gandul.ro
28 mai 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUMEA ARDEA, WERNER SE PIEPTANA – Desi Organizatia Mondiala a Sanatatii emisese recomandari pentru prevenirea pandemiei de coronavirus inca din 23 ianuarie, presedintele Klaus Iohannis a continuat pana-n ultima clipa sa se culce pe-o ureche. In 24 februarie, Werner inca vorbea despre anticipate, la 26 februarie il propunea premier pe Florin Citu, iar pe 27 februarie compara coronavirusul cu o simpla raceala (Document)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

26 martie 2020 14:07
Vizualizari: 14422

Un document a facut inconjurul presei in ultimele 24 de ore, demonstrand dincolo de orice dubiu ca presedintele Klaus Iohannis (foto) a preferat sa asiste impasibil la apropierea urgiei, in timp ce o dadea inainte cu binecunoscuta-i obsesie legata de alegerile anticipate si bagateliza boala provocata de coronavirus, comparand-o cu o simpla raceala.Este vorba despre referatul intocmit luni, 23 martie 2020, de catre Amalia Serban – directoarea Directiei Generale de Asistenta Medicala si Sanatate Publica din Ministerul Sanatatii. Un referat care a stat la baza Ordinului nr. 487 din 23 martie 2020, emis de catre ministrul Sanatatii, Victor Costache (intre timp demisionar), pentru aprobarea protocolului de tratament al infectiei cu virusul SARS-Cov-2 (gasiti detalii pe Libertatea.ro). Directoarea Amalia Serban scrie negru pe alb ca Romania primise inca din 23 ianuarie de la Organizatia Mondiala a Sanatatii recomandari privind gestionarea infectiilor cu noul virus.


Iata textul referatului din Ministerul Sanatatii (vezi facsimil):


Organizatia Mondiala a Sanatatii a evaluat focarul de SARS-COV-2 la nivel mondial si tinand cont atat de nivelurile alarmante de raspandire si de severitate – avand in vedere numarul deceselor – cat si de nivelurile alarmante de inactiune in unele state, a apreciat in data de 11 martie 2020 ca SARS-COV-2 poate fi caracterizat ca pandemie.

Tinand cont de caracterul inalt contagios al virusului, care a provocat deja decesul unui numar mare de persoane pe teritoriul Republicii Populare Chineze, dar si in alte state, precum si faptul ca zilnic sunt raportate cazuri de infectare cu Coronavirus in state din Uniunea Europeana si luand in considerare recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, dispuse in cadrul reuniunii din data de 22-23 ianuarie 2020, Romania trebuie sa asigure gestionarea infectiilor cu noul virus, inclusiv supravegherea activa, depistarea timpurie, izolarea si tratamentul cazurilor, urmarirea contactelor si prevenirea raspandirii continue a infectiei.

ln acest sens, pentru managementul clinic al pacientilor infectati cu virusul SARS-Cov-2, Comisia de Boli Infectioase a Ministerului Sanatatii a elaborat protocol de tratament a infectiei cu virusul SARS-Cov-2, utilizand evidentele medicale internationale.

Ca urmare, a fost elaborat proiectul de Ordin pentru aprobarea protocolului de tratament a infectiei cu virusul SARS-Cov-2, pe care va rugam sa-l aprobati”.

 Guvernul Meu, Anticipatele Mele, Nepasarea Mea


Cu toate acestea, desi are guvernul lui (asa cum dintotdeauna si-a dorit), presedintele Klaus Iohannis a ales sa trateze cu lejeritate amenintarea epidemiei. Mai precis, in data de 24 februarie 2020, lui Werner inca ii ardea de alegeri anticipate, constatand cu amaraciune ca scazusera considerabil sansele ca el sa-si faca bazdacul:

Tocmai au scazut (n.r. sansele). Sub 50%. (…) PNL nu a gresit. PNL guverneaza responsabil, rezonabil si cu cele mai bune intentii, dar asa cum am spus si la inceputul anului, si acum 10 minute, daca se ajunge sau nu la anticipate, nu tine doar de vointa Presedintelui si nici de vointa unui partid, tine de o intreaga conjunctura politica, iar alegerea primarilor in doua tururi a fost si este o dorinta de-a mea. Este si a fost dorinta PNL. Nu s-a putut realiza din simplul motiv ca PSD a adunat din nou o majoritate toxica, care s-a opus prin motiune de cenzura instituirii acestei modificari in legislatia electorala. Deci nu, nu PNL a gresit, ci PSD care se opune oricaror reforme si progrese. Din acest motiv cred ca avem nevoie de un nou legislativ”.

Doua zile mai tarziu, la 26 februarie 2020, primul om in stat (deja umilit de catre Curtea Constitutionala pentru mascarada prin care Werner incercase sa forteze dizolvarea Parlamentului si declansarea alegerilor anticipate) il desemna premier pe Florin Citu. Cu aceeasi ocazie, Klaus lauda guvernarea PNL si injura PSD, ca de obicei.

Abia pe 27 februarie 2020, Klaus Iohannis catadicsea sa se refere la coronavirus, declarand ca „nu exista niciun motiv real de panica” si comparand noua gripa cu „orice raceala”:

Este normal sa tratam cu toata seriozitatea situatia generata de aparitia cazurilor de coronavirus in Europa si de confirmarea unui caz pe teritoriul Romaniei, dar nu exista niciun motiv real de panica. Infectia cu acest virus provoaca in marea majoritate a cazurilor doar simptome usoare, dureri in gat, tuse si febra, ca in orice raceala. Asadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie sa il avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandarile autoritatilor si de a ne informa constant din surse credibile si oficiale. Institutiile responsabile au luat toate masurile care se impun pentru a impiedica raspandirea acestui virus in tara noastra si a limita efectele sale negative”.

Nu incheiem inainte sa introducem o precizare: desi presedintele Klaus Iohannis a avut in ultimele saptamani prestatia pe care ati vazut-o mai sus, guvernul Ludovic Orban 1 s-a miscat relativ repede, anuntand inca din 2 februarie 2020 ca pregateste o ordonanta de urgenta privind epidemia de coronavirus. Doua zile mai tarziu, Executivul adopta OUG nr. 11/2020 privind stocurile de urgenta medicala, precum si unele masuri aferente instituirii carantinei. Deci sigur ca am putea comenta si cu privire la cele aproape doua saptamani care s-au scurs intre recomandarile OMS si ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei. Dar actiunile lui Ludovic Orban & co. nu se compara cu lancezeala strict electorala a lui Klaus Iohannis.

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Power Archiver date 26 martie 2020 14:37 +20

Pentru cei ce pricep greu și uită repede, remember: „VLEAU ANTICIPATEEEE!” se smiorcăia la acea vreme Herr Goe de la TreiCoceni, cu aplombul nerușinat al precursorului său caragialesc: „- Georgeta, de ce nu mai vine?... Eu vreau să vie! / – Vine, vine acuma, puișorul mamii! răspunde năsoasa Răvășitoare.”

# Procurorul date 26 martie 2020 14:46 +16

(I)nconștient, (O)ribil, (H)âd, (A)ntinațional, (N)evolnic, (N)eom, (I)ndolent, (S)inistru. Q.E.D.

# Neanae date 26 martie 2020 14:51 +11

Cred și am convingerea ca cu Johanus e fix pi dos. Însu ARDE, iar ȚARA SE PIAPTĂNĂ cu calm, ca tot sta p-acas! Cred și am convingerea ca pămpălăul asta de preș astăzi a avut vagă idee de ce însemnează IMEDIAT, ba chiar foarte imediat după ce un vajnic ministru a zis PA ȘI PU GUVERNULUI LUI, ȚĂRII, ȘI CIRCULUI DE STAT (in sensul ca și artiștii de circ ... stau!). Domnule de la Cotorceni și alai de politicieni impotenți ai dvoastra, vă convine sa intrati in carantina prin bunkere când om iesi noi. Suspendare, Tribunale și ROEXIT va vor fi ca spada lui Damocles - capul între picioare ca dacă e sa cază sa vă intre doar in tur. Vă va durea, e de bine ca pana acum tot acolo v-a durut. Anticipate? Calicilor, ietă, vă înecarăți! PS Opinionistii Hotnews va adora ca nu mai pot posta, au inteles. In sfârșit! Ancipitatele va așteaptă ... și pe fUSR în PLUS!

# Neanae date 26 martie 2020 15:06 +9

Edelweiss nu te mai salutai bre dă mult! Văz ca nu ne pierdem humorul nici dacă stam in izmene pe podele! Io, ca mata stai prin taur dă fildeș. Sa fim toți sănătoși, chiar și dusmanu’ ca numai din viu putem sa-l vedem mort! Metaforic și electoral vorbind. Mie parca (parca?) mi-e mila sa-i văz cât sunt de prosti și pompați cu aer dă periferie parvenita. La tot mai bine sa ne hie! Serios vorbind, tare ma bucur pentru TERRA! Pe buneee! Nepoata-mea GRETA zâcea ea că suntem cam gretini!

# basicuta date 26 martie 2020 15:18 +1

dle sunteti tare răi ! Pt dnu presedinte ce e mai important? A:pandemia sau B:ANTICIPATE! răspuns corect de 11 pcte: B! griputa asta se duce singurică in 2 luni...da anticipatele !!!

# mitica date 26 martie 2020 15:19 +3

johanis este principalul vinovat! Oare este ghinion?

# imun/teanu date 26 martie 2020 15:22 +1

Mai oameni!, romanii M(i)EI (nu "niiisteee... eeeevrei"!) nu puteti intelege ca pentru poporul M(i)EU prioritate erau anticipatele! INCA sunteti nu merit si "EU", acolo, cateva jertfe? Nu va mai e patri-Hotism?! Adica, nici cand v-am scos (tot a MEA) si armata pe strazi tot nu vreti sa incetat sa ganditi, desi aveti, suprem, cerebelul MEU. Nu intelegeti ca EU (va) sunt "IO"! /cineva in postare il zice ca in mana cu sabia lui Stefan Cel Mare!

# DODI date 26 martie 2020 15:44 +17

Indolența, Obrăznicia, Habarnismul, Autosuficiența, Nesimțirea, Nemernicia, Insollența, Snobismul, sunt cuvinte care au în germană un singur echivalent: johANUS.

# imun/teanu date 26 martie 2020 16:21 +4

Se piaptana? La cat de puturo-SS e tot altii il piaptana. Cu carare. Careia, popular, i se spune "potEaca". * "Cine vine pe poteaca /Cu hangerul scos din teaca /..." * De aia scoasa pe tancuri armata, "aia" frica fiind. * La tabla Bula raspundea, "Doamna, mie poti sa-mi fluturi si-un tramvai, ca tot la 'aia' ma gandesc". Credeti ca lui ii flutura altceva decat tot anticipate?, o "aia" a lui, dintre alte, si cand frica.

# 112 date 26 martie 2020 16:41 +13

Bani pentru dublarea alocatiilor copiilor nu gasea guvernul,dar sa achite bani multi pentru repatierea diasporei cu avioane si cazarea acestora la hotelurile de 4 stele vad ca avem.In plus sub pretextul protejarii oamenilor in varsta "sunt executati" cei peste 65 de ani ca nu au votat PNL,in sensul in care pot sa iasa din casa doar doua ore.Acesta este ROMANAIA NORMAL(BOLNAVA)

# unul din lumea cea mare date 26 martie 2020 16:52 +8

plavanul statului ,adicatelea ala nalt ca bradul si prost ca gardul cu mucii pa piept si cu magarul satului(orban) si/au demonstrat impotenta mentala.uitati/va ba prostanilor de mermelaci,cine/i direapta de mermelica (care furatara toate alegerili,de la alea europarlamentare la alea presedintiale,se pricep la alceva decit la furaciuni???!!!).vedeti cum implementeaza pas cu pas noul ,,covrica,,(hitlerica in spilhozeni) SOLUTIA FINALA?in nemarginita lor inteligenta plavanul statului si cu magarul satului au transformat spitalele in STALAGURI CU CREMATORII SI DOCTORII IN SONDERKOMANDOURI.eu prezic revolte in strada si cum am mai zis ,sper sa vad si judecati publice.inshalaaa!

# michiduță date 26 martie 2020 17:16 +12

Azi am încercat să postez pe un site un comentariu critic.î Dar observ că mi se interzice accesul. Nu prevăd lucruri bune . Cineva vrea dictatură și a găsit motivul. Trist est că unii aplaudă ce se întâmplă. Nu știam că ni s-a ridicat dreptul la liberă exprimare. Libertatea se pierde teribil de ușor în aplauzelor unora cu creierii pane

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 26 martie 2020 17:28 +4

La buna vedere, Neanae! Las că dacă tot trebuie să șâdem în turnlețe ivorii, măcar să șadă toată lumea, să vadă cât e de bine. Sincer, pe mine mă doar fics în kur de „’Pocalipsa virală”, nu de alta dar nu-mi șade bine la istoricul meu de javră bătrână, cu nopți în Loviluție dormite afară în zăpadă, să mă erijez în fătălău piszdificat, bearded woman compulsiv și panicard. Mare ispravă un ciuruc de gripă. Și chir dacă o fi să dau colțu’ nu mă „emoționez” chiar așa tare fiindcă nu-s așa mare personalitate a Mapamondului (ca neprețuiții noștri împrejmuitori, cu caracter de oaie și comportament de streche). Vorba unuia de acum câteva zile, care venea cu tractorul de la arat. „Și ce dacă oi muri? O pâine în plus rămasă Omenirii”. Așadar, cam astea-s auspiciile „psihologice” ale ’Pocalipsei virale, eveniment planetar de excepție care mă lasă la fel de indiferent pe cât mă lasă sclifoselile fătălăilor ipohondri.

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 26 martie 2020 17:29 +2

Doar un „amplu exercițiu militar”, în plină desfășurare (apud Mike Pompeo – US Secretary): „United States Secretary of State Mike Pompeo had a slip of the tongue while addressing the American people from the White House when he stated that COVID-19 is a live military exercise. “This is not about retribution,” Pompeo explained. “This matter is going forward — WE ARE IN A LIVE EXERCISE HERE to get this right.” ----- Sărăcește-i pe plebeieni până-i îndobitocești, aducându-i într-o stare pur animalică și apoi îi vei putea domina!” Versiunea modernă a dictonului „Divide et Impera”. Așa că de ce m-aș agita prea tare? Chiar după ce a renunțat să mai lupt cu iraționalitatea compulsivă a panicarzilor de grotă, peșteră și catacombă, m-am amuzat căutând părțile bune ale acestui fascinant și admirabil Covi Nineteen (ce va fi urmat de Eigty-Four) (!). Are gârlă fațete pozitive acest teenage Covi.

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 26 martie 2020 17:32 +2

Primul și cel mai remarcabil este acela de a le nărui balcoanele uraniene multor Eminențe „de neînlocuit” care stăteau și priveau plebea cu un aer de dezgustată superioritate. Nah! #luațdaici! Faceți ceva pe balcoanele voastre! Așadar, cu precizarea că actuala stare de urgență nu mi-a produs nici un deserviciu, nici un disconfort și nu a trebuit să-mi schimb viața cu nici un milimetru, închei conclusiv: Șăzi liniștit, nu pune botul la abureală bilderberg-illuminată. Viața merge înainte, indiferent de Kriegspiel-urile acestor șobolani cu colan și șorțuleț. :zzz /// post-scriptum: aidigrijă și învață Morse. S-ar putea ca data aviatoare să comunicăm între turnulețele ivorii ca marinarii de pe U-Boat-uri: prin semnalizator optic ! Stăi să vezi ce panicăreală o să fie pe turmele oilor băgate la saivan când o să le ieie Netul și mai ales Feisbucul. Atunci să te delectezi cu zbierete și behăituri apocaliptice, căci, nu-i așa, omului poți să-i faci orice mai puțin să-i iei Feisbuca! :P

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 26 martie 2020 17:34 +4

p.s. 2 : pe boul acela din pictura de mai sus nu-l băga înseamnă: dacă n-o să aibă soarta lui Mussolini, atunci pe cea a lui Plumbuitu tot o s-o experimenteze el și Leanța lui Ravisantă! Da mai ai oleacă de așteptat, până se termină proviziile de crăpelniță și curpapir iar Foamea o să-nceapă să între în căși pe ușă, pe ferestre și pe horn. Atunci e rostul de plecat la City cu camcorderul!

# un mizantrop date 26 martie 2020 18:44 +4

Si SRI-ul testa, la cerere, tot in ianuarie...pana nu i-a mai cerut nimeni...pentru ca, la noi, procurorii stiu mai bine ce-i cu medicina, cu pericolele pentru sanatate....si daca nu stiu ei, se sfatuiesc cu securistii detinatori de clinici private, de SRL-uri abonate la banul Casei de Asigurari de Sanatate...n-au cum sa nu afle ei ce si cum prin lume...Din doua una, ori e oha pe plan mondial si Merkel, inainte sa tuseasca, i-a suflat lui Ioha si d-aia a tinut-o asta langa (chiar, Langa a fost primul, dupa Dejeu, sibian debarcat in guvernul Romaniei!) cu anticipatele, sau stia, credea, dar, spera ca lumea o sa inceapa sa moara, dupa ce-si primea "parlamentul meu"...Adica, ori e prost, ori e ticalos...din aceasta dilema nu putem iesi...ori, ambele?! "Ghinion", adica, noi avem ghinion ca picam intotdeauna de partea gresita a "frontului"...pe el il ajuta si fatza si etnia...

# Pintea date 26 martie 2020 20:05 +1

Sa se pieptene, sa se si bronzeze... isi cunoaste bine marfa, vede ca poporului nu-i pasa de propria sanatate nici cat negru sub unghie, asa ca el acum se concentreaza pe furt! Bani directionati catre propriile interese, dar nu asa, cate un mizilic, ci zeci, sute milioane de euro! Un guvern care a cazut democratic ca nu era potrivit, a fost reinvestit in contextul pandemiei, ca s-a considerat ca ne poate salva! Nu numai ca nu ne salveaza dar ne ingroapa financiar si nu numai! Poporul țopăie toată ziua pe străzi, fara sa se gandeasca la boala, darmite la ce face guvernul in aceste timpuri! Era vai si amar de PSD daca era la guvernare, grohăiau ăștia toata ziua!

# Tot Io* date 26 martie 2020 20:23 0

Hi-hi-hi, ha-ha-ha, ho-ho-ho! Inga ce citesc pe un site, la o analiză referitoare la omni-absenta UE. Cică-i nasol de Greta fiindcă... „Greta, chiulangioaica umanitară, se poate întoarce la şcoală!” :lol: :lol: :lol:

# Adina date 26 martie 2020 22:35 0

Va rugam din suflet sa faceti un articol pe aceasta tema delicata la Suceava.Nimeni nu ia in discutie acest subiect tragic pentru viitoarele mamici???? https://www.obiectivdesuceava.ro/local/zeci-de-sucevence-cauta-cu-disperare-un-spital-unde-sa-nasca-dupa-ce-maternitatea-suceava-a-fost-inchisa/

# ?????? date 27 martie 2020 00:06 0

@ "Avocatul Poporului, la un pas să obțină salariu de judecător ICCJ. Proiectul de lege, depus în plină pandemie de coronavirus" ,,Proiectul este semnat de patru deputați PSD – Florin Iordache, Adrian Solomon, Marian Cucsa și Claudia Gilia -, doi deputați UDMR – Izabella Ambrus și Eva Csep -, deputatul PNL Adriana Saftoiu și deputatul Steluță Cataniciu – neafiliat." psnews.ro Opinați că Florin Iordache și ceilalți parlamentari ar fi găsit ca sursă, așa cum stabilește legea, indemnizațiile parlamentarilor, ? ,,Parlamentarii PSD donează din indemnizații pentru a se cumpăra echipamente medicale" ,,Aleșii social-democrați ai neamului au de gând să își cedeze jumătate din indemnizația de parlamentar, (...), ? Național

# mutu date 27 martie 2020 01:29 +3

TREBUIE DEPUSA PLÂNGERE PENALA PENTRU ÎNALTA TRADARE

# Valter Cojman date 27 martie 2020 03:36 +2

IohaniSS si sluga lui, Orban, se fac vinovati de imbolnavirea cu COVID-19 si de moartea romanilor confirmati cu COVID-19, de lipsa mastilor, a manusilor, a biocidelor, a medicamentelor, etc. la care se adauga introducerea in tara a aproximativ un milion de "diasporezi" fara ca acestia sa fie controlati, izolati si/sau bagati in carantina, inca de la granita... Acesti "diasporezi" s-au plimbat liberi prin tara timp de cateva saptamani, timp suficient ca sa imbolnaveasca chiar si jumatate de tara. DOVADA ca IohaniSS si Orban stiau si nu au facut nimic este in referatul de mai sus. P.S. IohaniSS si Orban se fac vinovati, conform art. 352 din NCP, de zadarnicirea combaterii bolilor (inchisoare de la 6 luni la 2 ani, majorata la 7 ani prin OUG) si, conform art. 438 din NCP, de genocid sau crima impotriva umanitatii. Deci..., ce fac PICCJ, DIICOT si DNA? Dar parlamentul Romaniei?

# santinela date 27 martie 2020 07:38 0

Si totusi cotrocenistul,dupa marele Pieleanu,se bucura de 80 % incredere in rindul romanilor ! Cred ca ne-a atacat virusul foarte tare.

# romanul date 27 martie 2020 08:16 +1

Votati cu nadejde ciuma cacanie si asta veti primi! Minciuni si iarasi minciuni, in "numele poporului"!

# escu date 27 martie 2020 08:53 +2

Dragi moșului, nu știu de ce tot îl înjurați pe sărmanul Werner, doar românași noștri l-au votat într-o veselie, dând MUE PSD. Acum suportați-l. Ați luat țeapă, ați luat, acum pupați-l pe frunte, să nu zic altfel. Singura promisiune pe care a făcut-o, care s-a realizat fără voia lui ce-i drept, este reîntoarcerea românașilor acasă care au fugit din calea pandemiei. Ca ei să nu vină cu mâna goală ne-au adus și agentul secret chinez COVID 19.

# Iooooo-ssss mulțăăămmmiiit! date 27 martie 2020 10:44 +4

"Împăratul" cu nas gros și fără rușine, cu vorbe deșarte pe limba-i șerpească, s-a mai arătat o dată în goliciunea-i hidoasă. El, potrivnicul propriului popor, el aclamând abuzul în toate felurile odioase ale unui aparat de represiune draconic, el jeg bilanțier al jegurilor rostind "ioooo-s mulțuuuummmit"... el, nebărbatul de stat... el, făcătorul de ură a românului împotriva românului, el cel care cântârește cu ocale diferite, el produs al mizeriei și urii, el supremul a tot ceea ce scursura, trădarea și nemernicia pot emana la un loc, el idol al smintiților #... Ce asteptări putem avea noi de la el? Niciuna, fraților...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 140
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2020 – Ciocanitorul Werner. Margareta din CSM a mai facut una tare (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva