17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LIBERTATEA MASS MEDIA ESTE SFANTA – Clubul de Presa someaza Guvernul sa retraga proiectul de HG care va permite cenzurarea publicatiilor online: „Se pregateste o noua forma de cenzura, de limitare brutala a dreptului cetateanului de a fi informat. Solicitam Executivului sa nu aprobe proiectul. In caz contrar, ne vom adresa organizatiilor internationale care apara libertatea de expresie si vom cere membrilor nostri sa instituie un boicot asupra mesajelor furnizate de Ministerul Digitalizarii”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

19 May 2023 16:31
Vizualizari: 2886

Executivul premierului Nicolae Ciuca trebuie sa dea dovada de respect fata de presa romana si sa retraga urgent proiectul de hotarare de Guvern prin care Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii (MCID) al lui Sebastian Burduja urmareste sa puna pumnul in gura mass media, someaza Clubul de Presa, condus de jurnalistul Sorin Rosca Stanescu (foto).Reactia Clubului de Presa vine fata de scandalosul proiect de HG prin care MCID vrea sa lupte impotriva asa-zisei „dezinformari” – un proiect formulat suficient de vag incat sa permita abuzuri impotriva publicatiilor online (click aici pentru a citi).

Concret, Clubul de Presa il someaza pe prim-ministrul Ciuca sa retraga initiativa de hotarare de Guvern. In caz contrar, asociatia profesionala avertizeaza nu doar ca se va adresa organizatiilor internationale care apara libertatea de exprimare, ci si ca le va solicita propriilor membri sa boicoteze mesajele venite din partea Ministerului Digitalizarii.


Prezentam comunicatul Clubului de Presa:


Ministerul Digitalizarii vrea sa cenzureze presa! Cerem Guvernului sa nu aprobe acest lucru!

Clubul de Presa a luat act de un proiect de hotarare de Guvern aflat foarte aproape de faza de aprobare, prin care Ministerul Digitalizarii intentioneaza sa-i largeasca atributiile, astfel incat sa poata controla mediul online. Cu alte cuvinte, toate postarile online devin vulnerabile, in masura in care birocratii din Ministerul Digitalizarii ajung la concluzia ca informatiile si comentariile distribuite sunt neconforme cu linia oficiala.

Cerem Guvernului sa nu aprobe acest lucru!

In final, responsabilii Ministerului Digitalizarii pot sterge de pe internet postarile sau chiar pot bloca respectivele site-uri sau conturi.

Clubul de Presa apreciaza ca se pregateste o noua forma de cenzura, de limitare brutala a dreptului cetateanului de a fi informat si solicita Executivului sa nu aprobe acest proiect de hotarare de Guvern. In caz contrar, ne vom adresa tuturor organizatiilor internationale care apara libertatea de expresie si vom cere membrilor nostri sa instituie un boicot asupra mesajelor furnizate de Ministerul Digitalizarii.

Comentarii

# DODI date 19 May 2023 17:13 +7

Somațiile Grupului de Presă sunt trase la urechea surdului, respectiv a guWERNER (indiferent care securist acoperit ocupă funcția de primministru!!!). În concluzie șansele ca acest proiect să fie retras/respins/anulat sunt nule cel puțin din următoarele motive: 1 = guWERNER, 2 = Parlament, 3 = CCR, 4 = ciolANUSS. Cifrele 1- 4 reprezintă etape ale Noii securități de a emite o inițiativă legislativă care îi servește interesele sau de a bloca pe cale care nu îi convin.

# Pai sa fie informat, primesc! Dar sa fie dezinformat totoda! date 20 May 2023 09:22 0

Ne ascundem dupa deget ca si copii. Balacariti prin presa de 33 de ani notiuni ca libertate, drepturi, demnitate, imagine publica, cobstitutie, etc. Pur si simplu la final de epurare si epuratorii sunt epurati. Ciclic.

# Poenaru 2016 date 20 May 2023 16:51 +1

Presa cotidiana s-a retras in online pentru ca era mai comod, dar a ajuns la mana publicitatii si a diversilor sponsori cei mai multi avand rele intentii. Aceasta presa trebuie sa iese din intunericul online si sa apara din nou pe hartie, la lumina. Sa vedem daca vor indrazni sa cenzureze si cuvantul scris.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva