9 iulie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUSTITIA RIDICA SABIA - 12 curti de apel si aproape toate tribunalele din tara si-au suspendat activitatea din cauza regimului Iohannis-PNL. “Guvernul meu” pune in pericol inclusiv alegerile locale daca nu renunta la taierea pensiilor de serviciu. Cititi inventarul instantelor in care se judeca doar cauzele urgente. Sefele CSM s-au dus cu caciula-n mana la Iohannis (Lista)

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 ianuarie 2020 17:04
Vizualizari: 10092

Regimul Iohannis-PNL paralizeaza instantele. Iar de suferit au in primul rand justitiabilii. Revolta judecatorilor continua, chiar si cu mai mare amploare am putea spune, dupa ce Camera Deputatilor a votat taierea pensiilor de serviciu ale magistratilor si personalului auxiliar, asa-zisele “pensii speciale”.


 

Asa cum se stie, proiectul de lege a fost atacat deja la Curtea Constitutionala a Romaniei de Inalta Curte de Casatie si Justitie. De asemenea, sefele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicoleta Tint si Tatiana Toader, au avut o intrevedere cu presedintele Romaniei Klaus Iohannis pentru a discuta despre eliminarea pensiilor de serviciu. Un demers total inoportun in opinia noastra, care ii confera lui Iohannis imaginea pe care credem noi ca si-o doreste, aceea de “tatuc” al Romaniei care rezolva toate problemele, iar sefele CSM apar ca si cum s-ar fi dus cu caciula in mana la liderul suprem. Un gest care nu isi are rostul atat timp cat deja conflictul s-a mutat la CCR, unde cel mai probabil magistratii vor avea castig de cauza.

Revenind la protestul magistratilor, in prezent sunt zeci de instante care au activitatea suspendata. Mai exact, din informatiile noastre sunt 12 curti de apel si 35 de tribunale care nu mai judeca decat dosare urgente, lor adaugandu-li-se si foarte multe judecatorii.

Unele instante au facut chiar ieri si astazi noi adunari generale in care au decis suspendarea activitatii sau continuarea acestei forme de protest. Altele nu au mai convocat nicio adunare generala dupa adoptarea proiectului de lege privind taierea pensiilor de serviciu, in conditiile in care se stabilise inca din urma cu cateva zile suspendarea activitatii pe perioada nedetereminata, pana la renuntarea la masura eliminarii pensiilor.

Pe de alta parte, regimul Iohannis-PNL nu doar ca afecteaza zeci de mii de justitiabili si paralizeaza instantele, ci pune in pericol inclusiv alegerile locale. Asta intrucat anumite instante au hotarat ca judecatorii sa nu faca parte din Birourile Electorale.

Va prezentam in continuare lista cu curtile de apel si tribunalele care si-au incetat activitatea. Trebuie spus ca in cazul curtilor de apel, din cele 15 curti civile (fara cea militara) doar trei dintre ele nu au hotarat sa isi inceteze activitatea in totalitate. Este vorba despre Curtea de Apel Cluj, Curtea de Apel Oradea si Curtea de Apel Bacau.

 

Iata curtile de apel care si-au incetat activitatea, urmand sa judece doar cauzele urgente:


-Curtea de Apel Bucuresti

-Curtea de Apel Constanta

-Curtea de Apel Galati

-Curtea de Apel Iasi

-Curtea de Apel Suceava

-Curtea de Apel Targu Mures

-Curtea de Apel Timisoara

-Curtea de Apel Alba Iulia

-Curtea de Apel Brasov

-Curtea de Apel Craiova

-Curtea de Apel Pitesti

-Curtea de Apel Ploiesti

 

UPDATE - In 30 ianuarie 2020, Curtea de Apel Bacau si-a suspendat activitatea


Iata tribunalele care si-au suspendat activitatea:


-Tribunalul Bucuresti

-Tribunalul Mehedinti

-Tribunalul Bistrita Nasaud

-Tribunalul Maramures

-Tribunalul Botosani

-Tribunalul Arges

-Tribunalul Specializat Arges

-Tribunalul Bihor

-Tribunalul Brasov

-Tribunalul Alba

-Tribunalul Galati

-Tribunalul Mures

-Tribunalul Sibiu

-Tribunalul Ilfov

-Tribunalul Iasi

-Tribunalul Tulcea

-Tribunalul Timis

-Tribunalul Bacau

-Tribunalul Caras-Severin

-Tribunalul Gorj

-Tribunalul Braila

-Tribunalul Suceava

-Tribunalul Satu Mare

-Tribunalul Arad

-Tribunalul Hunedoara

-Tribunalul Covasna

-Tribunalul Dolj

-Tribunalul Olt

-Tribunalul Valcea

-Tribunalul Calarasi

-Tribunalul Giurgiu

-Tribunalul Teleorman

-Tribunalul Dambovita

-Tribunalul Buzau

-Tribunalul Prahova

Comentarii

# Andrei date 30 ianuarie 2020 17:21 +27

Păi cum mai magistrați îndrăzneți sa va revoltați?!Împotriva lui Rareș Bogdan ,Johannes Orban si sleahta de usr-isti??? Păi nu erați pe scările Curții de Apel Buc. si in Piata Victoriei cot la cot cu ei si stricați M...E PSD!!! Ce dracu faceți acum mai magistraților din prieteni v-ati facut dușmani!!! P.s.Daca doriti menținerea pensiilor spec.va rog băgați si aia cu răspunderea voastră si desfiintat completele alea de groază prin care ati nenorocit oameni la comanda!!! Dacă va curățati va promit ca va sustin!!!

# DODI date 30 ianuarie 2020 17:23 +2

Cu greva adevăraților magistrați sunt total de acord, chiar dacă ea nu este la dimensiunea pe care mi-aș fi dorit-o. De vină sunt acoperiții, descoperiții, oportuniștii și pupincuriștii din justiție. În legătură cu boicotarea alegerilor locale este probabil ceea ce tronpeta SRI (cleptomanul imobiliar ciolanis) și-o dorește pentru că până acum furăciunile majore s-au petrecut la (euro)parlamentare sau prezidențiale.

# Sorin date 30 ianuarie 2020 17:30 +7

Pentru ca nu primesc pensii speciale, sa suspende activitatea si medicii lasand pacientii sa moara, sa suspende activitatea si cei de la salubritate, iar mirosul de gunoaie va infecta populatia din jurul containerelor de gunoaie, sa suspende activitatea si cei de la Electrica, lasand strazile fara iluminare publica, sa suspende activitatea si toti soferii ce transporta calatori si marfa cu TIR-ul, lasand calatorii sa se descurce si magazine fara produse, deoarece daca magistratii vor pensii speciale, atunci si categoriile de profesii de mai sus au dreptul la pensii speciale !!!

# Av Nicolae Trăistaru date 30 ianuarie 2020 17:33 +8

Din păcate, luptă mai mult LuJu decât unii magistrații Am făcut o plimbare azi la Oradea (puteau să ne comunice printr-un email/sms că nu judecă , în condițiile in care grefa CAOradea comunicase că nu va fi grevă). Ar trebui suspendate toate cauzele. Șefii CSM nu aveau ce căuta la Palatul Cotroceni. Asociațiile magistraților ar trebui să inițieze un demers de alegere/numire al unui nou CSM care să rezolve cu adevărat criza din justiție. Guvernul trebuie să-și ceară scuze pentru dezastrul produs. Avocatii cu care amb vorbit susțin protestul. Opinia publică îi disprețuiește pe toți populiștii așa zis de dreapta.

# Valter Cojman date 30 ianuarie 2020 17:41 +9

Bucuria lui IohaniSS... Nimeni nu-i mai ancheteaza dosare cu FALS SI UZ DE FALS IN FORMA CONTINUATA prin care si-a insusit, ILEGAL, mai multe case.

# NM date 30 ianuarie 2020 17:58 +5

mie mi se pare ca miroase a santaj si amenintare. daca cineva ne spune ca acesti "oameni sau angajat cu conditia sa ia si pensii speciale atunci jos palaria. nu poate niciodata un procuror sau judecator sa fie mai destept/credincios si mai special de cat un cadru medical /doctor.

# nae din dealul feleacului date 30 ianuarie 2020 18:00 +3

Corect,D-le Av.Nic.Traistaru ":Sefii CSM nu aveau ce cauta la Palatul Cotroceni".S-au bagat in troaca cu laturi si ii vor minca porcii!Daca magistratii si nu numai vor respectul populatiei sa vina in arena si sa dezbatem,ca nu e greu ,ce si cum e cu salarii si pensii in asa fel incit sa respectam contributia si solidaritatea(aceea de la Bismark,ca tot avem un neamt(oare?)in frunte).

# Marinescu Mihaela date 30 ianuarie 2020 21:38 +7

O singura intrebare in doua puncte : 1. ce a cautat azi CSM -ul la Cotroceni ? Suspicionez rezonabil ca s-a purtat o discutie gen : " Politicienii potoliti-va bre, ca sa nu ne spargem si sa sifonam cate a trebuit sa facem pentru voi " 2. Oare nu ar trebui sa se aseze lucrurile in normalitate ? Adica un nou CSM cam fara procurori ? sa ramana magistrati aceia care sunt magistrati adica judecatorii? Si care la randul lor sa isi fac nitel in ograda si sa rejecteze toate buruienile care i-au napadit ?

# Maria date 30 ianuarie 2020 22:39 +2

Am asistat la multe discutii, care mai de care....Fratilor...nu magistratii sunt de vina in toata aceasta nebunie. Cand s-au angajat, li s-au pus in fata niste restrictii, adica " nu au voie sa fie alesi, nu afaceri, nu....nimic". Ca drept recompensa pt toate acestea, statul a promis ca-i recompenseaza cu o "pensie de serviciu"nu "speciala" nu-i poti compara cu ceilalti. Medicul are cabinet particular, profesorul...dupa ore face meditatii. Sunt bani care nu sunt impozitati si nu sunt tocmai putini. De aceea unii au reusit sa-si ia mai multe case. Ei ...nu au cerut, asta a fost ca o conditie la angajare, nu prea au avut de ales....Ei...reprezinta 3%, din politie sunt peste 83 mii, armata- peste 60 mii. Despre care armata si politie vorbim? Despre cei de la 10 august? Asta este o prostie pe fata. Rares Bogdan are penaie speciala si nu numai. Hotul striga hotul.. ...astia sunt ei. Ajutoarele sociale sunt in procent mukt mai mare, dar ei stiu asta bine. Au nevoie de electorat.

# Edelweiss - Ivory Tower Accountant date 30 ianuarie 2020 23:39 +4

O statistică empirică a celor 42 de judecători de la Curtea de Apel Suceava. Din totalul de 44 de juzi din statistica CSM 2 au plecat la IJ și SNG iar unul nu are depusă declarația de avere. Făcând o sumă și o medie, rezultă următoarele: Cei 41 de judecători analizați, ne costă într-un an 7.461.067 RON, ceea ce înseamnă 1.604.530 de Euro, la un curs mediu din anul 2018 de 1 Euro = 4,65 Ron. Salariul mediu anual al unui judecător de CA este de aproximativ 181.977 de RON, ceea ce înseamnă cam 39.134 de euro/ anual. Mergând mai departe, se poate afirma că un jude de CA - infractor grevist - este salarizat lunar cu 3.261 de euro. Un asemenea nesimțit - smiorcăit în greve nelegale - este „osândit” de societate să fie nevoit să cheltuiască ZILNIC 107, 2 euro pentru a face loc în portofel la următorul morman. DULCE CA MIEREA E OSÂNDA PATRIEI!

# Edelweiss - Ivory Tower Accountant date 31 ianuarie 2020 01:30 +2

În mod analog, din cei 43 de juzi de la Tribunalul Suceava, din evidențele CSM, unul a plecat iar unul iarăși nu-și are depusă declarația de avere din 2019. Cei 41 de juzi rămași dau următoarele scoruri: cost total anual: 6.165.165 RON reprezentând 1.323.906 Euro salariul mediu anual al unui jude de Tribunal: 150.150 RON salariul mediu anual exprimat în euro: 32.290 de Euro salariul mediu lunar: 2.690 de Euro media zilnică de cheltuit: 88,7 Euro.

# Edelweiss - Ivory Tower Accountant date 31 ianuarie 2020 01:31 +2

Așadar, la un calcul minimal, bazat doar pe valoarea declarată la pct. VII 1.1. din declarațiile de avere, fără alte decontări de transport, medicamente, cheltuieli de cazare sau restanțe salariale anterioare, putem afirma că... cei 84 de juzi greviști, numai de la Curtea de Apel și Tribunalul Suceava, costă bugetul de stat, costă contribuabilul 3 milioane de euro / anual 1.604.530 + 39.134 (o declarație medie lipsă la CA) + 1.323.906 + 32.290 (o declarație lipsă la T.) ------------ 2.999.860 de Euro QED! Și n-am luat la purecat armatele de scribi argați cu tastatură din aceste 2 instanțe, care-s mulți și ei, câtă frunză și iarbă, și fiecare dintre ei hăpăie salarii cuprinse între 50.000 și peste 80.000 de Ron / anual. Cine are chef de calcule suplimentare, să deschidă un worksheet, să dea la paginile celor 2 instanțe și să se apuce să facă o medie reprezentativă pentru specimenul sclavului scrib cu keyboard, analfabet și cu gura mare cât celenteratele.

# banditu coroiu date 31 ianuarie 2020 08:12 +3

Nu pare ca a ridicat sabia (justitia), mai degraba a ridicat portofelul. Ar trebui sa ia exemplu de la trepadusii usr/soros care protestau cu manutele alea galbene de carton pentru independenta justitiei, atat ca in loc de recuzita usr sa foloseasca plicurile galbene de la sri, ca probabil au teancuri ramase din epoca de aur cold/vesi. N-au ambitie daca nu pun pe ele slogane gen m..e pnl/usr si se duc in piata Victoriei. Daca nu au suficiente plicuri sa mai ia de la ionut , cami, livia si danilet ca astia le colectioneaza ca pe timbre, amintiri de la partenerii de nadejde.

# lulu date 31 ianuarie 2020 08:32 +3

RUSINE instantelor clujene!Rusine mascaricilor care vorbesc in numele judecatorilor clujeni!

# imun/teanu date 31 ianuarie 2020 11:09 0

I-am vazut la cotorCeni fata-n fata /vorba aia, "fata-n fata cu fata fetei de masa" /cum si acum vreo sase decenii poeta Maria Banus zicea "La masa verde fata-n fata...". Oare chiar sa fi avut replica Doamnele in fata impertinentelor insului "Calaretul" Suprem? Care nici la poker macar nu joaca, ci la pacanele, orisice Legi, Constitutia fiindu-i hartie closet.

# coltucsiasociatii date 31 ianuarie 2020 11:24 +1

Nu se va elimina nicio pensie speciala este o mascarada

# Pintea date 31 ianuarie 2020 11:43 +3

Dar nu-i mai plangeti de mila ”guvernului meu”!Lasati-l sa taie pensiile speciale, dar sa mearga mai departe si sa taie si pomenile cu gratuitatile studentilor, IT-istilor, ratiile de hrana de la bugetari, alocatiile pt cumpararea uniformei, voucherele de vacanta!... ca doar au salarii mari! Ar trebui ca toata lumea sa protesteze si sa isi suspende activitatea, din cauza directionarii banului public catre sectorul privat! Nu mi se pare normal ca statul sa finanteze privatii!! Fiecare pe cheltuiala sa! Companiile de stat gen CFR, RADET, POSTA sant laste de izbeliste, insa murim de grija privatilor. Acolo sa taie tot!

# Edelweiss - Ivory Tower Viewer date 31 ianuarie 2020 15:08 +5

Oare de ce sunt iritați hashtag-zornăitorii și rezist-derbedeii de excepționala cronică-rechizitoriu-mărturie „Tot degeaba” a Maestrului Tudor Gheorghe? Poate pentru excepționalul portret ce li l-a creionat (cursor min. 18.37)? „Că e plină țara de căpușe, de lipitori și de guzgani, de fel de fel de rozătoare puse să toace nervi și bani. Cum de se nimeriră, Doamne, toate deodată, la un loc, ca un blestem căzut pe capul sărmanului fără noroc?”

# xus date 2 februarie 2020 23:11 0

la ploiesti (penal) lista de exceptii e asa lunga ca in realitate se judeca tot.. penibil ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 148
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.07.2020 – Strategia pe COVID, data peste cap. Ciolacu vrea consultare cu ONG-urile sorosiste

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva