21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LIBER LA ACOPERITI IN JUSTITIE – Eurodeputatul Cristian Terhes cere demisia judecatorilor CCR dupa deciziile pe legile justitiei: „Prin motivarile aberante, au confirmat ca-n Romania s-a dat liber la acoperiti in justitie si la mituit judecatori si procurori. Nu mai exista suprematia Constitutiei. S-a desfiintat Romania ca stat constitutional suveran... Pana la finele mandatului, Iohannis se va asigura ca Romania se va sparge... Judecatorii CCR au devenit incompetenti ori slugi ale serviciilor”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

16 November 2022 19:57
Vizualizari: 4434

Europarlamentarul PNTCD Cristian Terhes (foto) cere demisia judecatorilor Curtii Constitutionale a Romaniei dupa deciziile prin care CCR a respins sesizarile de neconstitutionalitate cu privire la noile legi ale justitiei.Prin aceste decizii, CCR a dat liber atat la acoperiti in instante si parchete, cat si la mituit judecatori si procurori, sustine Terhes intr-un mesaj publicat pe Facebook marti, 15 noiembrie 2022.

Cu privire la acoperiti, europarlamentarul taranist aminteste de faptul ca instanta de contencios constitutional nu a vazut nimic in neregula cu faptul ca noile legi ale justitiei au mutilat procedura prin care pana acum Consiliul Suprem de Aparare a Tarii era obligat sa verifice daca judecatorii si procurorii sunt sau nu lucratori sau colaboratori ai serviciilor de informatii (in general, nu doar acoperiti).

Prin aceste decizii, CCR a consfintit faptul ca nu mai exista suprematia Constitutiei si ca tara noastra s-a desfiintat ca stat constitutional suveran. Iar presedintele Klaus Iohannis are in plan sa sparga Romania pana la finalul mandatului, cu concursul PNL si al PSD, mai spune Chris Terhes.


Redam postarea europarlamentarului Cristian Terhes:


Prin motivarile aberante, Curtea Constitutionala a confirmat ca, din data de 09.11.2022, in Romania:

1. S-a dat liber la acoperiti in justitie;

2. S-a dat liber la mituit judecatori si procurori;

3. Nu mai exista suprematia Constitutiei in Romania si s-a desfiintat Romania ca stat constitutional suveran.

Toate aceste lucruri au fost posibile cu votul PSD si PNL, supravegheati de tradatorul Iohannis, care pana la finele mandatului, asa cum am spus de cativa ani, se va asigura ca Romania se va sparge.

In aceasta postare voi vorbi despre primul punct, urmand ca in urmatoarele sa detaliez celelalte doua puncte.

1. LIBER LA ACOPERITI IN JUSTITIE

Predoiu (PNL) cu Cazanciuc (PSD), niste odioase slugi ale serviciilor, avand apoi votul PNL si PSD, au eliminat din noile legi ale justitiei faptul ca CSAT emite un act prin care atesta ca, in cazul fiecarui judecator si procuror, s-au facut verificari daca sunt sau nu acoperiti si certifica acest lucru.

In noile versiuni ale legii statutului judecatorilor si procurorilor, CSAT emite un act doar daca, in urma verificarilor, constata ca un magistrat este acoperit.

Dar daca CSAT nu face, in realitate, nici o verificare? Evident ca, in acest caz, nici nu emite vreun act. Prezumtia insa e ca, nefiind emis un act ce sa ateste ca un magistrat e acoperit, inseamna ca nu e. Concluzie, de fapt, falsa.

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu (PSD), a argumentat ca trebuie omul sa demonstreze, in cadrul unui proces de contencios administrativ, ca are indicii si probe ca un magistrat ar fi acoperit, daca vrea sa atace in instanta. Adica sarcina de a proba ca un magistrat este ofiter acoperit este mutata la cetatean, caruia, in fapt, ii este imposibil sa probeze asa ceva.

Guvernul a mers chiar mai departe, sustinand ca omul nici nu ar trebui sa poata ataca in instanta asemenea acte, pentru ca se apara un 'interes public', nu privat. Pe cale de consecinta, omul nu are interes sa atace direct asemenea acte (conform Legii 554/2004, a contenciosului, persoana fizica sau de drept privat nu poata ataca direct un act pentru incalcarea unui interes public, ci trebuie sa justifice in primul rand un drept sau interes privat incalcat).

Guvernul Ciuca, adica, a dorit sa securizeze imposibilitatea oricarei persoane fizice sau de drept privat (ONG, de exemplu) de a ataca in instanta verificarea referitoare la calitatea de ofiter acoperit a unui magistrat.

Daca nu sunt acoperiti in justitie sau nu vor sa fie, de ce PSD cu PNL au votat ca in cazul in care se fac verificari de CSAT (daca se fac), sa nu se emita un act ca magistratul nu e acoperit? Ce au de ascuns?

Avocatul Poporului a sustinut ca neemiterea unui act ce sa ateste ca un magistrat nu e acoperit, care sa poata fi atacat in instanta, incalca persoanei dreptul la acces la justitie.

Judecatorii CCR nu s-au pronuntat pe acest argument cu care au fost sesizati, ci spun ca:

In situatia in care se emite un act, ca magistratul e acoperit, '320. [...] rezultatul verificarii poate fi contestat (...), in timp ce in prima ipoteza rezultatul verificarii nu poate fi contestat, intrucat nu se emite niciun act. De altfel, posibilitatea de a contesta actul CSAT in fata instantelor judecatoresti competente este o consecinta directa a decizieii CCR 45/2018, prin care s-a stabilit ca asemenea acte ale CSAT trebuie supuse controlului judecatoresc. Prin urmare, art. 228 alin. (5)-(7) din lege nu incalca art. 21 din Constitutie'.

Pai, problema era TOCMAI ca CSAT, in noul continut al legii statutului judecatorilor si procurorilor, nu mai emite un act care (1) atesta ca s-au facut verificari in urma carora s-a constatat ca (2) magistratul nu e acoperit.

Cu acest aspect au fost sesizati judecatorii CCR si tocmai pe acesta nu s-au pronuntat.

Acum, ori judecatorii CCR au devenit complet incompetenti si nu au inteles nici macar cu ce sunt sesizati, motiv pentru care trebuie sa-si dea demisia, ori au devenit niste slugi docile ale serviciilor, pierzandu-si independenta, motiv pentru care, din nou, trebuie sa-si dea demisia.

Important insa pentru fiecare este de tinut minte ca PSD si PNL au votat sa se dea liber la acoperiti in justitie, pentru ca, daca CSAT-ul nu o face si nu exista proba ca a facut-o, va fi imposibil ca cineva sa-i mai verifice pe magistrati ca sunt sau nu acoperiti, iar actuala componenta a CCR (votata de PSD si PNL) si Iohannis au fost de acord cu acest lucru.

Romania trebuie eliberata de tradatori, de aceea solutia este sa nu mai votati tradatorii din PSD si PNL in functii publice!”

Comentarii

# Delirul Marin Preda date 16 November 2022 20:12 +5

Rrrrrrrrromania norrrrrrmala cum ar spune un clasic in viata. Sau exista varianta: ghinion! Cristian te rugam sa candidezi in 2024. Ne vine la foarte multi sa vomitam la propriu cand auzim cuvinte gen: politician, justitie, magistrat, servicii, presedinte, parlamentar, membru in guvern ... lista poate continua. Hai cu candidatira in 2024!

# Oraştioara date 17 November 2022 00:06 +182

Justiția la noi lasa de dorit din toate punctele de vedere, M-ai mult decât atât este ca sprijină corupția, traficu de influenta și luare si dare de mită. Anchetatori sunt cei care spala rufele murdare pt ca majoritatea dintre ei nu au nici o pregătire în domeniu decât un liceu terminat și este ușor sa te joci cu mintea lor.Mie personal cineva mia demolat un imobil din curtea casei și cu toate ca se cunosc autori din lipsa de martori oculari ,dosarul este încă în curs de ancheta și cu asta cred ca am spus multe despre justitie

# santinela date 17 November 2022 07:41 +116

O ancora mai avea si societatea romaneasca si anume CCR.S-a dus dracului si asta prin cei 3 asa zisi judecatori numiti de nulitatea de Iohannis,prin seful institutiei ,alta nulitate de marca, numit de Ciolacu si PSD si prin restul numiti de PNL.Adica numai slugi ordinare si pupincuristi la dosurile politice,atita a mai ramas din CCR-ul de altadata !

# Escu date 17 November 2022 07:56 +212

Ce fac CSM, Inspectia Judiciara si SUPC cu acesti acoperiti din justitie? Ii protejeaza? Care e rolul acestor institutii?

# Condeescu date 17 November 2022 12:40 +271

@Santinela, Daca am ajuns sa-i regretam pe Dorneanu, Pivniceru si Morar e chiar nasol De exemplu, CV lui Dorneanu: 1967-1974 procuror la Procuratura locală Sect 5 si 6. 1974-1980 expert UGSR, 1980-1985 procuror la Direcția de recursuri extraordinare civile din Procuratura generală, 1990-1992 consilier al lui Iliescu, 1992-1995 Ministrul pentru relația cu Parlamentul în guvernul Văcăroiu, 1995-2000 președinte al Consiliului Legislativ, 2000-2008 deputat PSD de Iasi (2000-2004 președintele Camerei Deputaților și 2005-2008 vicepreședinte al Camerei Deputaților), 2010-2012 adjunct al Avocatului Poporului, 2012-2013 Avocat al Poporului, 2013-2022 judecator la CCR (2016-2022 presedinte CCR) Pe scurt, un fost procuror comunist a fost numit dupa 1990 intr-o multitudine de functii de conducere si a strans vreo patru pensii speciale (magistrat + deputat + avocat al Poporului + judecător CCR) Tot serviciile or fi fost de vina???

# Propagandist date 22 November 2022 10:38 +126

Dorneanu este autorul unei cărți de propagandă care abundă în citate din Nicolae Ceaușescu și documente elaborate de Partidul Comunist Român. „Participarea sindicatelor la elaborarea și aplicarea legislației muncii“, apărută în 1981. „Partidul (Comunist Român n.r.) nostru a acordat și acordă o atenție deosebită dezvoltării democrației socialiste, considerând-o ca o latură esențială a construcției socialiste.În acest sens, tovarășul Nicolae Ceaușescu sublinia că «democrația socialistă constituie nu numai o parte inseparabilă a socialismului, ci și o necesitate obiectivă pentru făurirea cu succes a noii orânduiri sociale. Esența democrației socialiste constă în asigurarea tuturor condițiilor pentru exercitarea de către popor a dreptului său suveran de a participa la conducerea treburilor țării, în antrenarea maselor largi po******re și înflorirea societății socialiste»”. In fiecare luna, Dorneanu incaseaza mai multe pensii speciale, care totalizeaza aprox 40000 lei. Merita, nu-i asa?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva