24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOVADA CA SEFA DNA LUCRA PENTRU SRI – In dosarul Radu Mazare, interceptarile pentru care DNA primea mandat de la instante erau comunicate imediat catre SRI de catre Laura Kovesi si adjunctul ei Marius Iacob. Actele de urmarire penala ale DNA ajungeau astfel la creatorii campului tactic condusi de generalul Florian Coldea, in conditiile in care legea interzice SRI sa faca anchete penale (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

8 August 2017 19:44
Vizualizari: 22995

Au inceput sa iasa la iveala documente care fac dovada parteneriatul dintre SRI si DNA si modul de lucru al Binomului "KO-CO" in dosarele penale in care erau vizate numele grele ale politicii. Jurnalistul Victor Ciutacu a dezvaluit in cadrul emisiunii pe care o modereaza la Romania TV ca exista documente semnate de Laura Codruta Kovesi prin care sunt desemnati ca "beneficiari secundari" ai unor informatii obtinute in baza unor mandate de supraveghere tehnica emise de diferite instante generalii de informatii de la "UM 0127 Bucuresti si UM 0764 Constanta", apartinand Serviciului Roman de Informatii. Asta se intampla in dosare instrumentate exclusiv de DNA!


Din documentele semnate de Kovesi sau de adjunctul sau Marius Iacob (foto), pe care Lumeajustitiei.ro le prezinta in cuprinsul articolului, reiese ca sefa DNA a ordonat Serviciului tehnic al Directiei Nationale Anticoruptie ca toate informatiile obtinute in baza mandalor emise de instante sa fie livrate Serviciului Roman de Informatii, in calitate de "beneficiari secundari". Practic, sa se permita unui serviciu de infomatii accesul la toate datele obtinute prin mandatele incuviintate de judecatori pentru DNA, care vizau fie obtinerea datelor privind tranzactiile financiare ale persoanelor sau societatile vizate de ancheta, fie supraveghere tehnica.

Documentele de mai jos sunt cuprinse in dosarul in care fostul edil Radu Mazare si afaceristul Sorin Strutinsky au fost arestati si trimisi in judecata de DNA.

Pe de alta parte, trebuie remarcat amatorismul DNA de a pastra la dosar adresele transmise Serviciului tehnic care ii desemneaza ca "beneficiari secundari" pe reprezentatii SRI. Aceasta corespondenta demonstreaza nu doar existenta Binomului SRI-DNA, ci si imxtiunea fara drept a unui serviciu de informatii in anchete penale in conditiile in care legea autorizeaza serviciile sa faca doar culegere de informatii si nu ancheta penala.

Fata de aceasta situatie se impune demararea unei anchete pentru a se afla temeiul in baza caruia procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi a apreciat ca ar fi legal sa desemneze ca "beneficiari secundari" ai materialelor obtinute de procurorii DNA unitatile militare ale Serviciului Roman de Informatii.

La fel cum apreciem ca este necesar sa se stabileasca ce lege ii permite Serviciului Roman de Informatii sa efectueze acte de cercetare penala, exceptand situatiile care vizeaza siguranta nationala.

De asemenea, sefii DNA care au emis aceste documente pot fi acuzati de divulgarea secretului profesional, in conditiile in care nu aveau abilitare sa trimita la SRI asemenea informatii. Sa ne amintim ca foarte recent, Procurorul General Augustin Lazar a refuzat sa trimita Parlamentului un dosar clasat, in vreme ce DNA trimitea la SRI dosare aflate in cursul urmaririi penale, desi SRI nu are dreptul sa faca anchete penale.

Iata documentele care arata ca sefa DNA Laura Kovesi a desemnat ca beneficiari secundari ai informatiilor obtinute de Serviciul Tehnic al DNA, in cadrul dosarului care ii viza pe Radu Mazare si Sorin Strutinsky reprezentati ai Serviciului Roman de Informatii:,

 

 

Comentarii

# DODI date 8 August 2017 20:30 +16

1. Vă dați seama ce concuență neloială este între firmele acoperite ale SRI și celelate firme românești, dacă informațiile obținute erau imediat date la SRI? 2. Acest sprijin (al SRI) era unul dintre pilonii de rezistență ai luluței. Sfertodocta, bazându-se pe repetentul coldea, își permitea (și încă o mai face, din cauză de zdreanță și dorel) să persifleze toate autoritățile românești și însăși poporul român. Plagiatoarea s-a urcat pe cai mari. Neștiind istorie nu realizează ce frumos poate să cadă și decadă.

# Pif date 8 August 2017 20:58 +4

Deduc din semnatura de pe documente ca Iacob semna frecvent in locul sefei, pentru sefa.E total lipsit de transparenta mandatul ce i s-a acordat lui Iacob. Kovesi lipsea din instituite in zilele respective sau ce/cum ?

# avsen date 8 August 2017 22:02 +2

Cine credeti ca va proceda la incadrarea juridica a faptelor penale savarsite de catre respectivi suspecti ? Cine si cand ?

# mitica date 9 August 2017 09:16 +1

Oare cat mai dureaza pina cand acesti mafioti vor fi arestati pentru faradelegile comise? Oare nimeni nu vede ce fac astia?

# Opinii date 9 August 2017 09:43 +2

Asa se justifica ca unele rechizitorii sunt facute de SRI si nu de procurori, deoarece procurorii doar le semneaza.

# Matei date 11 August 2017 16:21 +1

Interesant! Parchetul poate pune la dispozitia unui serviciu ce nu face parte din sistemul de justitie (dar aflat sub control parlamentar) date dintr-un dosar aflat in cercetare, dar nu considera legala trimiterea catre Parlament a datelor referitoare la un caz incheiat, solutionat cu NUP!

# Matei date 11 August 2017 16:39 +1

Interesant! Parchetul poate pune la dispozitia unui serviciu ce nu face parte din sistemul de justitie (dar aflat sub control parlamentar) date dintr-un dosar aflat in cercetare, dar nu considera legala trimiterea catre Parlament a datelor referitoare la un caz incheiat, solutionat cu NUP!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva