10 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUSTITIA L-A SCUFUNDAT PE BASESCU – Inalta Curte a stabilit definitiv ca fostul presedinte Traian Basescu a colaborat cu Securitatea ca politie politica. Judecatorii ICCJ Ana Roxana Tudose, Ionel Barba si Adrian Remus Ghiculescu au respins recursul lui Basescu impotriva sentintei judecatorului Victor Hortolomei de la Curtea de Apel Bucuresti, care a admis cererea CNSAS de constatare a calitatii de colaborator pentru fostul presedinte al Romaniei (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

23 March 2022 14:25
Vizualizari: 27493

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit definitiv miercuri, 23 martie 2022, ca fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu (foto) a colaborat cu Securitatea ca politie politica. Judecatorii ICCJ Ana Roxana Tudose, Ionel Barba si Adrian Remus Ghiculescu au respins recursul lui Basescu impotriva sentintei judecatorului Victor Hortolomei de la Curtea de Apel Bucuresti care a admis cererea CNSAS de constatare a calitatii de colaborator pentru fostul presedinte al Romaniei.Iata minuta din dosarul nr. 3160/2/2019:


Admite exceptia inadmisibilitatii invocata din oficiu. Respinge, ca fiind inadmisibil, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragos Marian, impotriva Sentintei civile nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal.

Respinge, ca fiind nefondat, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragos Marian impotriva Incheierii de amanare a pronuntarii, din data de 05 septembrie 2019, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal. Respinge, ca fiind inadmisibila exceptia de nelegalitate invocata de recurentul-parat Basescu Traian.

Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul-parat Basescu Traian impotriva Sentintei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal.

Admite cererea de interventie accesorie formulata de intervenientul Ciuvica Mugur-Cristian, in interesul intimatului-reclamant Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 23 martie 2022”.


Reluam minuta sentintei CAB nr. 471/2019:


Admite actiunea. Constata calitatea de colaborator al Securitatii in privinta paratului Basescu Traian.

Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la C.A.B.-S a-VIII-a C.A.F. Pronuntarea se face prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedura civila”.


Ce va urma?


Acum, ca Inalta Curte a batut in cuie calitatea lui Traian Basescu de colaborator al Securitatii, Parchetul General va putea foarte bine sa-i deschida fostului presedinte al Romaniei dosar penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, in conditiile in care politicianul a depus cel putin patru declaratii pe propria raspundere ca nu a colaborat cu Securitatea ca politie politica:

- cate una in 2004 si 2009, la alegerea ca presedinte al Romaniei (conform art. 27 din Legea nr. 370/2004 privind alegerea presedintelui Romaniei);

- alta in 2016, cand a devenit senator (potrivit articolelor 52 si 53 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente);

- ultima in 2019, la intrarea in Parlamentul European (asa cum dicteaza art. 16 din Legea nr. 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European).

In plus, in martie 2004 (cand era primar general al Bucurestilor), Traian Basescu a declarat acelasi lucru, tot sub semnatura, intr-un proces de calomnie pe care i l-a intentat analistului Mugur Ciuvica, dupa ce presedintele Grupului de Investigatii Politice facuse dezvaluiri despre colaborarea politicianului cu Securitatea (click aici pentru a citi).

Nu in ultimul rand, Basescu risca sa-si piarda mandatul de europarlamentar castigat in 2019, precum si privilegiile date de calitatea de fost presedinte (casa, masina, SPP-isti, indemnizatie lunara etc.).

Comentarii

# Băran Gheorghe date 23 March 2022 14:43 +21

Oricat l-am ura, acu parca te apuca mila. Sa fie oare asta un barter pentru cealalta problema? Sa fie oare doar de fatada , o reclama pentru prostime?!? Ca stim noi, mai avem un actual presedinte pentru care instanta a stabilit ceva legat de o casa si de niste documente , dar nu se intampla nimic. Isi mai pastreaza Basescu , in aceste conditii , beneficiile de fost presedinte? Hai sa vedem ce spune la lege!

# Cetateanul date 23 March 2022 14:48 +102

Și rămâne în continuare cu beneficii, spp, mașini, casă de protocol și... pensie de fost președinte. Acum nu își mai dau ochii peste cap deontologii, haștagii, looseriștii... cu pensia turnătorului? Sau doar aia o fi pe contributivitate și numai a magistraților specială?

# # JOS MIZERABILII date 23 March 2022 14:51 +173

:zzz <img src=ops:' /> :lol: :-x :eek: Barane, te apuk mila, NEMERNICULE!!! Il deplingi pe MIZERABILUL care a distrus zeci de vieti si destine??? MAKR DE I S-AR LUA TOATE PRIVILEGIILE, SA RAMINA PELEG K CEI PE KRE I-A RUINAT... :zzz

# Kluvert date 23 March 2022 14:53 +62

Nici decizia instanței supreme nu-l convinge ca a turnat. nu-și amintește, deoarece era sub influenta băuturilor alcoolice, vorba lui. Traiane nici nu știi, cât de mic începi sa fii.

# Eu date 23 March 2022 15:22 +55

Praf in ochi,până sa răspundă Petrov urmează alți 100 ani de "justiție" dâmbovițeană,uite cazul lui ilici... Vrajeli! Totuși se pun niste întrebări,oare amerilocul este atât de strâmtorat financiar încât lasă din brațe foștii protejați? Oare presiunea în rândurile populației este atât de mare încât șefii la lume încearcă "supape" de genul acesta,sperând să nu le sară în aer șandramaua? Oricum,dovezi existau slava Domnului,Anver,flota,nana....în mod normal trebuia legat de moooooooolt,dar vai ce a pățit,s-a demonstrat că a colaborat acum 100 ani cu secu... Sperăm să trăim până de demonstrează ce a făcut in 2000 macar, justiția încă analizează anii 80',probabil au mult de munca cu cei fugiti din carantină,cu certificate false de vaccinare,adică chestii mai importante decât trădare de țară,subminarea economiei naționale,distrugere,etc... Nimicuri de fapt, găinarii,ce petrov,au dosare grele cu executări silite,cu amărâți care au vândut pe olx și nu au declarat veniturile...

# Ivan date 23 March 2022 16:04 +53

Nu are coloana vertebrala sa-si depuna demisia asa ca singura solutie este continuarea demersurilor in justitie folosind o petitie pe care eu sper sa fie semnata de foarte multi.

# dragos barna date 23 March 2022 16:24 +33

o mai nimereste si ionel barba,la mine in dor 564/64/2013 n a nimerit o prescriptie de ordin public, probabil la ordin.rusinos pt 3 jude ai ICCJ.si studentii anul 1 cred ca stiu asta dar ordinul e ordin din pacate pentru noi care pierdem si ei care rad cu pensiicspeciale rudine ionel barba, Decr 167/1958!

# Snaider Paul date 23 March 2022 16:34 +124

Snaider Paul Corneliu Vadim Tudor a fost primul și singurul politician care a spus, chiar în perioada mandatului, cînd era ministru , că escrocul a fost colaborator al securității ! Că a fost securist mai treacă ,meargă dar gravitate este că a mințit dând declarații false de mai multe ori ; ministru, prmar al capitalei de două ori președinte, europarlamentar!!!!!! LA FEL DE GRAV ESTE ȘI FAPTUL CĂ JIGODIILE DIN PARTIDUL DEMOCRAT AU TĂCUT ȘI AU ACCEPTAT !

# Nemernicul securist ! date 23 March 2022 16:37 +122

Petrov pregateste-te s-o iei in freza(shuvitza :D ) pe strada :-) Nu sti de unde poate cadea un ghiveci , iesi un pumn sau un dos de palma ...vorba poetului nostru din cartier , zis Bombardierul. :-* Oaie , ai pus-o ... PS. Eu zic sa te emigrezi ca altfel e groasa , vei vedea !

# Băran Gheorghe date 23 March 2022 17:14 +25

Stati linistiti, e mila de repulsie , de reflex de sila. Mie personal, ca primar fiind cel putin , mi a facut rau. Ca presedinte a facut rau general si stiti bine cate acuze i am adus. Nu am revenit sa repar prima postare, care oricum contine si reotrica , am revenit sa continui. Cine mi a urmarit postarile in timp , si pe alte cotidiene a vazut repulsia mea fata de el si fetele lui.

# aquaman turnatorul date 23 March 2022 17:26 +52

Si cum ramane cu documentele semnate de el timp de 10 ani in calitate de presedinte instalat prin fals si uz de fals.. sunt valabile sau nu? De ex. numirea faraoancei a fost sau nu legala? Dar toti boschetarii astia din servicii, a.n.i, cnsas si alte institutii care l-au tot verificat si l-au scos curat ca lacrima ii intreaba cineva de sanatate? Daca toti astia fac parte dintr-o haita care controleaza tot ce misca in politica si in tara in general (prin santaj sau prin omerta) astia nu constituie o amenintare grava la siguranta Romaniei?

# Vildan Memis date 23 March 2022 17:29 +32

Confiscată și averea pentru că pe baza vânzării flotei Romane și-a pus bine familia,A contribuit la vânzarea tariiPedepsit aspru și tras la răspundere pt fapte

# Varcolacul date 23 March 2022 17:45 +30

Domnilor a fost, sau nu a fost ce mai contează, în fapt mai toții mai marii Securității lui Ceasescu sunt bine mersi cu societăți prospere, angajati,, etc. Problema este ca el a ieșit în fata și s-a ajuns unde s-a ajuns. În rest deduce-ti dv....

# justitiabilul date 23 March 2022 18:35 +125

chiar nu va este rusine, voi il compatimiti pe acest talhat care a constituit statul paralel si a facut justitia cea mai corupta din europa?, bai chiar nu va este rusine? chioru asta merita 200 anib de puscrarie, scarba astta a nenorocit justitia...

# popaSapca date 23 March 2022 18:36 +115

Cine sunt cei de la CNSAS, care i-au dat dovada ca n-a fost informator ? Cred ca se poate afla și sa fie trasi la RĂSPUNDERE . Aștept cu nerăbdare sa apăra și numele lui Klausica minte mică și el a fost informator 1000%.Klausica a fost membru PCR? Coana Carmencita a fost sigur.

# Ralex date 23 March 2022 19:27 +52

Nimic nu e gata pana când nu spune T.B ca e gata.Acum nu mai sunt vremurile lichidării lui Lucrețiu Pătrășcoiu,singurul intelectual și om de bine dinPCR,întra masinatiilor lui Vasile Luca și Anei Pauker,oamenii rușilor pe lângă Gheorghiu Dej.

# Beldiman Mircea date 23 March 2022 19:28 -145

Niciodată nu am crezut că pot afirma faptul că " mi-e rușine că sunt român" Ei bine, văzând câți politicieni români sunt atât de nemernici încât să lovească un fost președinte al Romaniei, mergandu -se chiar până acolo încât să folosească sistemul legislativ al țării că să lovească în singur om, acum pot zice că din cauza acestor politicieni scârboși, mi- e rușine că sunt român.

# Lol date 23 March 2022 21:12 +16

Parca numai Basescu a fost turnator! Astia care sunt acum la putere sunt turnatori fruntasi, sclavii strainilor

# nae girimea date 24 March 2022 07:22 +7

L-a scufundaseu .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.12.2022 – Recomandari de restaurante de la judecatorul Malaliu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva