19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOAREA CARE L-A INCHIS PE GICA POPESCU A AJUNS LA ICCJ – Anca Alexandrescu de la CA Bucuresti a promovat la instanta suprema cu un punctaj final de 85,25. Din cele cinci posturi scoase la concurs de CSM la Sectia penala, doar doua au fost ocupate. Alaturi de Alexandrescu, la ICCJ au mai ajuns alti patru judecatori de la CAB si CA Craiova. Aurel Ilie va activa la Sectia penala, Veronica Nastasie si Iuliana Maiereanu la SCAF si Nicoleta Tandareanu la Sectia I civila

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

4 June 2014 16:54
Vizualizari: 17157

Institutul National al Magistraturii a afisat rezultatele finale obtinute de magistratii care au candidat la concursul de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, condusa de judecatoarea Livia Doina Stanciu (foto), si organizat in perioada 6 ianuarie-6 iunie 2014. Potrivit tabelului cu rezultatele finale publicat de INM, din totalul de 25 de candidati admisi initial in concurs, doar cinci au reusit sa promoveze la Instanta suprema. Asta in conditiile in care, Consiliul Superior al Magistraturii a scos la concurs in acest an un numar de opt posturi de judecator la ICCJ.


Mai exact, pentru ocuparea celor 5 posturi de judecator la Sectia penala a instantei supreme s-au inscris nu mai putin de 11 magistrati, in timp ce pentru cele 2 posturi la Sectia contencios administrativ si fiscal (SCAF) au fost depuse opt candidaturi, iar pentru singurul post la Sectia I civila au fost admisi in concurs un numar de cici judecatori.

Din totalul de 25 de candidati admisi, unii s-au retras, iar altii nu au trecut fie de proba evaluarii lucrarii candidatilor, fie de proba interviului sustinut in fata Plenului CSM. Asa se face ca, ultima proba din concurs, proba scrisa, a fost sustinuta de doar sase judecatori, patru de la CA Bucuresti si doi de la CA Craiova.

Astfel, in urma afisarii rezultatelor, judecator care va promova la Inalta Curte pe singurul post scos la concurs la Sectia I civila este Nicoleta Tandareanu de la Curtea de Apel Craiova, care a obtinut un punctaj total de 84,68.

Pentru acest post, in etapa finala, judecatoarea Tandareanu s-a "luptat" cu judecatoarea Catalina Antonela Bratuianu de la CA Bucuresti, care insa nu a promovat.

La Sectia de contencios administrativ si fiscal cele doua posturi scoase la concurs au fost ocupate de de doua judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti, Iuliana Maiereanu si Veronica Nastasie, care au obtibut punctajul final de 94,43, respectiv 90,00.

A promovat la ICCJ dupa ce a rezolvat dosarul "Transferurilor"

In ce priveste Sectia penala, conform rezultatelor finale, din cele cinci posturi vacante la instanta suprema, au fost ocupate doar doua dintre ele.

Unul dintre cele doua posturi a fost ocupat de cea care inca de la inceput era data drept castigatoare a unui scaun de judecator la instanta suprema, si care a devenit cunoscuta in urma deciziei date in dosarul Transferurilor, in care i-a trimis dupa gratii pe Gica Popescu si ceilalti sapte inculpati. Este vorba despre judecatoarea Anca Madalina Alexandrescu de la Curtea de Apel Bucuresti care a avut un punctaju final de 85,25.

Alaturi de aceasta, la Sectia penala a Inaltei Curti va promova si judecatorul Aurel Gheorghe Ilie de la Curtea de Apel Craiova, care a avut un punctaj final de 83,25.

*Cititi aici rezultatele finale obtinute de candidati la concursul de promovare in functia de judecator la ICCJ

Comentarii

# ADEVARUL date 4 June 2014 16:02 0

SĂ FIM SERIOȘI O SECUNDĂ SI SA CONSTATAM CA EXAMENELE MARCA INM SUNT NISTE REGII SLABE PENTRU OCHIUL NEAVIZAT AL CONTRIBUABILULUI,DE FAPT VORBIM DESPRE NISTE POSTURI IN FAMIGLIA DE MAFIOTI JUDICIARI AI CAREI NAȘ ESTE TANDEMUL BĂSESCU-STANCIU,CĂRORA LE TINE LUMÂNAREA FOSTUL PRIM-PROCUROR,ACTUALUL CCR-IST DANIEL MORAR,FIE-VĂ NUMELE BLESTEMATE PE VECIE.DIN CAUZA VOASTRA SI A JUSTITIEI HANDICAPATE PE CARE O PROMAVATI,IN FOLOSUL VOSTRU,NE ESTE ASA DE BINE. :-* :-* :-*

# TITULESCU date 4 June 2014 16:45 +7

TOT TIMPUL ROMANIA SI-A ASASINAT ELITELE IAR PE ASASINI IA PLATIT STATUL ROMAN REGESTE. RUSINE ROMANIEI ,RUSINE ROMANILOR CA STAU IN CASE ,DE 24 DE ANI PARTIDUL COMUNIST S-A IMPARTIT IN P.S.D. SI P.D. SI ALTE ASEMENEA DENUMIRI SI NU A DAT NICIO SANSA NOILOR GENERATII,BA DIN CONTRA NE-A DISTRUS TINERETEA VIATA,IDEALURILE. NICIODATA IMNUL ROMANIEI NU VA FI CANTAT DE VREUN ROMAN PENTRU ACEASTA PERSOANA DAR PENTRU GICA POPESCU S-A CANTAT IMNUL ROMANIEI SI GICA POPESCU NE-A FACUT MANDRII CA SUNTEM ROMANI, RUSINE ROMANIEI ,RUSINE SERVICILOR DE INFORMATII CARE NU ARATA CUM A AJUNS SI CUM A PROMOVAT ACEASTA INSA IN FUNCTIA DE MAGISTRAT. ROMANIA A AVUT MEREU TORTIONARI CARE I-AU NIMICIT VALORILE, DAR DUMNEZEU O VA JUDECA PE ACEASTA JUDECATOARE SI PE TOTI CARE AU SUSTINUT-O SI DACA VA STA 10 ANI IN MANASTIRE NU VA AVEA MILA DE LA DUMNEZEU FIINDCA BIBLIA NU-I APRECIAZA PE JUDECATORI.

# mircea n. date 4 June 2014 17:05 +3

Cred ca la sectia penala se vor organiza concursuri pana cand se vor prezenta cei \"insemnati\" si care,ulterior,vor excela,la comanda sau din incapacitate profesionala,prin neredactarea in termen a sentintelor.   Ca doar n-o sa ramana Lidia Stanciu fara coledzi cu\"calitatile\" sus-mentionate!!!

# obiectiva date 4 June 2014 21:31 +2

si GICA doarme ??? PLANGERE PENALA sa ii taie macaroana din start ! 

# Valeriu Mangu date 4 June 2014 23:45 -2

Articolul “Profilul constitutional al candidatului pentru functia de Presedinte al Romaniei (I) – (VI)”, pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# MANDRIA JUSTITIEI ROMANE ALATURI DE RUSINEA JUSTITIEI ROMANE date 5 June 2014 10:32 -3

Chiar si asezarea celor doua poze pe forum ESTE O INSULTA !iN DREAPTA LIVIA STANCIU -MINDRIA JUSTITIEI RROMANE, EROU AL NATIUNII ROMANE ...SI IN stanga ei ...una dintre rusinile justitiei romane ...cea care l-a scapat pe Hoissam ...spagara spagarilor , rusinea rusinea rusinilor ...DATA AFARA IN SYTURI DE LA INALTA! RUSINE! RUSINE !R U S I N E !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva