3 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FIUL LUI DAN ADAMESCU ACUZA LA SIIJ – Alexander Adamescu a facut plangere penala pentru abuz in serviciu: “Sunt supus masurilor de arestare provizorie si arest la domiciliu de mai bine de trei ani... Perioada maxima de 180 de zile de arestare provizorie in executarea mandatului european de arestare a expirat, fiind mentinut nelegal in arestare provizorie prin actiunile si omisiunile procurorului de caz si ale functionarilor judecatoresti” (Plangerea)

Scris de: B.G. | pdf | print

11 June 2019 15:20
Vizualizari: 5486

Alexander Adamescu (foto) - fiul omului de afaceri Dan Adamescu, decedat in 24 ianuarie 2017 din cauza conditiilor din penitenciar care i-au fost fatale - a depus luni, 10 iunie 2019, o plangere la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). Plangerea vizeaza infractiunea de abuz in serviciu, iar Alexander Adamescu acuza ca ii este mentinut in mod nelegal mandatul european de arestare emis in iunie 2016.


Adamescu arata ca in anul 2014 a fost pus sub acuzare de catre DNA pentru dare de mita, insa dosarul nu fost solutionat pana in prezent. Acesta precizeaza ca, doi ani mai tarziu, in 19 mai 2016, Curtea de Apel Bucuresti a emis un mandat de arestare pe numele sau, iar in iunie 2016 a fost emis mandatul european de arestare, fiind incarcerat in Anglia. In acest sens, Alexander Adamescu acuza durata extrem de mare a masurii preventive, subliniind ca a fost in arest preventiv si apoi in arest la domiciliu mai bine de trei ani.

Astfel, Alexander Adamescu acuza faptul ca mandatul european de arestare i-a fost mentinut in mod nelegal, fiind incalcat art. 23. alin. 5 din Constitutia Romaniei care prevede ca in cursul urmaririi penale arestarea preventiva se poate dispune pentru cel mult 30 de zile si se poate prelungi cu cate cel mult 30 de zile, fara ca durata totala sa depaseasca un termen rezonabil, si nu mai mult de 180 de zile. De asemenea, fiul lui Dan Adamescu acuza si incalcarea art. 236 alin. 4 Cod procedura penala care prevede ca durata totala a arestarii preventive a inculpatului in cursul urmaririi penale nu poate depasi un termen rezonabil si nu poate fi mai mare de 180 de zile.

Iata fragmente din plangerea facuta de Alexander Adamescu la SIIJ, pe care o atasam integral la finalul articolului:

“Din toamna anului 2012 am incetat sa mai lucrez in Romania si am revenit la domiciliul din strainatate unde locuiam permanent impreuna cu familia. Ulterior plecarii din Romania am fost mai intai suspect si apoi acuzat penal in lipsa in anul 2014 de savarsirea in cursului anului 2013 a doua infractiuni de dare de mita in dosarul penal 316/P/2013 si 577/P/2015 al DNA, nesolutionat pana in prezent. La propunerea procurorului de caz, prin incheierea de sedinta din 19.05.2016 data de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Bucuresti s-a dispus luarea masurii arestarii preventive in lipsa a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander pe o perioada de 30 zile incepand cu data incarcerarii, act procesual pentru care a fost emis mandatul european de arestare din 06.06.2016 pus in executare de statul solicitat Marea Britanie prin arestarea provizorie si la domiciliu incepand cu data de 13.06.2016. Am fost in detentie 1 ani si 4 zile la Penitenciarul HMP Wandsworth. In total sunt supus masurilor de arestare provizorie si arest la domiciliu de mai bine de trei ani. (...)

Comportamentul ilicit, abuziv specific art. 297 c. pen al procurorului de caz si functionarilor administrativi judecatoresti avand obligatii de serviciu cu caracter imperativ prevazute de legea speciala 302/2004 si dispozitiile art. 241 c. pr. Pen. in legatura cu derularea in conditii si la termenele legale a procedurii de executare a mandatului european de arestare consta in actiunile si omisiunile ilicite aratate in continuare. (…)

In dovedirea plangerii anexez documente oficiale ce atesta ca perioada maxima de 180 de zile de arestare provizorie in executarea mandatului european de arestare a expirat, fiind mentinut nelegal in arestare provizorie prin actiunile si omisiunile procurorului de caz si ale functionarilor judecatoresti in continuare pana in luna martie 2019. In total am fost privat de libertate mai bine de trei ani, desi dosarul penal 577/P/2015 nu este solutionat pana in prezent”.

*Cititi aici integral plangerea depusa de Alexander Adamescu la SIIJ

Comentarii

# DODI date 11 June 2019 19:08 +7

În nesimțirea lor crasă și în virtutea școlii comuniste de drept abnsolvite de paraditorii din DNA, orice copil se face vinovat prin preluare ”genetică și telepatică” a acuzelor aduse tatălui. În consecință, prin adăugare la lege, prin nesimțire, prin slabă pregătire profesională și tupeu orice este posibil mai ales atunci când magistrați acoperiți, fricoși sau ”amabili” în sentințele emise fac copy paste după referatul procurorului și respectă, la virgulă, bilețelele primite de la SRI. Acest mod de a face justiție ar trebui transplantat la UE ca să simtă și ei binefacerile anchetelor DNA și efectele protocoalelor cu SRI (cea mai antiromânescă instituție ... românescă. Ea este întrecută numai de mârlănia lui ciolanis).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva