8 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LIVIU DRAGNEA NU A FOST JUDECAT CORECT – Rasturnare de situatie: Curtea de Apel Bucuresti a desfiintat hotararea judecatorilor TMB Claudiu Corobana si Ciprian Purice care au blocat eliberarea fostului lider PSD. Dosarul de liberare conditionata a fost stramutat la Tribunalul Giurgiu. Cererea lui Liviu Dragnea de eliberare din penitenciar va fi rejudecata. Lumea Justitiei a avut dreptate: fostul presedinte PSD nu a avut parte de judecatori impartiali in dosarul de liberare conditionata (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 June 2021 13:57
Vizualizari: 15779

Lumea Justitiei a avut din nou dreptate: fostul presedinte PSD Liviu Dragnea nu a avut parte de judecatori impartiali in dosarul de liberare conditionata. Curtea de Apel Bucuresti a admis luni, 14 iunie 2021, cererea de stramutare formulata de Liviu Dragnea si a desfiintat hotararea judecatorilor Claudiu Corobana si Cirpian Purice de la Tribunalul Bucuresti care, in 27 mai 2021, au blocat eliberarea lui Dragnea. Practic, cererea de liberare conditionata facuta de Liviu Dragnea (mai exact, contestatia lui Dragnea impotriva sentintei Judecatoriei Sectorului 5 prin care i-a fost refuzata liberarea) va fi rejudecata de Tribunalul Giurgiu, instanta unde Curtea de Apel Bucuresti a trimis dosarul.


 

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti (dosar 3182/2/2021):


“Sentinta penala nr.119/F din 14.06.2021 - Admite cererea de stramutare formulata de catre petentul Dragnea Liviu Nicolae cu privire la dosarul nr.7901/302/2021. In baza art.74 alin.2 Cod proc.penala dispune stramutarea judecarii contestatiilor formulate de catre petentul Dragnea Liviu-Nicolae si de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie impotriva Sentintei penale nr.1025 pronuntata la data de 27.04.2021 de catre Judecatoria sectorului 5 Bucuresti in dosarul nr.7901/302/2021 de la Tribunalul Bucuresti la Tribunalul Giurgiu. In baza art.74 alin.5 Cod proc.penala desfiinteaza Decizia penala nr.529 din data de 27.05.2021 pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti – Sectia I penala in dosarul nr.7901/302/2021. In temeiul art.74 alin.4 Cod proc.penala instiinteaza Tribunalul Bucuresti si Tribunalul Giurgiu despre admiterea cererii de stramutare. In baza art.275 alin.3 Cod proc.penala cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Fara cale de atac. Pronuntata in sedinta publica azi, 14 iunie 2021”.

 

 

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este una cat se poate de logica avand in vedere cine sunt judecatorii care au respins liberarea conditionata a lui Dragnea. Doi judecatori care au intrat in dosarul lui Liviu Dragnea, desi in trecut facusera sesizari si memorii impotriva acestuia.


Asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in exclusivitate, judecatorul Claudiu Corobana de la Tribunalul Bucuresti a intrat in dosarul lui Dragnea si a judecat cererea de liberare conditionata desi in urma cu trei ani, in 2018, facuse o sesizare impotriva fostului lider PSD la CSM, insusindu-si in nume propriu un demers al asociatiei #rezist Forumul Judecatorilor din Romania (click aici pentru a citi). In ceea ce-l priveste pe judecatorul Ciprian Purice de la Tribunalul Bucuresti, colegul de complet al lui Corobana, acesta a intrat in dosarul lui Liviu Dragnea privind liberarea conditionata desi in 2017 a semnat un memoriu al aceleasi asociatii #rezist de retargere a Legilor Justitiei propuse de PSD si prin care se infierau deciziile luate de Guvernul PSD in domeniul Justitiei, deci decizii luate cu acordul lui Liviu Dragnea, la acea data liderul absolut PSD (click aici pentru a citi).

 

Proba incompatibilitatii

 

Exista si o proba ca cei doi judecatori s-au aflat in stare de incompatibilitate. Ea vine de la Tribunalul Bucuresti, dupa cum tot Lumea Justitiei a dezvaluit in exclusivitate. Concret, in 2020, Tribunalul Bucuresti a constatat incompatibilitatea judecatoarei Rebecca Zinca Dinu de la Tribunalul Bucurestu care avea de solutionat un dosar al lui Liviu Dragnea, dar care facuse anterior memorii impotriva acestuia, acuzand declaratiile fostului lider PSD. Adica, se afla intr-o situatie fix ca judecatorii Corobana si Purice.

Concret, in 2020, Liviu Dragnea a incercat eliberarea din inchisoare prin formularea unei cereri de habeas corpus la Tribunalul Bucuresti. A fost constituit dosarul nr. 65/3/2020, acesta fiind repartizat judeacatoarei Rebecca Zinca Dinu. Totusi, cererea lui Liviu Dragnea nu a fost solutionata de Rebecca Zinca Dinu, intrucat judecatoarea a formulat cerere de abtinere in dosar, care i-a si fost admisa.

Foarte importante sunt insa motivele cererii de abtinere. Conform incheierii din 15 ianuarie 2020, prin care judecatorul Edgar Laurentiu Dumbrava de la Tribunalul Bucuresti a admis cererea de abtinere formulata de judecatoarea Dinu, solicitarea a fost cauzata de faptul ca aceasta semnase in 2018 un memoriu contra lui Liviu Dragnea, fiind astfel lipsita de impartialitate. In acest context, judecatoarea Rebecca Zinca Dinu, in mod corect spunem noi, a facut cerere de abtinere invocand existenta suspiciunilor ca impartialitatea sa a fost afectata. Mai precis, Dinu a invocat art. 64 lit. f) din Codul de procedura penala: “Judecatorul este incompatibil daca: (…) exista o suspiciune rezonabila ca impartialitatea judecatorului este afectata”. Fix pe acest motiv cererea de abtinere a judecatoarei Rebecca Zinca Dinu a fost admisa, din nou in mod corect, de judecatorul Edgar Laurentiu Dumbrava de la Tribunalul Bucuresti (click aici pentru a citi).

Comentarii

# Mihaela date 14 June 2021 14:26 +104

După 2 ani de intuneric, o rază de lumină și speranță străbate tunelul nedreptății și abuzurilor, pentru OMUL Liviu Dragnea. Mă bucur odată cu dânsul pentru acest moment, atât de amânat, atât de așteptat. Cu Dumnezeu înainte !

# Lorenzo de Medici date 14 June 2021 14:41 +99

Bravo CAB ! Rușine celor 2 judecători ratați de la TMB ! Free Liviu Dragnea !

# MN date 14 June 2021 15:07 +55

Ma bucur foarte mult pentru Dragnea, dar sa nu ne facem prea multe griji ca atat politicu cat si statul paralel SRI su caracatita peste tot, sunt oameni acoperiti de ai lor peste tot indiferent de Tribunal.doamne ajuta

# Lechi date 14 June 2021 15:44 +60

Salut ! Lorenzo, ii rusinezi pe cei doi judecatori ! Cred ca esti in eroare, acei indivizi sunt imuni la ada ceva ! Ei se cred infailibili si perfecti, ca sunt inamovibili ( in anumite limite ) In Grecia antica, acedti indivizi at fi ostracizati . Adica, numele lor ar fi scrijelit pe niste oale din lut si puse pe un stativ in piata publica, la sir cu facatorii de rele !

# Gilu date 14 June 2021 17:48 +123

Baa,daniletilor,voi va compromiteti,nicidecum omul asta care a fost condamnat fara probe de catre un complet timorat de cretinismul strazii,cretinismul partidelor de dreapta aliate cu magistratii,cretinismul prezidential care preseaza justitia si nu in ultimul rand, de trădarea care domnește în rândurile stângii, grăbite sa se lepede de el...Sa nu uitam de comanda din străinătate și de indiferenta generala a populației românești căreia îi place să se intituleze pompos : poporul roman!

# Neanae date 14 June 2021 19:56 +133

Doamne Ajuta! Dl Dragnea LIBER. Condamnarea acestui OM este o CRIMA. Ura contra dansului NU ARE JUSTIFICARE, doar niște criminali obsedați pot manipula adevarul ca sa se ajungă la asemenea rezultat. Adică niște canalii care nu mai au de a face cu DREPTATEA! Huo mizerabililor care arunca justiția ca perlele la porci! Curaj Dle Dragnea, se va termina, suntem mulți care ne rugam sa ieșiți cât mai repede din coșmarul ăsta nemeritat.

# Narcis date 14 June 2021 21:04 -24

Era mai dragut daca se judeca la Tribunalul Teleorman. Se simtea si el ca acasa.

# nae din dealul feleacului date 14 June 2021 21:09 +53

Inginere Dragnea Liviu,dupa rugaciune "Cred intr-unul Dumnezeu..",e o batalie cistigata insa razboiul nu sa terminat.Atentie la vulturul prusac Ioha!Sa fi barbat in continuare ca drumu-i lung.Iti doresc sanatate!

# Ioana date 15 June 2021 00:13 +75

Nu mor caii când vor cainii!

# DODI date 15 June 2021 00:44 +12

Având în vedere că la Giurgiu are pile Hăhăilă, soluția e previzibilă: Respinge contestația petentului-condamnat. Admite contestația parchetului. Majorează termenul stabilit de Judecătoria setorului 4 București.

# Baran Gheorghe date 15 June 2021 11:01 +8

In asemenea situatii , magistratii au obligatia de a se abtine. Retoric, cine din Romania , din institutii si / sau autoritati isi mai indeplineste obligatiile ?? E tara plina de tradatori si prostocrati.

# ANONYMOUS date 15 June 2021 16:37 +33

Până la urmă dreptatea va triumfa împotriva unor nesimțiți din justiție ! Sper ca într-o bună zi să pățească și ei ca și Dragnea !

# Puie Monta date 17 June 2021 21:39 +63

Dragnea : pe ei , pe ei , pe ei pe mama lor ! :lol: "pe multi am sa popesc" ;-) Hai liberare ! AMR ??

# Mircea date 17 June 2021 23:08 +47

Dragnea : hai cu egalarea ! ;-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2023 – Se anunta proteste spontane in instante

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva