25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

KARGAZSTANEZUL IOHANNIS – Judecatorii CSM il fac varza pe Klaus: „Recomandarile Comisiei de la Venetia la care face trimitere se refera la legislatia statului Kyrgyzstan... Sunt state UE ce permit explicit cumulul functiei de judecator cu cea de ministru, prin derogare de la regimul incompatibilitatilor... Sectia pentru judecatori nu accepta ordine de la nicio alta putere in stat, cu atat mai mult de la un presedinte aflat in campanie, care doreste sa atraga justitia in batalia politica”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

30 August 2019 16:43
Vizualizari: 11831

Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii nu lasa netaxata ultima iesire tafnoasa a presedintelui Klaus Iohannis (foto), cand acesta a oferit argumente puerile privind respingerea judecatoarei Dana Girbovan pentru Ministerul Justitiei si – mai mult – si-a permis sa le tina lectii CSM-istilor, trimitandu-i sa citeasca recomandarile Comisiei de la Venetia (click aici pentru detalii).


Vineri, 20 august 2019, la o zi dupa burzuluiala lui Werner, Sectia pentru judecatori din CSM pur si simplu il distruge pe presedinte, prezentandu-l drept un habarnist intr-ale dreptului si ca pe un politician care nu vede mai departe de interesul imediat – si anume realegerea in functia de presedinte.

Inainte sa va prezentam cel mai recent comunicat al judecatorilor CSM, trebuie sa amintim ca joi, 19 august 2019, pe un ton arogant, presedintele Klaus Iohannis le-a pus in vedere judecatorilor CSM recomandarile Comisiei de la Venetia „potrivit carora judecatorul trebuie sa demisioneze inainte de a concura pentru o functie politica, deoarece, chiar daca nu este desemnat, acesta va fi identificat cu o anumita tendinta politica, in detrimentul independentei. Comisia de la Venetia considera, totodata, ca judecatorii nu ar trebui sa se puna intr-o pozitie in care independenta sau impartialitatea lor ar putea fi periclitate”.

Ceea ce insa uita sa spuna primul om in stat este faptul ca respectivele recomandari ale Comisiei de la Venetia se refera la fosta republica sovietica Kargazstan (Kyrgyzstan), nicidecum la Romania sau la alt stat membru UE – fapt subliniat de judecatorii CSM in comunicatul de vineri (gasiti aici, in limba engleza, documentul Comisiei de la Venetia). De parca ar fi un presedinte kargaz. Sau un „kargazstanez”. De altfel, membrii CSM atrag atentia ca exista tari din Uniunea Europeana care permit explicit cumulul functiei de judecator cu cea de ministru, prin derogare de la regimul incompatibilitatilor. „Ratiunea acestei derogari porneste de la nevoia de a asigura bunul mers al justitiei, prin folosirea experientei deosebite a magistratilor, ce cunosc, in mod direct, realist si profund, problemele sistemului”, adauga Sectia pentru judecatori.

In acest sens, judecatorii CSM dau ca exemplu:

- Portugalia, unde actualul ministru este procuroarea Francisca Van Dunem;

- Spania, unde ministru este procuroarea Dolores Delgado;

- Italia, unde fostul ministru Nitto Francesco Palma activase ca procuror, apoi ca judecator.

Redam comunicatul integral al judecatorilor CSM:

Precizari ale Sectiei pentru judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii in scopul lamurii opiniei publice cu privire la afirmatiile cuprinse in comunicatul Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, din data de 29 august 2019

Pentru corecta informare a opiniei publice, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii formuleaza urmatoarele precizari in vederea lamurii problemei incompatibilitatii cu functia de judecator si a momentului in care aceasta apare.

Recomandarile Comisiei de la Venetia, la care face trimitere Presedintele Klaus Iohannis, se refera la legislatia statului Kyrgyzstan care reglementa candidatura unui magistrat intr-o functie politica electiva, ce presupune ca judecatorul sa isi faca campanie electorala.

Mai mult, in textul legislativ analizat de Comisia de la Venetia, se prevede ca judecatorul este numit din nou in functie dupa ce starea de incompatibilitate dispare, fara ca acest fapt sa afecteze independenta sa ulterioara.

Daca depasim standardele din Kyrgyzstan si ne raportam la cele ale statelor Uniunii Europene, se constata ca sunt state membre ce permit, in mod explicit, cumulul functiei de judecator cu cea de ministru, prin derogare de la regimul incompatibilitatilor. Ratiunea acestei derogari porneste de la nevoia de a asigura bunul mers al justitiei, prin folosirea experientei deosebite a magistratilor, ce cunosc, in mod direct, realist si profund, problemele sistemului.

Spre exemplu, ministrul justitiei din Portugalia este, in prezent, un magistrat de cariera. La scurt timp dupa ce a fost numita in functia de ministru al justitiei, aceasta a fost numita judecator la curtea suprema din Portugalia, urmand a functiona la aceasta instanta dupa expirarea mandatului.

Reglementari sau situatii similare se regasesc in Spania si Italia, judecatorii sau procurorii ce ocupa functia de ministru al justitiei sunt suspendati din magistratura pe aceasta perioada.

Ca atare, reglementarea incompatibilitatii dintre functia de judecator si cea de ministru al justitiei tine de optiunea legiuitorului national, nu de standarde fixate de Comisia de la Venetia.

In ceea ce priveste legislatia romana, prin Decizia nr. 45/2018  (n.r. o gasiti aici), Curtea Constitutionala a aratat ca functia de judecator sau procuror este incompatibila cu orice alta functie de demnitate publica, iar aceasta incompatibilitate subzista chiar in ipoteza suspendarii din functie a acestuia.

Niciun considerent din decizia Curtii Constitutionale, insa, nu poate conduce la concluzia ca acceptarea, de catre un judecator, sa fie propus pentru numirea in functia de ministru al justitiei implica, de plano, o activitate cu caracter politic. O astfel de concluzie poate fi trasa doar in cazul interpretarii deciziei Curtii Constitutionale intr-o modalitate distorsionata si contrara rationamentului juridic cuprins in considerentele acesteia.

In ceea ce priveste incompatibilitatea propriu-zisa, aceasta apare doar in momentul in care doua functii sunt detinute simultan, ceea ce nu este cazul in momentul acceptarii unei propuneri de numire in functie.

Analiza textelor legale si interpretarea lor, in litera si spiritul acestor prevederi, pe langa serioase cunostinte juridice, implica rigoare si interpretarea acestora in concordanta cu scopul pentru care au fost edictate. Atunci cand se pune in discutie, in mod concret, statutul unui judecator, aceasta analiza trebuie efectuata total independent, fara interese politice sau de alta natura.

Din acest motiv, toate chestiunile ce privesc statutul judecatorilor, inclusiv regimul incompatibilitatilor, sunt de competenta exclusiva a Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, si nu a Presedintelui Romaniei.

Transmiterea de catre Presedintele Romaniei Klaus Iohannis, in termeni categorici, a unor directive catre Sectia pentru judecatori, despre cum trebuie sa interpreteze si sa aplice normele privind statutul judecatorilor este inacceptabila.

Sectia pentru judecatori nu accepta ordine de la nicio alta putere in stat, cu atat mai mult de la un presedinte aflat in campanie, care doreste sa atraga justitia in batalia politica.

Asiguram cetatenii Romaniei ca Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii va face tot ceea ce este necesar pentru a apara independenta puterii judecatoresti de orice fel de presiuni si imixtiuni, indiferent de persoana care le exercita.

De asemenea, date fiind prerogativele conferite constitutional, Sectia pentru judecatori va actiona, ferm si fara nicio ezitare, pentru a nu permite ca justitia sa fie folosita in confruntarea electorala, sprijinind, in schimb, toate actiunile ce au ca scop cresterea calitatii actului de justitie si a independentei acestuia, in interesul milioanelor de cetateni, beneficiari ai actului de justitie”.

Comentarii

# Bisdanis , cum e sa fii prost ? date 30 August 2019 17:55 +15

Ba ce vaca esti ! Tu ai impresia ca fiind presedinte, printr-o regretabila eroare/oroare le sti pe toate , mai ales in jusitite. PS. Dedicatie ;-) https://www.youtube.com/watch?v=5vgMBJ6obBA

# Fraților, asta e nucleară!!!! date 30 August 2019 18:12 +21

E cea mai tare replica pe care i-a dat-o vreodata cineva Klaus E supertare Sunt din ce in ce mai convins ca Dana Gatbovan trebuie sa vina la Justitie

# Bogdan date 30 August 2019 18:34 +21

bai prost e omul asta Johannis. locuiesc in afara granitelor deci din diaspora, nu l-am votat si nu-l voi vota, e vai mama lui de prost si arogant. sper ca mai sunt in diaspora si alti oameni care sa citeasca printre randuri acest neamt, cititi cu atentie nu am zis "asa zis neamt".

# MARIN TULUS OLT date 30 August 2019 18:42 +4

dna PRESEDINTA are intetia de a face dreptate poporului care se adreseaza CSM-ului sau nu?Poporul a fost nedreptatit tocmai de CSM in multe alte situatii! Examinati va rog cererile& plangerile mele unde reclam crimele din judetul Olt si care au fost respinse de IJ iar dvs. in instanta CAB va faceti ca nu aveți nicio competenta ca institutie (n.r CSM)!Astazi jucati cartea care va face ,,celebri”(?!) in a demonstra ca lumea este la picioarele voastre,că puteti sa faceti ce doriti, ca si putere judecatoreasca, si nimeni nu poate sa va faca nimic!Nu doresc sa fiu de partea nici a presedintelui care in cei 5 ani v-a spus totdeauna ca voi sunteti puterea care trebuie sa taiati in carne vie,fără a avea frica si sa fiti trasi la raspundere, dar nici de partea PSD-ului care nu a stiut sa faca legi pe masura si s/au judcat de a sorecele cu pisica.Constitutia trebuia revizuita intr-o alta forma si nu cum a dorit Opozitia: sa fie jurati la Instante,forta poporului sa fie omniprezenta

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 30 August 2019 18:44 +16

Io-te-al draaqului! Exact ce zâceam la amiază prin postarea de pe Cotidanul la articolul cu ”Marele Vandal Mut” și pe LuJu, la art. cu ”Plăvannul Vandal aruncat în dizgrație”! Chit că nici n-am văzut măcar ușa de la clanța facultății de drept, același impecabil bun-simț analitic m-a guidat pe keya interpretativă spilcuită și sofisticată a comunicatului CSM. :roll: Buey, cei de la CSM, nu aveți nevoie de un măturător sau un portar cu excelente abilități analitice și bun-simț interpretativ? :-? Da' n-am studii juridice absolvite la vreo facultate de danceri și striperi. Bașca că am cazierul mânjit de niște juzi și porcușori din Bukowina, enervați la rândul lor, amu vro 5 ani, de impecabilul meu har ce scotea soluții interprertative total diferite de tâmpeniile pe care ei le scriau în Hotărâri. Dacă aveți nevoie de măturător și se primește fără facultă de paie și cu cazierul pătat, lăsați un semnal la e-mail vladimirvladimiroviciputin@gmail.com :lol:

# Marin TULUS, OLt date 30 August 2019 18:47 +4

Constitutia trebuia revizuita intr-o alta forma si nu cum a dorit Opozitia: sa fie jurati la Instante,forta poporului sa fie omniprezenta.Profesiile juridice inclusiv de magistrat sa nu mai fie competa clanurilor. Stiti ca avocatii de la UNBR condus de Bota in toti acesti ani, au fost persecutati ilegal de clanul vostru din magistratura impreuna cu clanul UNBRului venit de la Potopul lui Noe din anii 40? Cu ce drept ati persecutat aceaasta po******tie absolventa a studiilor juridice?!Daca a si fi fost presedinte as fi declarat legea martiala pentru ca structura voastra a magistraturii sa fie dizolvata si sa fie instituit tribunale ale poporului pentru a fi judecati toti cei vinovati!!!In sistemul statului de clan functionarii perfecteaza procedurile de a obtine spaga fara teama de a fi prinsi Se stie ca spaga in institutiile voastre este dusa de avocati, grefieri, personal auxiliar si se spune ca nimeni numai pune mana pe bani,ci acum se perfecteaza sistemul de a primi servicii,chiar

# Iulian date 30 August 2019 19:03 +15

Ce idiotenie pentru idioti a emis asa zisa administratie prezidentiala , alias politrucul sas Werner  , asa zisul "sef al statului" (institutie inexistenta !). Auzi tampenia tampeniilor tampite , "Pres-ul nu a respins propunerea de numirea ca ministrul justitiei a judecatorului Dana Cristina Garbovan , ci a cetateanului roman Dana Cristina Moldovan" , parca n-ar fi una si aceeasi persoana , una o fi originalul si alta imitatia (sosia) ??! Noaptea mintii in caputul politrucului si a ciurdei lui de consilieri . Unde incape atata prostie ? Daca am "judeca "si noi la fel am zice ca unul este Klaus Werner Johannis , cetatean roman de origine germana , un asa zis "penal" ,cu apucaturi antiromanesti , cu numeroase dosare penale la activ , cu case luate cu japca , cu afaceri imobiliare ilicite , cu abateri nenumarate de la Constitutie /legile tarii/bunul simt , un sabotor al Romaniei si cu totul altul este Klaus Werner Johannis, presedintele ales (din greseala !) de unii romani , care este un 

# de nu catindeaza in kirghistan ? date 30 August 2019 19:15 +10

sa-i spuna comisia de la venetia ca pamantul nu-i rotund peste tot, etc.

# Io date 30 August 2019 19:19 +17

buna i zicala romaneasca: "Prostul nu e prost destul pina nu e si fudul !"

# vasile date 30 August 2019 20:20 +14

Werner(micul Hitler) nu ar fi mai bine sa te duci dracului la parintii tai cu toapa ta hoata in Baiern?sa lasi in pace POPORUL ROMAN, pe care tu nu il reprezinti? Daca propri tai parinti au plecat ce mai cauti tu in Romania? Pe tine nu te au ales ROMANII ai fost pus de BND, si de SRI.Doamne ce asemanare la indigo cu bestia din caracal sinteti oare gemeni?

# DODI date 30 August 2019 20:21 +13

Lui ciolanis i se scrie degeaba. El nu citește și când o face îl apucă sfârșitul... mandatului. Din aceste considerente eu i-am scris pe pagina de FB a lui ciolanis și consecința a fost aceea că 3 zile mi-a fost interzis accesul la FB. Sluga de ciolanis nu știe decât rolul și nu concepe că alții pot fi verticali, că pot avea păreri contrare lui și că au dreptul constituțional să și le exprime. Acesta este ”democratul” ciolanis, sluga SRI și a securității germane. Ați sesizat că efectul ”vizitei istorice ” a lui ciolanis în SUA a fost un mare fâs de care inclusiv organele de presă pupincuriste s-au ferit să facă valuri ca să nu se împrăștie mai tare damful vespasian.

# Dragă Werner te iubim, că ca tine nu gasim! date 30 August 2019 20:57 +12

Dragă Werner, pe zi ce trece, mă faci să-mi fie dor de Base, Iliescu și chiar Ceausescu......

# Iohannis si consilierii săi soros, o gașcă solemnă de proști date 30 August 2019 21:26 +11

Iohannis si consilierii săi furnizați de soros- o adunare solemnă de proști. Poporu poate vrea să știe de ce sînt plătiți acești oameni de la buget? De ce nu-și exprimă Cotroceniștii ignoranța pe banii proprii?

# DID date 30 August 2019 21:31 +3

Cred că este vorba de vineri, 30 august 2019 și joi, 29 august 2019.

# Teodor date 30 August 2019 21:31 +5

Atenție, Portugalia, Italia, Spania au numit miniștri ai justiției foști procurori nu judecători. La ei procurorii sunt la locul lor, adică nu în rangul magistraților ca în frumoasa noastră tara. În consecință recomandarile Comisiei, chiar și pentru Kârgâzstan sunt aplicabile.

# Goargăș date 30 August 2019 22:02 +11

Felicitări Secției de judecători din cadrul C.S.M. Am ajuns să ne bucurăm de normalitate. Când îl văd pe sasul retard (întârziat în vorbire și silabisind cuvintele ca un elev de la școala ajutătore), ,,simț enorm și văz monstruos", vorba lui Caragiale. Monstrul (ne)sacru de la Cotroceni (era să zic de la Caracal) îmi produce o scârbă infinită.

# YES . date 30 August 2019 23:03 +9

Johannis si-a ale sloganul " Romania normala " .Dar cand TU si Marian Ceausescu santeti ANORMALI cu ce greseste Romania de va tine . ANTIROMANISMUL vostru se plateste!. ( LA VOT).

# Sphinx date 30 August 2019 23:27 +7

In CONSTANTA circula o vorba " Johannis si ai lui naufragiul PORTULUI ". ADIO LITORAL.!

# Faracatuse date 30 August 2019 23:53 +4

20% in primul tur

# santinela date 31 August 2019 07:51 +10

Bai frate ce inseamna sa nu ai consilieri "pe meserie" si mai ales TU sa nu ai bun simt.Prostul satului a citit scrisnit ce i s-a pus sub nas si s-a facut de risul lumii,nu ca ar fi prima data .Sa nu cunosti care sint atributele CSM-ului,ba mai mult se te si iei in gura cu membrii acestuia denota TIMPENIE totala !

# Consilieri cu bube-n cap date 31 August 2019 20:46 +1

Și consilierii ”pe meserie” îs panarame! Pildă: diafana Simina s-a jenat să-i bage-n tărtăcuța lui KWI că-i o tîmpenie GUVERNUL MEU, păpînd degeaba banii romanilor. Avea o jenă: „așa reiese dintr-o situație privind membrii Corpului Diplomatic acreditați în România la data de 31.01.2015. În CV-ul publicat pe pagina de internet a Administrației Prezidențiale nu se spune nici un cuvânt despre faptul că Simina Tănăsescu a lucrat pentru Stauffer... Iohannis a semnat decretul de numire a Siminei Tănăsescu în funcția de consilier de stat la data de 14.01.2015... o situație a Ministerului Afacerilor Externe indică faptul că la data de 30.01.2015 aceeași Simina Tănăsescu figura pe lista Corpului Diplomatic ca angajată la Biroul pentru Contribuția Elvețiană în România, în directa subordonare a lui Thomas Peter Stauffer.” romanialibera.ro/investigatii/exclusiv-partenerul-consilierului-simina-tanasescu-thomas-stauffer-anchetat-penal-de-procurorii-romani-si-elvetieni-736392

# obiectiva din IRan date 31 August 2019 08:50 +6

LUJU, help me !!!! va rog sa ma ajutati cu adresa Sectiei pentru investigarea infractiunilor in justitie........ ..Unule, unde esti ???? sa iti dau inca o data dreptate......99.99 % dintre magistrati sunt corupti la maximum....numai NAPALMUL MAI AJUTA......

# obiectiva din IRan date 31 August 2019 08:54 +4

eu am gasit adresa SIIJ :P , dar mai faceti si voi reclama pentru toti justitiabilii...... :cry: daca NOI nu actionam, ne mananca astia, in frunte cu Ana :-x care are mere, are pere, are pepeni, :-x cu tot cu pene....AUX ARMES, CITOYENS !!!! 8)

# constantin ionescu date 31 August 2019 08:58 +9

Asta este singurul om din Romania care nu respecta nici o lege,nimeni nu vrea sa ia atitudine!

# imun/teanu date 31 August 2019 09:11 +8

Aparent pe langa subiect. Celebra "pruna" foarte emaSCULATA subit. Ca de ce Cumpanasu la prezidentiale /intr-o lunga scrisoare lunga (si "groasa" la fel). Dincolo de ale Prunei, personale si colective, ar fi simplu. Pentru ca are dreptul, ca si orisice cetatean /cand pentru Pruna "drepturile omului sunt un MOFT" devine de inteles. De ce un Iohanis ar putea IAR si nu si un Cumpanasu. Acesta, dupa Pruna cu handicapuri: * n-a tranzactionat copii de adoptii externe * n-a facut trafic ("troc") de functii (Livia Stanciu si Augustin Lazarel) * n-a furat case cu acte false * n-a re-activat o organizatie nazista * s.a.m.d. Dincolo de care Cumpanasu s-a angajat si contra mafii. In discutie cele "stradale". El nestiind inca ca cele mai mafii sunt "in costume", pe functiile institutionale grase, ramificate in absolut toate judetele dar si pana la nivelele centrale /va putea realiza si integral. Periculos "justitiei" murdare construita de Pruna sub auspicii baragladina Macovei cu si aport Secu.

# av.Constantin Mincu date 31 August 2019 09:39 +11

Pertinenta si absolut corecta luarea de pozitiei a sectiei de judecatori din CSM,fata de alegatiile belicoase ale vremelnicului sef al Cotrocenilor.As dori sa stiu si ce atitudine va lua aceeasi sectie fata de cei trei judecatori care s_au delimitat fata de ceilalti membri,in prima atitudine fata de hotararea alogenului de a refuza numirea judecatoarei Garbovan in fruntea Ministerului Justitiei.

# YES. date 31 August 2019 11:40 +1

Cu o justitie INDEPENDENTA domnul si doamna Johannis vor fi la Rahova sau Jilava. "SUCCESURI" vorba unei beizadea.

# Edelweiss - Ivory Tower Analyst date 31 August 2019 11:53 +5

Poziția de ieri a CSM a fost de o concizie și de o eficiență extraordinară: „Secția pentru judecători nu acceptă ordine de la nicio altă putere în stat, cu atât mai mult de la un președinte aflat în campanie, care dorește să atragă justiția în bătălia politică.” Așadar, pentru a nu-i da apă la moară acestui BUHAI VANDAL, trebuie de strunit pornirile polemice și de a REFUZA de a-i face jocul, de a atrage Justiția în arena Colosseumului electoral. Arestată fiind Temida și adusă pe nisipul arenei, continuarea este previzibilă: aruncarea în capul Temidei și a tuturor spectatorilor Colosseumului cu mii de hârdaie conținând zoaiele și lăturile ciorbei reîncălzite a „anticorupției”. Pentru acest motiv trebuie de refuzat „contactul cu inamicul” atât la nivel instituțional, cât la nivelul minuscul al simplelor polemici de pe media virtuală.

# Edelweiss - Ivory Tower Courier date 31 August 2019 12:20 +1

Offtopic: O.U. - săgeata lui danileț se îmbățoșează pe pagina ei că e la adăpost acolo în Liverpool și că o doare la bască de drepturile judecătoarei Lupea. citat din postare: „Că urmare a faptului că o anumită judecatoare din gașca Savonea-PSD iar dorește să mă "identifice" ea, asta după ce dorea să "taie răul de la rădăcină" , "să mă aducă ea pe mine în fața ei", " îmi găsea IP-ul" și alte lucruri rupte din filmele cu bolșevici (ca urmare a unor sesizări făcute de mine către Inspectia Judiciară) doresc pe această cale să anunț public că ii voi furniza eu adresa la care mă poate chema în judecată, să nu se mai agite atât. Totodată o anunț că va trebui să mă dea în judecată în Anglia, astfel va avea nevoie de un avocat aici. O aștept cu nerăbdare.” :lol: Io* o rog stăruitor pe ADL s-o învețe oleacă pe zăpăcita hastag cam ce anume înseamnă „REALITATEA LEGII PENALE” (art. 10 C.p.). Nu de alta, dar e timpul de făcut instrucție cu acești danileți, ursuleaci, pralongi, dogioi etc.

# mai sunt alegeri libere in Romania ? date 31 August 2019 13:40 0

uitati-va pe lista de candidati si spuneti ce parere aveti...

# Baran Gheorghe date 31 August 2019 14:05 +1

CSM = casa de spalat magistrati; 2-3 judecatori CSM nu pot face multe in fata restului CSM . In CSM principiul Pareto se aplica asa: 80 % corupti sau incompetenti si necititi, 20% de buna credinta si stiutori de carte.

# Pintea date 31 August 2019 14:08 +2

Lui Johannis nu trebuie sa i se aduca argumente pertinente, pt ca nu va tine cont de ele in veci. Nu conteaza decat scopurile si interesele lui meschine care sa ii prelungeasca sederea cu inca 5 ani, la Cotroceni. Numai ca nu stiu daca se mai intamplă, s-ar putea ca bulbucatul de Barna sa ii dea brânci din fotoliul prezidential.Gușă ne-a anuntat la Realitatea TV ca in Croatia a fot o intalnire Coldea-Maior-Rus, planul fiind ca Barna sa fie prezidente, Hellvig sa zboare si sa revina coldea pensionatul, Ponta - finul lui Maior a fost cooptat ca pion si mai nou, Mircea Diaconu. Acum A. Cumpănașu se pare ca este ceva la care nu se asteptau, pt ca discursul lui anti-politie si anti DIICOT li se pare ca ar aduna voturi, in consecinta le strica soscotelile. Asa ca, vom avea alegeri prezidentiale turbulente, in ciare jocurile vor fi facute iar de aceiasi papusari, ptr. ca PSD doarme continuu.

# imun/teanu date 31 August 2019 14:11 +1

Se dovedeste ca fata si de Gestapo si de SS tot SECUritatea-i mai breaza. Asa ca, inca?!, tot de servicii "ales" /presedintele SS?

# !!! date 31 August 2019 15:22 +1

halal de acest preș

# !!! date 1 September 2019 20:01 +1

Rectificare: vai de capul acestui preș

# Nastasia date 31 August 2019 16:40 +2

Oricine orice i-ar spune presedintelui, il doare in cot! Nu tine seama de nimeni si de nimic! Ca si celalalt nemernic, predecesorul, care il face nespalat pe Mircea Diaconu. Pai noua ne place mai mult decat Basescu care mirosea e alcool si care, normal, avea camasa spalata(ticalos josnic si ordinar, geambas), doar are o sotie CASNICA de o viata! Ne place mai mult Mircea Diaconu decat asta care umbla in pantaloni albi, dar are suflet negru! Cata nemernicie! Ce se intampla cand ajungi SUS, in politica? Oare iau ceva elixire care ii fac nemuritori si noi, plebea, nu stim??? Ce ii determina spa atace atat de murdar orice contracandidat? CE???

# Dă casele-napoi! date 31 August 2019 17:13 +3

Ăsta când dă casele înapoi de unde le-a furat? Da cei 300.000 euro? Da PICCJ ce-a mai făcut cu dosarul lu nevasta-sa?

# ciordescu date 31 August 2019 17:48 0

Corect! Ce se aplica in Kikiristan nu se poate aplica in Romeinistan. Atata lucru trebuia stiut.

# escu date 31 August 2019 19:45 +3

Votați Johannis! Așa vă trebuie dacă nu v-ați uitat cum trebuie unde puneți ștampila. Singura soluție? La vot să i-o tragem în bot. Aroganța lui este cunoscută de când era premar de Sibiu. Nu lua în seamă nimic din ce i se spunea în ședințele de consiliu, nu participa la nici o manifestare dedicată românilor și ROMÂNIEI, nu răspundea invitațiilor instituțiilor din Sibiu care aniversau diverse evenimente sau cu ocazia absolvirii unor instituții de învățământ civil sau militar. Așa se face că și casele și le dădea singur (din meditații, hă, hă, hă, probabil meditațiile lui Bivolaru și a sa MISA), să nu mai punem la socoteală și scandalul cu adopțiile. Aroganța a fost mare și când Carmencita a fost chemată la procuror, unde să dea cu subsemnatul, săraca fiind răcită înainte de a avea perspectiva beciului domnesc.

# Titi Berlogea date 31 August 2019 20:12 -4

Daca sectia pentru Judecatori a CSM si-a dat atata osteneala sa citesca Recomandarile Comisiei de la Venetzia, si sa le coroboreze cu articole din constitutia Kyrgyzstanului, atunci si-ar fi putut aduce aminte si ca au tacut malc la incercarile cuplului iordache/nicolicea de a modifica si adopta prin OUG legi fundamentale fara consultare democratica - IN TIMPUL NOPTII. Comisia de la Venetzia a luat atitudine imediat si a emis recomandari care sunt si acum ignorate, se fac in continuare incercari de schimbare a legilor ca sa favorizeze politicienii corupti -citeste dragnea. Din fericire pentru Romania, lumea s-a mai desteptat si vede adevarul. Vezi ultimele sondaje care il arata pe Iohannis la 47 de procente.

# Sphinx date 3 September 2019 22:00 +1

47 % este dat de sondajul platit de P.N.L ( Johanniss ). Va furati singuri caciula !.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva