24 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FACE SPUME ZEITA – ICCJ a trantit dosarul pe care “Unitatea Haules” DNA Ploiesti i l-a fabricat adversarei Laurei Kovesi, procuroarea Mihaela Iorga Moraru: ”Constata nulitatea rechizitoriului... Constata nulitatea probelor administrate in cursul urmaririi penale si a actelor de urmarire penala, precum si a actelor procesuale si procedurale subsecvente. Exclude toate probele administrate in cursul urmaririi penale, inclusiv declaratia de martor a inculpatei Moraru Iorga Mihaela” (Minuta)

Scris de: B.G. | pdf | print

18 June 2018 18:54
Vizualizari: 14917

Lovitura devastatoare incasata de DNA la Inalta Curte. Instanta suprema a trantit, luni 18 iunie 2018, dosarul fabricat de "Unitatea Haules" DNA Ploiesti impotriva adversarei Laurei Kovesi (foto stanga). Este vorba despre procuroarea DNA Mihaela Iorga Moraru (foto dreapta).


Astfel, Inalta Curte, in faza de camera preliminara, a constatat nulitatea rechizitoriului din dosarul in care Iorga Moraru este acuzata de presupuse fapte de favorizarea faptuitorului si fals intelectual in forma continuata. ICCJ a decis restituirea cauzei inapoi la DNA, dupa ce a exclus toate probele administrate in cursul urmaririi penale, inclusiv declaratia de martor a procuroarei Iorga Moraru, aparata de avocata Angela Ciurea.

Rechizitoriul din dosarul Mihaelei Iorga Moraru a fost intocmit de procurorii Lucian Onea si Laura Bucica de la DNA Ploiesti, si confirmat de seful Sectiei a II-a DNA Marius Bulancea.

Iata minuta ICCJ:

Admite, in parte, cererile si exceptiile de camera preliminara formulate de inculpata Moraru Iorga Mihaiela si, in consecinta: Constata nulitatea rechizitoriului din 05.02.2018 emis in dosarul nr. 157/P/2017 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Ploiesti, nulitatea probelor administrate in cursul urmaririi penale si a actelor de urmarire penala efectuate in dosarul mentionat, precum si a actelor procesuale si procedurale subsecvente. Exclude toate probele administrate in cursul urmaririi penale, inclusiv declaratia de martor a inculpatei Moraru Iorga Mihaiela. In baza art. 346 alin.3 lit. b din Codul de procedura penala, restituie cauza la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Ploiesti. Cheltuielile judiciare ramanin sarcina statului. Copia incheierii motivate se comunica Parchetului si inculpatei, in conformitate cu dispozitiile art. 346 alin.4/2 din Codul de procedura penala. Cu drept de contestatie in 3 zile de la comunicare, conform art.347 alin.1 din Codul de procedura penala. Pronuntata in Camera de consiliu, azi,18.06.2018”.

Comentarii

# ^^ date 18 June 2018 19:19 +7

Haules baules, Lucica. Ruckzuck. :))

# unul din lumea cea mare date 18 June 2018 19:57 +6

dee astia rid si copiii intre 2 si 6 ani,adica astia au scris o poveste care arata cam asa,.......,,si incalecai p/o sa si va spusei minciuna mea,, si traitara fericiti malacul si malaca din marginimea sibiului pina la adinci si batrinete

# Ana date 18 June 2018 19:59 +13

Ce mai cauta plagiatoare dovedita (din vie si sufragerie) in magistratura sau chiar libera pe strada ! Iohanide , priivesti cu ingrijorare sau nici nu te intereseaza : este ? :-x PS.Georgeta tot dupe gratii ajunje oricat te straduiesti , caci serviciile e pline de "paduchi" care nu fac nimic din fisa postului ci se ocupa de dosare . Reduceti dracului bugetuil SRI la jumate , urgent !

# SIC....SIC date 18 June 2018 21:20 +1

Sic.. .unitatea de elita, echipa de procurori tineri si harnici care își făceau bine treaba, asa - i descria mai mare șefa lor.... stiti cea care trebuie revocata urmare deciziei CCR. Ma bucur ca Dna este desființată aproape zilnic instanțe cu judecători puternici si independenti. Zic ca ar cam trebui 1/2 din procurorii DNA sa fie revocatii pt incompetența!

# Bine imi pare date 18 June 2018 22:09 +2

Lucia asta pana la urma a făcut vreun dosar pe bune? E o întrebare asupra căreia ar trebui să se aplece si șefa lor.. stiti e vorba de șefa ce trebuie revocata dar Ioanis nu se - ndura. Pai despre el era vorba cand făcea referire Luluta la echipa de oameni tineri, harnici care isi fac treaba si o sa - i sustina cat timp isi vor mai face treaba....ma intreb Care treaba? Caci despre serviciu nu poate fi vorba. RevocatiSVINE - MI cel putin 1/ 2 din elitele DNA

# livia date 19 June 2018 07:28 +1

Se presupune ca fiecare in tara asta este platit dupa ceea ce face. Daca acesti procurori au facut treaba de mantuiala, de ce mai sunt platiti? Sau daca au fost platiti, sa li se ia banii inpoi; macar asa sa fie pedepsiti. Este ceva de neimaginat. Nu este zi in care sa nu aflam de rechizitorii facute aiurea si totusi macar un singur procuror nu a fost tras la raspundere pentru asta. Chiar suntem sat fara caini?

# santinela date 19 June 2018 07:51 +2

Bulancea,Onea,Bucica ,mama ce nume de "procurori de elita" ! Ete astia sint mizerabilii din DNA plus inca o gramada de alti _'ici" si condusi de cea mai mare catastrofa umana,recte Luluta !!

# 1 date 19 June 2018 09:45 +2

:lol: :lol: :lol: Sunt curios ce draku de alte probe pun in loc :D :D

# gogu de la strehaia date 19 June 2018 12:36 0

Incet dar sigur lucrurile incep sa se aseze in normalitatea si legalitatea firesca.Urmeaza ca si divizia de procurori din cadrul inspectiei   csm-ului  sa  se autosesizeze sa verifice modul in care a fost intocmit rechizitoriu si sa aplice sanctiunea maxima;excluderea din magistratura.Oare vor indrazni sa faca acest lucru?

# nuibai date 19 June 2018 14:54 +1

N-am să înţeleg în veci, sau nu pot concepe, de ce "restituire" şi nu achitare? Instanţa trebuie să tragă de procurori, ca totuşi să scoată ceva?

# soparla date 20 June 2018 12:25 0

Sa raspunda banditii elitisti care papa 20.000 ron/luna pentru astfel de crime organizate. Huuo!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.02.2024 – Vreti sa aflati domicilii si CNP-uri? Gasiti la ICCJ (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva