8 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA A VRUT SA PACALEASCA SERBIA – Intrucat in dosarul de extradare al lui Sebastian Ghita erau doua mandate de arestare, autoritatile romane au ales sa elimine unul, cu mana judecatorului Gheorghe Casandrescu de la CA Ploiesti. In loc sa ii citeze avocatii alesi, judecatorul a citat un avocat din oficiu care a pus concluzii la ison cu DNA: "Avocatul din oficiu este de acord cu sustinerile parchetului si formuleaza acelasi concluzii de emitere a unui nou mandat de arestare"

Scris de: E.D. | pdf | print

27 January 2019 15:37
Vizualizari: 8418

Documente bomba prezentate la Romania TV care demonstreaza ca pe numele fostului deputat Sebastian Ghita a fost emis un mandat de arestare fara a fi indeplinita procedura legala. Cea care este acuzata de Ghita de incalcarea drepturilor fundamentale este chiar Curtea de Apel Ploiesti, prin judecatorul Gheorghe Casandrescu, pe care fostul deputat a acuzat-o sambata seara, 26 ianuarie 2019, intr-o interventie la Romania TV, ca nu a respectat procedura de citare si a emis mandatul de arestare pe numele sau in lipsa avocatului ales. Mai mult, la momentul la care s-a judecat propunerea DNA Ploiesti de arestare a sa, Sebastian Ghita (foto 1), in loc sa fie reprezentat de avocatul ales, a fost reprezentat, din cauza lipsei citarii, de un avocat din oficiu care a pus aceleasi concluzii ca procuroarea Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti.


Totul s-a intamplat in dosarul nr. 1398/105/2017 privind extradarea lui Sebastian Ghita din Serbia, in care s-a dispus luare masurii arestarii preventive a acestuia, astfel cum a propus DNA Ploiesti.

Din informatiile pe care le detinem, s-a ajuns la situatia in care drepturile procesuale ale lui Sebastian Ghita sa fie incalcate chiar de instanta, dupa ce autoritatile din Serbia au cerut Statului roman sa reglementeze si sa clarifice cum a fost posibil ca in acelasi dosar de extradare sa existe doua mandate de arestare.

Avocat acuzat ca tine partea DNA

Pentru clarificarea situatiei, judecatorul investit cu solutionarea cauzei a citat initial, la data de 3 aprilie 2017, in camera de consiliu avocatii alesi ai lui Sebastian Ghita, pentru ca ulterior, in 14 aprilie 2017, la momentul judecarii contestatiei formulate de DNA Ploiesti, prin procuroarea Cerasela Raileanu, judecatorul Gheorghe Casandrescu sa citeze, atentie, avocatul din oficiu, in persoana lui Antonio Enache Parau (foto 2). Acesta din urma, desi il reprezenta pe Sebastian Ghita, a inteles sa fie de acord cu sustinerile DNA Ploiesti si sa formuleze concluzii de admitere a contestatiei in vederea emiterii unui nou mandat de arestare pe numele fostului deputat. Acest lucru reiese chiar din inchierea de sedinta din data de 14 aprilie 2017 a Curtii de Apel Ploiesti, pe care o prezentam mai jos: "Avocat din oficiu Parau Enache Antonio avand cuvantul pentru inculpatul Ghita Antonio Aurelian, arata ca este de acord cu sustinerile reprezentatului parchetului si formuleaza aceleasi concluzii de admitere a contestatiei si emiterea unui nou mandat de arestare pe numele inculpatului Ghita Sebastian".

Judecatorul Gheorghe Casandrescu, bun de ancheta

Documentele pe care le prezentam mai jos releva ca in baza concluziilor DNA si ale avocatului din oficiu Antonio Enache Parau, judecatorul Gheorghe Casandrescu, in prezent pensionat, a dispus admiterea contestatiei la executare formulata de DNA Ploiesti, anularea mandatului de arestare preventiva nr. 88/UP emis la 15 martie 2017 de Tribunalul Prahova, si a mandatului nr. 1 emis la 3 aprilie 2017 emis de Curtea de Apel Ploiesti, si emiterea unui nou mandat de arestare fata de Sebastian Ghita, "pentru totate infractiunile pentru care s-a pus in miscare actiunea penala". La acea data, judecatorul Casandrescu a stabilit si ca solutia poate fi atacata in termen de 3 zile de la comunicare.

Surpriza insa, in 20 aprilie 2017, judecatorul Gheorghe Casandrescu a revenit asupra solutiei dispunand din oficiu "indreptarea erorii materiale strecurata in minuta si dispozitivul sentintei penale nr. 102/14.04.2017, in sensul ca in mod gresit s-a mentionat, referitor la calea de atac ca fiind 'cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare' in loc de 'definitiva' cum este corect".

De altfel, in interventia telefonica de la Romania TV, fostul deputat Sebastian Ghita a acuzat ca avocatul Antonio Enache Parau poate fi parte a "grupului infractional organizat al lui Onea si al lui Negulescu", atata timp cat a aparat interesele DNA Ploiesti si a fost de acord cu arestarea sa.

Iata ce a declarat Sebastian Ghita la Romania TV:

"Ceea ce mi s-a intamplat mie este ceva ce prezint de cateva zile multor oameni si aproape nu le vine sa creada. Practic, cu toate ca se stia cum trebuie se fiu citat, se stia care sunt aparatorii mei alesi, erau depuse delegatii, judecatorul se hotareste sa faca o camera preliminara sau o camera de consiliu si in acea camera de consiliu, nu mai citeaza avocatii mei sau pe mine. Hotaraste sa emita un nou mandat, convocand un avocat din oficiu. Eu nu-l cunosc pe acest domn avocat. Nu stiu daca acest domn avocat nu e parte a acestui grup infrational organizat al lui Onea si al lui Negulescu. Acel avocat putea sa-mi apere interesele, putea sa spuna 'ma abtin' sau 'nu stiu despre ce este vorba'. Niciun avocat nu poate vorbi in numele cuiva pe care il reprezinta si in mod ilegal, in mod ciudat, aproape cred ca aranjat, acel avocat sa spuna 'sunt de acord cu procurorul si cu arestarea'. Numai pe timpul lui Ceausescu se intampla astfel de ilegalitati, de incalcari de drepturi. Nu stiu cum pot sa comentez cand vad ca persoana care trebuia sa ma reprezinte, acest domn Parau, a pus concluzii in numele meu, spunand ca e de acord cu eu am fost arestat".

Pentru acest parcurs si mod de judecare a dosarului privind arestarea sa, Sebastian Ghita anunta ca va face plangere penala impotriva judecatorului Gheorghe Casandrescu la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie.

Iata cum s-a derulat judecata pe arestul preventiv al lui Sebastian Ghita la Curtea de Apel Ploiesti:


Comentarii

# morarescu date 27 January 2019 17:05 +5

Prea multe s-au intamplat in Prahova...In fata instantelor din Bucuresti, niciodata un avocat, fie el ales sau din oficiu, nu a pus concluzii de arestare, multumim lui Dumnezeu ! 

# DODI date 27 January 2019 21:00 -5

Trebuie să înțelegem faptul că dl. Ghiță este reprezentantul unei aripi din SRI. Și nu poate vorbi fără el, nici cu el. Ci doar ce și când i se permite. Ceea ce noi nu afla niciodată. Oricum faptul că este... domiciliat în altă țară este pentru el egală cu o condamnare.

# un mizantrop date 27 January 2019 19:58 +4

Ala era "din oficiu", asa ca nu mira pe nimeni ca "a pus concluzii in acord cu DNA"....Ce faci, insa, cand avocatul tau, platit serios, ca are ditai casa si nume notoriu, nu numai ca e de acord cu procurorul, dar, e de acord si cu falsificarea adevarului evident, numai sa-i iasa concluziile, ba face si munca securistului nevazut, strecurand amenintari de genul "asa sunt ei, pot sa faca orice, dar scot cu suspendare", "nu conteaza adevarul, pierdem timpul, lasa ca-i conving eu", "e bine asa, ca-i cu suspendare, cine crezi ca-ti da dreptate, asta e mersul, sa ne rugam sa nu faca procurorul apel" si asta in vreme ce el se pusese de acord cu procurorul inca de la prima audiere, fara sa "remarce" ca anterior ii fusese audiat clentul fara prezenta avocatului, ba mai si rade la amenintarile bestiei, ca "asa sunt ei"....Bine, am uitat sa spun ca "profesionistul" asta a fost procuror, ca multi altii din "casele" celebre, ca nici protocolul ala nu l-au semnat membri normali ai baroului...

# Statu-Palma-Barba-Cot date 27 January 2019 20:53 +8

După Ungaria,Anglia si Costa Rica,Serbia este a patra tara care asigura protecția unor oameni paradiți, de un grup infracțional organizat în compunerea căruia intra procurori ,judecători, polițisti și ofițeri de informații. Ușor-usor, mizeria si putregaiul bolsevic din justiția din Romania incep sa fie cunoscute și recunoscute oficial în strainatate.Acum cred ca e momentul ca Guvernul/coalitia să facă o plingere la Curtea Penala Internațională ( Tribunalul Penal International) cu sediul la Haga,plângere împotriva unor procurorii, judecători ofițeri de politie,ofițeri de infornatii etc.suspectați falsificare de probe, de tortura aplicata celor anchetați, încarcerarea fără drept,ucidere în timpul detenției,toate astea fiind infractiuni contra umanitatii..Dacă vor fi anchetați de o instanță internațională, Guvernul si coalitia nu vor mai putea fi acuzați ca intervin politic în actul de justiție.Pai cine sa-i judece corect ,tot judecătorii care au fost parte la tortura?Niciodată!

# Pintea date 27 January 2019 21:12 +4

Avocatul din oficiu, tizul lui Ghita, a incalcat dreptul la aparare al acestuia, pentru ca nu l-a aparat, ci si-a insusit punctul de vedere al procuroiului DNA! Practic, d-nul Ghita a avut 2 procurori si nici un avocat. Nu au citat avocatul ales ca sa poata sa ii impuna unul din oficiu, asa ca l-au adus pe fricosul asta! Se poate solicita inregistrarea audio a sedintei de judecata. Va dati seama ce frica i-a fost acelui avocat, astfel incat a incalcat deontologia profesionala!? Dar traim in tara lipsei de reactie si a obedientei fata de aceste structuri mafiote! Exact ca in Sicilia! Dar judecatorul este ”șofeorul” din poza? Ce borfaș! Ca la DNA.

# Anticoruptia date 27 January 2019 22:59 +1

Pe Casandrescu il doare in varfu...Mananca de un an jumate o pensie graaasa...

# unul din lumea cea mare date 28 January 2019 03:32 +8

hmmm,nimic nou sub soare.martora imi este arhiva luju ca imediat dupa ce am citit ce s/a pus in fata judecatorilor si pe ce baze si INADVERTENTE JURIDICE ,CIT SI PE CE RECHIZITORII FACUTE PE GENUNCHI(E)..CA SA CITEZ UN CLASIC IN VIATA ...A FOST FACUT(condamnat ghita ),imediat am afirmat RASPICAT CA GHITA PRIMESTE AZIL POLITIC IN JUGOSLAVIA(asa am invatat eu geografia).inca odata s/a demonstrat ca am avut dreptate.bai berbecilor de la dna ,care ati fost condusi de UNA CU PARIETATEA FRONALA TOTAL REDUSA,sau tradus ca sa intelegeti si voi un motor cu cc (centimetri 3)redusa pentru o caroserie MULT SUPRADIMENSIONATA(uitati/va la poze si se vede inaltimea fruntii).pun pariu 1 la 20000 ca koivesi o sa fie judecata si alaturi de ea o sa intre si dana titian si saplacan.eminentele cenusii din spatele koivesoaicei ,ca pe ea nu o ducea mintea.nenorocirea denaului este ca are numai stupizi,intre procurori,care nu stiu ca iugoslavii au un ghid de acordare azil politic de pe vremea impuscatului si

# Snaider Paul date 28 January 2019 11:56 0

Snaider Paul Ca in justitie este o mafie care dicteaza ce si cum este stiut dar nici oamenii politici nu stiu a actiona ! De la Bruxelles vin amenintari non stop cum ca PSD se amesteca in probleme de justitie fara ca oamenii politici sa reactioneze pe masura ! Nu am auzit ca vreun europarlamentar sa intrebe dictatorii ce conduc Europa : cum este posibil ca justitia din Costa Rica , Serbia si Anglia sa acorde azil politic Ancai Bica, Udrea Elena, Sebastian Ghita, Puiu Popovici ? ATENTIE ! ACESTIA SI-AU CASTIGAT DREPTUL LA AZIL POLITIC PE MOTIV DE PERSECUTIE SI NERSPECTAREA DREPTURILOR OMULUI IN SPETA DREPTUL LA UN PROCES ECHITABIL !!!! OARE CRETINII DE LA PARLAMENTUL EUROPEAN NU SE INTREABA DE CE ? JUSTITIILE DIN ACESTE TARI S-AU COALIZAT CU INFRACTORII ?

# UNBR-Dr.Botomei Vasile,0744191717 date 28 January 2019 13:06 0

Botomei Vasile,doctor in drept,cauta un partid care sa preia ca proiectul politic de reformarea profesiei de avocat. In aplicatia tezei de doctorat in drept am creat teorie si aplicatii practice prin care am infiintat inca o Uniune Nationala a Barourilor din Romania-UNBR,inregistrata cu CIF 36584210,care in compunere are un nou barou in Bucuresti,denumit Baroul Bucuresti. Daca Bogdan Diaconu presedinte PRU ar fi de acord sa preia noua structura UNBR,el fiind avocat,ar putea infiinta cate un nou Barou in compunerea acestei UNBR,in fiecare judet din Romania,precum si reprezentante in diaspora. In Romania sunt peste 100.000 de juristi care ar putea dobandi titlul de avocat in cadrul noului UNBR. Astfel,prin acest proiect,estimez ca PRU va creste la 10% in voturi primite la alegeri. Eu pun la dispizitie actele noului UNBR,iar avocatii care vor sa castige politic,vor beneficia de un proiect excelent.Pluralismul de UNBR-uri este un deziderat pentru profesia de avocat!

# Neanae date 28 January 2019 14:39 +2

Sustin o parere absolut personală. Fără sa am simpatie deosebita pt Dl Sebastian Ghiță, am un sentiment de recunoștință. Curat/murdar, cum o fi el considerat de alții, e un om foarte inteligent și a fost un catalizator formidabil care a stârnit o serie întreaga de reacții, încă in curs! Am stat cu sufletul la gura sa nu fie prins, apoi sa mai apara înregistrări. A început o treaba, FORMIDABILA, acum raman cu încrederea ca va pune la dispoziție toate dovezile pe care le are. Apreciez ca nu se da la circareală. Spune public cât îl tine cureaua ... e corect așa când se lucrează serios. Desigur vom afla ceva detalii, dar ținta e SA VEDEM REZULTATE. Sa-i vedem pe viermii paraditori in temnițe sau minimum la munci agricole! Eu va multumesc Dle Ghiță.

# vera date 29 January 2019 16:14 0

Ar fi bine sa ne spui si noua astora prosti cum ai reusit sa fii milionar de tanar.Toti santeti model de cinste si corectitudine.Din cauza voastra tinerii fug din tara.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2023 – Se anunta proteste spontane in instante

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva