4 august 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SRI ACUZA DNA – Binomul s-a incurcat in interceptari. Avocatul Ioan Sava a fost tinut sub masuri de supraveghere de SRI, desi DNA ceruse oprirea interceptarilor. SRI da vina pe DNA: “Prin Ordonanta din 14.03.2012 DNA Oradea a solicitat incetarea activitatilor autorizate... Sistarea interceptarii s-a facut doar la 15.03.2012... A mai curs o zi de interceptare, de la data la cand s-a emis Ordonanta de incetare – situatie neimputabila SRI”. Ioan Sava a dat in judecata SRI (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 iulie 2019 11:48
Vizualizari: 4905

Incredibil! SRI l-a tinut sub interceptari pe avocatul Ioan Sava (foto), din Baroul Oradea, una dintre multele victime ale procurorului Ciprian Man, zis “manelistul DNA”, desi DNA ceruse oprirea masurilor de supraveghere. Dezvaluirea a fost facuta chiar de Serviciul Roman de Informatii, care insa da vina pe DNA.

Cazul s-a petrecut in anii de glorie ai “Binomului DNA-SRI”, perioada in care Serviciul era condus de directorul George Maior si generalul Florian Coldea, acesta din urma in calitate de prim-adjunct. Totul s-a intamplat in dosarul in care DNA Oradea in frunte cu vestitul procuror Ciprian Man, zis “manelistul DNA”, i-a executat pe avocatii Ioan si Daniela Sava, condamnati la 3 ani inchisoare cu executare, respectiv 10 luni inchisoare cu suspendare de judecatori ICCJ cunoscuti pentru solutiile pe placul ”Binomului” pe care le-a dat de-a lungul anilor.


Manevra clasica: dosar inceput de Tulus, transferat la DNA Oradea

Dosarul sotilor Sava a fost declansat in 2012, fiind inceput de procurorul Doru Tulus de la DNA Structura Centrala. Avocatul Ioan Sava a fost pus sub interceptare in 24 ianuarie 2012 in baza autorizatiei emise de Curtea de Apel Bucuresti, ulterior masurile de supraveghere fiind prelungite succesiv. Dosarul nu a stat insa foarte mult la DNA Structura Centrala, fiind transferat, in 24 februarie 2012, la DNA Oradea, strcutura condusa de procurorul Ciprian Man. O manevra clasica, utilizata si in alte cauze in care tinte erau magistrati, avocati sau importanti functionari din Oradea. Dosarele erau deschise la DNA Bucuresti pentru a nu se crea impresia ca exista vreun interes al procurorului Ciprian Man sau al altor colegi de-ai sai, dupa care erau transferate la DNA Oradea.

SRI nu a oprit interceptarea

Cert este ca la aproape o luna dupa ce dosarul sotilor Sava a ajuns la DNA Oradea, mai exact in 14 martie 2012, aceasta structura a solicitat incetarea interceptarilor. Nu s-a intamplat insa asta, intrucat SRI a continuat masurile de supraveghere. O recunoaste chiar SRI, care insa da vina pe DNA, acuzand ca adresa prin care se cerea sistarea interceptarilor a fost primita a doua zi dupa decizia luata in acest sens de parchetul anticoruptie.

Confirmarea de catre SRI a faptului ca a continuat sa il intercepteze pe Ioan Sava desi DNA ceruse incetarea masurilor de supraveghere a fost facuta in intampinarea depusa de SRI in procesul pe care avocatul Ioan Sava l-a intentat Serviciului pentru implicarea in fabricarea dosarului de catre DNA. Un proces asupra caruia vom reveni pe parcursul zilelor urmatoare.

Iata explicatiile SRI:

“Prin Ordonanta din 14.03.2012, data in dosarul 18/P/2012, DNA ST Oradea a solicitat incetarea activitatilor autorizate.

Deoarece Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie era titularul autorizatiilor eliberate de CA Bucuresti in interesul solutionarii cauzei nr. 39/P/2012, sistarea interceptarii s-a facut doar la data de 15.03.2012, dupa ce structura specializata din cadrul SRI a fost notificata (prin adresa nr. S/122 din 15.03.2012, emisa de Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie) ca dosarul penal nr. 39/P/2012 a fost preluat de DNA ST Oradea, unde a fost inregistrat sub numarul 18/P/2012, sens in care a mai curs o zi de interceptare, de la data cand s-a emis Ordonanta de incetare – situatie neimputabila SRI, in conditiile in care adresa nr. S/122 emisa la data de 15.03.2012 a fost primita de institutia noastra la data de 15.03.2012”.

Altfel, asa cum se poate vedea si din intampinarea semnata de sefa Directiei Juridice din SRI, generaleasa Coralia Panaite, pe care o prezentam mai jos, Serviciul a lucrat cot la cot cu DNA pentru executia lui Ioan Sava, imixtiunea in actele de urmarire penala fiind in opinia noastra evidenta.

Prezentam intampinarea SRI:

Comentarii

# De mai platim gasca de paraziti SRI ? date 22 iulie 2019 15:51 +13

Ca sa faca ce , exact ? Adica noi ii platim regeste sa ne toace marunt si ilegal ? Ba , taiati-le dracu` bugetul macar la jumate ! Desfintati STS, SPP , 2si-un sfert , urgent ! Sa vedeti cum ajung banii si de spitale si de scoli si de autostrazi !!! :eek:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 03.08.2020 – Politia Rutiera il protejeaza pe Nicusor Dan. Talibanismul COVID ucide

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva