29 noiembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CIUVICA ESTE RAZBUNAT – CSM a avizat arestarea preventiva a judecatoarei Elena Burlan Puscas de la Tribunalul Bucuresti, pe motiv ca ar fi luat mita 50.000 euro. Pretinsele fapte sunt vechi de 9 ani. Judecatoarea Burlan Puscas este cea care in 2005 l-a condamnat pe Mugur Ciuvica la plata a 500 milioane lei pentru ca l-a facut securist pe Traian Basescu. Recent, Burlan Puscas s-a facut remarcata prin respingerea pe banda rulanta a cererilor colonelului Dragomir in “dosarul Black Cube”

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 mai 2018 13:19
Vizualizari: 36311

DNA cere arestarea preventiva a judecatoarei Elena Burlan Puscas (foto), de la Tribunalul Bucuresti, intr-un dosar in care aceasta este acuzata ca ar fi luat mita in valoare de 50.000 de euro. Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil, miercuri 16 mai 2018, arestarea preventiva a Elenei Burlan Puscas, cererea DNA urmand sa fie discutata in cursul zilei de joi, 17 mai 2018, de Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatoarea Elena Burlan Puscas este acuzata ca ar fi primit 50.000 de euro de la doi inculpati pentru tentativa de omor calificat, dispunand in schimb inlocuirea arestului preventiv cu masura obligarii de a nu parasi localitatea. De asemenea, DNA acuza ca pentru aceeasi suma de bani Elena Burlan Puscas ar fi pronuntat pedepse cu suspendare pentru cei doi inculpati si pentru alte doua persoane. De fiecare data, sustine DNA, solutiile judecatoarei Burlan Puscas, atat in ceea ce priveste masurile preventive cat si pedepsele dispuse la fond, au fost infirmate de instantele superioare.


Pe de alta parte, trebuie spus ca DNA cere arestarea judecatoarei Elena Burlan Puscas la aproximativ noua ani de la presupusa comitere a faptei de luare de mita. Asta intrucat, asa cum sustine parchetul Laurei Kovesi, Elena Burlan Puscas ar fi primit cei 50.000 de euro in perioada 2009-2010. Ceea ce ne face sa ne gandim la faptul ca nu este deloc exclus ca DNA sa foloseasca arestarea Elenei Burlan Puscas doar pentru a incerca sa isi spele imaginea din ce in ce mai detriorata. De asemenea, nu este deloc exclus ca DNA sa foloseasca acest caz ca un semnal transmis judecatorilor care pronunta din ce in ce mai multe achitari si dau din ce in ce mai multe solutuii deloc favorabile parchetului anticoruptie.

Iata acuzatiile DNA la adresa judecatoarei Elena Burlan Puscas de la Tribunalul Bucuresti:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale, iar la data de 17 mai 2018, au inaintat Curtii de Apel Bucuresti referatul cu propunere de arestare preventiva a inculpatei BURLAN-PUSCAS ELENA, la data faptelor si in prezent judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.

Anterior, la data de 16 mai 2018, avand in vedere calitatea de magistrat a inculpatei Burlan-Puscas Elena, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea mentionata.

In referatul procurorilor se arata ca, in dosarul inregistrat la D.N.A. In anul 2016, au fost identificate date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In contextul judecarii unui dosar penal ce privea savarsirea unor infractiuni cu violenta, inculpata Burlan-Puscas Elena, in calitatea mentionata mai sus, a primit, in perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpatii vizati de cercetarea judecatoreasca (din care doi cercetati pentru tentativa de omor calificat) suma totala de 50.000 euro.

Banii respectivi au fost primiti de magistrat pentru a dispune fata de cei doi inculpati cercetati pentru tentativa de omor calificat inlocuirea masurii preventive a arestarii cu masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu, lucru care s-a si intamplat in perioada 01 octombrie 2009 - 26 ianuarie 2010. De fiecare data, aceste solutii au fost desfiintate de instanta superioara de control judiciar.

In acelasi context, pentru aceeasi suma de bani, printr-o sentinta din luna februarie 2010, judecatorul Burlan-Puscas Elena a pronuntat pedepse cu suspendarea executarii fata de toti inculpatii din dosarul respectiv.
In faza de apel, in luna decembrie 2010, aceasta sentinta a fost desfiintata in parte, Curtea de Apel Bucuresti pronuntand pedepse cu executare fata de autorii infractiunii de tentativa de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani si 6 luni.

Inculpatei Burlan-Puscas Elena i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Bani pentru Basescu, dosar la PCA Bucuresti, scandal din cauza Cameliei Bogdan si respingeri pe banda rulanta a cererilor colonelui SRI Daniel Dragomir in dosarul Black Cube

In ceea ce o priveste pe judecatoarea Elena Burlan Puscas trebuie sa spunem ca aceasta este unul dintre personajele controversate ale magistraturii. Spre exemplu, Elena Burlan Puscas este cea care, alaturi de o alta colega de la TMB Iosefina Parvu, a dispus o hotarare halucinanta, in 2005, prin care analistul politic Mugur Ciuvica a fost condamnat la plata a 500 milioane de lei vechi catre Traian Basescu, dupa ce a dezvaluit legaturile fostului presedinte cu Securitatea dinainte de 1989.

De asemenea, potrivit dezvaluirilor facute de presa, in anul 2000, judecatoarea Elena Burlan Puscas a fost cercetata de Parchetul Curtii de Apel Bucuresti pentru abuz in serviciu contra intereselor si persoanelor si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor publice, intr-un dosar privind modul in care a dobandit parterul unui imobil. Elena Burlan a fost scoasa de sub urmarire penala peste cinci ani.

Aceeasi Elena Burlan Puscas, in 2011, a fost subiectul unei solicitari adresate Inspectiei Judiciare de Procurorul General al Romaniei de la acea vreme, Laura Kovesi. Mai exact, Kovesi a solicitat Inspectiei Judiciare sa o verifice pe judecatoarea Burlan Puscas in vederea sanctionarii pentru comiterea abaterii disciplinare de nerespectare a normelor de procedura cu grava neglijenta, dupa ce aceasta a admis, la cererea unui inculpat dintr-un dosar de-al lui Sorin Ovidiu Vintu, recuzarea din completul de judecata a judecatorei Camelia Bbogdan, pe motiv ca se antepronuntase.

Nu in ultimul rand, judecatoarea Elena Burlan Puscas este cea care a dispus arestarea celor doi tineri israelieni in "dosarul Black Cube". In ultima perioada ea s-a facut remarcata prin respingerea pe banda rulanta a cererilor de ridicare a controlului judiciar formulate de colonelul SRI Daniel Dragomir in “dosarul Black Cube”, cereri care aleatoriu picau la Burlan Puscas. Concret, judecatoarea Elena Burlan Puscas a respins noua cereri ale lui Daniel Dragomir, dintre care sase consecutiv.

UPDATE - 17.05.2018, ora 18.20 - Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea DNA de arestare preventiva a judecatoarei Elena Burlan Puscas de la Tribunalul Bucuresti, dispunand arest la domiciliu.

Comentarii

# Bebe date 17 mai 2018 13:38 +12

Justitia in Romania se face ilegal din 2005 si noi discutam tot nimicuri dintr-astea. Nu se doreste a se face nimic, tot ceea ce se face este doar in interesul politicienilor, in rest nimic. Deje problema protocoalelor a fost uitata, probabil Dragnea se gandeste: am aratat armele si ca am cu ce ma apara deci sunt "rezolvat". Vina o poarta populatia acestei tari caci tolereaza la nesfarsit minciunile si mincinosii. Problemele din institutiile statului sunt foarte mari si extrem de grave, dar se pare ca doar se doreste pierderea vremii ... timpul trece leafa merge, vine vacanta ...altceva nimic

# DODI date 18 mai 2018 13:06 +1

Cu toate fentele învățate de la soțul fotbalist Pușcaș a reușit în cele din urmă să-și marcheze un... autogol de toată frumusețea. Atunci când atacanții adverși sunt neputincioși fiind conduși de o sculă numită slujirea trebuie ajutați cu un autogol pentru a li se crea, pe ultima sută, că mai au șanse să câștige campionatul. Așteptăm ca tușierul ciolanis să-și numere acoperiții din justiție și să constate, pe zi ce trece și pas cu pas, cum au început să se dea loviți.

# UnulAltul date 17 mai 2018 13:59 +6

Astept cu mare nerabdare sa se faca dreptate legat de judecatoarea din articol.Atitudinea ei in sala, in cadrul procesului a fost uluitoare.Era avocatul agresorului.Nu pot intelege de ce.Dosarul din articol este 663/325/2018 inregistrat la Judecatoria Timisoara.Agresorul este avocat in Baroul Caras-Severin.A mintit in cadrul procesului,la interogatoriu,spunand ca nu a agresat pe nimeni.Inregistrarile depuse la dosar ca si probe spun negru pe alb altceva.Parchetul se va sesiza pentru marturie mincinoasa?Multumesc. https://www.ziuadevest.ro/judecatorii-nu-plang/

# c-ubu date 17 mai 2018 14:21 +1

arestati-va unii pe altii precum si eu v-am arestat pe voi

# golan date 17 mai 2018 15:26 -12

Asta e iar o actiune banditeasca a grupului infractional organizat secu-dna,de a se razbuna pe judecatorii ce nu le indeplinesc ordinele,cum e si cazul d-nei Elena Puscas.Sant convins ca au aceleasi ''probe''ca in cazul judecatorilor din Oradea(F.Roman s.a.),jud.Birsan,sau mai recent min.Silaghi.E inca o dovada ca pot lovi cum vor ei,cu sau fara protocoale,pe cine isi fixeaza drept tinte.N-are nici-o legatura cu ''spalarea imaginii dna''iar din nefericire numai peste vre-o 5 ani ''justitia independenta''v-a constata,ca probele sant false.De altfel si articolul sustine ca ceea ce zice DNA e adevarat,sustinand ca d-l Ciuvica e ''razbunat'',pe cand in primul rand ar trebui sa insiste pe prezumtia de nevinovatie a celei careia i se cere nici mai mult nici mai putin decat arestarea preventiva!Masura asta,care cred ca e nelegiuita in cazul dansei,nici n-ati bagat-o in seama.

# Capac date 17 mai 2018 18:38 +6

Se vede clar că Pușcaș era unealta SRI-DNA, folosită pentru diverse execuții. După ce le consumă, Securitatea își execută slugile.

# bula date 17 mai 2018 15:27 +4

Faptele s-au petrecut in 2009-2010. Daca mai stateau putin, s-ar fi prescris. Ca tanti asta e vinovata, chiar nici nu mai conteaza acum. Se vor pronunta colegii ei Important este de ce le-au trebuit 9 ani celor din DNA sa faca un dosar - relativ simplu - unei judecatoare? Cine si de ce a tinut, in sertar, acest dosar? Cazul este cu atat mai grav cu cat stiind ca e vorba despre o judecatoare posibil corupta, o lasi sa judece in continuare cauze in care poate fi subiectiva. Sau asta s-a dorit?

# Florin date 17 mai 2018 17:05 +5

Este foarte simplu. Noua sectie de anchete pentru magistrați este pe ultima suta de metri, oricât incearca uni si alti sa o împiedice. Practic toate dosarele avand subiect magistrați vor pleca de la DNA. Cineva le va contabiliza si va face o observatie simpla, judecător vs. solutii date in dosare DNA. Probabil vor aparea mai multe dosare de acest gen. Oricum acuzatia este grava iar daca acestea se bazeaza doar pe declaratiile celor din puscarie, este o problema, respectiv cine hotărăște care penal este credibil, ca sa cităm din clasici.

# Klaus-Klaus date 17 mai 2018 15:42 +1

Re. "Nu in ultimul rând, judecătoarea Elena Burlan Pușcaș este cea care a dispus arestarea celor doi tineri israelieni in "dosarul Black Cube"......." = PARAGRAFUL ESENȚIAL al articolului... Bun si asa! sau cum se zice pe la biserica de obicei sâmbăta la parastase- SA FIE PRIMIT! 8) (sau dupa CAZ...SHALOM 8) )

# Canarul date 17 mai 2018 15:44 +3

Mulți dorei, ionuți și trănci și alte neamuri de paraditori nu înțeleg faptul că totdeauna dar absolut totdeauna de la portocale se folosește exclusiv sucul iar coaja se aruncă. Îi doresc să aibă parte fix de judecata pe care o făcea prin săli.

# Gilu date 17 mai 2018 15:47 +5

Pliciuri cu explozie intarziata ! Pana acum ce au pazit , acesti vajnici aparatori ai legii ? Indiferent cine este personajul , oricat de controversat este , stabilirea " adevarului " dupa atata amar de ani , ii da dreptul sa se considere o victima a sistemului basist infect , care drege busuiocul , pentru a - si spala imaginea . Sistem la care a pus umarul si victima ...

# Marian date 17 mai 2018 16:36 +1

Wow! Si cati telecomandati ca asta or mai fi in sistem...

# Jean date 17 mai 2018 16:40 -1

Acum nu mai faceți scandal ca e arestata la mult timp după săvârșirea faptei?

# maris date 17 mai 2018 16:42 +3

N-a mai raspuns la comenzi doamna judecator? O fi crezut ca madama de la DNA renunta la a da semnalele necesare ca vor pati si ceilalti la fel daca nu executa? Cata vreme Iohannis va fi la butoane nu se va schimba nimic in fundamentele Justitiei de astazi. Individul asta chiar este mai rau si mai vandut decat Basescu!

# Ioan date 17 mai 2018 16:50 +1

Cine te crede dupa 9 ani de la savarsirea faptei? Niste infractori condamnati, ca sa isi usureze viata, la solicitarea/ruga/amenintarea/intimidarea unor procurori DNA au dat-o in gat pe nevasta lui Puscas, ca oricum asta l-a concurat pe fostul consilier prezidential al etilicului Base, ca nu a ascultat orbeste sistemul, ca ...... Buna initiativa aia din legile justitiei cu cinci ani de la savarsirea faptei.

# Edelweiss - Chronikar de Bukowina date 17 mai 2018 17:20 +5

Încă o dată se confirmă faptul că systemul autocratic neo-securist = neo-nazist este un system autofag. Iar dacă nu autofag, atunci canibal cu siguranță. Orice sculă (tool) sau orice jucărie (toy) a acestui odios system ajunge, MAI DEVREME SAU MAI TÂRZIU, să fie devorată de systemul căpcăun. Acesta este destinul oricărui gazetar cu lanț, zgardă și botniță, să fie sfâșiat pe grapa mecanismului Coloniei Penitenciare. Asta este soarta fiecărui politruc, funcționar, ONG-ist, milițean, porcușor sau jude care a acceptat să se bage slugă la System și să fie priponit de ușiorii casei, ca să i se găurească urechea cu sula protocolară. Abia aștept ca să-i văd sfâșiați de însuși systemul ce i-a creat, pe următorii Bu_langii și Zd_rențe: aparaschivei adrian valentin și ilieș titiana - clanul de apel Sv. crăciun gina ionela - clanul Tribunalului Sv. zăgan anca alioara - staborul inferior Sv., vicol gabriela, chicochiu cătălin și bucșa sebastian - clanul rădăuțenilor venetici de pripas. MAKTUB!

# X date 17 mai 2018 17:29 0

Pentru ca nu mai au dosare cu impact mediatic au inceput sa ia in lucru dosarele cu care ii santajau pe judecatori si pe procurori, doar pentru a castiga timp.

# misu date 17 mai 2018 18:09 0

Poate se va uita cineva si la judecatoarea Beloiu. Sa vedeti ce "solutii" da in dosare civile, mai ales de minori si familie. La comanda!

# Sanda date 17 mai 2018 18:36 0

Beton ! :D Bravo Ciuvica !

# un mizantrop date 17 mai 2018 21:07 +5

Astia au intrat in vrie, de frica achitarilor dezgroapa dosarele pe care si le fac intre ei, fara sa-si dea seama cum isi devoaleaza modul de lucru. Incep cu patatii, cu aia lacomi, care nu s-au putut abtine, drept urmare au ajuns instrumentele parchetelor si serviciilor. E operatiunea "dati gloatei un cap de magistrat, sa aburim lentilele si sa ne acoperim urmele". Gretos!

# DIABOLICA Mirica date 17 mai 2018 22:51 +4

O FACATURA MARCA MIRICA , O SA FIE O ACHITARE CLARA, O SA II DISPARA TUPEUL SI NESIMTIREA CAT DE CURAND.

# Edelweiss - PENAL de Bukowina date 18 mai 2018 11:17 +4

SĂ CONCLUZIONĂM: În Rroemenica, dacă ai 50.000 de gologani, scapi de arest preventiv. Tot în Rroemenica GRUPURILOR INFRACȚIONALE ORGANIZATE aparținătoare Systemului Justiției în stare de putrefacție, cu aceeași sumă se poate obține SUSPENDAREA PEDEPSEI în dosar de OMOR sau TENTTATIVĂ DE OMOR. / revers: În Rroemenica, dacă un postac SPUNE ADEVĂRUL, LUPTĂ PE CĂILE ONOAREI și critică o WACĂ de judecătoare, dimpreună cu alți BOI de magistrați, corupți, neprofesioniști, delăsători, aflați în cârdășie cu clanurile de traficanți, acelui postac i se manufacturează dosar penal pentru Hărțuire și Ultraj Judiciar și I SE DĂ ÎNCHISOARE CU EXECUTARE. Comparația de mai sus este edificatoare asupra motivelor pentru care procurorii și judecătorii au ajuns să fie denumiți exact prin ceea ce sunt: GRUPURI INFRACȚIONALE ORGANIZATE, PARALELE CLANURILOR INTERLOPE!! QED! (nu-i așa, aparaschivei. ilieș, vicol, crăciun, zăgan, chiochiu și bucșa?

# Popescu Cristian "talharie" din Berceni date 19 mai 2018 12:45 0

Bai PENAL de Bukowina, cum iti permiti sa spui de procurori si judecatori ca sunt GIO II cu CLANURI INTERLOPE. Ai dovezi? Totusi, se pune urmatoarea intrebare: cum se face ca gruparea criminala de traficanti de droguri din Berceni (eu stiu de una famiglie da' mi-a spus o doamna pe strada ca cica sunt mai multe si au si "sageti" decrepiti...) se manifesta infractional de mai mult de 15 ani, poate 20 ani, si nimeni nu stie nimic ...?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.11.2021 – Nici Chis nu il mai suporta pe Mateescu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva