25 September 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUCRATURA LUI PORTOCALA – Procurorul Mircea Negulescu paradea cetateni cu copy-paste. Pretinsii “martori amenintati” Marian Ivan si Alexandra Stan au oferit declaratii aproape identice in fata procurorului Mircea Negulescu. Cu mici exceptii, marturiile luate de Mircea Negulescu una dupa alta, sunt trase la indigo. A folosit “Portocola” de doua ori acelasi martor sau declaratiile au fost date dupa dictare? (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 February 2018 12:25
Vizualizari: 7571

O tara intreaga a asistat oripilata de cateva zile la dezvaluirile devastatoare privind modul in care “unitatea de elita” de la DNA Ploiesti, in frunte cu celebrul procuror Mircea Negulescu (foto), “paradea” cetateni prin fabricarea dosarelor si falsificarea probelor. Pe langa inregistrarile realizate de Vlad Cosma si difuzate de postul Antena 3, incep sa apara alte si alte dovezi care devoaleaza metodele de lucru ale procurorului Negulescu, zis “Portocala” sau “procurorul zdreanta”. In editia de astazi vom prezenta noi detalii despre cum erau instrumentate dosarele penale de catre Mircea Negulescu. Ne vom referi la perioada in care Negulescu activa la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, inainte sa ajunga la “unitatea de elita” de la DNA Ploiesti, unde a facut echipa cu procurorul Lucian Onea.


In 15 mai 2014, procurorul Mircea Negulescu a luat declaratiile a doi martori pretinsi amenintati. Spunem pretinsi, intrucat la ce a facut Negulescu in dosarele sale nimic nu mai poate fi sigur. Cei doi martori amenintati Marian Ivan si Alexandra Stan au dat declaratii in fata lui “Portocala” unul dupa celalalat, primul fiind audiat intre orele 14 si 14.40, iar cel de-al doilea intre orele 14.45 si 15.45. Nu ne vom referi la fondul dosarului, ci va vom supune atentie un alt aspect. Si anume ca cele doua declaratii de martori amenintati sunt aproape trase la indigo. Cu mici exceptii nesemnificative, Marian Ivan si Alexandra Stan folosesc aceleasi cuvinte si dau declaratii aproape identice.

Coincidenta ca doi martori sa declare aceleasi lucruri, cu aceleasi cuvinte, dar mai ales faptul ca s-a intamplat intr-un dosar al procurorului Mircea Negulescu, ne face sa ne gandim ca este posibil ca:

-cele doua declaratii sa fi fost date de fapt de un singur martor, care a primit doua identitati, cu alte cuvinte Marian Ivan si Alexandra Stan sa fi fost una si aceeasi persoana;

sau

-cele doua declaratii sa fi fost scrise dupa dictare;

Sunt suspiciuni legitime care planeaza asupra corectitudinii si veridicitatii celor doua declaratii, or tocmai de aceea Inspectia Judiciara poate ca ar trebui sa faca verificari si in acest caz.

Prezentam in continuare cele doua declaratii date de pretinsii martori protejat, cu precizarea ca fragmentele care se regasesc in ambele documente au fost marcate cu rosu, iar cele care difera cu negru:

Declaratia de martor amenintat data de Mihai Ivan, in 15 mai 2014, intre orele 14.00 – 14.40:

Sunt angajat in cadrul grupului de firme Allianso.

In aceasta calitate am luat la cunostinta faptul ca toate lucrarile vizand constructia, decopertarea, efectuarea terasamentelor au fost executate de antreprenorul general SC Ness Proiect Europe SRL, avand subantrepriza societatea comerciala SC Bogali Trans SRL.

Azi data de mai sus mi-a fost prezentat de catre procuror un contract de executie lucrari nr. 14 din 09.03.2012 prin care SC Allianso Busines Park in calitate de beneficiar ar fi contractat de la SC Alex Design SRL contra sumei de 200.000 euro, lucrari de decopertare si evacuare excedent, lucrari pe care aceasta societate comerciala SC Alex Design SRL nu cunosc sa le fi executat pe raza SC Allianso Busines Park SRL.

Contractul este semnat la beneficiar de catre numitul Petrica Usurelu si directorul general Ivan Lokere. De asemenea, factura, devizul de lucrari si procesul verbal de receptie este semnat pentru beneficiar de catre numitul Usurelu Petrica.

In conditiile in care lucrarile ar fi fost executate in realitate, persoana responsabila in firma sa semneze devizul de lucrari si procesul verbal de receptie ar fi fost managerul de lucrari Marius Chiru.

Fac precizarea ca din cunostintele mele aceasta situatie in care Petrica Usurelu a semnat procesul verbal de receptie este singulara in raport cu lucrarile pretins efectuate de decopertare si evacuare excedent.

In cursul lunii mai 2012 in perioada campaniei electorale care a fost organizata in iunie 2012 am asistat la o discutie in care numitul Chiru Marius, care indeplineste functia de manager de constructii a comunicat angajatilor ca Petrica Usurelu a dat dispozitie ca sa se permita accesul unor persoane in Hala de frig si cladirea SME de pe raza parcului industrial, care vor depozita in aceste spatii temporal alimente perisabile si neperisabile, respectiv: pui, zahar, ulei, cozonac, bere.

De asemenea, Petrica Usurelu a dat dispozitie sa permita accesul a 70-80 persoane care sa participe la constituirea pungilor cu alimente care ulterior erau transportate cu dubite si paraseau teritoriul parcului industrial. Am observat faptul ca in fiecare punga erau puse produsele alimentare mai sus mentionate respectiv pui, zahar, ulei, cozonac, bere, precum si obiecte promotionale cu insemnele USL.

Intreaga activitate de aprovizionare si ambalare a pachetelor, inclusiv coordonarea celor 70 persoane a fost organizata de numitul Vlad Cosma impreuna cu alte persoane care se aflau in permanenta la coordonarea activitatii si care se aflau in permanenta la Hala de frig.

Aceasta imi este declaratia pe care o dau, o sustin si o semnez personal, dupa ce am citit-o cuvant cu cuvant si am constatat ca cele consemnate corespund cu cele declarate de mine, intre orele 14:00 – 14:40”.


Iata declaratia de martor amenintat data de Alexandra Stan, in 15 mai 2014, intre orele 14.45 – 15.45:

Sunt un apropiat al persoanelor care isi desfasoara activitatea in cadrul grupului de firme Allianso.

Cunosc faptul ca toate lucrarile vizand constructia, decopertarea, efectuarea terasamentelor erau executate de antreprenorul general SC Ness Proiect Europe SRL, avand subantrepriza societatea comerciala SC Bogali Trans SRL.

Azi data de mai sus mi-a fost prezentat de catre procuror un contract de executie lucrari nr. 14 din 09.03.2012 prin care SC Allianso Busines Park in calitate de beneficiar ar fi contractat de la SC Alex Design SRL contra sumei de 200.000 euro, lucrari de decopertare si evacuare excedent, lucrari pe care aceasta societate comerciala SC Alex Design SRL nu cunosc sa le fi executat pe raza SC Allianso Busines Park SRL.

Contractul este semnat la beneficiar de catre numitul Usurelu Petrica si directorul general Ivan Lokere. De asemenea, factura, devizul de lucrari si procesul verbal de receptie este semnat pentru beneficiar de catre numitul Usurelu Petrica.

In conditiile in care lucrarile ar fi fost executate in realitate, persoana responsabila in firma sa semneze devizul de lucrari si procesul verbal de receptie ar fi fost Marius Chiru.

In cursul lunii mai 2012 in perioada campaniei electorale care a fost organizata in iunie 2012 am asistat la o discutie in care numitul Chiru Marius, prin care acesta comunica angajatilor ca Petrica Usurelu a dat dispozitie ca sa se permita accesul unor persoane in Hala de frig si cladirea SME din incinta parcului industrial, care vor depozita temporar in aceste spatii alimente perisabile si neperisabile respectiv: pui, zahar, ulei, cozonac, bere.

De asemenea, Petrica Usurelu a dat dispozitie sa permita accesul a 70-80 persoane care sa participe la constituirea pungilor cu alimente care ulterior erau transportate cu dubite si paraseau teritoriul parcului industrial.

Ulterior, am observat o cantitate mare de ambalaje ramase din activitatea de despachetare si impachetare a produselor despre care am aflat de la alti angajati ai parcului ca provin de la produsele sus mentionate. De asemenei alti angajati m-au invitat sa servesc din produsele alimentare ramase in hala SME, respectiv cozonac.

Aceasta imi este declaratia pe care o dau, o sustin si o semnez personal, dupa ce am citit-o cuvant cu cuvant si am constatat ca cele consemnate corespund cu cele declarate de mine, intre orele 14:45 – 15:45”.


Comentarii

# oana date 18 February 2018 13:27 +8

PĂI...Prioritatea nr,1 a coalitiei ar fi trebuit sa fie anihilarea statului paralel! Nuimic altceva 8) Asta nu se face prin vorbe ci prin legi DURE în parlament şi desecretizare! :-* numai că nu există suficient curaj şi voință politică iar populația înăbuşită de probleme şi lipsuri ori manipulată sau indferentă nu realizează că fiecare zi în plus, care trece puterea javrelor creşte! In fond toate instituțiile ar trebui desființate în frunte cu dna,diicot,sri si refăcute altele cu statut si reguli bazate pe lege. APROPOS! DE CE OARE? PARLAMENTARII CHIAR NU AU DE GÂND DESECRETIZAREA PROTOCOALELOR? :cry: cum vreti voi sa ziceti ca va luptati cu Balaurul Uriaş al statului paralel? Cu vorbe frumoase? :lol:

# Ovidiu date 18 February 2018 13:47 +4

Toate institutiile statului platite cu milioane din banii românilor sunt niste institutii care lucreaza impotriva romanilor. Ce au facut aceste institutii cand klaus a inapoiat averile de miliarde nazistilor? Nimeni nu s-a intrebat, de parca ar fi fost averea lui personala nu a Ro. Daca ar fi fost un roman obisnuit sareau o gasca de procurori in prima secunda sa investigheze. Ce cota parte a primit klaus si cei din justitie din treaba asta?klaus este de fapt un paravan al intereselor UE contra romanilor, nimic altceva. Toate aceste institutii trebuiesc desfiintate si creata o singura institutie cu oameni capabili si seriosi, cu legi clare,precise,neinterpretabile si cu raspundere, nu lasati de capul lor. Un judecator sau procuror care greseste ar trebui pedepsit mult mai mult decat un om obisnuit intrucat el cunoaste legea perfect si ar trebui sa fie garantul legii.

# un cetatean paradit de sistem date 18 February 2018 15:08 +2

TOATE rechizitoriile procurorilor sunt COPY PASTE!TOATE motivarile date de "judecatori" sunt COPY PASTE!cine a trecut prin mana sistemului stie ca nu vb aiurea.citez dintr-o motivare data de o instanta superioara din RO: FAPTELE INCULPATILOR SUNT ATAT DE COMPLEXE INCAT NU AU PUTUT FII DEMONSTRATE.si cu toate astea toti au fost condamnati la inchisoare cu executare.

# gelu date 18 February 2018 15:49 +1

Perlele de la DNA: Zdreanta Portocala, Lucian Onea sef peste portocalele de la Ploiesti, Eva-condamnat ptr trafic cu 200 tablouri [unele false], Uncheselu-ala cu decaparea, Veverita, Stoina Eugen demis dupa accident grav in stare de ebrietate, Bucurica-demis ptr hartuire sexuala. Iar bomboana de pe coliva e cea mai stra-stra-straluminoasa figura a DNA: Codrula.

# valeria date 18 February 2018 16:47 +1

CATEVA EXEMPLE SI DIN lucratura premierului Dancila: Teodor Baconschi Archives - BLOGARY www.blogary.org/tag/teodor-baconschi/ Teodor Baconschi: “Nu reușim să ne maturizăm spiritual, hălăduim într-un soi de copilărie rebelă, usor idolatră” ..... In scandalul (justificat) generat de declaratiile autist-impertinente privind destinul tragic al politrucului in politica (spre deosebire de cel al politrucului in viata academica, unde se pare ca sunt pericole mai ...Baconschi: Elita politică a României din ultimii 20 de ani suferă de ,,un ... adevarul.ro › Internaţional › În lume 16 ian. 2012 - Elita politica a Romaniei din ultimii 20 de ani nu a dialogat suficient cu cetatenii, dand dovada de un fel de autism. Aprecierea ii apartine ministrlui de Externe, Teodo... Sita critică - Nimiţi criticii literari care contează pentru dumneavoastră ... www.romlit.ro › Home › Arhivă › 2016 › Numarul 16-17 18 apr. 2016 - Contează în spaţiul literaturii române vii şi alţi critici literari, cum ar fi:

# autist date 18 February 2018 16:53 +1

Aurora Liiceanu: "Niciodată n-am făcut pe victima" - Evz evz.ro/aurora-liiceanu-niciodata-n-am-facut-pe-victima-869981.html 2 oct. 2009 - Aurora Liiceanu: ... Acum văd însă că se subţiază felia uzului intern atât de tare, încât te minunezi, ai impresia că eşti aproape autist, când de fapt bănuiesc că nu eşti decât un om normal. Din punctul ăsta de vedere, am avut tot timpul grijă. Am vrut de fapt să avansez ideea că e o meserie foarte frumoasă ...

# valeia date 18 February 2018 16:54 +1

din serialul AUTIST Vladimir Tismăneanu: Leninismul ca autism moral - În Linie Dreaptă inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/vladimir-tismaneanu-leninismul-ca-autism-moral/ Vladimir Tismăneanu: Leninismul ca autism moral. Print Friendly, PDF & Email. Leninismul a împărtășit cu marxismul ceea ce Steven Lukes numește „viziunea emancipatoare a unei lumi în care principiile care protejează ființele umane unele de altele nu vor mai fi necesare” (vezi Steven Lukes, „On the Moral Blindness of ...

# adrian date 19 February 2018 12:01 +1

Procurorii sunr protejati si de Inspectia Judiciara....Mie IJ mi-a clasat o plangere facuta procurorului care mi-a facut dosarul,pe motiv ca l-am jignit prea rau.Nu am mai pomenit o clasare de genul asta. :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.09.2022 – Comisia a mai terminat o lege

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva