23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LIBER LA IMPUSCAT - Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal Catalin Zavoianu, zis Talpa-Iute, a mentinut solutia de clasare in dosarul in care avocatul Veronel Radulescu a fost impuscat la vanatoare. Halucinant: clasarea a fost dispusa pentru ca “fapta nu este prevazuta de legea penala”. Zavoianu este seful procurorului #rezist Cristian Ovidiu Popescu, cel care a tinut ore intregi politistii la poarta lui Gheorghe Dinca: “Pe procurorii de la Caracal i-a durut undeva de lege”

Scris de: B.G. | pdf | print

9 September 2019 18:33
Vizualizari: 8183

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal Catalin Zavoianu (foto), zis “Talpa – Iute”, dupa ce a luat-o la fuga imediat ce a iesit de la audieri din sediul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitiei (SIIJ) in dosarul Caracal, reinventeaza legea.


Zavoianu, care este si seful procurorului #rezist Cristian Ovidiu Popescu, cel care a tinut ore intregi politistii la poarta lui Gheorghe Dinca, considera ca impuscarea unei persoane nu reprezinta o fapta penala. Iar pentru asta procurorul Zavoianu a decis sa mentina solutia de clasare dispusa de procurorul Ionica Daniel Ciobanu in dosarul in care avocatul Veronel Radulescu a fost impuscat la vanatoare in urma cu aproximativ doi ani (facsmil 1), respingand astfel plangerea facuta de avocat, dupa cum insusi cunoscutul avocat a declarat.
Stupefiant: clasarea a fost data in baza art. 16 lit. b teza I din Codul de procedura penala, care prevede ca “fapta nu este prevazuta de legea penala”. Practic, seful Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal a considerat ca impuscarea unei persoane nu reprezinta o fapta penala. Solutia de clasare a fost insusita si de judecatorul Marian Ivan de la Judecatoria Caracal, care a respins plangerea facut de avocatul Radulescu impotriva ordonantei
Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal (facsimil 2).

De altfel, avocatul Veronel Radulescu a declarat duminica, 8 septembrie 2019, in emisiunea lui Razvan Dumitrescu de la Antena 3, ca in urma cu aproape doi ani a participat la o vanatoare, acolo unde a fost impuscat de un alt vanator, de la o distanta de doar trei metri, si a avut 14 alice in umar. Dupa incident, procurorii au deschis un dosar care avea ca obiect vatamare corporala din culpa, iar acesta a fost “lucrat” aproape doi ani de Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal, pentru ca in final sa se dea clasare. Avocatul Veronel Radulescu s-a declarat socat de solutia dispusa in cazul impuscarii sale, acuzandu-i pe procurorii de la Caracal ca “i-a durut undeva de lege” si ca nu a fost audiat.

Iata declaratiile facute de avocatul Veronel Radulescu:

“A fost o vanatoare organizata, am fost invitat de niste prieteni. S-a produs acel incident. Cand am primit ordonanta de clasare, am fost mai socat decat atunci cand am fost impuscat. Are doua randuri.
Procurorul Zavoianu, in calitate de procuror-sef, a solutionat contestatia mea. Avea doua randuri. Domnul Ciobanu a fost procurorul de caz. Probabil ca toti procurorii din subordinea domnului Zavoianu functioneaza la fel. Nu cred ca a facut vreun fel de cercetare. Probabil a cerut unor politisti sa faca in mod sumar o cercetare. Ei sunt intr-un soi de legatura. Era in decembrie acum doi ani, un participant la vanatoare de la o distanta de 3 metri, nesocotind toate regulile care trebuie respectate la vanatoare, fara sa aiba pusca descarcata, fara sa fie asigurata, de la o distanta de 3 metri a tras in mine. Probabil daca ar fi nimerit mai bine si s-ar fi intamplat ceva mai rau, probabil ca procurorii de la Caracal ar fi dat solutie de clasare. Este ceva greu de imaginat. Cred ca acolo raul trebuie taiat din radacina. Am avut 14 alice in umar. Pe procurorii de la Caracal i-a durut undeva de lege. (…)
Trebuiau cercetate fapte ca nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma fara drept. In opinia dumnealor, poti sa impusti pe cineva, pentru ca aceasta fapta nu este prevazuta de legea penala. Este absurd, dar adevarat la Caracal. Nu am fost audiat, desi am facut solicitare scrisa la organul de cercetare penala. Atunci cand vor sa acopere ceva, stiu cum s-o faca. Cum au facut si-n cazul Dinca, dar si in alte cazuri”.

Comentarii

# Carcotas date 9 September 2019 20:01 -2

Dupa bâlciul procurorilor din anii astia, ridicarea unor false probleme nu ne ajuta pentru a argumenta instituirea unei raspunderi a lor. Împușcarea a fost accidentală, iar ca sa fie fapta penala numarul zilelor de îngrijire medicala trebuia sa fie minim de 90 de zile. Asa este legea. Daca trebuie sa Protestam, sa o facem in acest caz impotriva parlamentarilor.

# Pintea date 9 September 2019 22:14 +10

Pai daca fapta nu exista, de ce politistii nu au intrat in casa lui Dinca sa il impuste? Ca nu exista nici o fapta penala...asta e practica la Caracal, in filmele made in USA.... Si Lg 218/2002 - Art. 26 (1) Poliţia Română: 1. apără viaţa, integritatea corporală şi libertatea persoanelor, proprietatea privată şi publică, celelalte drepturi şi interese legitime ale cetăţenilor şi ale comunităţii; 2.şi de identificare şi contracarare a acţiunilor elementelor care atentează la viaţa, libertatea, sănătatea şi integritatea persoanelor.Art. 28 (4) Poliţistul este obligat să intervină şi în afara orelor de program, a atribuţiilor sale de serviciu şi a competenţei teritoriale a unităţii din care face parte, când ia cunoştinţă de existenţa unei infracţiuni flagrante, precum şi pentru conservarea probelor în cazul altor infracţiuni a căror cercetare va fi efectuată de organele competente.

# unul din lumea cea mare date 9 September 2019 22:22 +13

baaaaa!!!!!!!!!!!PINA NU SE TERMINA CU SPAGAAAA LA INM SI PINA NU SE VOR DA AFARA 98% DINTRE JUDECATORI SI PROCURORI TOTUL O SA FIE MERMELEALA.DOAR DUPA CE O SA SE INTIMPLE CELE DE MAI SUS JUSTITIA NU O SA MAI FIE MERMELEALA SI CASA ORORILOR!!!!!!!!!!!

# Bula date 10 September 2019 11:25 +1

Mai oameni buni, le intra, odata pentru totdeauna, im cap, magistratilor, ca independenta justitiei nu inseamna lipsa de control, ci obligatia de a se controla si regla singura? Cum adica, vatamarea corporala nu e prevazuta de legea penala? AFARAAAAA, mergi ma, la profesionala, ca e nevoie de sudori, lacatusi, maturatori... Iar CSM... A se scuti, pana nu-si fac curatenie in ograda, nu sunt decat niste lepre!

# Jkl date 10 September 2019 20:54 +1

Pentru Cârcotaș .... Vătămare corporală din culpă este și atunci când numărul zilelor de îngrijire medicală este mai mic de 90 , dar fapta a pus în pericol viața victimei. Atunci când tragi intenționat cu arma într-o persoană și o nimerești doar în umăr, este tentativă de omor, în niciun caz vătămare corporală. Știi de ce? Pentru că victimei i-am fost pusă viața în pericol. La vânătoare sunt niște reguli stricte tocmai pentru că o armă este aptă să producă moartea și chiar dacă descarci arma din greșeală, pui viața oricui în pericol. Prin urmare, vătămare corporală din culpă. Problema nu e deloc falsă, adevărata problemă era incompetența celor care trebuie să aducă dreptate și superficialitatea tratării unei cauze. Un procuror, adică doi, s-au purtat fix ca un cârcotaș neșcolit de pe net.

# gica70 date 11 September 2019 16:35 +1

Eu cred ca problema este mult mai grava, acesti procurori au creierul inghetat si nu stiu unde sa incadreze fapta. Citesc si eu pe aici si vad ca nu este singurul cu creierul micsorat de la frig!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva