23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IORGA SI POPA, PROGRAMATI LA INTERVIU – Sabotati de Sectia pentru procurori a CSM de unde au iesit cu avize negative, procurorii Mihaiela Iorga-Moraru si Remus Iulian Popa vor fi reintervievati la MJ. Dupa noul interviu, ministra Alina Gorghiu va decide daca mentine propunerile de numire a lui Iorga-Moraru la sefia Sectiei I DNA si a lui Popa la conducerea Sectiei de urmarire penala din PICCJ. Avizul negativ al CSM nu are valoare. Daca tine cont de el, Gorghiu face o uriasa greseala

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 January 2024 13:43
Vizualizari: 4681

Procurorii Mihaiela Iorga-Moraru (foto 1) si Remus Iulian Popa (foto 2) au fost programati pentru un nou interviu in cadrul procedurii de numire in functii de conducere. Ne referim la procedura in cadrul careia ministra Justitiei Alina Gorghiu (foto 3) a formulat propunerile de numire a procuroarei PICCJ Mihaiela Iorga-Moraru la sefia Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul DNA (Sectia I) si de numire a procurorului DIICOT Remus Iulian Popa la conducerea Sectiei de urmarire penala din PICCJ.


 

Astfel, cei doi urmeaza sa sustina interviul in fata comisiei de la Ministerul Justitei saptamana viitoare, mai exact miercuri, 10 ianuarie 2024. Este cel de-al doilea interviu pe care Iorga-Moraru si Popa il sustin la Ministerul Justitiei. Iar acest lucru se intampla dupa ce Sectia pentru procurori a CSM a dat avize consultative negative pentru ambii procurori, refuzand practic sa valideze propunerile lui Gorghiu, in pofida unor prestatii excelente pe care le-au avut atat Mihaiela Iorga-Moraru, cat si Remus Iulian Popa. Practic, Sectia pentru procurori a CSM, (condusa anul trecut de Daniel Horodniceanu) a facut fix la fel cum a procedat in cazul sefei DIICOT Alina Albu, careia i-a dat aviz negativ, dar pe care fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu a propus-o in continuare la sefia Directiei, pe buna dreptate, fiind in final numita in functie de presedintele Klaus Iohannis.


Daca va renunta la propuneri, Gorghiu ar face o mare greseala


La fel se poate intampla si in cazul procurorilor Mihaiela Iorga-Moraru si Remus Iulian Popa. Potrivit art. 148 alin. 2 din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, in urma celui de-al doilea interviu, ministrul Justitiei fie renunta la propunere, fie merge mai departe cu aceasta si o trimite presedintelui Klaus Iohannis: “In cazul emiterii unui aviz negativ al Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul justitiei organizeaza un nou interviu exclusiv cu candidatul care a primit aviz negativ, in conditiile art. 146 care se aplica in mod corespunzator, in cadrul caruia sunt avute in vedere si aspectele retinute in avizul Consiliului Superior al Magistraturii”. Or, ministra Justitiei Alina Gorghiu ar face o uriasa greseala, din punctul nostru de vedere, daca ar da valoare avizului consultativ al Sectiei pentru procurori a CSM si ar renunta la propunerile de numire in functii de conducere a procurorilor Mihaiela Iorga-Moraru si Remus Iulian Popa. Afirmam asta avand in vedere pregatirea profesionala a celor doi procurori si prestatia pe care au avut-o in fata Sectiei pentru procurori a CSM, Sectie unde au devenit persona non grata.


Iata anuntul Ministerului Justitiei privind interviurile procurorilor Mihaiela Iorga-Moraru si Remus Iulian Popa:

 


Comentarii

# Lila Li date 3 January 2024 14:22 -14

Succes celor 2 candidați!

# IONESCU GHEORGHE date 3 January 2024 14:38 +85

Luju,cum apreciați ca deosebită ”pregătirea profesională”a dnei Moraru, când: -așa cum am mai scris pe acest site,acum ceva timp, am primit de la dânsa o ordonanță de clasare, dată în calitate de procuror în noul SIIJ.Nu e nevoie să citești volume, ca să-ți dai seama de pregătirea profesională a unui procuror.Dna e un veritabil monument de incompetență profesională! -am văzut zilele trecute în media un comentariu , și am verificat :fam minorei Săcărin Sorina, căreia proc. în cauză i-a confiscat (practic) pașaportul,a obținut , prin sentința pronunțată pe 21.12.2023 în dos 15572/3/2022 (Trib București) despăgubiri de zeci de mii euro de la Statul Român, datorită manoperei la care făceam referire!! Numirea sau refuzul numirii unui asemenea personaj în funcția de proc șef al celei mai importante Secții din DNA ne va da și măsura în care d-na ministru Gorghiu vrea acolo un ”om de paie”, executant supus al dispozițiilor venite ”de sus”,sau un profesionist adevărat! Vom trăi și vom vedea..

# santinela date 3 January 2024 14:47 -53

Sa iei in considerare "parerea" celei mai infecte sectii-institutii- din sistemul de justitie romanesc inseamna sa te deprofesionalizezi singur ,iar Gorghiu numai proasta nu poate fi numita. Sectia "Nufarul" a CSM-ului trebuia desfiintata de mult de tot iar membrii ei spulberati pur si simplu in cele 4 zari !

# santinela date 3 January 2024 14:52 -28

pt.Ionescu- "despagubiri de zeci de mii de euro" ? Las-o jos ca macane groaznic . Numai pentru faptul ca a rezistat( cu argumente profesionalle) TUTEI de Kovessi si merita aceasta functie.

# IONESCU GHEORGHE date 3 January 2024 19:51 0

Pt Santinela :Portal > Tribunalul BUCUREŞTI > Informaţii dosar Informaţii dosar Informaţii generale Părţi Şedinţe Căi atac Citare prin publicitate Informaţii generale Nr. unic (nr. format vechi) : 15752/3/2022 Data inregistrarii 14.06.2022 Data ultimei modificari: 22.12.2023 Sectie: Secţia a-IV-a Civilă Materie: Civil Obiect: actiune in raspundere delictuala Stadiu procesual: Fond Părţi Nume Calitate parte SĂCĂRIN GABRIEL CU DOM ALES LA AV GAVRA DIANA Reclamant SĂCĂRIN RAMONA ELENA CU DOM ALES LA AV GAVRA DIANA Reclamant STATUL ROMAN PRIN MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE Pârât Sorina Săcărin prin Săcărin Gabriel şi Săcărin Ramona Elena Reclamant Şedinţe 21.12.2023 Ora estimata: 08:30 Complet: F 14 Tip solutie: Admite in parte cererea Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepţia tardivităţii invocării excepţiei necompetenţei instanţelor române, invocată de reclamanţi. Respinge ca neîntemeiată excepţiei necompetenţei instanţelor române, invocată de reprezentantul Ministerul

# IONESCU GHEORGHE date 3 January 2024 19:52 0

Pt.Santinela -2- eprezentantul Ministerului Public. Respinge ca neîntemeiate excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanţilor în ceea ce priveşte acţiunea formulată în nume propriu în raport de art. 539 CPP, excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune în raport de art. 541 alin. 2 CPP, excepţia inadmisibilităţii cererii în ceea ce priveşte invocarea art. 1.349 şi urm. C. civ. în raport de art. 539 CPP şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive dacă se apreciază că este aplicabil art. 1.349 C. civ., invocate de pârât. Admite în parte cererea de chemare în judecată şi obligă pârâtul să plătească: - reclamantului Săcărin Gabriel suma de 50.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii la cursul BNR, cu titlu de daune morale. - reclamantei Săcărin Ramona Elena suma de 50.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii la cursul BNR, cu titlu de daune morale. - reclamantei Săcărin Sorina suma de 20.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii la cursul BNR, cu titlu de

# IONESCU GHEORGHE date 3 January 2024 19:54 +1

Pt Santinela -3-Restul il poti vedea pe site, stimabile !

# santinela date 4 January 2024 07:22 0

Pt.Ionescu -stimabile este o hotarare definitiva ?

# ANA MARIA BOT date 4 January 2024 17:35 0

DOAMNA MORARU NU A REALIZAT NISTE RECHIZITORII IMPORTANTE...AR TREBUI SCHIMBATA MODALITATEA DE NUMIRE A PROCURORILOR SEFI DNA...MATEI ESTE MAI INCOMOD SAU ALTII... ORICUM PROCURORII SUNT ABUZIVI, FAC CE VOR EI, NU RESPECTA LEGEA SAU DREPTURILE PERSOANELOR VATAMATE...

# Geo date 4 January 2024 20:56 +1

Am văzut si ascultat și contracandidatul doamnei , praf și pulbere

# dragos barna date 5 January 2024 11:24 0

Alina Gorghiu nu trebuie confundata cu procurorii smecheri din CSM, nu cred ca va face ce fac ei si speram ca cei doi sa si poata face treaba buna si sa fie lasati in pace a o face, pe unde vor ajunge si coruptia reala sa fie investigata si nu ca pana acum protejata!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva