17 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUI VANTU I SE PREGATESTE MOARTEA LUI ADAMESCU SI MUSTATA – Cine ordona in Romania “Culoarul condamnatilor”? Avocatul Dan Chitic avertizeaza ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu poate face infarct in inchisoare daca nu este lasat sa se trateze. Vantul e la un pas sa i se amputeze degetele de la un picior. JS 5 i-a respins eliberarea conditionata la care avea dreptul (Documente)

Scris de: R.S. | pdf | print

12 January 2020 13:29
Vizualizari: 6998

Se intampla la fel ca si in alte cazuri celebre, in care detinuti condamnati pe bune sau nu, nu au fost lasati sa se trateze de bolile grave si au murit in inchisoare pentru simplul fapt ca niste judecatori ghidonati de Statul Paralel le-au refuzat dreptul la viata. Cazurile miliardarului Dan Adamescu (mort in inchisoare) si a judecatorului Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti (mort in inchisoare) au cutremurat opinia publica prin cainosenia de care au dat dovada angajatii din sistemul penitenciar si de justitie, care trebuiau sa le garanteze dreptul la viata, dar i-au lasat intentionat sa moara. Pentru ca undeva, in spatele usilor inchise, cineva asa a decis.


Acum a venit randul lui Sorin Ovidiu Vantu, controversatul om de afaceri care a detinut un imperiu media, si care a fost bagat in inchisoare nu inainte ca regimul Basescu sa-l determine sa-si inchida toate publicatiile ori i le-a preluat ostil (cazul Realitatea TV).

Vantu a primit mai multe sentinte de condamnare. A iesit, a reintrat in penitenciar, insa ultima condamnare de 11 ani va conduce cu siguranta la decesul sau in penitenciar, daca nu va fi lasat sa se trateze si sa primeasca o alimentatie corespunzatoare afectiunilor sale. Caci Vantu sufera de diabet si tuberculoza si risca sa i se amputeze degetele de la un picior.

Avocatul sau, cunoscutul Dan Chitic, a postat pe pagina sa de Facebook un apel la umanitate, avertizand ca Sorin Ovidiu Vantu poate muri in penitenciar, semnaland faptul ca Judecatoria Sectorului 5 nu doar ca i-a refuzat in decembrie 2019 dreptul la eliberare conditionata, dar a dispus ca Vantu sa mai poata reitera o cerere similara abia in septembrie 2020, adica peste 8 luni. O perioada care ii poate fi fatala omului de afaceri. Asta intrucat conform rapoartelor medicale, Vantu are un diabet care ii poate devenit oricand fatal pe fondul afectiunilor coronariene extrem de grave (el avand deja 3 by-pass-uri artro-cornariene).

Publicam in continuare apelul disperat al avocatului Dan Chitic, cu intrebarea: cine mai are azi puterea de a ordona Justitiei ca anumite persoane sa moara in penitenciar???

Culoarul condamnatilor

Sunt unele perosane ale caror atitudini sau fapte au produs un impact atat de mare asupra mentalului colectiv incat acestora le este practic imposibil sa scape de stigmatul vinovatiei. Alte persoane, indiferent daca faceau sau nu parte si din prima categorie, au facut insa fatala greseala de a intra pe curs de coliziune cu interesele Sistemului, arogandu-si dreptul de a nu indeplini intocmai si la timp anumite “sugestii”, ba chiar mai grav, de a avea o agenda proprie, complet idependenta de cea a Sistemului. Aceste din urma persoane sunt cele asupra carora s-a aruncat o anatema sociala indelebila, purtand o vinovatie mai mare decat toate celalte vinovatii si care de cele mai multe ori excede sfera penala, anatema de care pare a se putea scapa doar… prin moarte. Moarte, nu de putin “inlesnita” binevoitor de acelasi Sistem.

In aceasta categorie au intrat o serie intreaga de persoane incomode, dintre care cei mai cunoscuti sunt probabil Dan Adamescu si judecatorul Mustata, deja izbaviti de moarte de anatema sistemului. Dar si la acest moment, multe, foarte multe alte persoane, cu vinovatii reale sau doar inventate, se gasesc inca si ele pe culoarul condamnatilor, si amintesc aici doar pe cativa: Nicusor Constantinescu, Ovidiu Tender, sau “teroristul” Omar Hayssam…
Din aceasta categorie, a detinutilor aflati pe culoarul mortii, face parte fara doar si poate si Sorin Ovidiu Vintu, cel care mi-a devenit acum ceva vreme client si mai apoi prieten.

SOV se afla in acest moment in executarea unei pedepse de 11 ani de inchisoare (4017 zile), asa cum a rezultat in urma contopirii. Si, din data de 4 decembrie 2019, a fost propus pentru liberare conditionata, asta dupa ce a executat deja nu mai putin de 2330 zile pana in acest moment. Asta dupa ce, in paranteza fie spus, in aceasta perioada, prin 2014, a contactat si o tuberculoza din mediul penitenciar, mediu de care “beneficiaza” atat detinutii cat si personalul ANP.

Nu voi comenta aici faptul ca nu exista un temei legal pentru care in urma contopirii sa fi rezultat o pedeapsa de 11 ani (asa cum a decis Curtea de Apel) si nu de maxim 10 ani, asa cum hotarase initial Tribunalul Bucuresti pe baza singurului mod de calcul posibil de aplicat in temeiul legii in cazul lui SOV. Relevant este ca Sorin Ovidiu Vintu a devenit propozabil pentru liberarea conditionata dupa executarea a 2009 zile de inchisoare in baza hotararii de contopire in care a rezultat pedeapsa de 11 ani si respectiv, ar fi fost propozabil dupa 1746 zile de inchisoare daca pedeapsa rezultanta ar fi fost de 10 ani, asa cum ar fi impus-o legea.

Cu alte cuvinte Sorin Ovidiu Vintu ar fi putut si, in opinia mea, ar fi trebuit sa fie liber inca de acum 8-10 luni, executand pedeapsa de 11 ani, ba chiar de peste 1 an si jumatate - daca pedeapsa rezultanta ar fi fost de 10 ani. Asta daca nu s-ar fi aliniat impotriva sa stelele.

Caci, “intamplator”, nu doar ca a fost lipsit de posibilitatea de a intra in comisia de liberare conditionata la termenul legal, ci in ultima perioada starea sa de sanatate s-a agravat considerabil ca urmare a faptului ca Penitenciarul Rahova nu i-a putut asigura pe durata detentiei sale de acolo regimul alimentar si de viata impus de gravele sale afectiuni, ba mai mult, i-a refuzat aberant si abuziv si dreptul de a primi dieta necesara pe care i-o puteau aduce din afara penitenciarului membrii familiei sale. Efectul? Sorin Ovidiu Vintu este foarte grav bolnav. Si pe punctul de a pierde cel putin 4 degete de la un picior… daca nu cumva, Doamne fereste, mai mult de atat.

Si cu toate astea… nimic din cele de mai sus nu au contat in fata Judecatoriei Sectorului 5 cand, acum cateva zile in urma, a judecat cererea SOV de liberare conditionata. In fata cererii parchetului de a amana cu nu mai putin de 12 luni liberarea conditionata, (prea) tanara judecatoare de la 5 a respins “propunerea de liberare conditionata formulata cu privire la petentul condamnat Vintu Sorin Ovidiu ca neintemeiata”, stabilind “termen de reiterare a cererii in Comisia pentru liberare conditionata la data de 20.09.2020”.

Or, fara nicio exagerare, in conditiile date, aceste 9 luni pot face diferenta intre viata si moarte. Intre o persoana care, odata iesita in libertate, ar putea incomoda sistemul si un personaj trimis din puscarie direct in paginile unei istorii plina de samavolnicii si abuzuri.

E motivul pentru care au fost create “culoarele” in justitie.

E motivul pentru care exista un “culoar al condamnatilor la moarte”… asta desi pedeapsa capitala a fost abolita cica din Decembrie ’89.


Caci Sistemul din Romania si-a instituit un veritabil drept de viata si de moarte asupra celor care indraznesc sa gandeasca si sa vorbeasca altfel decat e prevazut de liniile directoare ale politicii de stat si de partid”.

https://www.facebook.com/dan.chitic/posts/10214158168221944

 

Cititi mai jos postarea avocatului Dan Chitic si unele documente medicale relevante:

 

 

 

 

 

Comentarii

# Neanae date 12 January 2020 21:27 +3

Sincer, nu știu bine ce combinăte SOV de luară asemenea pedeapsa. E circa de 4 ori mai mult decât Dragnea, deci cred ca a păgubit Statul și falimentat Națiunea cu 432.000 de lei (Dragnea, spaima Statului Paralel și a vânzătorilor chiar și a izmenelor românilor, luară 3ani și juma pt că a instigat niște doamne sa facă abuzuri preț facturat dă 108 mii). Desigur SOV nu a omorât pe nimeni, nu a terorizat, ba chiar cred ca nu a făcut decât să calce pe bătături niște din ăia care vor supușenie zicând și el câte in luna și-stele. Sa fi cerut oare M... ue cuiva? Sa facă recurs ca amu e liber de la Cotroceni! Sarcasmul la o parte, SOV AFARA, cine îl tine înăuntru ÎNĂUNTRU PENTRU C R I M A dacă acest cetățean liber in gândire se duce după bietul DOMN MUSTAȚĂ și alții. Adevărații criminali din justiție or avea conștiință? NU CRED ... Nu știu nemernicii ca Dumnezeu are grija de ei sa plătească, și încă cum! Înainte TRĂIASCĂ SIIJ ....

# Neanae date 12 January 2020 22:30 +2

Fac o întrebare. Caci ceea ce avem aici este instigatie la crima, este cruzime in stare pura. Lipsa asta de umanitate nu poate fi denuntata? Judecătorii care sunt surzi, orbi și muți in fata durerii unei ființe chiar nu pot primi un denunț? Adică, sa fie clar, nu vorbesc de o revizuire a condamnării unui cetățean, ci de respectul pentru viața cui nu a trucidat, masacrat prin a-i acorda posibilitatea de a-și vedea de sănătate in regim de siguranța. Unde sint DREPTURILE OMULUI? Nu ma mir ca pare ca și Dumnezeu S-A CAM SATURAT DE PROSTIA UMANĂ PE PLANETA ASTA. Păcat ca natura și animalele au de suferit. Pentru cretinii care se cred Dumnezei suferă un UNIVERS! SIIJ de asta creează panică printre hienele de magistrați vânduți Satanei ????Violatorul de la Brăila e afara după 3 ani din 8 ... Cineva înțelege logica acestor ????????????indivizi?

# Steluta date 12 January 2020 23:43 +5

Sa fie o lectie pentru toate slugile noii securități - VANTU are pe conștiință mii de romani falimentați la FNI pentru ca securiștii sa încaseze sume oneroase. Securistii te omoara cand nu le mai esti de folos sau cand nu-i mai poti santaja.

# Antisistem date 13 January 2020 12:36 0

Păi de ce să te mai omoare dacă au stors tot din tine şi NU ii mai poți şantaja? Dacă ai devenit o cârpă şi nu le mai trebuieşti, nu mai au motive să te curețe. Dar Vântu ştie multe şi atâta timp cât mai poate vorbi, e un pericol major! Credeți sau nu în divinitate, Dumnezeu nu doarme! Sorine să nu uiți asta nici când ți-o ieşi sufletul!

# Neanae date 13 January 2020 14:21 +1

Mulțam #Steluța, am acum o vagă idee și vagi amintiri de faptele lui SOV! Nu țin sa știu “tot”, nu cătai “adevărurile” in cyber spațiu, dar facui ceva sarcasm comparând timpii de condamnare cu cei ai lui bietul Dragnea. Despre SOV ideea e ca vorbim de un om, DEȚINUT, OK, bolnav cu DREPT LA ÎNGRIJIREA SĂNĂTĂȚII! Cine nu permite asta este UN CRIMINAL! Unul din cei din justiție căruia ii tremură pipota ca-l bagă SIIJ sub lupa. Ca cei care îl asasinară pe Stan Mustață și mulți alți monștri din justiție!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.08.2022 – Pirlog o umileste pe Scutea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva