25 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LACAT PE INSTANTA – Efectele unui management defectuos: Tribunalul Calarasi va functiona cu doar 6 judectori, dintr-o schema de 19. Dupa ce a facut memoriul pe baza caruia CSM le-a executat pe judecatoarele Neluta Tudorache si Ileana Alexandru, presedinta instantei, Cornelia Iordache, se retrage. Pleaca si judecatoarea Nicoleta Dumitru, care a dezvaluit existenta unor interceptari cu fosti si actuali membri ai CSM

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 aprilie 2021 12:41
Vizualizari: 13772

Daca vreti sa vedeti cum arata un management defectuos, uitati-va la ce s-a intamplat in ultimii ani la Tribunalul Calarasi. Instanta condusa de judecatoarea Cornelia Iordache, care i-a urmat in functie actualului secretar general al CSM, judecatorul George Catalin Serban (foto). Instanta care in ultima perioada s-a transformat in scena unor reglari de conturi, asa cum ati putut citi pe larg in Lumea Justitiei, vizate fiind judecatoarele Neluta Marinica Tudorache si Ileana Alexandru, executate de CSM in baza unui memoriu trimis de Cornelia Iordache, intreaga operatiune fiind desfiitata insa de ICCJ, spre rusinea Consiliului Superior al Magistraturii (click aici si aici pentru a citi).


 

In tot acest timp, cand presedinta instantei Cornelia Iordache era ocupata de soarta colegelor sale Neluta Tudorache si Ileana Alexandru, Tribunalul Calarasi pur si simplu a ajuns la un pas de inchidere. Asta intrucat, gratie managementului din ultimii ani, Tribunalul Calarasi va functiona cu numai 6 judecatori dintr-o schema de 19.

Concret, in momentul de fata Tribunalul Calarasi sta in doar 9 judecatori. Este vorba despre, 7 judecatori la Sectia civila:

-Alexandru Petronel;

-Alexandru Ileana;

-Calin Silviana Camelia;

-Iordache Cornelia;

-Ileana Liliana;

-Oprisan Vica;

-Stamate Octavian;

si de 2 judecatori la Sectia penala:

-Dumitru Nicoleta;

-Nedelcu Liviu Petronel.

 

Judecatoarea care a dezvaluit existenta interceptarilor cu membrii CSM iese la pensie

 

Nu peste mult timp, numarul judecatorilor de la Tribunalul Calarasi, si asa mic, va fi si mai mic. Mai exact, instanta va functiona cu doar 6 judecatori. Asta intrucat trei dintre cei 9 judecatori aflati in activitate si-au depus cereri de pensionare, acestea urmand sa fie discutate in sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM din 23 aprilie 2021. Este vorba despre:

-presedinta instantei, judecatoarea Cornelia Iordache, cea care a facut memoriul prin care CSM le-a executat pe judecatoarele Neluta Marinica Tudorache si Ileana Alexandru;

-judecatoarea Liliana Ileana;

-judecatoarea Nicoleta Dumitru, cea care a dezvaluit ca fosti si actuali membri ai CSM au picat pe interceptari si ca dupa ce a dat mandate de ascultare intr-un dosar ar fi fost amenintata de actualul secretar general al CSM, judecatorul George Catalin Serban (click aici pentru a citi).

In ceea ce o priveste pe judecatoarea Cornelia Iordache, trebuie precizat ca aceasta si-a mai depus o data cererea de pensionare, pe care insa si-a retras-o in 21 ianuarie 2021. Culmea, fix inainte ca CSM sa le aranjeze pe judecatoarele Tudorache si Alexandru pe baza memoriului sau. 

 

Altfel, ce se petrece in acest moment la Tribunalul Calarasi, instanta care va activa cu doar 6 judecatori, demonstreaza din punctul nostru de vedere inconstienta si nepasarea tabarei care conduce Sectia pentru judecatori a CSM, preocupata mai mult de executia unor magistrati decat de faptul ca o instanta ramane fara judecatori, iar judecatorii care vor continua sa judece vor fi sufocati de dosare.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.05.2022 – Procurorul DNA a lesinat la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva