11 iulie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCUT PENTRU SEFELE CSM - La Balan si Neascu DA, la Ghica si Haineala BA! Purtatorul de cuvant al DNA Livia Saplacan despre cazul SMS-urilor din telefonul procurorului Gabor semnalat de Lumeajustitiei.ro: „Am verificat. Nu s-a inregistrat nicio sesizare din oficiu pe cele semnalate de voi!”

Scris de: L.J. | pdf | print

25 februarie 2013 17:17
Vizualizari: 7686

 

Ce poate fi mai clar decat scutul pus de DNA pentru protejarea procurorului Oana Haineala si a judecatoarei Alina Ghica de la CSM? Altfel nu intelegem cum de procurorii anticoruptie nu s-au sesizat imediat dupa ce Lumeajustitiei.ro a publicat dezvaluirile acuzatoare ale fostului sofer al CSM Angel Gabriel Rosca, in care acesta arata ce mesaje SMS a gasit intr-un telefon primit pe inventar de la institutie, aparat care apartinuse anterior procurorului Bogdan Gabor. Amintim ca este vorba despre mesaje SMS din care reiesea ca Oana Haineala si Alina Ghica cereau altor membri ai CSM sa voteze cum pofteau ele anumite subiecte de pe ordinea de zi a institutiei.

Desi cazul relatat pe larg de Lumeajustitiei.ro a fost preluat si dezbatut de mass media, in cursul dupa-amiezii de luni 25 februarie 2013, ne-am interesat la DNA daca procurorii anticoruptie s-au sesizat in urma dezvalurii noastre.


Maretia” DNA sta in interpretarea institutiei sesizarii din oficiu

Iata raspunsul oferit de purtatoarea de cuvant a DNA Livia Saplacan (foto): „Am verificat. Nu s-a inregistrat nicio sesizare din oficiu pe cele semnalate de voi!

Cu alte cuvinte, subiectul nu intereseaza, desi in orice stat civilizat cel putin la nivelul CSM s-ar fi lasat cu demisii de onoare. Numai ca dupa cum insasi Oana Haineala a declarat deunazi, ironic, „Nu exista in lege demisia de onoare!” Singurul comentariu pe care mai putem sa-l face este ca pentru a exista o astfel de demisie trebuie sa existe mai intai onoare.

Pe de alta parte, de-a lungul timpului, in cazul altor membri ai CSM, procurorii anticoruptie s-au sesizat pe simple discutii purtate la mese de restaurant intre procurorii George Balan si Marcel Sampetru, acuzandu-i pe acestia ca ar fi vrut sa preia posturile de sefi ai PICCJ si DNA, in conditiile in care oricum mandatele lui Morar si Kovesi expirau, iar dorinta de promovare nu este o infractiune, ci un lucru firesc in cariera oricarei persoane.

Chiar si recent, DNA s-a sesizat si l-a pus sub invinuire pe judecatorul Adrian Neacsu din CSM pentru pretinse fapte de coruptie, in fapt fiind vorba de anumite deconturi privind deplasarile sale in tara si in conditiile in care CSM este un organ colegial in care nu exista condica de prezenta.

* Cititi aici sesizarea facuta de Lumeajustitiei.ro pe baza relatarilor fostului angajat al CSM

Comentarii

# Băiatu lu Luluţa date 25 februarie 2013 17:31 +32

Nu avem decât o singură soluţie: înc-o disoluţie! Una la blană! Este clar - trebuie, în termeni de maximă urgenţă, să scăpăm de d-na Daniela Morar şi de  duduiţele care-l slujesc pentru privilegiul de a le fi dat lumină verde ... luminii roşii!

# Toni Pușcărie date 25 februarie 2013 17:52 -28

Marian, crezi că tu nu ai pontaje fictive și deconturi imaginare, ca Neacșu?

# VIKY date 25 februarie 2013 17:37 +28

Si o sesizare oficiala nu se poate trimite la DNA cu SMS-urile din telefon?. Poate asa se vor sesiza din \"oficiu\".

# Sebastian date 25 februarie 2013 17:59 +30

Daca s-ar mai organiza un referendum de demitere a \"nasului din suflet\" al acestor \"procurori independenti\", va asigur ca s-ar sesiza ex officio, daca interesele nasului ar fi lezate si iarasi am vedea pe la televizor cum si-ar lua bibliile si ar pleca sa-i puna pe tarani sub juramant sa spuna cum au votat. Acesta este Statul de drept reformat iar aceste persoane sunt reformatorii care slujesc acestei nobile cauze.

# Băiatu lu Luluţa date 25 februarie 2013 19:28 +21

Realităţile grave cărora le suntem \"bieţi pacienţi\" ne obligă imperativ la resurecţie, implicit la acţiune. Asta înseamnă să ne împotrivim sistematic şi neîncetat \"răului\" anticonstituţional, oricare ar fi forma sub care s-ar manifesta. Statul de drept ?!?! Dominat incurabil de romantismul dialecticii subiective a lui Hegel, îndrăznesc să sper că voi trăi să prind ziua în care  statul de drept va deveni o realitate cursivă a ideii etice, o realitate a voinţe substanţiale a Creatorului, astfel încât să am neîncetat simţământul etic că STATUL este indispensabil afirmării libertăţii mele fundamentale, aceea de OM. Vreau mult? Vreau puţin? Vreau ca în Statul de Drept să fiu OM!!!

# ADEVARUL date 25 februarie 2013 20:24 -6

ARISTOTEL CONSIDERA CHIAR SOCIETATEA CIVILA CEA MAI EVOLUATA FORMA DE ORGANIZARE SOCIALA,IAR OM DIN COMENTARIILE TALE ESTI SI ITI DORESC SA RAMAI,SUNT MANDRU CA POT SA IMI DAU CU PAREREA ALATURI DE TINE DESPRE O STARE DE FAPT REGRETABILA SI SA SPERAM TRECATOARE CUM ESTE DRAMA DIN JUSTITIE. DIN PACATE BASESCU A CUMPARAT PE BOMBOANE SI AVANTAJE MATERIALE(PENSII AIURISTICE)LOCURILE DE REPREZENTANTI AI SOCIETATII CIVILE IN CSM...AR FI FOST CULMEA SA NU O FACA DACA A FACUT-O SI IN CAZUL REPREZENTANTILOR JUDECATORILOR-MI-AR FI PLACUT SA O (IL) VAD PE VIKY IN ROLUL DE JUDECATOARE A POPORULUI,CA BLONDA CIOCHINA ESTE DOAR UN FEL DE TAP ISPASITOR,BINE AR FI SA NU FIE DOAR O PROSTALAIE.

# Băiatu lu Luluţa date 25 februarie 2013 21:06 +10

Mulţumesc! Da, Aristotel, discipoluil lui Platon, cât de departe a putut să ducă ideea de stat, fără să comită vreo confuzie în planul operaţional al conceptelor care defineau vital societatea! Societatea civilă era, poate, o utopie, dar era o utopie în care el, ca  \"zoon politikon\",  a apucat, într-un fel,  să trăiască. Este, poate, motivul pentru care a avut îndrăzneala să meargă atât de departe. Ce vremuri!!! ...   La  rându-mi,  dincolo de revoltele pe care nu întotdeauna izbutesc să le ţin în \"academic\", îmi face bine privilegiul unor astfel  dialoguri, chiar atât de restrânse. Încă o dată, mulţumesc pentru aprecieri!

# Sebastian date 25 februarie 2013 20:31 +22

Doamna despre care am citit ca trimite SMS-uri decide cumva cu privire la destinul carierelor magistratilor, judecatori si procurori, care au o adevarata tinuta morala? Are doamna vreo autoritate? Doamnelor si domnilor care il cunoasteti pe destinatarul acestor SMS-uri, sesizati cumva la dumnealui vreo atitudine cu valoare de minima jena? Sau e fericit ca a primit un \"pup\", de la o atat de marcanta personalitate din lumea judiciara? Are acest domn magistrat vreo dilema, relativa la ratiunea prezentei Domniei-Sale in CSM? Sau Domnia-Sa este un distins domn \"disciplinat\", care accepta subrogarea in propria constiinta profesionala a expeditorului SMS-urilor?

# Istratie date 25 februarie 2013 18:07 +21

Pe malul apei, Oana mulge vaca. În apă se vede invers....

# Care pe care? date 25 februarie 2013 18:26 +14

Pe deal vaca merinos mulge boul chior. De jos se vede ca boul chior mulge vaca merinos.

# Istratie date 25 februarie 2013 20:06 +7

Hai la culcare că, amândoi, suntem proști.

# dr muresan date 25 februarie 2013 20:16 +14

incredibil de ce sunt in stare procurorii in Romania!!

# Adevarat Graita-i date 26 februarie 2013 08:31 +8

Incredibil de ce sunt in stare procurorii din CSM - Haimaneala, Gavadia, Muscalu, Licu...niste mincinosi, niste nedemni si niste smenari. Fac smenuri cu voturi si cu soarta justitiei sub directa coordonare a Cotroceniului

# LINSAJ IN DIRECT date 25 februarie 2013 21:56 -19

Maine nu pierdeti incepand cu ora 8 “LINSAJUL IN DIRECT LA HASNAUA 3 a lui GHICA ,HAINEALA SI DANILET !” SPECTACON NEMAIPOMENIT ! S-au pregatit 9 care de reportaj …s-au intins firele…s-au distribuit rolurile,..s-au gasit judecatorii INDIGNATI….(au fost deja platiti ) … li s-au dat si rolurile …LE-AU REPETAT A…. IESIT BINE !...S-AU PLATIT PESIONARII indiganti …s-a contractat o grevista a foamei ..s-a achitat (desi a cerut cam mult !)… s-au adus steagurile… spectacol…ca la MICHEL JACSON.sunt si debuturi promitatoare cativa judecatoricare care N-AU MAI FOST INDIGNATI PANA ACUM …va rugam sa-I tratati cu ingaduinta ….SUNT DE VIITOR …LA URMATOAREA INDIGNARE …se vor indigna mult mai credibil….si grevista foamai este promitatoare ….promite o greva de 75 de zile …ca sa depaseasca RECORDUL NATIONAL (detinut de aia care a facut greva foamei 70 de zile SI S-A INGRASAT 12,5 Kg . NU PIERDETI maine incepand cu ora 8 “LINSAJUL IN DIRECT LA HASNAUA 3

# Opinie... date 25 februarie 2013 22:41 +16

Te dezamăgesc, poate, dar madamoasele Ghica şi Hăineală şi firfirizul Vasilică merită linşaţi de-adevăratelea în piaţa publică! Fără milă! Cu pauze de 10-15 minute, în care să se odihnească reprezentanţii opiniei publice, participanţi la acţiunea de asanare juridică a Justiţiei.

# telespectatorul date 26 februarie 2013 00:17 +8

Oare fara lacomia de functii si putere a Marinarului, Morarului;Haimanalei si Macovistilor s-ar fi ajuns aici? De urmarit ce fac noii argatzi ai Capitanului de vas, Gavadia, Muscalu, Gabor si invechitul Bordea! Mcar de ar fi linsati si ar disparea toti acesti indivizi compromisi!

# Băiatu lu Luluţa date 26 februarie 2013 08:55 +5

\"Linşajul\" este în mânuţele noastre! Aceste scursuri trăiesc printre noi, nu în rezervaţii, şi nu s-a ridicat pe terenuri virane. Cel mai adesea, evoluţia lor s-a produs pe fondul eforturilor noastre şi al bunului nostru bun-simţ, în care cei mai mulţi dintre noi ne-am întrecut prin cultură, educaţie şi caracter. Aşadar, sunt în mânuşiţele noastrem nu numai acum, mereu, trebuie doar să dăm cu ei de pământ! 

# Scuze... date 26 februarie 2013 08:57 0

nu s-au ridicat...

# ILINA date 26 februarie 2013 12:23 +3

Ma si mir ca nu-ti crapa obrazul de rusine , tesator de scenarii ce esti ! Gata , ti-ai facut treaba-acuma da fuguta si ia-ti simbria portocalie , tu , cel mai fara de onoare ins-nu om- pe care l-am citit .

# obiectiva date 25 februarie 2013 22:36 +5

bai, morarule, bai travestitule, bai transsexualule, ca inca nu imi revenii din sideratie, in locul tau, in loc ca maine sa am curaj sa vin la CSM, m/as ascunde in GROAPA MARIANELOR, IN TRIUNGHIUL BERMUDELOR.....am mai citit azi ca gitenstein e homosexual....SA VA TRAZENEASCA DUMNEZEU, DEVIATILOR....hienelor, criminalilor, dezaxatilor !!!

# C.I. date 25 februarie 2013 22:42 -8

tanti obiectiva,nu te uiti pe Antena 3,acum?

# obiectiva date 25 februarie 2013 22:46 +3

NU ! nu pot sa ma concentrez decat pe figura lui morar !

# Opinie... date 25 februarie 2013 22:38 +8

Te dezamăgesc, poate, dar madamoasele Ghica şi Hăineală şi firfirizul Vasilică merită linşaţi de-adevăratelea în piaţa publică! Fără milă! Cu pauze de 10-15 minute, în care să se odihnească reprezentanţii opiniei publice, participanţi la acţiunea de asanare juridică a Justiţiei.

# obiectiva date 25 februarie 2013 22:45 +5

total de acord.....da` deja, cu ghicele, hainelele si vasilicii sunt obisnuita....am ramas socata de aseara, cu morar !!! toti baSSistii seamana cu vajnicii locuitori ai SODOMEI si GOMOREI !!! Doamne fereste ! ptiu, ptiu !!! unde e moralitatea ???? inalta tinuta morala ??? de care se vorbeste atata ???

# 4pezile haineala-ghica ,danilet date 25 februarie 2013 23:01 +8

:lol: de rasu lumi cum 3 :P :P :P lingai basistii au fost descoperiti,de s m s-dat de partupezii astia securistii haineala scrofa gravida de porcul basescu ,aici este terorism dam toti la capitolu asta jos gunoiele din justitia criminala condusa de mafia basescu tradatorul de neam gunoiee mars la jilava totii. 8) :-) :D :zzz :P :P :P :P :P

# Băiatu lu Luluţa date 26 februarie 2013 08:36 +4

4pezii noştri sunt  toţi  trei: Vsilică, Ghica şi Hăinei!

# Cata date 26 februarie 2013 08:07 +6

se pare ca singura solutie este ca noi, societatea civila sa-i adunam pe toti astia, csm, dna, ccr, ani, presedinte, care distrug normalitatea in aceasta tara, si sa-i aruncam in cea mai adinca grota! sa nu li se auda vaietele pt ca nu sint oameni! si n-avem nevoie de ei, nu ne sint utili, din contra, produc doar pagube!

# Băiatu lu Luluţa: subscriu! date 26 februarie 2013 08:41 +4

Tot ce-am făcut, noi am făcut cu trudă / Şi n-am trăit din milă şi pomeni, / Spre bine Justiţiei, azi, asudă / Şi seminţia noastră de olteni !!! (parafrază după A. Păunescu)

# La greva judecatori compromisi ! date 26 februarie 2013 09:14 -5

Ce, nu mai ascultati de sefii vostri ? UNDE VA TREZITI ? Un judecator TREBUIE SA EXECUTE ORDINELE DATE DE SEFI ? SEFUL VOSTRU este SI STAPANUL VOSTRU ! CREDETI CA EL E DE CAPUL LUI ? SI EL A PRIMIT ORDIN ‘de sus “ TOCMAI DE LA MAREA BLONDA CARE E CAPO DI TUTTI CAPPI voi pricepeti ! IESITI LA GREVA IMEDIAT ! I-am pus pe drunuri si pe baietii astia de la HASNAUA 3 ! Au insirat cabluri , au adus care de reportaj , AU PLATIT FIGURANTI INDIGNATI si voi nu iesiti la greva ? Vreti sa le scada retingul ?Vedeti ca va spun la felix si vedeti pe ddrraacu ? Vor sari ciuvicii ciutacii si ciumpalacii cu aruncatoarele de ******aa******aat pe voi …VA SPURCA ! VA DA felix AFARA PE TOTI de nu va vedeti ! Pai nu va plateste el ? Nu va promoveaza el ? Acuma v-ati gasit “SA GANDITI “ tocmai cand “A VENIT LA MINISTER UNA DE-A NOASTRA”? Ce daca va faceti de ras ? Jurecatorul nu e platit sa gandeasca ! Judecatorul e platit sa exexcute ! Iesiti imediat la greva … STANGA-N PREJUR ! LA GREVA …MARS !

# anton date 26 februarie 2013 14:02 -1

Felicitari AMR . Ati reusit. Acum ca sunteti porniti mergeti mai departe cu haznaua de haineala.Va urez succes si aici. O propunere : solicitati expres , imperativ, cum vreti sa participati activ la modificarea Constitutiei.Sau faceti si DVS. o alternativa la comisia parlamentara de redactare a Constitutiei. Daca Constitutia va fi modificata de incultii din parlament care nu au fost in stare sa-si faca regulamentul .....asa sa ne ajute CSM si CCR cu morar si haineala in frunte.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 148
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.07.2020 – Predoiu il schimba pe Orban

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva