ca el este departe de a fi un om corect. Intelegeti?

Nicusor Dan: Da, da, da, da.

Cristian Zarescu: Avocatul – normal – v-a prezentat situatia juridica. Si normal: orice avocat isi apara clientul – e logic. Dar eu va spun dumneavoastra, sa aveti si dumneavoastra grija.

Nicusor Dan: Da, da, da. Dar stiti ca el a castigat trei procese cu dumneavoastra. Instantele i-au dat dreptate.

Cristian Zarescu: Acum, dezafectarea locatiei se face 100% legal – va dati seama ca n-am fi facut. El oricum deja acolo nu mai are curent, gaze si apa. Nu, mint: mi se pare ca curent mai are. Dar nu mai are gaze si apa. Deci va dati seama ca daca noi am obtinut debransarea lui, n-am fi facut chestia asta daca era ilegal. Pana la urma, politia are un departament juridic; primaria – la fel. Adica domnul primar n-ar fi luat o astfel de decizie daca nu era in regula.

Nicusor Dan: Din actele pe care le-am vazut, eu sunt convins ca e ilegal.

Cristian Zarescu: OK – poate n-ati vazut dumneavoastra toate actele. Eu, de partea cealalta, va spun ca totul este legal. N-am fi mers la dezafectarea unei locatii daca nu era legal. Pentru ca ulterior s-au mai facut dezafectari acolo, in parc, si n-a fost nicio problema. Dar OK – v-am zis doua chestii: dumneavoastra sa aveti grija (si e un sfat amical, prieteneste; ca nu pot sa spun ca suntem prieteni, dar ne cunoastem) si doi: intai sa faca el primul pas catre noi, sa retraga toate plangerile, toate chemarile in judecata pe care le-a facut si toate postarile pe Facebook… Acuma, lasand la o parte amenintarile si astea, ca au fost – sa stiti ca e in proces si cu politia. I-a amenintat pe politisti, i-a amenintat pe fata: ba, ca toti astia din primarie sunt cateii mei, ca cand bat din palme sunt la cheremul meu, ca ii am pe toti la mana… Deci asta va spun sigur; mie imi pare rau ca aseara nu stiam ca Mitrache e Catelul, ca v-as fi spus chestia asta de aseara. Ca si eu stiu speta de acolo. Adica e arhicunoscuta.

Nicusor Dan: Cum? El a amenintat politistii?

Cristian Zarescu: Da, da. El a amenintat politistii. Sunt foarte multe… De fiecare data cand politistii s-au dus la el, s-a lasat cu amenintari. Pentru ca – iertati-ma ca va spun – in fiecare weekend, la el, in parc, se dau petreceri la care el participa si iese un halimai, de nu vreti sa stiti. El a incercat de mai multe ori sa intre cu masina in parc, a daramat bariera, are plangere penala pentru distrugere… Adica avocatul nu v-a pus la dispozitie toate actele. Daca vreti, vi le putem pune si noi la dispozitie. Dumneavoastra nu stiti toata speta.

Nicusor Dan: Bineinteles ca nu stiu, dar…

Cristian Zarescu: El este cunoscut acolo, in parc, ca o persoana – sa spunem, ca sa fim legali – certata cu legea. Daca vreti sa fim… Lasand la o parte comportamentul lui total golanesc (ca sa folosesc un cuvant de pe strada), golanesc fata de noi, ca autoritati. Sunt convins ca daca dumneavoastra ati fi fost in locul nostru si ati fi ocupat aceasta functie, n-ati fi stat de vorba cu aceasta persoana nici macar un minut, daca stiati toate datele.

Nicusor Dan: Da. Da, da.

Cristian Zarescu: OK. Deci transmiteti-i acest mesaj, va rugam frumos, sa faca primul pas catre noi. Primul pas insemnand in mai multi pasi, sa vedem ca se intampla ceva in sensul asta si – evident – sa-si modifice comportamentul fata de autoritati, nu fata de primar sau fata de X sau fata de Zarescu. Fata de autoritatile locale ale Sectorului 4, unde el isi desfasoara activitatea.

Nicusor Dan: Bun. Si cum putem sa facem asta exact? Adica sa se intalneasca el cu cineva?

Cristian Zarescu: Nu. Dumneavoastra transmiteti-i sa faca primul pas: sa ne aduca dovada ca si-a retras, in primul rand, ce a depus impotriva noastra. Pentru ca nu este legal ce a depus si nu are niciun fel de dreptate. Ca dovada ca a facut o plangere la DNA. Evident ca s-a dat NUP si, dupa ce s-a dat NUP a facut plangere impotriva procurorului, ca de ce a dat NUP. Ca sa stiti cum stam. El sa faca primul pas si dup-aia putem sa mergem mai departe, intr-o eventuala mediere a acestui conflict – pe care eu, personal, nu o vad dusa la bun sfarsit, pentru ca cunoastem personajul. El nu este asa cum stiti dumneavoastra. (...)

Nicusor Dan: Eu am vorbit cu el ieri cum am vorbit. I-am spus ca trebuie ca daca vrea sa ajunga la o intelegere, trebuie sa faca si el niste pasi inapoi. A zis ca e OK si i-am zis ca sa ne intalnim, ca sa vedem exact la ce plangeri sa renunte el. Adica o situatie juridica pe care eu nu o stapanesc in totalitate. Si i-am zis sa gaseasca cumva un mediator pana cand eu pot sa ies din casa.

Cristian Zarescu: Acuma, e clar ca relatia asta cu Mitrache nu va ajuta cu absolut nimic. Este clar ca el s-a folosit… Faptul ca dumneavoastra i-ati intins un deget, iar el va ia toata mana si, din pacate… Si v-am zis: continua sa ne si ameninte cu dosare. Adica el ne ameninta pe noi – noi, care suntem autoritatea locala. Adica…

Nicusor Dan: Mhm. Da.

Cristian Zarescu: Acuma, nu stiu… Bine: nu va dau eu sfaturi, dar cred ca ar trebui sa aveti si dumneavoastra grija la capitolul asta, pentru ca e clar ca omul asta nu se potoleste. Adica va dati seama: noi ieri am discutat, a ramas ca el incepe sa faca ceva si azi-dimineata a pus mana pe telefon si a continuat sa ameninte, folosindu-se in amenintari si de dumneavoastra.

Nicusor Dan: Mhm. Da. OK: o sa-l sun, o sa vorbesc cu el acum inca o data, ca sa ii spun sa se potoleasca. Da.

Cristian Zarescu: Nu stiu. Cred ca… Da. Acuma, nu stiu: mai departe, stiti dumneavoastra mai bine ce aveti de facut. Dar sa aveti grija, ca e clar ca… V-am zis: e un personaj mai mult decat periculos si care n-a facut toata viata lui decat sa incalce saptezeci de mii de legi – inclusiv de ultraj… V-am zis: droguri, prostitutie, distrugere… Adica sa stiti ca sunt filmari cu el cand distruge bariera.

Nicusor Dan: Mhm. Da, da, da. I-am spus de asta si mi-a si ca pe una a platit o amenda si pe una i s-a dat neinceperea urmaririi penale sau ceva.

Cristian Zarescu: Da, dar inseamna ca v-a recunoscut ca a distrus bariera.

Nicusor Dan: Da, da, da. A recunoscut asta, da.

Cristian Zarescu: Ma bucur ca va recunoaste, ca inseamna ca ma credeti si pe mine ca nu exagerez.


* Ascultati aici toate inregistrarile

Comentarii

# plãtitor de taxe date 15 septembrie 2020 20:00 +6

Vã dati seama cã.,în plinã ,pandemie,CÎCA MUCU,Mucusor ,se ocupa s au era ocupat,cu ,,AL LUI BUGET?DAR CINE ,MORTÎ SÃ ÎL DERANJEZE PE MUCU,DE LA ,,PNDLEPRE?CINE?CUCUVEAUA. FOSTA MÃGRAOANÃ DE LA DNA,O PLECAT ,UNDE O DUS MUTU IAPA,OARE?ATUNCI CINE DRACU SÃ ÎL DERANJEZE PE ,,MUCU?.CINE.CÎND ERA ,,,FRANKÃSTAIN LA DNA,LUA NU MA DE LA.,PĘĘSĘĘDĘĘ.DA.NU DEranja alte partide,asa primea ordinul,dar de la,,,,Cotroceni s au si m ai rããu,SRI.Atunci cine sã facã ordine în ,,,ROMÂNIA LUCRULUI ,,,,,,B,F,,,TUT.CINE?JUSTITIA ESTENDE PARTEA ,,,ÏNFRACTORULUI.POLITIC.TRAGETI ROMÂNILOR CONCLUZIA SINGURI.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2020 – Explicati prietenia dintre Kovesi si Clotilde

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva