24 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NENOROCITII DE LA DNA – Dupa ce a distrus imaginea judecatorilor Florica Roman, Denisa Vidican si Raluca Beatrix Cuc, trimisi in judecata si suspendati din functie, DNA a fost nevoita sa claseze cauza pe motiv ca fapta nu exista sau nu e prevazuta de legea penala. Rechizitoriul semnat de procurorii Ciprian Man si Dan Chirculescu, confirmat de Gheorghe Popovici, a fost returnat la DNA de ICCJ. Ulterior, dosarul a fost inchis. Incredibil, clasarea a fost data de vestita Florentina Mirica

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 April 2017 17:06
Vizualizari: 45394

Este incredibil cate nenorociri poate sa faca Directia Nationala Anticoruptie. Cate vieti si cariere poate sa distruga parchetul Laurei Kovesi, fara ca cineva sa plateasca, fara ca procurorii responsabili sa fie trasi la raspundere. Lumeajustitiei.ro va prezinta in cele ce urmeaza, in exclusivitate, un caz cutremurator. Un caz extrem de mediatizat, in prim planul caruia s-au aflat judecatori de la Curtea de Apel Oradea si Tribunalul Bihor, a caror imagine a fost distrusa, care au fost prezentati ca niste adevarati corupti, care au fost suspendati aproape doi ani din functie si lasati fara salariu, si care au fost trimisi in judecata pentru ca in final dosarul lor sa fie inchis chiar de DNA. Ne referim la judecatoarele Florica Roman si Denisa Vidican, de la Curtea de Apel Oradea, si la Raluca Beatrix Cuc, de la Tribunalul Bihor. Dupa ce i-a terfelit timp de trei ani, surse avizate ne-au informat ca DNA a fost nevoita sa claseze dosarul judecatorilor, pe motiv ca fapta nu exista sau nu este prevazuta de legea penala. Strigator la cer!


In 31 martie 2014, DNA publica un comunicat de presa in care anunta declansarea urmaririi penale fata de judecatoarele Florica Roman si Denisa Vidican, de la Curtea de Apel Oradea, si Raluca Beatrix Cuc si Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor. Peste alte trei luni, in 3 iulie 2014, DNA dadea publicitatii un alt comunicat de presa in care anunta trimiterea in judecata a judecatorilor. Din informatiile pe care le detinem, rechizitoriul a fost semnat de procurorii Ciprian Man (foto 2) si Dan Chirculescu (foto 3) de la DNA Oradea, fiind confirmat de seful Sectiei I a DNA Gheorghe Popovici (foto 1). Culmea, Ciprian Man a fost avansat de curand de Kovesi la DNA-structura centrala.

Acuzatiile erau urmatoarele:

-Florica Roman, pentru un pretins trafic de influenta si favorizarea faptuitorului;

-Denisa Vidican, pentru un pretins abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului;

-Raluca Beatrix Cuc, pentru un pretins abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului;

-Ovidiu Galea, pentru un pretins abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, participatie improprie la savarsirea infractiunilor de fals intelectual si fals informatic;

Ani de calvar

Au urmat ani de calvar pentru cei patru judecatori, ani in care au fost suspendati din functie de CSM si lasati astfel fara salariu. In 2015, au aparut primele semne ca dosarul este o facatura. In noiembrie 2015, Curtea de Apel Cluj a dispus restituirea cauzei la parchetul anticoruptie, pentru ca apoi, in februarie 2016, Inalta Curte sa confirme hotararea CA Cluj. De atunci, dosarul a stat la DNA, fiind preluat de structura centrala. Aici, s-au produs anumite schimbari a incadrarilor juridice, iar noile acuzatii au fost:

-Florica Roman, trafic de influenta, favorizarea faptuitorului si complicitate la fals;

-Denisa Vidican, abuz in serviciu;

-Raluca Beatrix Cuc, abuz in serviciu;

-Ovidiu Galea a ramas cu infractiunile de fals;

Asta da minune: Mirica a clasat dosarul

Bomba a venit in aceste zile. Dosarul judecatorilor a fost inchis. Mai exact, DNA a dispus clasarea cauzei. Iar cea care a dat clasare, nu va vine sa credeti, este chiar vestita procuroare Florentina Mirica (foto 4). Deci, daca pana si Mirica a dat o asemenea solutie, este limpede cat de serios era dosarul.

Astfel, conform acelorasi surse, solutia de clasare a fost dispusa fata de judecatoarele Florica Roman, Denisa Vidican si Raluca Beatrix Cuc. Din informatiile pe care le detinem, clasarea s-a dat in baza art. 16 alin. (1) lit. a) si b). Mai exact, pe motiv ca „fapta nu exista” si pe motiv ca „fapta nu e prevazuta de legea penala”.

In ceea ce-l priveste pe judecatorul Ovidiu Galea de la Tribunalul Bihor, s-a decis disjungerea dosarului pentru infractiunile de fals si trimiterea cauzei la Parchetul Curtii de Apel Oradea.

Trebuie facuta insa o precizare. Solutia de clasare nu a fost data din bunatate de Floreninta Mirica, ci din cauza ca, potrivit surselor noastre, instantele care au restituit dosarul la DNA au anulat probele cu care procurorii ar fi putut sa croseteze vreo acuzatie cu care sa ii execute pe judecatorii de la Oradea.

Ramane intrebarea: cine raspunde pentru aceste groaznice abuzuri? Cum vor plati cei responsabili? CSM este obligat sa se sesizeze de urgenta si sa ia masuri impotriva procurorilor abuzivi care au distrus vietile si carierele unor judecatori.

Sursa foto 3: ebihoreanul.ro

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 11 April 2017 17:19 +20

dragneaaaaaa!!!!!!!!!!!!UNDE/I LEGEA RASPUNDERII MATERIALA A MERMELITORILOR????????? CA M/AI ZAPACIT DE CAP IN NOIEMBRIE DE ALEGERI CU ASTA?????DRAGNEAAAAA!!!!!!M/AM SATURAT SA PLATESC ROVIGNIETA PE JUSTITIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DRAGNEAAAAA!!!!!!!!!! MACAR DRACULUI SA IASA CA LUMEA NU TOT MERMELEALA CA SI CU TINE M/AM CAM LAMURIT,NU SARI MAI DEPARTE UN NANOMILIMETRU CA PONTA

# Legiuitorul date 11 April 2017 17:20 -10

Nu stiam ca daca casezi in apel si achiti judecatorul fondului trebuie sanctionat sau dat afara pt ca a condamnat...asa cum nu inteleg de ce ar fi o problema ca dupa trimiterea in judecata si restituire parchetul claseaza...daca nu ar fi ok nu ar mai fi existat cai de atac si gata

# Zorba date 11 April 2017 17:38 +6

si doi ani de suspendare din functie a celor trei judecatori, carora statul le-a dat salariile neplatite timp de doi ani. Vreo 2000 euro pe luna timp de 24 de luni, la trei judecatori..... sunt doar vreo 150.000 euro, plus daunele morale pe care statul le va plati pentru ca niste tampiti de procurori au zis ca fac ei justitie. Cine va plati? :-x

# avocat traditional date 11 April 2017 17:42 +8

Mai legiuitorule,tu nu faci parte dintre cei cu putere legislativa ci faci parte din cei cu obligatii executive.Adica,tu trebuie sa respecti legea si nu sa o comentezi.In concluzie esti un amarat de procuror(poate scolit la INM)care nu prea le are cu atributiile procurorilor.Asa ca,mi se pare ca esti un novice la DNA si asa v ei ramane daca nu pleci intr-un sistem in care sa inveti carte.

# Legiuitorul nelegiuit date 11 April 2017 22:02 0

Mai avocatule de ce te autointitulezi traditional? :-) ca Legea 51 e unica lege pt advocati...ai grija ca pierzi oficiile si mori de foame

# avocat traditional date 12 April 2017 00:53 0

Mai smechere,tu chiar esti nelegiuit(Alba Iulia,Suceava si mai vin)

# Av. Alexandru Lele (procuror pensionar) date 11 April 2017 18:31 +16

Vă rog să nu mai afirmați că Ciprian Man a fost avansat de Kovesi la DNA-Structura centrală! Era șef al Serviciului Teritorial Oradea, funcție echivalentă cu a oricărui alt șef de serviciu din DNA! Trăgea sfori și era mare (el se credea cel mai mare) în parcarea din centrul urbei. Presa locală îl preamărea! Or, plecarea la București nu mai este demult o avansare pentru (procurorii) împătimiți și înnebuniți de putere! În realitate, Man, fostul procuror șef al Serviciului Teritorial Oradea, a fost retrogradat ca pălmaș de București: acum i se aruncă vraful de dosare în brațe, după o atentă selecție a acestora, corespunzătoare profilului psihologic al executantului! Tipul va fi sacrificat demonstrativ, cât de curând, de către sistemul în care a crezut prostește și pe care l-a servit ca un imbecil, pe măsura capacităților lui intelectuale limitate! Primul pas a fost făcut exact prin această  aparentă avansare la București, despre care vorbiți ca niște ignoranți.  

# Av. Alexandru Lele (procuror pensionar) date 11 April 2017 19:09 +5

Cazul acestui Man, așa-zis procuror promovat la București,va fi elocvent/demostrativ pentru soarta acelor magistrați care visează să avanseze călcând pe cadavre: la finish nu-i așteaptă decât disprețul colegilor, care i-au urmărit (ce-i drept, cu teamă și - să spunem lucrurilor pe nume - lașitate) traiectul abrupt și sinuos al carierei, nejustificat de profesionalism și caracter! Ca avocat care mă lupt, pe plan local, de 7 ani, cu metehnele unui astfel de ipochimen, aparent de neînfrânt, îi rog pe aparținătorii și complicii lui să aibă grijă de soarta și viața acestui rebut al sistemului, de care sunt responsabili (alături de CSM, care i-a apărat invizibila-i onoare, când l-am mai prezentat opiniei publice în toată nimicnicia lui).   

# Edelweiss - Cyberinculpat de Bukowina date 11 April 2017 19:45 +6

„Deșteptul” ăsta de man, strălucit exponent al cohortelor de „zdrențe” judiciare, este autorul primului „atac” la adresa libertății de exprimare, autorul primului dosar fuckătură bazat pe interpretarea tendențioasă, eronată, rău-voitoare, în total dispreț a prevederilor și principiilor de drept material și procesual penal, a unor simple cuvinte exprimate în mediul online. Man este PRIMUL care se apucă să incrimineze BLESTEMUL în categoria ... șantajului, doar ca să-și plătească el polițele lui și ale unor acoliți de-ai lui. Victime? Vezi speța Ioan și Daniela Sava din Oradea. Primul caz de o asemenea abominabilă ticluire judiciară: http://www.cotidianul.ro/autor/valer-marian/

# Edelweiss date 11 April 2017 19:58 +3

Link articol Valer Marian: http://www.cotidianul.ro/cum-se-joaca-justitia-cu-libertatea-unui-om-298717/ ;-) Link descriptiv speță: http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/avocatul-ioan-sava-condamnat-la-inchisoare-cu-executare-pentru-mesajele-amenintatoare-la-adresa-judecatoarei-crina-muntean-124556.html :eek: :eek: :eek:

# avocat traditional date 11 April 2017 21:08 +6

oare sotii Sava nu au fost condamnati?Daca da,mai vinovati sunt judecatorii.Caracterul acestui man se vede si prin faptul ca anterior a fost stagiarul domnului Sava.Asa ca,vorba unei zicale,nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.Si,din pacate,procurori ca man sunt foarte multi.

# santinela date 12 April 2017 08:18 +3

Priviti ce "mecla" are asta. Cita "suficienta' de zici ca el a inventat gaura la macaroana !!

# ceir date 12 April 2017 09:19 +3

DNA este DNA pentru ca avem un parlament slab si fricos ,stie ca DNA este politie politica ca s-au adunat  un morman  de fara de legi facute  ,constitutia nu este respectata,, si se biiguie in declarati fara rost  in loc sa faca un control serios asupra activitati desfasurate  si sa ia o decizie in plen DE CE A DEVENIT DNA  UN ORGAN JURIDIC  PESTE  CONSTITUTIE SI GUVERN SI CHIAR  PARLAMENT ?????????>

# av.IOAN G. date 14 April 2017 19:25 +3

Ce au facut acesti procurori DNA se numeste represiune nedreapta si ar trebui cercetati penal pentru aceste infractiuni. Dar cine sa se incumete sa faca acest lucru, cand insusi ministrul justitiei, stimabilul Tudorel, dupa 40 de min de pledoarie prin care demonstra abuzul in serviciu comis de sefa DNA, in final, cu un zambet complice ne naruie toate visele spunand ca nu va lua masuri! Ce sa intelegem din asta? ca legea este pentru toata lumea cu exceptia Lulutei si a celor aflati sub aripa ei :-* !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.02.2024 – Vreti sa aflati domicilii si CNP-uri? Gasiti la ICCJ (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva