23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LA TMB NU A FOST UNANIMITATE – Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au hotarat suspendarea protestului pornit din cauza modificarilor la pensiile magistratilor si reluarea totala a activitatii. Decizia a fost luata cu majoritate: 81 de voturi pentru oprirea protestului si 54 pentru continuarea actiunii

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 September 2023 13:10
Vizualizari: 3921

Cum era de asteptat, Tribunalul Bucuresti a dispus, asemenea altor instante, suspendarea protestului declansat in iunie din cauza modificarilor pe care Guvernul vrea sa le faca la pensiile magistratilor si reluarea totala a activitatii. Surpriza consta in modalitatea prin care a fost adoptata aceasta decizie.


 

Incetarea protestului a fost votata vineri, 1 septembrie 2023, in Adunarea Generala a Judecatorilor convocata de presedinta Tribunalului Bucuresti, Gabriela Risnoveanu (foto). Totusi, spre deosebire de alte instante, suspendarea actiunii de protest nu a fost hotarata in unanimitate, ci de majoritatea magistratilor prezenti la Adunarea Generala. In acest sens, surse avizate au declarat pentru Lumea Justitiei ca s-au inregistrat 81 de voturi pentru oprirea protestului si reluarea activitatii incepand de luni, 4 septembrie 2023, in timp ce alte 54 de voturi au fost in sensul continuarii protestului.


Prezentam anuntul Tribunalului Bucuresti:


“Adunarea Generala a Judecatorilor Tribunalului Bucuresti, intrunita in sedinta din 1 septembrie 2023, la convocarea Presedintelui Tribunalului Bucuresti, avand pe ordinea de zi:

reevaluarea masurilor de protest adoptate prin Hotararea Adunarii Generale a Judecatorilor Tribunalului Bucuresti nr. 4/20.06.2023, avand in vedere Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 467/02.08.2023, privind neconstitutionalitatea dispozitiilor art. I-IV, art. XIII alin. (5) si (6) si art. XV din legea pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu si a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal precum si anexele 1-3 la acestea,

- a hotarat, cu majoritate, reluarea activitatii de judecata incepând cu data de 04.09.2023.

- a hotarat, transmiterea unui comunicat catre publicul larg.

- se emite un comunicat de presa in sensul celor de mai sus”.

Comentarii

# Doar 54 au inteles ca nemunca se plateste in Romania date 1 September 2023 13:47 -5

Restul de 81 de magistrati au polite de platit, ordine de executat, sunt naivi din nastere sau tarati prin educatie. Blestem romanesc: O sa te vad in instanta!!! Rugaciune: Fereste-ma Doamne de boli si judecati!!! Le auzi zilnic. Putzini pricep.

# Ioana M. date 1 September 2023 14:39 +1

Drag de munca pentru unii !!! magistrati bucuresteni. Probabil ca s-au incasat venituri in perioada protestelor.... Nu ai voie sa intrebi de banii contribuabililor, bani publici, care se incaseaza ! Nu ai studiile necesare :)

# maxtor date 1 September 2023 16:28 0

vineri 15 septembrie prezideaza doamna j. Birlog: cu sau fara masca,aviz curiosilor!

# Profesionisti !!!! date 1 September 2023 16:30 +6

respect pentru cei 54 !

# Retardanis date 2 September 2023 07:25 +2

Un paradox. Un judecator, tanar pensionar la 50 de ani, vrea sa intre la muzeu si plateste bilet redus, desi are pensia mai mare decat un inginer, profesor, etc, de aceeasi varsta care trebuie sa plateasca bilet intreg. Unii nu se mai satura de privilegii.

# Nae date 2 September 2023 09:40 +55

Nae din țara in care justiția umblă cu capul spart (violată de servicii secrete, ambasade si politruci trădători) ... va adresează următoare întrebare: - daca judecătorii se pensionează la 50 de ani pe motivul uzurii nervoase (sute de dosare băgate pe gât), care este motivul pentru care procurorii beneficiază de favoruri similare

# Io date 3 September 2023 18:35 0

@Nae: spre deosebire de alte sisteme democratice de drept, procurorul (avocatul acuzarii) nu este egal cu avocatul apararii. Cand o sa punem semnul egal, atunci judecatorul va fi unicul magistrat care tine balanta in mana.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva