Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

TICALOSII DNA AU COMIS-O DIN NOU – Avocatul Calin Portan a fost achitat definitiv in dosarul in care DNA l-a acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si evaziune fiscala. Inalta Curte a mentinut decizia CA Oradea de achitare pe motiv ca fapta nu exista sau nu este prevazuta de legea penala. Portan a fost defilat in catuse, umilit public si apoi trimis in judecata de abuzivii procurori DNA Dan Chirculescu si Ciprian Man. Raspunderea magistratilor este obligatorie (Minuta si Concluziile)

Marţi, 7 noiembrie 2017 13:05 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Iata un nou caz revoltator in care viata si cariera unui om au fost distruse de abuzivii procurori ai Laurei Kovesi. O noua ticalosie comisa de DNA, care vine sa confirme inca o data cat de nevoie este de o reglementare serioasa a raspunderii magistratilor, astfel incat cei care comit mizerii si pun in practica inscenari sa plateasca pentru faptele lor.

Avocatul Calin Portan din Baroul Oradea (foto 2) – aparat de avocatii George Papu (foto 3) si Razvan Doseanu (foto 4) - a fost achitat definitiv, luni seara 6 noiembrie 2017, intr-un dosar fabricat de celebrul cuplu al groazei de la DNA Oradea, format din procurorii Dan Chirculescu (foto 1 stanga) si Ciprian Man (foto 2 stanga), acesta din urma zis si “manelistul DNA” pentru anchetele sale dupa ureche pe care le face. Decizia de achitare a fost dispusa de Inalta Curte de Casatie si Justitie, care practic a mentinut sentinta Curtii de Apel Oradea, din 21 noiembrie 2016, care constase facatura DNA. Concret, ICCJ a mentinut sentinta prin care CA Oradea l-a achitat pe Calin Portan pentru trafic de influenta si spalare de bani, in baza art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penala - “fapta nu exista”, iar pentru evaziune fiscala in baza art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedura penala - “fapta nu este prevazuta de legea penala”.


Iata minuta Inaltei Curti (dosar 424/35/2014):

“Respinge, ca neintemeiata, cererea de repunere in termenul de apel formulata de apelanta Dan Maria Liliana. Respinge, ca tardiv, apelul declarat de apelanta Dan Maria Liliana impotriva sentintei penale nr.110/P.I. din 21 noiembrie 2016 a Curtii de Apel Oradea – Sectia Penala si pentru Cauze cu Minori. Obliga apelanta Dan Maria Liliana la plata sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea impotriva sentintei penale nr.110/P.I. din 21 noiembrie 2016 a Curtii de Apel Oradea – Sectia Penala si pentru Cauze cu Minori, privind pe inculpatul Portan I.Calin Ioan. Cheltuielile judiciare ocazionate cu solutionarea apelului declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea raman in sarcina statului. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat, pana la prezentarea aparatorului ales, in suma de 70 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva”.

Iata minuta Curtii de Apel Oradea (dosar 424/35/2014):

“Solutia pe scurt: in baza art. 396 alin. (5) Cod procedura penala cu referire la art. 17 alin. (2) Cod procedura penala rap. la art. 16 lit. a Cod procedura penala achita pe inculpatul PORTAN CALIN IOAN de sub acuzatia comiterii infractiunilor de trafic de influenta prevazute de art. 291 alin. 1 din Codul penal, cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal si spalare a banilor prevazute de art. 29 alin. 1 lit.'b' din Legea nr. 656/2002, cu aplicarea art. 5 Cod penal. In baza art. 396 alin. (5) Cod procedura penala cu referire la art. 17 alin. (2) Cod procedura penala rap. la art. 16 lit. b) teza a I-a Cod procedura penala achita pe inculpatul PORTAN CALIN IOAN de sub acuzatia comiterii infractiunii de evaziune fiscala, prevazute de art. 9 alin. 1 lit.'b' din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 5 Cod penal. Ridica sechestrul asigurator instituit asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatului PORTAN CALIN IOAN prin ordonanta din 13 octombrie 2014 si procesul-verbal de sechestru din data de 14 octombrie 2014, pana la concurenta sumei de 91.684 lei. Constata ca inculpatul a fost retinut pe o perioada de 24 ore din data de 03 decembrie 2013 orele 17:45, pana la data de 04 decembrie 2013 orele 17:45, prin ordonanta de retinere nr. 103/P din 03.12.2013, ora 17:45, emisa de D.N.A – Serviciul Teritorial Oradea. In baza art. 275 alin. (3) Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de apel in 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica de azi, 21 noiembrie 2016”.

Facatura a fost evidenta din start

Calvarul lui Calin Portan a inceput in decembrie 2013. Mai exact, in 3 decembrie 2013, cand avocatul a fost saltat de DNA si retinut pentru trafic de influenta si spalarea banilor. Portan a avut parte de intregul spectacol pe care parchetul lui Kovesi obisnuieste sa-l ofere, fiind umilit public si prezentat ca un veritabil corupt. Avocatul a fost defilat in catuse, evident fiind dus prin fata jurnalistilor astfel incat sa fie fotografiat, dupa care a fost prezentat la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare preventiva. Acela a fost primul moment in care s-a vazut ca intregul dosar nu era decat o facatura si o noua inscenare oribila. Judecatorul Antik Levente Farkas de la Curtea de Apel Oradea a refuzat sa emita mandat de arestare preventiva pe numele lui Portan, dar nu doar atat. Antik Levente Farkas a denuntat practicile DNA, stabilind ca “se remarca atitudinea provocatoare a denuntatorului care lucrand in 'echipa' cu personalul DNA, a incercat din rasputeri sa-l faca pe inculpat sa zica ca banii ar fi fost dati pentru a avea 'trecere' la executorul judecatoresc”.

DNA a contestat hotararea de la Curtea de Apel Oradea la instanta suprema. Lucrurile nu s-au schimbat insa, judecatorii ICCJ ajungand la aceeasi concluzie precum Antik Levente Farkas si refuzand sa-l aresteze pe Calin Portan. Iar daca ne gandim ca refuzul de a-l aresta pe avocatul Portan a venit din partea unui complet format din judecatorii Silvia Cerbu, Ioana Bogdan si Cristina Rotaru va dati seama cat de mare a fost facatura.

Procurorul Chirculescu se lefaie cu 17.000 lei pensie, “manelistul DNA” isi vede linistit de treaba

Ulterior, in 30 octombrie 2014, Calin Portan a fost trimis in judecata de DNA pentru acuzatiile de trafic de influenta si spalare de bani pentru care se fortase arestarea sa, dar si pentru o noua infractiune adaugata intre timp, cea de evaziune fiscala. Portan a fost trimis in judecata printr-un rechizitoriu semnat de procurorul DNA Dan Chirculescu si confirmat de seful de la acea vreme al DNA Oradea, Ciprian Man. Doi procurori recunoscuti pentru abuzurile lor, in conditiile in care acestea au fost confirmate de instante. Doi procurori care au distrus nenumarate vieti si cariere, dar care nu au patit nimic. Dan Chirculescu a iesit linistit la pensie, urmand sa traiasca cu vreo 17.000 lei lunar, iar Ciprian Man a fost promovat de Laura Kovesi la DNA – Structura centrala, trimis dupa scurt timp inapoi la DNA Oradea, dar pastrat in magistratura.

Iata comunicatul DNA din 30 octombrie 2014 priind trimiterea in judecata a avocatului Calin Portan:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea, au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului PORTAN CALIN IOAN, avocat in cadrul Baroului Bihor, la data faptelor, in sarcina caruia s-au retinut, infractiunile concurente de:

-trafic de influenta,

-spalare a banilor,

-evaziune fiscala.

In rechizitoriul intocmit procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 15 mai 2012, inculpatul Portan Calin Ioan, in calitate de avocat in cadrul Baroului Bihor, a pretins si a primit de la un denuntator suma de 2.500 lei, din care 500 lei a promis ca vor ajunge la un anumit executor judecatoresc, lasând sa se inteleaga ca are influenta asupra acestuia, astfel incât, in cadrul unui dosar executional, acesta din urma sa subevalueze un imobil si sa organizeze o licitatie trucata.

In urma licitatiei ar fi urmat ca denuntatorul, participând singur la licitatie, sa achizitioneze un imobil scos la licitatie cu suma de maximum 45.000 lei, in conditiile in care imobilul respectiv fusese evaluat la 95.800 lei. Pentru a ascunde adevarata natura a provenientei banilor pretinși, in schimbul traficarii influentei, inculpatul Portan Calin Ioan a disimulat suma respectiva intr-un contract de asistenta juridica, inserând un onorariu de 2.000 lei.

In perioada 2011 – 2013, inculpatul Portan Calin Ioan, in calitate de avocat in cadrul Baroului Bihor, a omis in tot sau in parte, sa evidentieze, in actele contabile ori in alte documente legale, veniturile realizate din prestarea serviciilor de asistenta juridica, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, in valoare totala 89.184 lei.
in cauza, procurorii au dispus luarea masurii sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatului Portan Calin Ioan, pâna la concurenta sumei de 91.684 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Oradea cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza și de a se aplica inculpatului Portan Calin Ioan pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii profesiei de avocat, prevazuta de art. 66 alin. 1 lit.'g' din Codul de procedura penala”.

*Cititi aici concluziile scrise ale maestrului George Papu, aparatorul lui Calin Portan la Inalta Curte

Accesari:7659

Comentarii

# Elena date 7 noiembrie 2017 13:37 +5

Cică munca în folosul comunității și legea cu brățară electronica a trecut tacit. Pai mai mafioților și infractorilor, cum o persoana condamnata la 4 ani cu executare sa va muncească vouă gratis timp de 8 ani? Bai mafie...  acest lucru este încă o dovada a mafiei și ca*niște unii*își umplu buzunarele de pe spatele deținuților.  De asta condamnări gârlă și pușcării arhipline.  E o afacere pt smecheri.De ce nu comuta în suspendare toate pedepsele pana 4 ani exceptând recidiva și violenta? De ce nu dau o gratiere și un T0 în justiție de altfel promis. Sa vedem unde ajunge RO având în vedere ca toți banii sunt tocați de către DNA DIICOT SERVICII , anaf alta instituție Full de corupta, taxe peste taxe.astia au alungat toți românii în afara. Sa vedem cine mai ține clica asta de mafioți, și cat timp lumea ( care i -au votat) ii mai suporta pe mincinoșii astia?  Unde e mai Tăricene Dragnea reforma în justiție? Națio bună ca iar tre sa tai porcu cu mafia, vine Crăciunul, 0 reforma. 

# Cipri date 7 noiembrie 2017 17:28 +5

Constat că d-l procuror Man si-a făcut abonament la Luju!!!!. Săptămânal apare câte un rebut al vestitei sale activității profesionale. Partea proastă e că această activitate e plătită de contribuabil. Măi Cipri, pune mâna pe carte, poate nu e prea târziu.

# Portan Calin date 7 noiembrie 2017 22:41 +6

Din păcate cei care nu au simțit puterea acestor abuzuri nu le vine să creadă că este posibil in Romania anilor noștrii...observ cu tristețe cum romanii mei se lasă prostiți și manipulați in continuare ... eu cu ajutorul lui Dumnezeu și a câtorva oameni care au crezut în mine am câștigat aceasta lupta. Dar nu pot sa nu mă întreb câți au pierdut-o pe nedrept. Câți au fost învinși de un sistem care prima dată lovește în imaginea ta, apoi îți cheamă familia, prietenii, clienții la așa-zise audieri cu singurul scop de a te aduce la sapa de lemn. Și reușesc. Intimidarea clienților, sechestrul pe bunuri, pe conuri te aduce în situația în care nu mai poți asigura familiei minimul necesar traiului. Unde mai punem că o astfel de lupta cu un întreg sistem necesita fără discuție bani pentru avocați, expertize, deplasări la ICCJ ...multi bani. Eu am avut norocul de a avea 2 colegi cu suflet care m-au reprezentat aproape pro bono. Dar câți au acest noroc? Câți sunt condamnați nevinovați?

# cozma ioan date 8 noiembrie 2017 04:57 +1

stimati cititori ai paginii, va rog sa observati ca toate relele din justitie se datoreaza nerespectarii constitutiei din 2003 ! in special al art 52 alin 3. , care prevede raspunderea magistratilor care si-au exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta,si al art 132 alin 1 ,procurorii isi desfasoara activitatea sub AUTORITATEA ministrului justitiei !pana in prezent , nici o cireada parlamentara nu a pus in acord legile cu aceste prevederi ale constitutiei, si au trecut 14 ani !asta e problema ! 8 noi

# infractorii din barouri date 8 noiembrie 2017 13:19 +2

Pentru ce platim taxe, impozite, pentru care fapt ati ajuns dumneavostra domnule Florea, domnule Dragne sa va bateti joc de noi?Am ajuns sa fim terfeliti, viata ne este distrusa, sanatatea, familia iar voi stati si priviti impasibili la ce se intampla.Este grav ce faceti, este o complicitate la faptele lor si doar priviti fara sa faceti nimic.Avocatii de penal sunt cei mai haituiti, sunt santajati, li se fac chei si am ajuns ca pana si organele profesiei sa fie la propriu mana in mana cu acuzatorii.Voi nu trebuie sa raspundeti?Voi nu trebuie sa va dati demisia pentru ca sunteti prin omisiune complici la faptele unor infractori?Stim de ce va este teama , va este teama sa nu fiti controlati si sa se dovedeasca nu numai ca aveti gradele ascunse sub rioba de avocat dar ca si furati.RUSINE

# Athos date 8 noiembrie 2017 14:50 0

Care infractori? Cei din barourile paralele,inexistente juridic?

# Ptr.Athos date 8 noiembrie 2017 15:53 0

Domnule Athos pentru numele lui Dumnezeu va rog să încetați cu barouri tradiționale sau netradiționale,legale sau nelegale.Nu dumneavoastră ați fost umilit ci acest om,nu dumneavoastră sau confratii dumneavoastră înfundă pe nedrept pușcăriile .Terminați cu porcăriile astea și ura pe care o purtati.Este o rușine să faceți din acest subiect care a distrus viața unui om un câmp de lupta pentru razboaiele intre tradiționali ai netradiționali.Platiti dumneavoastră pentru drama acestui om?Plătiți dumneavoastră zilele de nesomn,lipsurile familiei acestui om?Acest om a fost distrus iar anii nu se întorc.Nu mă interesează domnule Athos ce faceți,cine sunteți dar fiți uman daca exista urmă de umanitate in dumneavoastră.Terminati razboaiele și ura dumneavoastră împotriva avocaților că nu le dați dumneavoastră de mâncare.Din asta trăim,ne zbatem zi de zi sa putem trăi și nu trebuie să fiți dumneavoastră alt călău.In rest va urez să deveniți avocat și să puteți exercita profesia asta care nu e ușoa

# Porthos date 8 noiembrie 2017 18:04 0

Hotul striga cel mai tare hotii,avocatura traditionala este profesia de facatori de bani .smecheri ca nea Florea.cunostiinte juridice lipsa cu desavarsire.Continuati razboiul impotriva impostorilor traditionali. ,ca bine faceti,sa se faca lumina in cloaca mafiota Florea.

# Athos date 8 noiembrie 2017 19:53 0

Mai Porthos,ti-ai ales un nume cere ti se potriveste:mare si cu IQ minimal.Voi sunteti in razboi cu traditionalii?Tu stii ce enormitati scrii/vorbesti? Asteapta putin si vei vedea tu razboi.Va fi vai de capul vostru.

# Athos date 8 noiembrie 2017 18:17 0

Nu iti dau dreptate pentru ca necazurilre unui coleg (mai bine zis facaturilre DNA) ne dor si ne afecteaza pe toti.Intr-un fel ai dreptate:trebuie lasati paralelii in brusul lor si sa nu le mai dam atentie.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Lipsa adeverintei CNSAS pentru sefa ICCJ Cristina Tarcea ascunde colaborarea acesteia cu Securitatea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 17.12.2018 – Filari cu autoutilitara. Adevar sau provocare pentru junele Uncheselu

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER