21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

La multi ani, Romanie moderna!

Scris de: Robert CAZANCIUC, senator PSD | pdf | print

24 January 2024 17:23
Vizualizari: 1963

Au trecut 165 de ani de cand alegerea lui Alexandru Ioan Cuza domn al celor doua principate, Moldova si Tara Romaneasca, deschidea drumul catre constituirea Romaniei moderne si independente. Se indeplinea astfel visul unui tanar patriot, cunoscut pentru cinstea, curajul, dar, de multe ori si intrasigenta in privinta idealurilor sale unioniste. Tanarul revolutionar, participant la evenimentele pasoptiste, avea sa devina la doar 39 de ani, prima data domn al Moldovei, apoi, domn al Tarii Romanesti. Reformele sale legislative aveau sa constituie fundamentul solid al viitoarei Romanii moderne.


 

Chiar daca faptele multor personalitati, precum Alexandru Ioan Cuza, care au pus o piatra la temelia acestei natii, au fost recunoscute la justa lor valoare, la mult timp dupa ce ne-au parasit, avem datoria, mai ales in aceasta lume care pare sa isi piarda reperele valorice, fata de copii, fata de tineri, fata de cei care ne vor urma mult timp dupa noi sa le aratam permanent de unde au venit si cine sunt. O zi precum cea de azi este un bun prilej de le reaminti tuturor trecutul nostru, momentele importante si glorioase care au consolidat statul roman, asa cum importanta este istoria nationala fara de care nu am sti de unde am venit. Din acest considerent am reusit anul trecut sa introduc in programa scolara o disciplina care cred ca-si va dovedi utilitatea - istoria locala.

Hai sa dam mana cu mana si sa cinstim cum se cuvine aceasta zi, asa cum le trebuie sa le cinstim pe toate cele care au insemnat ceva in istoria noastra si care au pus in valoare unitatea si forta acestui popor.

La multi ani, Romanie moderna!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva