23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUSTITIE SAU DEMONSTRATIE DE FORTA? – La doua luni dupa ce au refuzat toate probele in aparare cerute de avocatii lui Mario Iorgulescu, judecatorii Adrian Pacurar si Mircea-Catalin Pavel de la Curtea de Apel Bucuresti au respins solicitarea apararii privind schimbarea incadrarii juridice din omor in ucidere din culpa. Instanta a ramas in pronuntare pe cererea privind trimiterea dosarului inapoi la Tribunalul Bucuresti, pentru rejudecare

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

11 September 2023 20:27
Vizualizari: 4594

Ultima sedinta din apelul procesului in care Mario Iorgulescu – fiul presedintelui LPF Gino Iorgulescu – este judecat pentru omor, in urma accidentului mortal pe care l-a produs in septembrie 2019, a avut loc luni, 11 septembrie 2023. Judecatorii Adrian Pacurar (foto) si Mircea-Catalin Pavel de la Curtea de Apel Bucuresti au fixat termenul de pronuntare pentru data de 11 octombrie, dupa ce au refuzat o noua solicitare a apararii.Mai exact, la doua luni dupa ce au refuzat toate probele in aparare cerute de avocatii Constantin Florin Durgheu si Virgil Bogdan Boglea, magistratii CAB au respins luni solicitarea apararii privind schimbarea incadrarii juridice din omor in ucidere din culpa (click aici pentru a citi). La fel a procedat judecatoarea Manuela Orzata de la Tribunalul Bucuresti in prima faza a procesului, cand l-a condamnat pe Mario la 15 ani si 8 luni de inchisoare (click aici pentru a citi).

Pe de alta parte, completul Pacurar-Pavel a ramas in pronuntare cu privire la cererea avocatilor ca dosarul sa fie trimis inapoi la Tribunalul Bucuresti, pentru rejudecare.

Cei doi aparatori au argumentat pe larg de ce cauza nu a beneficiat de o judecata efectiva in faza de fond. Este vorba despre o tripla lipsa de procedura. In primul rand, TMB nu l-a citat pe Gino Iorgulescu, in calitate de tutore al lui Mario. In al doilea rand, Tribunalul Bucuresti nu a citat societatea de leasing, in calitate de proprietar al autoturismului condus de Mario Iorgulescu in noaptea accidentului. In al treilea rand, judecatoarea Maria-Manuela Orzata nu a citat nici societatea al carei administrator era fiul sefului LPF, firma care avea calitatea de utilizator al automobilului.

Curtea de Apel Bucuresti a fixat data de 11 octombrie 2023 drept termen al pronuntarii. Atunci vom afla daca instanta il va condamna definitiv pe Mario Iorgulescu sau va trimite dosarul la Tribunalul Bucuresti, pentru rejudecare.


CPP ignora tutorii


Totodata, CAB a ramas in pronuntare pe cererea avocatilor Durgheu si Boglea privind sesizarea Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a art. 257 alin. 6 din Codul de procedura penala: „Minorul cu o varsta mai mica de 16 ani va fi citat, prin intermediul parintilor sau al tutorelui, cu exceptia cazului in care acest lucru nu este posibil”. Apararea reclama faptul ca pasajul de mai sus este neconstitutional in masura in care nu extinde dreptul de reprezentare al tutorelui asupra tuturor persoanelor lipsite de capacitate de exercitiu.

Amintim ca la 22 noiembrie 2021, judecatoarea Andreea Laura Burcea de la Tribunalul Ilfov a dispus recunoasterea pe teritoriul Romaniei a Decretului din 5 februarie 2020, prin care Tribunalul Varese din Italia il numise pe Gino Iorgulescu in calitate de tutore al fiului sau, internat intr-un spital din Italia si aflat in imposibilitate de a avea grija de propriile interese (click aici pentru a citi).

Comentarii

# cârcotaș date 11 September 2023 20:53 +19

Este satisfăcut tot arsenalul drepturilor unui inculpat: accesul la un tribunal, dreptul la apărare. Acuma, că instanțele nu fac pe plac avocaților, asta e, poate nu au ei poziții bine argumentate. Noroc că scrieți voi, nepărtinitori cum sunteți. Sărăcuțul inculpat!

# Io date 11 September 2023 20:59 +10

Asta "micu", adult, era administrator de firma si, dintr-o data, a devenit "iresponsabil". Daca s-ar deschide " cutia Pandorei", de echivalare a " expertizelor medicale".straine, privind lipsa discernamantului, va dati seama ce ar aduce bombardierii... O rejudecare, o binecuvantare a prescriptiei.

# maxtor date 11 September 2023 21:32 +2

exceptia de neconstitutionalitate pica: varsta de 16 ani e cu aceeasi valoare ca la infractiunile de natura secsuala;varsta ESTE O CERTITUDINE,lipsa capacitatii e doar prezumtie.(intra la "habeas corpus",etc,etc,etc). in rest e de remarcat ca procuroru si-a amintit de institutia intentiei depasite (prin care a produs omorul).

# Ioana M. date 11 September 2023 21:47 +2

Dreptul de reprezentare exista, prin avocat.

# Cris date 11 September 2023 22:37 +1

Exista si efecte adverse ale unei grabe in justitie... refuzul apararilor le poate da judecatorilor din alte tari suficiente argumente sa nu autorizeze extradarea dupa condamnare...si orice decizie de refuz mai ia o piatra din zidul pe care sta credibilitatea justitiei

# Ză-oan date 12 September 2023 09:14 +2

Pana la urma cazul este.. bogati cu relatii versus stat corupt\esuat\mafiot. Or sa faca dreptate astia cand mi-oi vedea ceafa. O forma de viata fara scop dar cu relatii in conducerea statului ( a se citi securisti/mafioti ) a omorat un om, iar acum, la_famiglia lui risipeste bani in stanga si-n dreapta ca sa-si scape loaza de puscarie. Intr-un final il vor face scapat ca deh, daca era un sarantoc oarecare care nu-si permitea luxul sa bage droguri in el cu lopata, pana acum putrezea in puscarie chiar de la inceputul procesului, fara sa fie condamnat definitiv, pentru ca trebuia dat ca exemplu.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva