21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

INVAZIE DE PRADATORI VENINOSI IN MANDATUL LUI PRUNA - Detinutilor de la Jilava le e frica sa mai doarma in paturi. Pe langa fauna de sobolani si alte lighioane, in celulele din Penitenciarul Jilava au aparut miriapozi grosi cat serpii. Muscatura acestora este veninoasa, produce dureri severe si inflamatii, iar uneori chiar moartea. Romania e condamnata pe banda rulanda pentru tratamentele inumane si degradante din penitenciare (Foto)

Scris de: L.J. | pdf | print

13 May 2016 16:24
Vizualizari: 18198

Disperat de conditiile degradante si periculoase in care sunt obligate sa isi ispaseasca pedeapsa persoanale aflate in detentie in Penitenciarul Jilava, un detinut ne-a trimit un plic cu un continut socant. In interiorul plicului se afla cadavrul unei creaturi care ar da fiori si stare de panica majoritatii oamenilor. Un miriapod lung de circa 15 cm si gros cat un deget ne-a fost trimit invelit intr-o scrisoare in care ni s-a adus la cunostinta urmatoarele: “Pana acum am fost obisnuiti sa traim printre plosnite, sobolani, pureci, igrasie si mucegai. Mai nou a aparut un nou colocatar, celulele au fost invadate de mii de lacuste. Alaturat va trimit un exemplar din acest nou parazit”.


Miriapodele sunt veninoase si apar in zonele cu exces de umezeala si de gandaci

Conform literaturii de specialitate, miriapodele se hranesc cu gandaci si alte insecte si apar in habitatele cu exces de umiditate, in special in cladirile vechi, cu pereti crapati si fundatiile inundate unde exista invazii de insecte mai mici pe care acestea le vaneaza. Miriapodele pot avea de la 15 si pana la 177 de perechi de picioare (exemplarul trimis prin posta are 20 de perechi de picioare) si au o viteza uluitoare de deplasare. Muscatura lor este foarte dureroasa, cauzand dureri severe, amorteala si inflamatii, intrucat miriapodele sunt veninoase. In general veninul acestora nu pune viata oamenilor in pericol. Cea mai eficienta metoda de combatere a acestor creaturi este ca proprietarii caselor sa scape de insecte cum ar fi gandacii si mustele, cu care acestea se hranesc, ucigandu-le prin muscaturi veninoase.

Lumeajustitiei.ro solicita ministresei Justitiei Raluca Pruna sa ia masuri urgente pentru asigurarea unor conditii umane de detentie, cu atat mai mult cu cat Romania e obligata luna de luna sa plateasca daune de zeci de mii de euro detinutilor care se plang la CEDO si pe cai interne de conditiile inumane de detentie si tratamentele degradante la care sunt supusi

Comentarii

# DODI date 13 May 2016 17:28 +14

Cred că și aceste lighioane fac parte din reforma justiției române, începută de macovei și continuată cu zel de toți ciracii ei. Păcat că nu mușcă pe cine trebuie. Pedeliștii și clanul hăhăilă sunt imuni la mușcături. Aceștia reacționează doar la ”mușcăturile!” făcute de ei la bugetul de stat. Pare-se că ,din păcate, societatea românească nu are ”antidot” pentru aceste ”lighioane” întrucât cei care ar trebui să îi combată fac parte din gașca lărgită a mafiei.

# MIHAI date 16 May 2016 16:06 +1

:lol: :lol:

# vin pelin date 13 May 2016 18:21 -19

Nu vad nici o problema, lighioanele mici traiesc in simbioza cu lighioanele mari in aceeasi celula! La Multi ani dom' profesor... :P :P :P

# avocat traditional date 13 May 2016 22:38 +1

Mare japita esi tu , mai vinpelin !!!

# gogu date 15 May 2016 14:55 +5

Ai dreaq miriapozi, iesira numai in mandatul lui Pruna. Pana acum au fost "acoperiti". :lol:

# unul din lumea cea mare date 13 May 2016 19:14 +2

BA!!!!!!!!!!!!!!BUCATARILOR CHINEZI!!!!!!!!!ATI ADUS MERMELICA INTR/UN MARASM!!!!!!!!!! TOTUL VI SE DATOREAZA VOUA,DE LA VOI A INCEPUT SFIRSITUL ACESTEI TARI!!!!!!!!!,ODATA NUMINDU/SE ROMANIA

# pelin date 14 May 2016 19:16 +12

Ceea ce se intampla in prezent,in pucariile din Romania nu are nimic in comun cu un stat democratic si european,ci mai degraba cu perioada comunista.Situatia poate fi rezolvata doar prin construirea unor peniteniciare noi,care sa corespunda standertelor internatioanale,lucru la care Romania nu poate visa intr-un viitor apropiat.Asadar mergem inainte cu rusinea,dar si cu amezile colosale aplicate de CEDO.Dezastrul amintit,este cunoscut la nivelul Ministerului Public.inclusiv de Ministrul Justitiei.

# Gigel date 16 May 2016 01:17 +3

Si cum v-a trimis insecta invelita in scrisoare?! Ati primit-o in casuta de mail? Ca adresa fizica de corespondenta eu nu am gasit la luju...

# Nectarina date 16 May 2016 17:56 +1

Cu siguranta ca nu destinatatarul scrisorii a numarat picioarele miriapodului care nici nu seamana cu o lacusta dintre miile care au aparut pe acolo. Desigur, autorul putea trimite si colete cu exemplare din toate entitatile vanate in penitenciar. Inclusiv lui Ciolos si d-nei Pruna.Chiar si celor de la CEDO, ca probe la dosar.

# Jasmine date 31 May 2016 12:05 0

Se confirma stirea de azi: REVOLTA LA PENITENCIARUL CRAIOVA ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva