Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

JUDECATOAREA CU BANUTII LA SALTEA – Un imprumut de 15.000 de euro a aparut in declaratia de avere a presedintei cu delegatie a Sectiei penale a Inaltei Curti, Mirela Sorina Popescu. Judecatoarea si-a ajutat financiar fratele in august 2018, dar din declaratiile de avere anterioare ale Mirelei Popescu, reiese ca aceasta nu avea niciun cont, depozit sau economii. ANI este obligata sa se sesizeze

Luni, 22 octombrie 2018 18:17 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Lumea Justitiei semnaleaza o situatie extrem de ciudata intalnita la Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul unuia dintre cei mai cunoscuti magistrati supremi. Este vorba despre judecatoarea Mirela Sorina Popescu (foto), presedinte cu delegatie al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care sustine ca si-a imprumutat fratele, Danut Adrian Popescu, in august 2018, cu suma de 15.000 euro. Problema cea mare in aceasta situatie este, credem noi, ca banii pe care Mirela Popescu i-a imprumutat fratelui sau au fost parca scosi, prin magie, din joben. Sustinem aceasta intrucat, din declaratiile de avere anterioare ale judecatoarei Popescu, reiese ca aceasta nu avea niciun cont, depozit sau economii care sa justifice imprumutul destul de important acordat fratelui. Imprumutul poate naste cu atat mai multe semne de intrebare cu cat suma de 15.000 euro pe care Mirela Sorina Popescu a imprumutat-o fratelui sau este de trei ori mai mare decat suma minima pe care aceasta, daca o detinea cu titlu de economii, trebuia sa o declare.


Suma de 15.000 euro pe care judecatoarea Sorina Popescu a acordat-o fratelui sau, Danut Adrian Popescu, apare brusc in declaratia de avere actualizata a sefei Sectiei penale de la data de 1 octombrie 2018, si succede declaratiei de avere a acesteia din 12 februarie 2018 (facsimil).

Mai exact, in declaratia de avere actualizata la 1 octombrie 2018 a judecatoarei Popescu, la capitolul IV – Active financiare – punctul 2 privitor la "plasamente, investitii directe si imprumuturi acordate, daca valoarea de piata insumata a tuturor acestora depaseste 5.000 euro (reprezentand hartii de valoare detinute, actiuni sau parti sociale in societati comerciale ori imprumuturi acordate in nume personal)" apare o modificare substantiala fiind specificat imprumutul pe care aceasta l-a acordat fratelui sau.

Desigur, ne putem gandi ca in cateva luni judecatoarea Mirela Sorina Popescu a pus deoparte din indemnizatia sa, de circa 23.000 lei/luna, o suma considerabila de circa 10.000 lei/lunar pentru a-si ajuta fratele. Nu este exclus!

Insa modalitatea, credem noi netransparenta, de completare a declaratiilor de avere de catre un judecator al Inaltei Curti atrage atentia si, inevitabil, ridica semne de intrebare.

Aceasta, cu atat mai mult cu cat surse judiciare ne-au relatat ca, in cadrul Inaltei Curti, exista judecatori care si-au achizitionat chiar si case de sute de mii de euro cu banii jos, desi in declaratiile de avere fie nu le-au trecut, fie nu ar putea, decat cu greu, justifica aceste sume. Nu facem publice numele acestora pana in momentul in care nu vor fi probate toate informatiile.

Fata de modul in care a fost completata declaratia de avere actualizata la 1 octombrie 2018 de judecatoarea Mirela Sorina Popescu si de continutul acesteia consideram ca Agentia Nationala de Integritate ar trebui sa faca o serie de verificari, astfel incat sa se stabileasca proveninenta celor 15.000 euro acordati imprumut de magistratul suprem fratelui acestuia si de ce nu au fost acestia trecuti, ca economii, spre exemplu, in declaratiile de avere anterioare.

Iata diferenta dintre cele doua declaratii de avere:


*Cititi aici declaratia de avere din 12 februarie 2018

*Cititi aici declaratia de avere din 1 octombrie 2018

Accesari:4552

Comentarii

# Judecator iccj date 22 octombrie 2018 18:39 +17

Acest împrumut este cea mai mică problemă ă dnei Mirela Soricela. Problemele ei sunt legate de dezastrul pe care l-a produs în cadrul sectiei penale ă Iccj împreună cu Garcea Tarcea. Dna Soricela nu aveti nici cea mai mică noțiune de management judiciar dupa cum a spus si secția pt judecatori a csm. De ce nu plecati acasă?nimeni nu se va mai interesa de împrumuturile din familie.

# DOREL date 22 octombrie 2018 19:38 +4

Mai draga, managementul judiciar e cea mai marunta problema profesionala a dnei. M. S. Popescu sau, ma rog, una dintre cele mai marunte ! Parerea mea ..

# alin date 23 octombrie 2018 00:11 0

pentru ca nu poate sa plece acasa. considerati ca exista free will?

# Stefan date 23 octombrie 2018 08:18 0

Doamna judecator nu este cea care in fata judecatorilor din CSM a facut acele afirmatii halucinante cu privire la modul cum a realizat echilibrarea sarcinii de munca in interiorul sectiei pe care o conducea la ICCJ si pentru care voia un nou mandat ? Cum a ramas cu acel episode? IJ s-a sesizat? Ce masuri s-au luat? Sau '' lasa-o bha ca mergea-asa'' . . .

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.01.2019 – Luluta s-a imbolnavit de Sindromul Carmen Iohannis

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER