5 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LECTURA OBLIGATORIE PENTRU VIITORII JUDECATORI – Avocatul Radu Chirita ii indeamna pe tinerii care vor sa devina judecatori sau avocati penalisti sa citeasca romanul „Aici nu suntem la Onalesti”, unde avocata Rodica Constantinovici isi prezinta drama: „As recomanda-o studentilor care vor sa se faca judecatori, judecatorilor care intra in sala cu prezumtia de nevinovatie si uita ca in fata sunt oameni, nu nume. Si celor care vor sa se faca avocati de penal, ca sa stie cam ce stomac iti trebuie”

Scris de: V.B. | pdf | print

10 September 2021 17:07
Vizualizari: 7492

Toti studentii care viseaza sa devina judecatori sau avocati in procese penale au datoria morala de a citi romanul „Aici nu suntem la Onalesti”, unde avocata Rodica Constantinovici prezinta groaznicele chinuri la care a fost supusa in dosarul in care DNA a retinut-o timp de 24 de ore, apoi judecatoarea ICCJ Mariana Ghena (actuala membra a CSM) a aruncat-o in arest preventiv, totul pentru ca in final dosarul sa fie clasat de catre aceeasi Directie Nationala Anticoruptie (click aici pentru a citi).Indemnul in favoarea cartii a fost lansat vineri, 10 septembrie 2021, de catre avocatul si profesorul universitar Radu Chirita (foto).

Mai exact, maestrul Chirita subliniaza ca dupa ce vor citi cartea, aspirantii la roba de judecator vor intelege mai bine importanta prezumtiei de nevinovatie, iar studentii care aspira sa devina avocati penalisti isi vor da seama cata rezistenta psihica le trebuie.


Iata mesajul avocatului Radu Chirita, publicat pe Facebook:


Nu am citit cartea inca, dar am auzit povestile silimare dnei Constantinovici de mai multe ori. Unele le-am trait din postura avocatului celor care au fost zdrobiti de un sistem care are prea putin de-a face cu justitia.

O stiu pe doamna avocat, sunt convins ca povestea din carte este bine scrisa si, fara niciun parti pris, invit pe oricine sa o comande sa o citeasca. Adevarul trebuie sa fie cunoscut chiar daca e urat, nu are fengshui, te sperie sau contrazice ceea ce stiai tu despre lucruri.

As recomanda-o in special celor care sunt studenti si vor sa se faca judecatori, celor care sunt judecatori si intra in sala cu prezumtia de nevinovatie si uita ca in fata sunt oameni, nu nume. Si celor care vor sa se faca avocati de penal, ca sa stie cam ce stomac iti trebuie pentru asta. Si celor care vor sa afle ce s-a intamplat in tara asta, altundeva decat de la propaganda.

 

* Click aici pentru a comanda cartea „Aici nu suntem la Onalesti”

 


Comentarii

# Constantina Rodicovitch date 10 September 2021 17:46 +8

Paradoxal,toți,dar absolut toți ce se bat să ajungă magistrați,vor să fie că cei care au condamnat-o pe avocata. Am auzit că Dna. Jude scrie și dansa o carte. Că drept la replica și obligatorie lavINM . Sac!

# Oare date 13 September 2021 17:42 -29

...dl av ce stomac are? Adicalea daca azi e ilegal sa furi si dupa ani nu mai e ilegal iar cei arestati scapa,iti ttrbuie stomac sa tolerezi asta?hai sa fim seriosi,asa e cu abuzul in serv

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.12.2023 – Iata viitorii sefi ai CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva