25 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUJU L-A ANTICIPAT PE IOHANNIS – Informatiile oferite de Lumea Justitiei in exclusivitate au fost confirmate de Klaus Iohannis. Presedintele a numit-o judecator la Curtea Constitutionala pe Mihaela Ciochina, consilier prezidential la Departamentul Constitutional Legislativ al Administratiei Prezidentiale. Ciochina il va inlocui pe Daniel Morar, pus la CCR de fostul presedinte Traian Basescu

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 mai 2022 15:53
Vizualizari: 2260

Informatiile oferite in exclusivitate de Lumea Justitiei inca de la inceputul lunii aprilie au fost confirmate luni, 9 mai 2022, de Klaus Iohannis. Presedintele a numit-o in functia de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei pe consiliera prezidentiala Mihaela Ciochina (foto), de la Departamentul Constitutional Legislativ al Administratiei Prezidentiale.


 

In 6 aprilie 2022, Luju anunta la sectiunea “Vorbe de fumoar” ca presedintele Klaus Iohannis si-a ales deja omul pentru CCR, urmand sa trimita la Curte o colaboratoare din cadrul Administratiei Prezdinetiale: ”Si din ce se zvoneste prin targ nu va fi un membru PNL sau vreun magistrat, ci o persoana deloc expusa public. Mai exact, cica presedintele Romaniei intentioneaza sa puna la CCR o actuala colaboratoare, jurista in Administratia Prezidentiala. Dar nu e totul batut in cuie, caci inca se mai discuta si alte variante” (click aici pentru a citi).

Ulterior, in 26 aprilie 2022, tot la sectiunea “Vorbe de fumoar”, Lumea Justitiei dezvaluia ca Iohannis a hotarat sa o numeasca la CCR pe Mihaela Ciochina, consilier prezidential la Departamentul Constitutional Legislativ al Administratiei Prezidentiale: “Luju a scris deja ca presedintele Klaus Iohannis va merge pe modelul Simina Tanasescu, urmand sa isi puna in CCR o colaboratoare de la Administratia Prezidentiala. Ei bine, prin targ se discuta ca aleasa lui Iohannis ar fi Mihaela Ciochina, consilier prezidential la Departamentul Constitutional Legislativ din cadrul Administratiei Prezidentiale (click aici pentru a citi).

Iata asadar ca luni, 9 mai 2022, Klaus Iohannis a confirmat informatiile oferite de Lumnea Justitiei, semnand decretul de numire in functia de judecator CCR a Mihaelei Ciochina. Aceasta urmeaza sa ii ia locul judecatorului CCR Daniel Morar, numit la Curte de fostul presedinte Traian Basescu, a carui mandat expira in iunie 2022.


Prezentam comunicatul Administratiei Prezidentiale privind numirea consilierei Mihaela Ciochina la CCR:


 

“Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat luni, 9 mai 2022, decretul privind numirea in functia de judecator la Curtea Constitutionala a doamnei Mihaela Ciochina pentru un mandat de 9 ani, incepand cu data de 11 iunie 2022”.

 

Redam informatiile oferite de Administratia Prezidentiala privind-o pe Mihaela Ciochina:


“Mihaela Ciochina (n. 1967) este absolventa a Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti, cu specializare in relatii internationale (1992). A participat la seminarii interne si internationale pe probleme de tehnica legislativa, proceduri parlamentare, statutul functionarului public. Din anul 1992 si pana la momentul numirii in cadrul Administratiei Prezidentiale, a lucrat in cadrul Senatului Romaniei, exercitand diferite functii, de la cele de executie pana la functia de director general al Directiei generale legislative.

A colaborat cu Consiliul Legislativ pentru elaborarea de rapoarte sau documente referitoare la evaluarea legislatiei din diferite domenii si cu Institutul European din România si Institutul National de Administratie Publica in cadrul activitatilor de formare continua a functionarilor publici. Desfasoara activitate didactica in calitate de colaborator extern al Departamentului de Drept Public din cadrul Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti.

Autoare a unor articole referitoare la procedura de legiferare si statutul parlamentarului in Romania, dintre care amintim: 'Elemente de noutate in procedura de legiferare, urmare a revizuirii Constituţiei si regulamentelor parlamentare' (Revista de Drept Public nr. 4/2003); 'Unele consideratii privind raspunderea membrilor Parlamentului in lumina Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaţilor si al senatorilor' in Raspunderea in dreptul constitutional (Bucuresti, 2007).

Mihaela Ciochina a fost numita Consilier Prezidential la data de 14 ianuarie 2015”.

Comentarii

# DODI date 9 mai 2022 16:11 +149

CiolaniSS-Wuhaniss poate sta linistit în ce privește furtul de case și nerestituirea către ANAF a chiriei încasate ilegal. Acum a acaparat și CSM plantându-și niște precuprețe (mascate ca juriste) de care dreptatea și justiția se lipesc ca apa de rațe.

# Cetateanul date 9 mai 2022 18:03 +1

Să mulțumiți dănuțului zis și ambasadorul somnifer :lol:

# Marius date 9 mai 2022 18:21 +11

Caut avocat cu singe in "instalatie" pentru a elimina din guWernarea Mea, CCR -ul Meu, Tara Mea, totul al Meu - ONG _ul !!!! udmr aflat in mod Ilegal in sparlamentul Meu ! Un voluntar !?Ca e plin de avocati si procurori p'aci !

# maxtor date 9 mai 2022 20:14 0

"Unele consideratii..in lumina Legii..." vor fi urmate de consideratii in lumina Constitutiei...https://www.luju.ro/static/smiles/normal.gif

# M date 9 mai 2022 21:44 +19

daca asta se mai numeste CCR atunci eu ma declar inalt magistrat. vai mama noastra cu CCR -ul nostru

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.05.2022 – Procurorul DNA a lesinat la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva